När man bli anmäld till det sociala…. – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

När man bli anmäld till det sociala….

Ibland så fruktar jag för mänsklighetens överlevnad. Det finns så många idioter där ute, och än är inte den sista född.

Minns ni att jag skrev att jag var arg som ett bi, förra veckan? Här kommer förklaringen:)

 

Förra veckan när jag satt på ungarnas avslutningar och kände hur glädje och lycka spred sig i hela kroppen, så fick jag ett samtal. Såg att det var ett kommunnummer, och kände att jag borde svara, så jag gick ut ur kyrkan. Tyckte det var märkligt att de ville något nu, när terminen var slut. Det var liknande det som skolan har nämligen , och är ett av få okända nummer jag svarar på.

En man som lät lite fundersam frågade vem han talade med och jag upprepade mitt namn varpå han sa att då var det rätt, och sen presenterade sig som socialtjänsteman av nåt slag.

En av er bloggläsare har gjort en orosanmälan mot mig till socialen.

Någon av er är så fruktansvärt orolig över att jag skriver om barnens pappa att personen i fråga fruktar för barnens välmående. Och kände sig tvungen att anmäla mig.

Till dig vill jag bara säga: Du vet att det finns RIKTIGA problem i världen va? Det finns barn som far illa på RIKTIGT. Men du väljer att göra en anmälan mot MIG för att jag berättar ren fakta, på en blogg där inte mina barn läser. Nä, jag fattar, du tror ju inte på mig, utan är övertygad om att jag är en riktig jäkla skata, men vad exakt är ditt syfte med den här anmälan?

Please tell me!

Vill du att jag ska förlora barnen? Till en man som inte vill ha dem. Blir det bra tror du?

Vill du att jag ska bli uppläxad av socialen?

Vill du kanske att jag ska sluta blogga?

Låt mig också fråga: Är det värre att jag berättar vad han gör här, än att han faktiskt GÖR det? Tar barnen mer skada av att jag skriver om det, på ett ställe där de alltså inte läser, inte ens vet hur man hittar till, än att bli utsatta för det på riktigt?

Jag fattar inte.

Min första reflex var att läsa lusen av mannen, men insåg ju att de gör bara sitt jobb. De får in en orosanmälan och de måste följa upp den. Jag fattar, och det är bra att det finns något slags skyddsnät i de fall där det verkligen behövs. Men i det här fallet?

Känns som ett stort slöseri med socialens TID. Tid ifrån de barn och familjer som så innerligt väl behöver deras hjälp, och med skattebetalarnas pengar, Även dina pengar, kära du som anmälde, men så långt tänkte du väl inte. Du var ju så uppfylld av oro över att mina barn kanske skulle få reda på vad deras pappa gör via min blogg.

Newsflash – de vet redan, de lever i det. Varje dag.

Jag har valt för länge sen att vara ärlig mot mina barn. Genom att jag är det så mår de så bra som det är möjligt idag. Jag känner inte till någon barnpsykolog som förespråkar att man ska ljuga för barnen?

Jag har pratat med bvcsköterskor, kuratorer, psykologer, och nu soc.. ALLA säger att jag gör rätt. ALLA:

Barn fattar så mycket mer än man tror, och genom att undanhålla dem sanningen så skapar de en egen sanning, där de väldigt ofta tar på sig skulden.

Varför ska vi tysta ner sånt här? Varför ska man skydda folk som gör andra illa? Som sviker sina barn? Då tillåter vi att det händer igen, och igen, och igen. Jag vill inte att något barn ska behöva uppleva det som mina gjort.

 

Hade anmälan handlat om att jag serverar ravioli på burk ibland,  eller att jag gapat på Jamie på Citygross, inte gillar att städa,  eller kanske att jag missat ett antal aktiviteter på skolan…eller att jag har en crush på Johnny Depp som kanske slagit sin fru och potentiellt skulle jag alltså kunna dras till “farliga” män som i förlängningen skulle skada barnen,  så kanske jag hade kunnat förstå.

Eller nä förresten.

