KitchenTime! Invigning:) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Annons

KitchenTime! Invigning:)

Oj, vilken härlig invigning jag precis har kommit hem ifrån! Eller okey, för några timmar sen då, om vi ska vara noga.

Jag fick en inbjudan till en ny butik för tja, alltså det mesta man kan tänkas behöva om man befinner sig i ett kök:)

KitchenTime heter den, och finns som nätbutik med – Kitchentime.se och öppnar här i Uppsala, på Bredgränd 3 nu på lördag.

Ni vet ju att jag inte gillar att laga mat, men det hindrar inte att jag gillar sakerna man använder när man kockar:) Jag skulle tex älska att ha en Kitchen Aid på bänken hemma… eller vad som helst ur deras sortiment;) och samma sak gäller för massor av saker. Knivar tex… när kidsen blir lite större och har vett nog att behandla fina knivar som man ska så ska jag ha bara de bästa. Som det är nu så ligger alla “vassa”knivar i en låda uppe i ett skåp, huller om buller, och är tämligen slöa.

Jag tog med min syrra som är grym i köket, speciellt på att baka, det vet ni ju:) och så traskade vi dit till strax efter 18. Jag fick värsta hagelskuren över mig på vägen dit, och fattade plötsligt varför det blivit så tungt i huvudet. Jag är ju extremt känslig för de är snabba väderomslagen:/ det är så fjantigt;) När haglet yrde runt bilen så släppte huvudvärken:)

Först trodde vi inte att butiken var öppen, det var papper för fönstren så man inte såg in, men så hörde vi musik och klev på. Blev hälsade välkomna av trevliga människor, och vi snackade en stund och fick bubbel. Alkoholfri bubbel lär man väl säga också så ingen tror jag kör onykter.

kitchentimeDet stod fat med snittar uppdukat.

IMG_9734 Detta är så himla gott, så enkelt, men så ofantligt supergott!

Och tunnbröd….och krustader. Finns flera stavningar på det, lite croustader eller liknade, men jag tyckte den “svenska” versionen var snygg:)
kitchentimeEn tipsrunda fanns i butiken och även tre små tomtar. Hittade man en tomte fick man ett fint pris:) Vi hittade ingen;) men eftersom det var tillåtet att googla hur mkt man ville så gjorde vi det, och fyllde i vår tipsrad.

Butiken är gamla Kilroys lokaler, och de är precis nyrenoverade, sådär så att färgen knappt torkat och det var krispigt vitt och fräscht överallt. Lokalerna är fantastiska, lite äldre och grymt charmiga.

Frågorna stod bland alla köksgrejor och vi suckade både en och tjugotvå gånger åt allt fint som finns. Både vackert och funktionellt – finns inget att klaga på alls.  De här två killarna stod för musiken, och det var härligt att det var levande orkester.

kitchentimeEtt litet tal av de två killarna som startat Kitchentime, och man blir ju bara så imponerad av hur vissa människor har ett driv utan dess like. De är ju så unga, och har redan en otrolig erfarenhet inom business.

kitchen timeJag ber om ursäkt för kassa bilder, hade tänkt ta med en riktig kamera, men den var urladdad:/ Måste nog byta upp min mobil tror jag, så jag får en vettig kamera där.

Deras nätbutik är en av de största, eller kanske Den största(?) inom sin gebit, köksutrustning i Sverige. Wow.  Och det naturliga steget är ju då att testa att ha en fysisk butik, så när lokalen blev ledig slog de till. Fort gick det, tror de sa att de såg att lokalen var ledig i början av mars… och idag var den klar:) Grymt bra jobbat:)

Man kan beställa online och hämta ut i butik, eller beställa här över disk, eller bara gå in och handla om det finns i lagret, och tanken är att de ska kunna ha olika event också. Så spännande!

