Jaha..Thailand… är NÅGON förvånad? – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Jaha..Thailand… är NÅGON förvånad?

Ni vet hur det är, man tror att folk begriper vad som sägs. Man tror att folk förstår när de själva, under ed i en rättssal lovar bot och bättring. När de inför  domare och nämndemän samt advokater säger att kommunikationen är på väg att bli bättre, det ska personen i fråga se till. Jag som satt mitt emot i den rättssalen skakade bara på huvudet, mer än väl medveten om att det aldrig kommer bli något vettigt därifrån.

Och idag var det umgänge. Och ingen dök upp. Okeeey? Mina planer gick ju i stöpet, men det är det ju ingen som bryr sig om:/ Motvilligt messade jag : Var är du?

Inget svar. Messade samma sak igen. Inget svar. Inget ovanligt iofs för svaren brukar utebli. Det krävdes ingen avancerad mästerdetektiv-insats för att ta reda på att någon åkte till Thailand för sisådär en vecka sen.

Alltså, på allvar? Vad är det för fel? Det är tredje gången han åker på långa semesterresor utan att meddela att han kommer missa umgänge. Normala människor kollar för övrigt med den andra föräldern INNAN de bokar resor  som kommer att inverka på umgänge. Men tydligen gäller andra regler för honom.

I tingsrätten togs mitt blogginlägg upp, det där jag lade ut en sms-konversation, när han förra året bara åkte iväg i sju veckor, och meddelade mig när han stod på Arlanda, två timmar innan flighten avgick. Det togs upp som en nackdel för MIG.. ingen ens noterade att han missade fyra umgängen och inte sa ett ord, förrän han stod där på flygplatsen…Det pratades bara om hur elak JAG var.  Det är ingen som påtalar för den där lowlifepieceofshit att det är ett högst olämpligt beteende mot sina barn, och även mot mig som tar hand om hans barn 24/7 eftersom han inte vill.

Vad trött man blir.

Okey, i ärlighetens namn så hade han talat om för barnen att han skulle åka till Thailand, det fick jag ju höra idag, när jag började fråga. Det är ju inte som att de repeterar allt han sagt för mig.. ( och det vill jag inte att de ska göra heller, och jag frågar sällan mer än om de haft kul.) och de visste inte när, och de vet inte hur länge. Ska det verkligen vara så? Är det på riktigt allvar okey att man går via sina barn?

Nej det är det ju inte, det vet jag. Det går emot ungefär alla världens barnspsykologer, och allt sans och vett hos normala människor. Man gör inte så. Man måste, hur hårt det än tar emot, ta sånt med den andra föräldern. Eller inte, eftersom det inte ges minsta lilla tillsägelse till honom, han kan göra som han vill. Untouchable

Jag däremot… Börjar jag bråka nu så kommer ju JAG vara den elaka. Missunnar honom semester, va? Kom sen inte och säg att vårt förbannade rättsystem funkar, för det gör det inte.

Nån som tror jag fått svar nu förresten? Typ 14 timmar senare. Nix.

Nån som tror att jag kommer att få svar? Eller tror ni som jag att han kommer att ignorera det, och sen låtsas som inget och bara återuppta sina umgängen utan ett ord? När nu det är.

Äh fy farao vad less jag är.

 

Återkommer i morgon med roligare inlägg. Förlåt om ni sätter morgonkaffet i halsen.

Natti natti

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Louise

  Det är rent bedrövligt att nämndemän och -kvinnor utgår från faderns liv. Om vederbörande inte sköter sig och modern påpekar det så blir det en nackdel för henne. Hur tänker de då? Hur kan de inte mäta faderns oengagerade och nonchalanta beteende? Vad krävs för att modern (i detta fall) ska bli förstådd och respekterad? Det är ett sådant svek av nämnd, domstol och den manliga delen av befolkningen. Hur kan de rättfärdiga sina beslut? Är de blinda? Jag har läst När blodsbanden brister och även där begås enorma fel gentemot barn och moder. Varför? Är de blinda? Korkade?

 2. Madde

  Jag hoppas att du svarar på denna Fridas inlägg (hon kan inte ha läst en endaste dag bakåt i den här bloggen: precis ALLT hon skriver är ju tvärt emot vad du berättat.) Tolkningen hos denna Frida gör att man -faktiskt- undrar om det är någon av “någons” närmaste i “syltburken”…….