Jag kan inte begripa, på allvar, hur en vilt frammanade människa som läser på bloggen om mig och mitt liv kan bli så upprörd över att jag skriver om honom ( nån gång ibland, knappast dagligen va?) att man tar sig tid och energi att göra en anmälan.

Vad var det som utlöste din ilska? Var det att jag sa att han hotade mig med att vidta åtgärder för att han missat att tala om att han var hemma från sin Thailandresa? Känns det inte då som att det snarare borde vara en anmälan mot honom? Som gjort barnen ledsna.  Om det nu är barnens välmående som du bryr dig om…?

I det här landet har vi något fint som heter tryckfrihet, yttrandefrihet, och även åsiktsfrihet.

Det innebär att jag, på min blogg får skriva att jag blir irriterad och förbannad på vem som helst. Den personen själv kan anmäla mig för kränkning förvisso, men så är ju inte fallet här. Inte idag i alla fall.

Det innebär att du får tycka vad du vill om mig, säga vad du vill om mig och skriva vad du vill om mig. Jag kan anmäla dig för kränkning, förtal osv. Och du kan anmäla mig till socialen.

Men till vilken nytta?

 

Jag månar om mina barn. De är mitt enda och största fokus i livet. Jag älskar dem. Det  vet man om man läser här.

Jag tar ensam hand om mina barn 24/7 året om. Jag är en människa med båda fötterna riktigt hårt förankrade i jorden, och jag skulle dö för dem om det behövdes. Ändå oroar du dig? För att jag ibland kokar över när deras pappa gör saker som de blir ledsna över.

 

Vet du vad jag tror?

Att du som anmälde inte alls är speciellt orolig över mina barns väl och ve, utan mest bara är en avundsjuk missunnsam elak kokosnöt, som inte har alla indianer i kanoten.  Som vill att jag ska få en tillrättavisning av socialen för att bli lite spak.

Som av nån anledning vill att jag ska vara tyst.

Och det kommer givetvis inte att hända:)

Mina barn far inte illa av det jag skriver, då hade jag aldrig gjort det. De far illa av anledningen till att jag skriver. Det är ungefär som att ni läser i en tidning om att man har asfalterat en parkeringsplats. En rapport. Information, I efterhand. det har redan hänt.

Är det på allvar svårt att begripa?

 

Så, fick det här dig att må extra bra? Vad härligt för dig! Jag är glad att kunna göra dig lite lyckligare;)

Kändes det rätt i magen när du skickade iväg brevet och gjorde din anmälan? Spred sig en känsla av att du är lite bättre än mig i dig?

Vad mysigt.

Jag kan tala om för dig, att i och med den här anmälan så gjorde du mina barn både ledsna, oroliga och arga. De har redan harvat runt en vända med familjerättens inkompetenta tanter inför tingsrättens förhandlingar, och det är något de absolut inte vill utsättas för igen. De vill bo med mig, bara mig, och de mår inte dåligt av jag bloggar, oavsett vad jag skriver. Tvärtom.

 

Jag har pratat med socialtjänstemannen, som tyckte att jag lät vettig och klok, och att jag satte mina barn först. Han hade inte några specifika exempel från anmälaren på vad som var så illa, mer än : “Hon skriver massa skit om sitt ex, barnens pappa och nu har det gått för långt”.

Han trodde inte att det skulle bli någon utredning men att alla orosanmälningar måste följas upp. Och det är bra. Det är viktigt. Men inte i det här fallet.

Jag kan även tala om för dig att socialen nu har kontaktat barnens pappa. Han är inte orolig över att barnen tar skada av något jag gör.

Vänta, jag ska upprepa:

Barnens pappa sa att förvisso har jag skrivit om honom, och förvisso saker som kanske inte är okey, men han är inte orolig över att barnen tar skada. Han är inte orolig över att barnen tar skada av något jag skriver.

Nu snackar vi om den enda personen i hela världen som behöver bli arg, upprörd, irriterad, kränkt eller vad sjutton som helst över det jag skriver. Och han såg ingen anledning till vidare utredning.

För hur det än är mellan oss, så vet jag att han tycker att jag är en bra mamma.

 

Så det blir ingen utredning, case closed.