I köket hade de en kock, som heter Gabriel med ett efternamn jag glömt trots att jag försökte memorera in vad det stod på hans skjorta:) Han visade hur man lagar man på saltsten.

saltsten kitchentimeNån som hört talas om det? Jag hade det inte, och stod där och bara gapade över hur gott det blev. Det är alltså en skiva av 100% Himalayasalt. Den kan man antingen hetta upp, eller kyla ner beroende på vad man vill laga. Hettar man upp den i ugn tar det en timme ungefär och då kan man ställa fram den på bordet och den håller sig varm sisådär en kvart så man kan steka sin mat vid bordet. Typ racklette sa nån;)

Eller så värmer man den på plattan, man behöver något i mellan spis och salt, men det funkar med en ugnsplåt, eller stekpanna eller så. Då kan man steka som vanligt. Vill man så lägger man den på grillen.

Gabriel lade på lax på kall platta och lät den ligga där någon minut och dra åt sig saltet, och sen fick vi smaka. Och på allvar nu…. jag har nog aldrig ätit en så god lax förr.

IMG_9728

Nån god kall sås på förstås.
saltsten kitchen timePå stenen här över ligger honungsmelon och suger åt sig salt… och var svingoda. Han stekte tomater och lax på den varma…gudomliga.

Och det här då…vattenmelon som blir salt av skivan, så fetaost och mynta….salt,sött, salt. Och snyggt:)

saltsten kitchen timeHur det funkar? Jag vet inte riktigt, men maten man lägger här på suger åt sig av saltet och blir bara makalöst gott. Tappar man en skiva i golvet går den sönder, men då kan man riva den till flingsalt;)

I Usa säger man att den håller ” a lifetime” medan man i Sverige är mer blygsamma och säger “typ tio år, minst”

Det var en och annan gäst som gick iväg med en sånhär under armen kan man lugnt säga:)

Så var det dags för prisutdelning i tipsrundan, och det var fyra stycken med alla rätt så det skulle bli en utslagsfråga. Två tjejer blev uppropade och sen jag, och så syrran:) Masters of googling:)

Nu hjälpte inte det för på utslagsfrågan skulle vi svara på hur många artiklar Kitechentime har i sitt sortiment. Första tjejen gissade 12.000. Nästa 9000. Jag drog i med 14.000, medan syrran körde på 7500.

Ingen var ju ens i  närheten;) för de har runt 27.000 artiklar!!

Men…nån var ju närmast…;) och med årets sämsta gissning så vann jag:)

kitchen time eva solo

Det här är rätt lustigt. I förra veckan var jag hemma hos min me&i säljare på mingel, och stod och suktade över hennes vattenkokare och termos. Och idag vann jag en:)

Tack! Jag vinner liksom aldrig, så jag blev väldigt förvånad, och glad såklart!

Vi var där i drygt två timmar, insåg jag när vi tackade för oss och gick mot bilarna. Med inhandlade saker, vunna saker och en goodiebag. Jösses vilken lyx en vanlig torsdag:)

Jag köpte en grej man kan göra popcorn med i micron.

kitchen time popcorn lékué

Vi älskar popcorn och äter massor, men jag gillar inte allt skräp som är i mikropåsarna…men eftersom det är smidigt så… Jag har testat de flesta popcornmaskiner på marknaden sen de första kom, jag har seriöst varit popcornberoende:) Popcorndieten är fin;)

Nu ska jag testa denna, killen i kassan hade en själv och lovordade den. Jag återkommer med recension i morgon:)

Goodiebagen gick inte av för hackor, tvärtom:

kitchentimeEva Solo grejen är ett grytunderlägg. Det är magnetiskt och man sätter ihop det till ett kors.

Ser ni skålarna??

Det är äggkoppar! Och så söta:)

äggkoppar kitchentimeFina fina fina!!

Hela invigningen andades värme och gemytlighet.  Suveränt anordnat, och de var oroliga för missar men det kan jag säga att det behövde de inte vara, allt funkade tipp topp.

Stort tack för att jag fick komma!

På lördag öppnar alltså den fysiska butiken i Uppsala, har ni vägarna ner på stan så gå dit, det är väl värt ett besök. Har ni oturen att inte bo i min fina stad så finns ju nätbutiken:)

Jag kommer nog inte bli matlagningsfreak, men jag vet vart jag ska gå för att köpa grejorna så det blir roligare i köket :)

En väldigt trevlig kväll helt enkelt. Tack så mycket Kitchentime!