 3. Frida

  Tycker det är hemskt att det skrivs som det gör här om en människa som ingen här känner. Och vad jag inte förstår är, hur skulle han kunna meddela dig när ni inte har någon kommunikation?! Du har ju skrivit flera gånger att kommunikationen är noll och att den sköts via barnen. Så vad är det han har gjort fel?! Ni kommunicerar ju inte med varandra så hur skulle han då kunna framföra till dig att han skulle resa iväg? Sen kanske även han har tröttnat på att få så mycket skit här att han tänker att det ändå inte är någon idé jag får bara skit ändå. Hade han sagt nåt hade han fått skit ändå för att han åkte iväg. Och själva resan är väl inget problem. Det är jättemånga föräldrar som reser utan barn och lämnar barnen hos mor-/farföräldrar eller hos den andre föräldern och missar då tid med barnen. Det är inget ovanligt. Han hade ju dessutom frågat om barnen eller om det var ett barn kanske? ville följa med till Thailand. Det var väl bra? Han verkar inte få ros när han gör något bra. Han verkar bara få ris vad han än gör.

  1. Frida

   Varför skulle han svara på sms? När han, är det i flera års tid nu?, fått läsa om vilken vidrig människa han är här i bloggen och bland kommentarerna. Varför skulle han ge något bra när han får skit tillbaka? Det man ger är väl ändå det man får?

   1. Tina

    Alltså på riktigt Frida?!? Du borde nog läsa hennes blogg före du kommenterar såna här saker. Jag fick nog dagens skratt! Slöseri på sylt!

   2. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Fast… Om han inte svarar på sms gällande hans barn…så kanske han är en vidrig människa? Eller? Låter det som en vettig sund person? Han får exakt tillbaka det han ger ;)

  2. Yvette

   HAN frågade inte något barn om det ville följa med till Thailand
   det var Carola som gjorde det !
   läs inlägget ordentligt först innan du kommenterar………..

  3. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Läs igen, läs rätt och återkom sen;)
   Har man delad vårdnad om barnen FÖRUTSÄTTER det kommunikation..eller? Vare sig man vill eller inte.
   Missar han umgänge SKA han väl för fan meddela det?? Eller ska jag gissa? Han får gärna resa 365 dagar/ år, men då lär han tala om när han missar umgänge.
   Nästan så jag önskar att du fick uppleva exakt samma sak, så skulle vi nog förstå varandra sen.

  4. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Och just ja.. Han GÖR JU INGET BRA;) och det lilla vettigt han gör får han cred för.
   Och inget barn har någonsin blivit tillfrågat om de vill följa med. Som sagt.. Läs igen, läs rätt och återkom ;)

 4. Mia

  Han är trots allt pappa till en stor barnaskara och jag tänker att det kan slå tillbaka på barnen när det skrivs så mycket negativt om honom av både dig och i kommentarsfältet. Det skulle vara intressant att få höra hans version av hela historien. Alla mynt har ju två sidor. Jag vet inget om erat liv tillsammans, men har du aldrig märkt under alla åren om han är en konflikträdd person eller några andra drag i hans personlighet som kan förklara hans beteende. Verkar konstigt om han helt plötsligt blev en total främling som inte har några referenser kvar till sitt gamla jag. Känner barnen igen sin pappa när de umgås eller är han förändrad där också?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Vet du.. Ingen mer än jag vill höra hans version !!!! Han har sagt – ingenting. Eller jo han har sagt att det blivit för många barn, att han inte velat ha så många. Och sen några klyschor : vuxit ifrån varandra.. Vill inte samma saker.. Men med tanke på att han var otrogen så funkar inte det;)
   Och det har han alltså inte sagt till mig.
   Han är totalt förändrad, och det gick fort! Jamie föddes i juli och innan det var allt toppen, så hände saker på firman och han fick arslet fullt av jobb. Som hans morsa åsamkade honom när hon blev osams med leverantörer. Där nånstans klev thailändskan in och förhäxade honom ;) och på några månader var han en helt annan person.
   Klart att du har svårt att fatta.. Men då kan du ju bara gissa hur jag känner.. Jag fattar heller inget.