Ledsen att göra dig besviken kära anmälare, men jag ska till dina hemtrakter snart, midsommardagen åker jag till Göteborg och då skulle jag med glädje träffa dig över en kopp kaffe eller så, så att du får möjlighet att göra en bedömning av mig som riktig person och inte som en bloggare som du läser och väljer att missförstå. Det är bara att höra av dig:)

Jag menar det.

 

Till er som sätter morgonkaffet i halsen – förlåt:)

Jag var arg, ledsen och fruktansvärt irriterad på att folk är galna, men det gick över rätt snabbt. Sen har jag faktiskt mest tyckt synd om personen i fråga som inte har bättre saker för sig.

Jag är ju här, jag svarar på era frågor, jag ger er min version av mitt liv. Jag älskar min blogg, och jag älskar de allra flesta av er bloggläsare, men visst är det okey om jag tycker lite illa om kvinnan som lägger snoken i blöt?

Jag lovar er, skulle jag göra något som på riktigt skulle kräva att socialen gick in och utredde, så har jag min familj och mina vänner som skulle agera. Barnen har ett starkt skyddsnät omkring sig.

Så oroa er inte.

 

Kram på er alla, och en lite mindre kram till dig;)

 

Nu sova!

Natti natti :)

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. tant H

  Ynkryggar gör så här! Usch så lågt att göra så mot Dig Carola. Jag är ju en tant/mor/mormor!
  Det är en stor risk att bli attackerad på detta vis när Du så öppenhjärtligt delar med Dig av det liv Du lever med barnen men det innebär inte att Du skall behöva ta “skit”! Jag och flera av mina jämnåriga väninnor läser Din blogg och vi fascineras av allt Du kan, vill och orkar.
  Du är så fantastisk och hoppas att Du när barnen blivit större finner just en man som är värd att dela livet med!
  Av erfarenhet vet jag att män är bekväma och skulle knappast orka med en stor familj de inte själva varit med om att skapa-inte ens den som deltog i skapandet orkar ju med! Hihi! Glad Midsommar!

 2. Birgitta S

  Men vad är det för pucko! Lägg energin på de barn som verkligen far illa inte dina barn de har det bra .
  Tur att du är en stark person och har en bra familj runt dig.
  Hälsningar Birgitta S

 3. Neta

  Konstigt att hon gjort anmälan öppet hon måste ju fatta att hon får en reaktion. Borde ju snarare va Perra som får en anmälan på sig, det är ju han som gör fel. Frågan är ju om han är en lämplig förälder till något av sina barn. Nytt som dom han har med dig.

  Carola: Eller så hittade hon på ett namn och adress, vad vet jag.

 4. christine

  Vad är det för en människa!? Du gör ju allt du kan och ännu mer för att dina 9 barn ska ha det så bra som möjligt!
  Till dig som skrev orosanmälan-ta och granska dig själv istället!
  Arg mamma!!!

 5. Ida

  Jag tycker det är sjukt att det är någon som gjort en orosanmälan mot dig. Jag skulle ha blivit jättearg om någon gjorde så mot mig. Om man läser din blogg så inser man ganska snabbt att du är en jättebra mamma som alltid sätter barnen i första hand. Förstår inte hur en del tänker, vad är det meningen att socialen ska göra? Du är ju den bästa mamman för dina barn så jag kan inte tänka mig att de skulle fara illa. Att barnens pappa beter sig som han gör kan ju inte du ta ansvar för. Nej, det finns många idioter därute.

 6. SommarRos

  Du har varit/är öppen kring pappan till barnen och mycket av det som hänt. Det är ju obehagligt när soc ringer men som du själv skriver så är du ändå förskonad, Det skulle faktiskt kunna vara fler sjuka människor som både anmäler eller stalkar dig och barnen. Det tråkiga är att all inkommande information finns kvar men förhoppningsvis dokumenterad av socialsekreteraren med så saklig och rätt information som möjligt..var ändå försiktigt..vill inte skrämma dig men snart står någon galning utanför ytterdörren.. Hälsningar i all välmening och med önskan om en fin sommar önskar tanten från stockholm :-)

  Carola: Det ligger kvar i fem år, icke sökbart för polis och arbetsgivare utan enbart för deras skull om fler anmälningar kommer. Jag skäms inte över det, så för mig kvittar det om det ligger helt öppet, jag väljer ju att skriva det här:)
  Nja, man vet ju aldrig, men jag hoppas ju att det var ett stolpskott och en engångsföreteelse.
  Tack:) och det samma!