 

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Helena

  Kitchenaid i all ära men det är för yttepyttefamiljen så lite varning på den. Grattis till snygga vinsten och spännande med saltstenen, trevlig helg!!!

 2. Carin

  Köpte en sån popcornsskål i höstas och numera poppas alla popcorn i den! Sonen äter inga andra popcorn längre. Du kommer bli supernöjd!
  Tack för en bra blogg!
  /Carin

   1. Anna A

    Jag köpte en till Joel i present och den används hela tiden (av alla i familjen) Jättebra och bra mycket billigare än mikropopcorn :P

 3. Syrran

  Tack för att jag fick följa med!
  Det var supertrevligt. O gott! :)
  O jag har nog fått en favorit köksbutik.

 4. Nina

  Hej Carola! Jag har några frågor :) Kör du husvagnen själv och backar till osv? Hur får ni plats alla i den, hur stor är den? Brukar de flesta barnen vilja följa med?

  Känner du dig “färdig” med bebisar? Nu är du ju ensam så det är ju svårt men menar själva känslan, hade du velat ha fler innerst inne om du hade haft en partner?
  Hur känner du med detta att träffa en ny man, längtar du efter det? Har du fått många inviter efter att du blev ensam? Nätdejtar du eller är med på nätsidor?
  Eller känner du mer att du inte orkar/vill leta utan du trivs bra själv med barnen? Har du svårt att lita på män efter det som hänt?
  Många frågor, hoppas du svarar, men du verkar vara bra på att svara på kommentarer och det är roligt. :)

  Ha en härlig helg :)

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Hej! Jag kan köra med vagnen, men har inget drag på bilen. Vagnen är så gammal att vi inte törs dra runt på den utan vi kör bara och ställer upp den nånstans. Vi har stått säsong tre år, men nu testar vi att bara vara ute några veckor. Förra sommaren packade vi upp allt.. Sov i vagnen 7 nätter och packade sen ihop – Skitväder. Jag lånar pappas bil, och så åker han, mamma, syrran och jag och sätter upp vagn och tält. Backar så lite som möjligt, häktar hellre av den och skjuter på:)
   Fem ungar är alltid med, och de älskar det.
   Ja jag hade velat ha ett sista barn, och det har varit jobbigt.
   Ny man :) ja tack, om man skulle kunna spola fram och se så att det blev bra liksom;) Jag har jättesvårt att se mig själv dejta hit och dit, men det är ett fasligt tjat från både kidsen och vänner så jag borde kanske. Men jag hinner inte. Nånstans måste man ju lägga in lite effort, lite tid och engagemang och det har jag inte tid med. Och med barnen jämt är det ju en barnvaktsfråga åxå. Och tillit.. Jag litar nog på folk i stort, men en man jag var intresserad av skulle jag nog ha svårt att riktigt våga tro att han inte skulle vara otrogen och resa sig och gå. Stört, vrf skulle det upprepa sig exakt liksom?;) Plus att jag inser att jag blivit sjukt kräsen! Så länge inte Mr Right kommer och knackar på så lär det ta ett tag alltså;)
   Jag saknar såklart vuxet sällskap i soffan på kvällarna, men samtidigt är det väldigt skönt att vara enväldig härskare :) Jag behöver inte anpassa mig och jämka efter en man utan kan göra som jag vill. Ingen som klagar och gnäller :) Ingen att bli irriterad på om nåt inte blir gjort.
   Å andra sidan saknar jag den här självklara tvåsamhet. Å andra sidan igen tittar jag på folk och undrar hur de står ut med att tjafsa om allt, jämka och anpassa.. Så det ska nog till en sjutusan till man :)
   Ha en härlig helg du med:)

 5. Joel Falck

  Tack för att du kom Carola och för ett fint blogginlägg :) Och grattis till vinsten får jag passa på att säga också!

  Carola: Tack för att jag fick komma! Och tack för vinsten, som sagt årets sämsta gissning, men ändå bäst:)

 6. Åsa

  Du är en så otroligt stark människa i mina ögon. Du höll inte bara masken inför dina barn utan inför alla dina blogh läsare. Du höll honom bakom ryggen precis som man gör i en familj.
  Du är verkligen värt allt och inte minst en god natt sömn

Annons