 5. K

  Stämmer honom för avtalsbrott så kanske (jag skrev kanske) han lär sig till nästa gång.. kan bli en dyr semesterresa om de vill sig väl

 6. Mia

  Det finns väl ingen som tycker att det är ok. att bara sticka iväg så som ditt ex gör. Men vad är vitsen med att tvätta smutsig byk offentligt? Det kommer förmodligen inte att ändra på något, tvärtom tror jag. Personligen skulle jag bli heligt förbannad om någon skulle exponera mig i en blogg vad det än handlar om. Det kanske skulle vara bättre om du tog upp problemen med socialkontoret om barnen tar illa vid sig att umgänget bara upphör plötsligt. ALLT måste inte ut i bloggen, det handlar om en två familjers integritet.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nix. Det handlar om att man inte ska kunna gömma sig bakom integritet. Hur ska det då bli nån ändring. Folk måste få veta.
   Jag tycker inte att jag skriver så värst hemska saker om honom, jag talar om när hans beteende stökar till mitt och barnens liv.
   Det kommer jag fortsätta med. Han försöker tysta mig på alla sätt, men här får han det svårt. Att han blir arg är bra, då känner han NÅGON känsla iaf..
   Och hans familj är något jag inte kan bry mig mindre om, för mig finns de inte, eftersom han inte berättat för mig om vare sig den ena eller den andra.
   Allt kommer tillbaka till hans beteende. Han får skylla sig själv.

 7. Anette

  Alltså om man ändå vore advokat…. Hade gärna hjälpt dig Carola!! Oj, hoppas nån med nån slags insikt och makt att hjälpa skulle läsa här. För jag tycker ju ändå att man inte kan få bete sig på detta sätt som förälder? En vuxen människa som vill barnens bästa, hade ju kontaktat dig och meddelat om frånvaron. Det är så barnsligt så man fattar det inte. Han utnyttjar dig till fullo! Lämnar otvättade kläder åt dig etc.!! Fy faaaan säger jag!

 8. Neta

  Han har väl förverkat rätten till umgänge nu va? Man kan ju inte tala om för barnen att man inte kommer på några veckor och tro att det auromatiskt når fram till dig! Säg nej i fortsättningen!

 9. Helena

  Fy fan :-(, vilket jävla miffo han är. Vet du, jag tycker du ska sluta planera för umgänge helt och hållet. Ta med barnen på annat om du har lust, lev livet med dem utan en tanke på att styra upp för honom. Jag tror inte heller att barnen mår så bra i detta. Låt dem som kan och vill kontakta honom den dagen de känner för det och fram till dess gör du vad du vill av varenda söndag!!!!

 10. Anna A

  HELT ÄRLIGT PERRA, STANNA I THAILAND!!!
  Låt dina barn få lugn och ro, och slippa vara med om dina jävla barnrumpefasoner! En vuxen människa beter sig för fan inte så här och det kan din jävla mamma ta och kopiera om hon vill… Patetiska människor är vad ni är! Vad FAN hände?

  1. Pi@

   Han skulle aldrig klara att vara borta från mamsen så länge. Tänk att inte få hänga henne i kjolen… Oansvarig, egoistisk och barnslig till max.
   Varför bråka om umgänge när det endast verkar vara en börda att träffa sina barn.

   1. Annika K

    För att han bråkar inte om själva umgänget egentligen.. Utan för att djävlas med Carola.
    Tror mig, jag har varit i samma situation.
    Det ska dessutom se bra ut utåt… :/

    Fy faaaaan för såna idioter till karlar! Och ja, det finns såna idioter till fruntimmer med.

   2. Anna A

    Hahaha, tänkte inte på det :P Nä, MAMMA är en manipulativ sak som förstör båda sina söners liv genom att vägra klippa navelsträngen och styra dom med järnhand…. Patetiskt

 11. Helahea

  Men Herre Gud är han helt ute i det blå eller??
  Det han gör är ju för f….n inte OK för någon…..

 12. Tanja

  Alltså, grrrr!!! “Some people need a high-five. In the face. With a chair. Made of steel. Twice” Och du kan ju gissa vem “some people” är enligt mig då …! Löjligt ynkliga karl, man gör fan inte såhär mot sina barn. Man väljer inte bort de man redan har och sen skaffar fler på annat håll (detta har nyligen hänt i min släkt med, men dock en mamma som valt bort sitt ena barn till förmån för nytt barn i ny relation, och en pappa som kämpar för att ge det bortvalda barnet ett bra liv ändå) Folk kan visst få skilja sig från sin partner, men kommer aldrig nånsin att fatta hur man kan “skilja sig” från sina barn. Skämmes, ta mig fan!