 7. solros

  Du har varit/är öppen kring pappan till barnen och mycket av det som hänt. Det är ju obehagligt när soc ringer men som du själv skriver så är du ändå förskonad, Det skulle faktiskt kunna vara fler sjuka människor som både anmäler eller stalkar dig och barnen. Det tråkiga är att all inkommande information finns kvar men förhoppningsvis dokumenterad av socialsekreteraren med så saklig och rätt information som möjligt..var ändå försiktigt..vill inte skrämma dig men snart står någon galning utanför ytterdörren.. Hälsningar i all välmening och med önskan om en fin sommar önskar tanten från stockholm :-)

 8. Therese

  Men hur är det möjligt! Att någon ens orkar. Blir helt paff. Är sååå imponerad av dig som ensam tar hand om 9 barn … herregud 9 barn, jag har 3 och tycker det är jobbigt när min man är borta några dagar… men du har det så hela tiden, med som sagt 9 barn. Bockar och bugar för dig!

  Carola: Tack, och allt är relativt, tre kan vara mer jobb än nio:)

 9. Sara

  Men allvarligt hur naiv kan en människa vara? Klart du måste få va arg! Rent av sagt så jävla lågt av den bloggläsaren. Carola du äger!!!! Kram

 10. Disa

  Att anmäla världens bästa mamma. Inte kan den personen vara så smart inte. Tänk att frivilligt slösa både andras och sin egen tid. Du är bäst hoppas snart även idioter inser det. Stor kram till världens bästa mamma :)

 11. Margaretha

  Åh,Carola ,vill skicka en stor varm kram till dig ,du är en super-toppen mamma !
  Har följt din blogg länge o jag fattar inte vad det är för människa som gjort detta !
  Mycket fint att den sociala handläggaren var så klok i alla fall!
  Har skrivit det tidigare men jag önskar dig o barnen en härlig sommar !

 12. Mich

  Det är väl antagligen han själv eller någon han känner som gjort anmälan lite trist att behöva läsa ett sådant argt inlägg känns bara som om det inte är någon av dina läsare som gjort anmälan :-(

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag har namn och ort på anmälaren och det är inte han. Erkänner villigt att det var min första tanke ;) men sekunden senare insåg jag att han inte skulle göra det. Inte på det viset.
   Det är en kvinna i närheten av Göreborg.
   Jag är inte förvånad, för det finns idioter överallt, dock är jag väldigt förskonad. Jag har nog bloggvärldens bästa läsare!! Minus några ;)

   1. Anna...sexbarnsmamma

    Vore det inte liite snajsigt att lägga upp hennes namn här… Visst vore det😉 Hon står väl för vad hon gjort liksom?!

   2. Anna...sexbarnsmamma

    Vore det inte liite snajsigt att lägga upp hennes namn här… Visst vore det😉 Hon står väl för vad hon gjort liksom?!

    Carola: jo det vore det;)

 13. Ullis

  Som sagt..
  Än är inte den sista idioten född
  Pinsamt och tråkigt jag har själv varit med om att någon anmält oss t sociala.
  Man pratade inte med oss som föräldrar, utan en vacker dag skulle vi mötas kring ett stort bord soc, lärare o vi.
  Jag var typ helgalen och gick inte dit
  En vacker dag ringde soc på dörren fullkomligt flög in i sonens rum för att prata med honom om oss föräldrar. Kommer aldrig glömma det..
  Ser jag lärarna idag , påminns jag om detta.. Såklart gick allt bra..
  Ursch vad mycket idioter som finns på vår planet.. .. Sorgligt! Går inte att lita på någon känns det som..

