Familjen Annorlunda

Klädkammaren klar:) Resurs bank och Bauhaus gnäll;)

Idag har Jamie och jag varit på kyrkisavslutning. The same procedure as every year:) Ungarna älskar det och nu är terminen slut. Jamie har sommarlov:)

Jag har sommarlov snart, ska till skolan nästa vecka, och brottas just nu med de sista uppgifterna. Jag gillar de inte;) men lär ju göra´t. Det ska bli väldigt skönt att inte ha någon skola hängande över sig, det är intensivt att plugga dubbla kurser. Kul, men det märks nu att det faktiskt tar på krafterna.

Skola onsdag-fredag nästa vecka, sen typ klart.

 

Tanken var sen att jag skulle dra till el Stockholmo för ett event med Loppi, men si där gick jag bet, En missad aktivitet med ett av barnen som inte skulle hinnas med om jag for till Stockholm. Nu blev det lik förbaskat besvärligt eftersom en rörmokare kom för att fixa mina problem. Äntligen en som har svar på alla frågor, och som löser det som är fel. Minus det som var det stora krånglet då, så det blir återbesök i morgon:)

Men snart så.

Jag har hunnit ringa och skälla på Resurs bank åxå. När jag köpte duscharmaturen tidigare i år på Bauhaus, så sa tjejen i kassan att jag borde ha ett Bauhauskort. Mycket bättre, bra rabatter, och kostade inget.

Nä, förutom att det tydligen tar en jäkla massa extra dagar för transaktioner.. Jag fick ju då duschen på krita, fast jag hellre pröjsat kontant, ogillar starkt att betala på avbetalning, Men det var tvunget för att få det där jävla Bauhauskortet som skulle vara så himla bra.( Fick faktura och betalade i slutet av februari, som jag alltid gör. Eller ja, inte så att jag betalar ALLA räkningar i slutet av februari;) men ungefär samma datum varje månad alltså.

Och tydligen så tog det betydligt längre tid att föra över pengar från min bank till Resurs banken än något annat ställe, och det kom in typ 2 mars till dem. Slutdatum 29/2. Övriga räkningar jag betalade samtidigt, som bilen, försäkringar edyl kom fram i tid minsann…  Sen hände inget, och jag trodde ju att allt var i sin ordning, och i april trillade en konstig faktura in med ospecificerade summor, totalt 294kr. Jag har inte handlat ett dugg med på det kortet så jag fattade inget och satte den i högen med papper som ska kollas upp. Och idag fick jag en till, med påminnelser och administrationsavgifter och skit. Ringde upp, och jodå, det var ju förseningsavgifter, räntor på typ 50kr/mån, på alltså 294kr…man kan ju undra hur hög ränta de har…Summan var nu på 460kr.

Jag fattar. Jag gjorde fel, eller var sen, även om alla andra räkningar var i tid så borde jag fattat att just Resursbank behöver extra lång tid, så de kan skicka förseningsavgifter, på dessutom 125kr…inte de normala 50-60kr här inte.. Nåväl, han tog bort den andra, och jag ska betala 294kr, och sen fick han se till så kortet och min tid som kund hos dem försvann. Fuck off Resurs bank helt enkelt;)

Fuck off Bauhaus med för den delen. Vad är det för fel på ett kundkort som man inte behöver handla på kredit för? Idiotiskt. Dessutom bemöttes jag hyfsat kasst när jag var dit för att reklamera just den här duschen som krånglar… de tyckte, på fullaste allvar att jag skulle skruva bort den från väggen och ta med…? Eller hur…eller not. Jag hade chattat med kundtjänst innan jag for dit för att kolla hur jag reklamerade på bästa sätt, och fått svar att åka dit med kvitto och foton. Och så fick jag alltså åka hem igen, och reklamera via datorn, som jag ju suttit vid en timme tidigare och frågat…. Jomen sa jag Fuck off Bauhaus?

Så, jag är lite grinig;) Jag är noga med räkningar, men det händer ibland att jag tappar bort någon, de kan hamna underst i nån hög, speciellt när barnen hämtar posten, men eftersom jag avskyr att få påminnelser med extra avgifter så sköter jag det noga. Vill bara poängtera det:)

Skit samma. Den är betald nu, och jag kommer inte handla på Bauhaus på ett tag, de grejor jag köpt där p sista tiden har varit trasiga, skadade eller krånglat.  Resursbank håller jag mig ifrån med.

 

Men nu till min klädkammare:) Eller Walk-in-closet. Eller WIC som jag fattat att det förkortas;)

I den gamla bastun där nere där det svämmade även för nio månader sen har det tagits bort den våta bastupanelen, och i stället putats och målats både golv och väggar. Jag har sen monterat upp det förvaringssystem vi hade på ett annat ställe och in med trådbackar. Trixie och Lovelia har nu alla sina kläder här, plus att Patricia lånat ett hörn.

klädkammare

Fattas lite backar, som är på vift än så länge, det är massor att ställa tillbaka eller hitta nya platser till just nu. Lite stökigt, men jag har köpt massor av likadana galgar som ska bytas ut så det blir mera enhetligt, och så ska inte Patricias kläder hänga här, det är de längst in.

Dubbla rader av klädstänger ger massor av utrymme:) Systemet heter Broder och fanns på Ikea förr, men togs bort. Antagligen för att deras Stolmen är lika, men detta var väldigt mycket billigare. Jag har den i den gamla klädkammaren med, den som står på tur att röjas…..
IMG_0203

Om man trycker in sig under Patricias kläder och fotar åt andra hållet ser det ut såhär:)IMG_0204

Golvet ser lite grönt ut, men är grått, och väggarna vita. Det finns ett fönster här inne så det är bara att öppna och vädra kläderna, man behöver inte ens bära ut dem. Som jag givetvis gör inför varje säsong. Eller inte;)

Jag är så galet nöjd! Det är inte den mest fancy eller flashiga walk.in-closeten, men fy farao vad bra det blev:)

I stället för att ha detta utrymmet till att hänga tvätt i, ibland, och samla kartonger med kläder osv, så utnyttjas det nu på bästa sätt. Det är fräscht, och kallt på golvet;) Men kläder mår bra av lite svalare har jag hört nån gång….kanske;) En ny matta ska köpas hit, gillar den lila med rufs men den är lite för kort och skarvas med en ful… Men det tar vi sen.

Utanför är den lilla hallen som nu är träningsstället, den ska ni få se i morgon:)

Jag ska såklart visa er allt här nere, det är superfint!! Synd, (eller väldigt väldigt stor tur för mig som slipper skämmas) att jag inte har några ”före” bilder. Men efterbilderna är roligare:)

Min tvättstuga visades i Familjen Annorlunda…. det var väl det jag tyckte var minst kul med det:) Men nu är det andra bullar, och jag går där och sopar och plockar små mikroskopiska dammtussar från tumlaren.

 

Nu är det sovdags, fredag i morgon och jag måste på presentjakt igen. Nästa födelsedag på måndag, och det ska vara släktkalas på söndag. Jag har som vanligt säkert mest tänkt i mitt eget huvud, men alla som vill och brukar komma är såklart välkomna:)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Comments are closed.