 13. An1

  Carola! alltså på riktigt!! Går det inte att slopa umgänget helt? varför ska det vara på hans villkor? Om det ska vara på någons villkor så ska det vara på barnens, de vill kanske jätte gärna träffa sin far? men är det värt det i slutförlängningen? Att gång på gång bli sviken och bortglömd av sin egen far skulle vem som helst gå under av. Sen kan man ju undra vad det är för kvinna som vill leva med en sådan man som väljer bort sina egna barn…helt obegripligt och inte charmerande någonstans! Du är stark och en mamma i världsklass fortsätt med det!

 14. AnnKatrin

  Enskild vårdnad är kanske en lösning för att slippa ha det som er vid umgänge – att ha enskild vårdnad är praktiskt för mig som mamma. Jag har fem barn och en pappa som beter sig som ditt ego till ex. Han struntar i att engagera sig. Men enskild vårdnad löser inte barnens känsla av svek av en person som aldrig ska svika. Jag har gärna ingen kontakt med svinet och har inga problem ha allt ansvar för mina barn men det svider i hjärtat att jag inte kan hjälpa dom förstå vliket fel han gör och hur knäpp han är som inte vill vara med dom. När yngsta frågar ” varför känner jag inte min pappa? ” eller “Varför är inte vi hos pappa nån gång? ” får jag en klump i magen för de ska måsta ha det så. Fast det är fan inte mitt fel.. pratar aldrig illa om svinet men hymlar inte om att det är han som valt detta och inte barnens fel.

 15. Malin

  Om nu rätten tyckte det var fel (och det kan man ju tycka vad man vill om…) av dig att hänga ut honom förra gången, så borde du kanske sansa dig och inte hänga ut honom igen. Som sagt, man kan tycka vad man vill om det men hade rättsväsendet varnat mig hade iaf jag sansat mig med kommentarerna denna gång. Inte värt att det används mot en två gånger.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag gör som jag vill. Vägrar låta rätten sätta nån slags munkorg. Det kommer aldrig gå att få rätt via dem ändå, så jag tänker inte lägga två strån i kors för att ändra mig:)
   Kan jag inte få vårdnad schysst så kan jag åtminstone få säga mitt.

   1. Marianne

    Så bra tänkt. Varför ska inte du få säga ditt när han sviker . Bra tänk Carola. Varför ska du vara tyst när det är du och dina barn som drabbas av den här skiten. Håller stenhårt på dig du vackra, starka kvinna !

 16. Gunilla

  Ja hur kan det bara vara möjligt att han kan få bete sig som han gör och rätten anser att det är DU som är boven i dramat?! De situationer du beskrivit är ofattbara. Det är verkligen helt obegripligt. Förstår verkligen att du är fruktansvärt besviken på rättssystemet. Signaturen “K” här en bit ovanför skriver väldigt bra – det måste bara gå att få till en ändring. Han behandlar er så fruktansvärt illa!! Kämpa på och ge aldrig never ever upp fighten Carola!

 17. Sanna

  Du har skrivit här på bloggen att du har ess i rockärmen! Är det inte dags att dra fram dem snart?

 18. Maria

  Hej!

  Näst gång det BLIR umgänge åk iväg och lås dörrarna. Säg till barnen att om han frågar var du är när det är låst när han ska återlämna så ska de säga att du är på Kanarieöarna … Då jäklar ta det väl hus i h.. eller förresten är han kanske i ditt hus och har umgänge?

  Du är bäst! Kram / Maria

 19. Susanne

  Han är ett stort svin,beter sig som ett stort svin. Min pappa gjorde som ditt ex;valde sin nya familj,struntade i sina två första barn . Du är en fantastisk mamma, dina barn behöver inte honom. Hellre ingen pappa än en sån som han. Dina barn har en mamma som ställer upp till 100 procent som förälder. Kan säga att som vuxen när jag tänker på min pappa så kvittar det mig om han över huvud taget lever eller inte,känner inte honom. Dina barn kommer nog komma till en punkt där dom till slut inte vill ha med den svikaren att göra. Dom behöver inte honom. Dom behöver dig;och du finns där,och det vet dom.