 14. Mia

  Jag kände att jag tappade hakan när jag nu läst vad som fick dig arg som ett bi häromdagen… Har folk inget bättre och vettigare för sig än att anmäla till soss? Någon/något som absolut inte behöver anmälas?! Och absolut inte ge sig på att orosanmäla dig du som är den bästa mamman! Jag häpnar över denna idioti. Fy och skäms på denna bloggläsare och kram på dig Carola! <3

 15. Birgitta

  Det finns idioter och så finns det idioter. Den här människan som anmält dig kan inte ha det så lätt. Och inte särskilt mycket för sig.Bara är ute för att sätta dit dig. Men dom här människorna finns överallt på jorden. Och det finns och kommer alltid att finns idioter.
  Carola,du gör ett jättejobb med dina barn. Så himla fina tack vare dig. Önskar dig all lycka .Kramar

 16. Charlotte

  Visserligen är ju hela systemet med att alla kan anmäla och att alla anmälningar måste följas upp jättebra – men ibland kan man ju fundera på hur många anmälningar som görs i onödan, pga att man är ovänner med ngn eller ngt annat löjligt?! Jag tänker att det görs så många onödiga anmälningar och att det är därför barn som verkligen behöver hjälp inte hinner få det i tid?

  Förstår att Du blev både ledsen och arg – och jag tror absolut att det bästa är att säga sanningen till barnen (utifrån deras ålder får man ju välja hur man berättar sanningen) och jag har själv gjort det när jag var i en liknande situation!
  Den enda jag hört som förespråkar att man oavsett vad aldrig får säga ngt illa om sina barns pappa är Dr Phil – och vette fasen vad han har för utbildning egentligen? :-))

  Hur som helst, läser man bloggen varje dag så ser man ju vilken fin och bra mamma du är, vilket ansvar du tar och hur mån du är om barnen- skaka av dig det och gå vidare och oavsett så är det ju ändå en liiiiiiten vinst i att ditt ex ändå valde att säga att du är en bra mamma…han hade ju lätt kunnat elda på situationen bara för att jävlas men han kanske är rädd att han skulle få vårdnaden om barnen isf….

  Kram!

 17. Irene Johansson

  Jag brukar läsa Din blogg, därför att jag tycker, att Du är en fantastisk mamma till Dina nio barn, All heder till Dig!
  Visst finns det barn som far illa, och det vore bra om socialen kan göra något för dem istället.
  Själv har jag 4 barn, alla är nu över 30 och utflyttade. Önskar Dig och barnen en riktigt bra sommar.

 18. Diana

  OMG vilka sjuka människor det finns, hur kan man orka gå så långt?!? Varför gör man inte en anmälan mot pappan istället? Uppenbarligen någon i hans närhet va? Idioter.

 19. Lee

  Nu har väl nästan alla “mammabloggare” fått en anmälning till SOC… Undrar hur många “pappabloggare” som har fått det? Det är väl för att alla vet hur man ska vara mamma på bästa sätt, “sådär skulle inte jag göra, bäst jag anmäler det till SOC”, så sitter de framför sina datorer och stör sig samtidigt som deras egna barn söker uppmärksamhet de aldrig kommer få, och lär sig att “Ja, kolla vad mamma gör, hon skriver elakheter på nätet, då kan jag också göra det!”. Nu har jag inga egna barn och blir nästan lite rädd för att skaffa barn när man ser att alla ska komma med pekpinnar.
  Det är inte jag som har gjort orosanmälan till SOC, men fan vad jag skulle vilja ta en kopp kaffe (eller öl…) med dig ändå Carola. Du verkar vara en sån fantastisk och rolig kvinna!

 20. Mallan

  Man kan inte säga annat än att du verkar vara en fantastisk mamma som alltid sätter barnen först. Är imponerad över dig som har uppfostrat/uppfostrar så fina barn samtidigt som du hinner med allt annat. Finns inget annat ord som beskriver dig bättre än SUPERMOM ♥

 21. Nina

  Men herregud😈 du gör ju ett super jobb med dina barn!!! Är sjālv ensam med 4 inte är det lätt inte alltid. . Men mycket gladje 💗👍

 22. Carro

  Hej Carola!
  Jag har skrivit här innan och ifrågasatt att du skriver om dina barns pappa här. Tänkte att vad var meningen med det. Varför ska hon hänga ut honom här. När jag läste detta fick jag mig en tankeställare. Helt otroligt att en vilt främmande person kan göra en anmälan baserat på vad personen läst här, som inte ens känner dig eller dina barn? Vad vet jag eller nån annan om vad som är bäst för dina barn? Tycker du gör ett kanonjobb och som jag skrivit förut så har jag alltid gillat dig. Tycker du är grym som fixar allt ensam. Kram 💜

  Carola :) <3

 23. MammaLinda

  Så grymt konstigt sätt att agera av en bloggläsare!! Jag måste ha missat detta inlägg när du skriver så hemskt om ditt ex??? Men att du är en GRYM mamma som tar hand om dina barn på bästa sätt, det finns att läsa i alla inlägg!!

  Kram i massor till en fantastisk mamma!!
  http://blogg.loppi.se/mammalinda/

 24. Anna

  Men det kan inte vara så att det är pappan själv som gjort anmälan? Eller Din svärmor? Känns ju mer som att det är ett sätt från deras håll att få dig att sluta blogga….. Stor kram till Dig superkvinna- vi håller på dig!!!!😎

 25. Mia

  Ja där ser man vad som kan hända när man väljer att leva sitt liv offentligt. Självklart har du läsare som inte hissen går ända upp på och det fick du bevis på nu. Själv läser jag inte bloggar så värst ofta eftersom jag har ett eget liv att leva, men ibland frågar jag mig själv vad som gör att jag över huvud taget väljer att ta del av en främmande människas liv. ett fenomen som jag inte hittar något annat svar på än att vi människor är jävligt nyfikna. Skit nu i vad den tokkärringen gjorde och ha en skön sommar med dina barn.

 26. Malin

  Du är grym Carola!! Hoppas folk förstår att det finns barn som far illa på riktigt som behöver hjälp.. Usch finner inga ord!

 27. Ingela J

  Alltså man blir så jäkla förbannad! SUCK!! Hoppas anmälaren vet vad “karma” handlar om, snart slår det tillbaka FYI.
  Jag vill i alla fall tacka dig, Carola, för din underbara, givmilda, roliga, informerande, ibland upprörande och ja, helt enkelt fantastiska blogg. Jag har följt en massa olika bloggar sedan att blogga blev poppis, DIN blogg är den enda som jag valt att lägga in på Bloglovin (någon månad efter att ni varit med i FA tror jag att det var, när du bloggade på en annan bloggportal) och som fortfarande är kvar hos mig! Alla andra (säkert ett 100-tal) har blivit utbytta genom åren.

  Du skriver så bra och personligt (till rätt mängd) och det är till en superbra balans! Plus att jag älskar långa inlägg 😜
  Jag håller verkligen inte med dig i allt, men så måste det ju få vara 😉 Jag hoppas innerligt att du/ni slipper fler sådana här dumheter nu och får vara ifred, både ifrån sådana här hemska saker till dumdristigheter från “du-vet-vem”. Alla vi som följt er sedan FA och länge här på bloggen vet vad du är och vad du gör för dina barn – vi vet – glöm inte det ❤️
  Önskar dig och dina fina familj en härlig sommar ❤️ Stor kram!

 28. GC

  Carola, du har löst allt med dina barn och ditt ex på ett mycket bra sätt. Du har verkligen stått pall för mycket. Jag beundrar dig och din barnaskara som du värnar om på bästa sätt. Fy för anmälaren, vet skäms avundsjuka människa!!!

 29. Kicki

  Vi känner inte varann, men vill ändå skicka en kram efter detta inlägg. Du är en helt faktiskt mamma som får vardagen att gå ihop och finns där för dina barn.
  // Kicki

 30. Annica - 25 år ovh 3-barnsmamma

  Jag har själv fått en orosanmälan för våra barn. På grund av en anonym person, som antagligen läste min blogg, och ansåg att hon gjorde samhället en tjänst. Allt lades ner utan någon åtgärd osv. Men det sitter ändå som en tagg.