 20. K

  Carola, jag råder dig att kämpa vidare för ensam vårdnad. Jag googlade snabbt upp andra rättsfall som i detta fall kan hjälpa som rättspraxis där exempelvis delad vårdnad ej längre var möjlig då “bl a pga avsaknad av kommunikation samt tillit mellan föräldrarna”. Det k a n ej vara acceptabelt i Sverige idag, att barnen skall behöva bli svikna gång på gång, att fadern ständigt prioriterar sin nya familj, sitt yngsta barn fött i annat aktenskap. Jag hävdar starkt att det är detta med bristen av möjlighet att kommunicera som är en viktig konsekvens till rättens beslut. De är skyldiga att ta upp ditt fall igen då barnen ständigt blir lidande. Att du ska tvingas leva som en “passopp” och tvätta våta/använda simkläder, alternativt hitta dem mögliga i väskor flera dagar/veckor senare. Att aldrig bli informerad i tid om eventuella ändringar. Att behöva bråka inför varje jul/högtid. Han har inte levt upp till sin del av avtalet, därmed bör detta avtal vara ogiltigt samt upplösas. Jag är ingen jurist, enbart en medmänniska som önskar ditt bästa samt barnens bästa och den tillvaro ni har nu främjar inte i något avseende barnens bästa. Kämpa vidare Carola! KRAM

 21. Tant H

  Du är en enastående kvinna/mamma Carola. Att rättsväsendet och lagstiftningen ser ut som den gör spelar ingen roll när det numera skall fungera så bra allting genom uppgörelser mellan frånskilda föräldrar! Vem kan komma överens med den person man inte kunde komma överens med i äktenskapet? Inte jag i alla fall! 1974 trädde det i kraft en ny Giftermålsbalk och gissa vem som var på premiär för att få äktenskapsskillnad och på den tiden egen vårdnad med umgängesrätt för den andre.
  Kan inte påstå att den fadern var speciellt aktiv för att ha umgänge med sin dotter. Det tackar jag för!
  Men jag tackar också för att jag hade kraft att förtränga min ilska och bitterhet så att dottern som vuxen har en fungerande fadersrelation.
  Du drar ett tungt lass Carola men oljan på drivhjulet är just att Du kommer att för evigt älskas av Dina barn.
  Vad fadern gör nu det är ju att välja den enkla vägen med ett barn och en ny kvinna från en annan kultur (uppassare!)
  Bekvämt så det stör tycker jag!
  Tro inte att han också har stunder när livet kommer i kapp honom och han ryser säkert när han inser vad han går miste om!
  Naturligtvis kan man inte begära att ens barn skall älska en ny partner men tyvärr måste man ju lära sig tolerera även de värsta avarter-livet är så!

  Jag förstår att Du är bitter och besviken för Din livsdröm gick i kras. Precis så var jag 1974 men livet vänder Carola och tänk när jag får se Dig på förstasidan på Aftonbladet när Dina barn är i nästan vuxen ålder och Du funnit Din prins…..
  Vad är då Thailand?

 22. Anna

  Usch så svinigt gjort rent ut sagt. Man kan ju undra om den mannen är sann ens. Han kommer en dag att möta karma och den nöten kan inte räkna med att det kommer vara snällt. Jag blir upprörd över hur någon kan bete sig så idiotiskt som han gör. Han sårar sina barn på ett mycket otrevligt sätt. Dina underbara barn kommer att tacka dig en dag för att du alltid fanns för dom Carola. All respekt och massa kramar från mig ♥♥♥

 23. Linda

  Men hur kan man göra som denna pappa eller vad man ska kalla honom, har han inga känslor kvar för sina barn längre? Det verkar ha slagit riktigt slint i skallen på den människan. Jag beundrar dig Carola för din styrka, dina barn har tur som har dig

 24. Jenny

  Tror du att din före detta man läser kommentarerna till de inläggen som handlar om honom? Jag tycker det är fint att dina läsare(inklusive mig själv) är på din sida och tröstar och så men jag blir orolig att han på något sätt får det att bli ditt fel att dina bloggläsare skriver mindre fina ord om honom. Vi vill ju inte göra saken värre för dig!!
  Kram

 25. Annika K

  Nånstans borde du iaf tala om att han inte gjort sitt.
  Umgängesavtal o han har brutit det. :/
  Sicket djäkla pucko!

 26. emma

  alltså, finner inga ord för de han gör.. men de måste väll finnas nån man kan fråga om han har rätt att göra så här? nån du kan “anmäla” missade umgängen till.. sen borde de väll kunna utse en medlare åt er eftersom kommunikationen inte funkar? btw tycker jag du är en toppen mamma och har en toppen blogg =) kram

 27. tellervo

  Om han nu reser till Thailand borde man ju tycka att åtminstone något/några av barnen fick följa med.

  1. Elin

   Han reser ju med sin nya! Och som jag har fattat det
   Så avskyr barnen henne! Och jag kan bara hålla med resten av kommentera att han är ett riktigt jävla svin! Stå på dig Carola du är grym!

  2. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag skulle aldrig våga släppa iväg dem till andra sidan jorden med honom. Frågade faktiskt en av tjejerna om de skulle vilja .. Och hon ryckte till och sa : nä sldrig!
   .

 28. Carro

  Förstår mig inte på han? Varför skriver han inte bara över vårdnaden på dig? Eller det har han kanske? Har missat lite i din blogg Carola :/ och varför ska han propsa på att han ska ha umgänge om han inte ens dyker upp?
  Eftersom han säkert läser detta eller får höra det via någon så hoppas jag du skäms. Man gör tamej fan inte såhär, varken mot sina barn eller exfru..

  Och Carola till dig kan jag bara säga WOW, vilken mamma du är. Styrkekramar till dig&barnen.

 29. Mia

  Är tyvärr inte ett dugg förvånad över hans beteende med tanke på att det ju är så här nedrigt han beter sig. Inte vuxet någonstans utan bara jäkligt ynkligt fegt. Och att gå genom barnen…? Dina barn kommer när de ett efter ett blir äldre och når tonåren inte vilja ha umgänge alls med pappan för han blir ju mer och mer frånvarande och att umgås med en främmande farbror – vad ger det? Som man sår får man skörda…

 30. Maria

  Ja, vad säger man. Inte blir jag förvånad. Inte så svårt att säga/skicka ett sms/mail om att man är bortrest ex antal veckor, behövs inte så mkt mer info än det, gör det lättare för den andra att planera sitt liv i alla fall. Sen kan man tycka vad man vill i övrigt av hela situationen. :/

  Har en i omgivningen som kämpar att få mer tid med sitt barn, och det finns inget att anmärka på förutom att den ena föräldern gör allt för att jävlas för att hindra sitt barn att få mer tillgång till sin andra förälder, för det är vad det som blir, barnet är ju den som drabbas av allt.

 31. Carin

  Nackdel för dig??? Ursäkta språket men vad är det för jävla spån som sitter i rätten? Han har gjort fel. Han borde ha en uppsträckning. Stå på dig Carola!!!

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Hela rättegången var ett skämt. Jag anklagades för att ha skickat anonyma brev.. Ägnades lång tid åt det, trots att jag talade om att jag inte gjort det. De var inlämnade som “bevis” för hur jag .. Ja jag vet inte!! Hur jag pratar om mitt liv så att andra kan skriva elaka mail till honom och hans morsa..? För var det inte jag så var det ju nån av er.. Jag hoppas att det var nån av er:) för det var asbra skrivet! Dock.. Det togs upp saker som jag aldrig skrivit eller skriver om.. Men det gick bra ändå att hävda att det var mitt fel…i efterhand misstänker jag att det var de själva som skrivit dem för att smutskasta mig.. Men det är alltså bara en misstanke! Det visades utdrag ur min blogg som bevis för hur jag hänger ut barnen, bla en bild på Jamie i kalsonger som täcker halva magen och låren.. Det var oerhört kränkande för Jamie att jag skrev att han höll på att sluta med blöjor… Merparten av rättegången talades det om min blogg. Den blogg som han haft exakt noll problem med tidigare. Och hade målet gällt att han velat ha ensam vårdnad hade det varit kanon! Men de ägnade all tid åt att berätta och ” bevisa” hur jag hänger ut barnen. För att sen säga att jag ska ha dem 24/7 och han träffa dem när han har tid… Deras “bevis” lämnades in dagen innan rättegång, eller jag fick kännedom då iaf och jag bad er säga ärligt om ni upplever att barnen hängs ut. Vilka är bättre lämpade än ni som läser att bedöma det liksom. Innan lunch hade nästan 200 kommentarer ramlat in, alla intygade att jag inte gör det. Och ni skrev under med era yrken : förskollärare socionom osv. Till och med de av er som ofta inte håller med mig stod bakom mig där.
   Tror ni det dög? Nix, de fnyste på näsan och sa ; som man frågar får man svar..
   Och fortsatte smutsa ner mig.
   Dock fick jag in några verbala fullträffar på hans gapiga tant till advokat:) Riktigt klockrena och det gjorde min dag:)
   Men hjälpte ju föga, rätten hade redan bestämt sig innan de kom dit på morgonen.. Så fort det var slut, reste de sig och gick- domen var då klubbad. Helt dömt efter schabloner. Jag har överklagat så högt man kan, både i hovrätt och högsta domstolen men de tar inte upp det igen. Min advokat var bra. Men rättsystemet skevt! Hon höll med om att det är helt rubbat och jag vet att hon tyckte synd om mig, tyckte jag hade all rätt att få ensam vårdnad. Men att slåss mot väderkvarnar är svårt, speciellt när man inte har några sår och skador som syns att visa upp..
   Fuck
   Kul att göra rätt. Not. Bah

   1. Carin

    Helt otroligt. Sover rättegångsmänniskorna gott om natten? Funderar på om de är nöjda med sin arbetsinsats. Tycker den kritik de framfört om dig som du skrivit ovan är pinsam. Känns som om de inte har något av relevans att komma med. Låter verkligen som om hela rättegången var ett skämt.