 31. Jeanette

  Oj, råkade nog skicka en tom kommentar. Iofs ganska passande med tanke på att det inte finns ord för hur människor beter sig! Jag beundrar dig! (Och läser din blogg varje dag :) )

 32. AnnKatrin

  Bra ryter Carola. Jag har förskönat sanningen om mina barns pappa för jag trodde de mådde bättre av att inte veta. De har ju funderat ändå. Tack vare din blogg o det du delar med dig av har jag pratat mer öppet om pappans svek och det är först nu efter 5 år vi pratar om det som det är – han är den som sviker o inget är deras fel. Det är inte farligt med sanningen. Jag tycker generellt att man inte ska snacka illa om den andra föräldern vid skilsmässa men det är inte samma sak att prata sanning o svara på deras frågor. Har faktiskt oxå fått en orosanmälan pga ett missförstånd och det las visserligen ner utan åtgärd o jag tänker att det är ju otroligt bra att det finns möjlighet att göra det. Det var ingen anonym anmälare i mitt fall o vi utredde missförståndet men visst skakar det om en lite. Samtidigt så stärktes jag i mitt enskilda föräldraskap. Om socialsekreterare som är proffsiga och alltid ser till barnens bästa bedömer mig som en bra mamma – då är det så. Så tänk på det Carola och fortsätt skriva som du gör! Att du fixar det så bra är betyget på att du är en bra mamma!

 33. Helena

  Men vad är det för en människa?
  Vem som helst som kan läsa märker ju att du i alla lägen sätter dina barn främst!
  Du gör det bra, Carola!

 34. Carina

  Har aldrig kommenterat här förut, men läser varje dag. Jag önskar…önskar att jag hade en sådan mamma som du när jag var liten..när mina föräldrar inte ville ha mig och min bror…när jag först skulle bo hos pappa…tills försäkringskassan hörde av sig och sa att min mamma måste betala underhåll till min pappa…då skulle vi tillbaka till henne…för hon tänkte inte betala…jag önskar att jag hade dig som förälder när min far träffade en ny kvinna…som totalt struntade i oss…och fick min far att göra likadant…de flyttade 50 mil ifrån oss…utan att säga något…kvar var vi..med en mamma som egentligen inte ville ha oss…så har det pågått i alla år…känslan av att inte riktigt höra hemma…åh vad jag önskar att en av mina föräldrar hade en tiondel av de du har…..idag är vi vuxna jag och min bror..men såren och besvikelsen finns kvar…besvikelsen över att de inte satte oss främst att de inte fattade att när de försökte jäklas med varandra, stod två barn där och var dem som blev mest ledsna…förlåt kände bara att jag ville förklara lite om min uppväxt. Det är så jäkla lätt att sitta och läsa och döma bakom en skärm…jag tänker såhär…är det inte bättre att du skriver på bloggen om din besvikelse gentemot barnens far än att hålla det inom dig…det är ju din blogg och du skriver precis vad du vill…tycker att du som anmälde ska tänka dig för…Carola är ju en fantastisk mor som tar hand om sin familj strålande trots den besvikelse hon varit med om motarbetar hon ju inte barnens far…tvärtom…hon skriver ju om hur besvikna de blir varje gång han lovar men inte håller sitt ord, inte kommer…vet du hur det känns för ett barn när en förälder sviker…om du inte vet det ska du inte döma…Carola sviker inte och kommer aldrig svika sina barn…önskar att jag hade haft dig i mitt liv när jag var liten. Kram <3

 35. Annica

  Åh du milde pannkaka….
  Förstår mig inte på folk. Har märkt detta fenomen på skolan, de anmäls för struntsaker när det finns de barn som RIKTIGT far illa men får ingen hjälp.
  Jag tycker du är grym, härlig & ärlig på alla sätt och vis :)
  Kram från en fyrabarns mamma

 36. Tove

  Usch vad trist. Jag tycker att du verkar vara en supermamma och att du borde få ha det här hörnet på internet att skriva vad fan du vill. Det är liksom ett ganska oskyldigt sätt att avreagera sig och bearbeta saker och jag blir ledsen att du nu får betala för din öppenhet, det är inte rätt. Tvivlar starkt på att personen som skickade brevet kommer att våga träda fram. Uppenbarligen en -fullkomlig- fegis med för mycket tid.