   2. Camilla hockeymamma

    Men du blev det inte en dom där umgänget fastställdes? I så fall kan du väl ta ett varv till och stäm honom för avtalsbrott.

    Min man har två barn sen tidigare (nu är ju de vuxna och har egna barn) deras mamma gjorde sitt yttersta för att sabotera umgänget,barnen blev hastigt sjuka och det ena med det tredje.

    Till slut tröttnade vi och stämde henne,det kostade henne 5000kr i vite varje gång hon överträdde överenskommelsen. Räckte för övrigt med en gång.
    Du får ta ett varv till med din advokat och se vad ni ha för möjligheter.det kan ju inte vara rätt att han kan göra som han gör.

 32. Nette

  Har tyvärr varit i en liknande sits som dig. Dock inte med lika många barn som dig (3 st). Det trista är att fast man var/är den som har barnen 24/7 så blir man smutskastad å förtalad om man har några åsikter om den andra s.k. föräldern beteende. Vet inte hur många gånger man suttit med ledsna barn pga någon annan.
  Något jag ångrat efter allt det här är att jag inte varit hårdare med att kräva ensam vårdnad.
  Stå på dig! Ta hjälp av din advokat, anteckna allt, meddela familjerätten allt som inte följs av den andra parten.

 33. Carro

  Har läst din blogg länge och tittade även när ni var med i familjen annorlunda. Har alltid gillat dig och din familj. Ni verkar vara ett härligt gäng. Jag är själv ensamstående mamma till tre små härliga gryn. Jag tycker det är besvärligt med mitt ex som sällan lyssnar på mig vad jag tycker och han har noll koll på saker och ting som rör barnen, vad dom behöver osv. Låter dom äta godis och skräpmat alltför ofta men jag får inte lägga mig i för när det är han har barnen så är det han som bestämmer och jag ska inte lägga mig i. Så trött man blir men då är ju inte mina problem i närheten av dina. Måste vara tufft för dig och barnen. Men en sak som jag funderar på, är det verkligen schyst att “hänga” ut honom här? Där verkligen alla kan läsa? Jag blir så förbannad/trött/irriterad osv på mitt ex men jag skulle aldrig skriva om det på en blogg eller liknade för han är ju ändå pappa till barnen även om han beter sig illa. Men men, vad vet jag. Det är ju jag. Menar inget illa eller försvarar inte hans beteende då jag förmodligen vet långt ifrån allt.

  Tycker ändå du är en härlig person, kämpa på!

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag tycker att sanningen gällande hur en förälder kan bete sig med lagens stöd, ska upp till ytan och ut i ljuset. Om ingen talar om hur illa det är kan det aldrig bli nån ändring. Han valde att gå, tiga som en mussla och gång på gång svika barnen på fula sätt. Han väljer att sätta sig själv först och fortsätter såra. Alla ska veta hur han beter sig, varför ska han skyddas? Det är hans egna val, gjorda frivilligt utan pistolhot som han får stå för. Att hålla honom om ryggen och låtsas som om han är en hyvens snubbe kan andra ägna sig åt.

 34. Nettan

  Vilket fruktansvärt beteende, men som flera andra skriver, tyvärr inte förvånad… Många kramar till dig Carola, vilket jobb du gör!

 35. M

  Vidrigt beteende från en sk pappa. Önskar jag hade blivit förvånad… Styrkekram till dig! Beundrar dig och allt du klarat / klarar av.

 36. Ann

  Usch sorgligt!
  Hoppas verkligen du spar allt som händer som bevis om inte annat så barnen vet vem som gjorde rätt<3

 37. Pernilla Eklund

  Blir galen! Har varit där själv!
  Anser detta vara psykisk misshandel som ska vara straffbart precis som fysisk!

  Styrkekramar från Pernilla

 38. Anna

  Sara som skrev första kommentaren om att Pappor kan fortfarande göra som de vill det är inte bara pappor som kan göra vad dom vill det finns även mammor som kan vara som svin tyvärr det har jag varit med om :-( . Vilken tur att era barn har dig Carola, mormor/morfar och moster iallafall :-)

 39. Ida

  Men allvarligt talat, det måste ju vara något fel på honom. Fattar han inte att det är barnen som kommer i kläm när han beter sig sådär? Det vore ju mycket bättre om du hade ensam vårdnad och han inte fanns med i bilden för det verkar ju bara bli problem varje gång han ska ha barnen. Om han nu brydde sig om dem så hade han ju skött det hela på ett mycket bättre sätt. Kan du inte få hjälp av din advokat? Det låter ju sjukt att han ska få hålla på som han gör . Oavsett vad som händer så är du och barnen vinnare i den här situationen och han den stora förloraren.

  1. Mallan

   Tyvärr är det inte så – att “Oavsett vad som händer så är du och barnen vinnare i den här situationen och han den stora förloraren.”
   Det är barnen som är de stora förlorarna. Pappan är vuxen och har gjort sitt idiotiska val, men vilket val har barnen fått? Jag har en son som är en bit over 20 och hans pappa släppte kontakten more or less när han var 16 år. Idag mår han jättedåligt mentalt för han kan inte för sitt liv förstå varför hans pappa inte ville kämpa för att hålla kontakten. “var jag inte ens värd det I hans ögon” frågar han sig och tar på sig skulden som absolut inte är hans! SÅ, det är bara barnen som är förlorare här. De vuxna kan styra hrlt över sina egna handlingar och val. Barnen kan inte styra de vuxnas handligar och val alls…..

 40. Anette

  Man blir bara så j***a matt! Att nån kan bete sig så oansvarigt? Vad är han rädd för ja? Hade det kostat honom så mycket att bara meddela dig att nu är han i Thailand i xx antal veckor? Jag fattar faktiskt inte på allvar hur nån kan vara så flippad, så orättvis, agera så FEL??

 41. Carita

  Blir inte förvånad… Var med om något liknande. Ett år skulle mina barn fira hos sin far… två dagar före julafton fick jag reda på att han skulle åka till Mexico på semester…. jag hade inte planerat en jul hemma… Men vad skulle jag göra.. barnen bodde hos mig på heltid………

 42. Ulli

  Helt otroligt att man får bära sig åt så “att han över huvudtaget kan mä” – de som blir drabbade är ju barnen!! Och du Carola kan ju aldrig planera o lita på honom om du inte har en backup… Du är fantastisk Carola

 43. Jungfrumamma

  Oj. Ja det bästa är väl att bara låta hobom om vara. Det kommer slå emot fler eller senars. … jag är i samma situation men jag har gett upp. Han får komma och gå som han vill det är han som mister sitt barn

 44. Magda

  Det märkliga är ju att som förälder har man bara rättigheter men inga skyldigheter, vilket ju innebär att ett svin till förälder kan uppföra sig precis hur de vill utan att de lastas för det…
  Sen att den andra föräldern som tar sitt ansvar och sätter barnen först hamnar i en väldigt märkligt och utsatt sits verkar vara helt ok.
  Anpassa sig, vara flexibel och hålla den andra “föräldern” bakom ryggen ska man göra, annars så “förvårar man umgänget”…?
  Mycket märkligt system och de som drabbas hårdast är ju barnen
  Styrka och kramar till er!

 45. Ida

  Går det inte att prata med en advokat och bara fråga om det ska vara så? Blir så arg för barnens skull när han gör så, välja bort Barnen är det värsta man kan göra!

 46. Tina

  Jag skiljde mig för många år sen när barnen var små. Han var en sån typ som ditt X. Han kunde nog diskutera viktiga saker, via barnen. Han gjorde precis som han ville och när han ville utan att tänka på att det var barnen han sårade och inte mig, som han trodde. Han var dessutom elak mot barnen. VEM tror du att har fått ta allt skit? Jo jag! Han har ju inte ändrat efter alla dessa år, men jag har faktistkt givit upp med att försöka få någon sorts rättvisa på det hela för det är ändå ingen myndighet som lyssnar. Barnen är nu så stora att dom kan välja själv var dom vill vara. Och det kan du kanske räkna ut. ;) Bamsekramar till dig och barnen. <3

 47. Sara

  Oansvarigt svin. Pappor kan fortfarande göra som de vill. Om du som mamma ens hade gjort hälften av hans skit så hade det blivit liv i rättsalen.