 37. Pillan

  Än är den sista idioten inte född… Hur tänker man egentligen när man gör på det viset?

  Socialtjänsten behöver få lägga sin tid på de barn som verkligen far illa och inte barn som lever med en engagerad förälder som tar hand om dem efter konstens alla regler.
  Det är resursslöseri.

  Skit i alla idioter och följ din magkänsla.

 38. Jenny klahr

  Å,jösses…finns f-n folk till allt…å att anmäla nån till sociala för att det man läst på nåns blogg är att gå helt åt h-vete för långt. Fasiken,ja låg i sänga i husvagnen o läste runt på bloggar,lagom till ja börja läsa ditt inlägg vakna 14 v valpen ja har bredvid mig,han Pep o ville ut o kissa. Men ja blev så irriterad över denna anmälare att ja bara var tvungen att läsa klart ditt inlägg…å valpen kissa i sängen. Blir att låna campingens tvättstuga idag o tvätta täcket. Gött i alla fall att sociala insåg att det inte fanns nåt att utreda. Är få kvinnor som roddar allt ensamma på det sättning du gör o det på ett helt fantastiskt sätt. Kram😀.

 39. Chrismamma

  Du är en av de allra bästa mammor jag. mött. Tack för all värme och vänlighet du alltid visar mej. Många kramar

 40. Lisbeth

  Men herrejösses, Carola! Det är ju helt tokigt, vad är det för människa?
  Om man är en riktig göteborgare så vet man att det finns tre sorters kärringar.
  Den goa kärringen, käääringen, lite kärv ibland kanske, pratsam med världens största hjärta och en stor famn. Finns alltid i närheten när man behöver hjälp och stöd.
  Sedan finns Kärringen. Som faktiskt kan vara av båda könen. En räddhågad person som oftast gömmer sig bakom någon annan och inte vågar ta ställning och gömmer sig när det stormar. Men ganska oförarglig.
  Sedan finns Sketkärringen. En satmara. En elak, sur, illasinnad människa som lever för att släpa andra i skiten. Som mår som bäst när hon (för det är oftast en hon) kan sprida rykten om andra, ju hemskare desto bättre. Om de är sanna eller inte spelar inte så stor roll. Och om hon skadar andra än offret på vägen är det offrets fel. De får skylla sig själva också för det är säkert deras eget fel iaf. En riktigt otrevlig människa alltså.
  Precis som den här Sketkärringen som bär sig så illa åt mot dig..

  Det är för jäkligt att ni ska behöver råka ut för sådan här skit. På något vis skäms man för att vara kvinna, läsare och göteborgska när man läser sådant här. Att det finns så vidriga, ynkliga människor som förstör så för barnen och dig. Hon solkar ner oss andra också på något sätt. Att hon dessutom inte förstår eller bryr sig om att hon skadar alla barnen också är helt otroligt..
  Jag är glad att du berättar för oss vad du får för skit. Kanske kan vårt stöd uppväga lite av den skit ni får i ryggen.
  Välkommen till Göteborg! Här finns massor av goa kärringar av kategori nummer ett, det är bara att höra av sig! ;)
  Kramen

 41. Milla

  Jag blir förbannad bara av att läsa detta. Har vissa inget annat att göra än att förstöra för andra människor?
  Skärp dig du som har gjort en anmälan! Det är både fult och fegt. Du är en riktig kämpe Carola och tvivlar inte en sekund på att du gör det som är bäst för dina barn.
  Kämpa på! Vi är många på din sida.

 42. Anki

  Ja du, Carola. Det är väl så att man aldrig blir riktigt klok på hur en del människor tänker eller kanske mer rätt, inte tänker alls. Om det nu är så att man tycker sig känna dig bara genom att läsa din blogg kanske först o främst skulle ta kontakt med dig och frågat över de grejorna som man då är orolig inför vad som ska hända barnen eller va de nu får vara med om som anmälaren tycks tro? Hur som helst är så är det hela dålig stil :-(
  All heder till dig Carola, som ror allt i land <3
  Kram til dig o dina från Skåneland