Ingen kickar fotboll som han:) Zlatan, ja sa Zlatan – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Ingen kickar fotboll som han:) Zlatan, ja sa Zlatan

Okey, jag har funderat på detta sen i lördags, det har suttit och gnagt lite i mig, och igår så läste jag min vän Fnulans inlägg och kände att jo, jag vill nog oxå säga ett och annat i detta ämne. Man gör nämligen inte såhär. Det är skamligt.

Ni som såg Mello vet kanske vad jag snackar om, men för övriga:

Frans, liten otroligt charmig ung man på, vad, typ 17 år, som för ett antal år sen plågade hela Sverige med låten Whos the man. Alltså – Ingen kickar fotboll som han, Zlatan, jag sa Zlatan….:)

Hans stora idol var ( och är?) Zlatan.

Nåväl, i lördags var Frans med i mello, och som jag gillade hans låt, egentligen rätt trist men härligt gung och majsig som sjutton:) Killen är söt som socker dessutom, tjejerna här hemma bara suckade ♥

I greenroom sen så går ju Gina Dirawi runt och snackar med artisterna. Hon är ju rätt rå i sina skämt, och plötsligt går hon fram till Frans och säger att hon har en liten hälsning från just Zlatan till Frans.

Glädjen och lyckan i Frans ögon gick rakt in genom kameran och rakt in i hjärtat här hemma, Gina tar ner mikrofonen och väntar….. Frans väntar andäktigt och så säger Gina nåt i stil med:  Nää, alltså, Zlatan nedlåter sig såklart  inte till sånt här trams.

Lyckan i Frans ögon slocknade och byttes mot ren och skär förödmjukelse. Det gjorde så ont i hjärtat! Den stackars killen blir förlöjligad inför stor del av svenska folket för att SVT? Gina? Christer Björkman? anser att det var ROLIGT.

Jag läste sen att Christer Björkman själv sa att det var “på gränsen”.. Men alltså, det var så jäkla långt ÖVER gränsen som det går att komma! Man gör inte sådär mot folk, och man gör det definitivt inte mot unga människor som sitter i direktsändning med nerverna på utsidan. Frans sa i en intervju att han velat bli förberedd på det, och att han var arg på sig själv som gick på det. Men det gjorde vi nog allihopa hemma i sofforna, och den enda man ska bli arg på här är väl Gina, som levererar det fula “skämtet”

Fy fan, på ren svenska.

Förra veckan gjorde Gina något liknande, när hon började snacka om att en deltagare så modigt klivit ut ur garderoben och kommit ut som gay. Blablabla… Kameran har Oscar Zia i bakgrunden, som ju är den som precis gått ut med det, och så svänger Gina och säger – Christer Lindarw, vad modigt gjort.

Christer Lindarw sätter vattnet i halsen och Oscar Zia ser bara besvärad ut. Alltså, det är inte kul. Inte nånstans.

Gina må ha ett manus, men nånstans har hon väl även en heder? En medmänsklighet och empati?

Eller? Man börjar liksom fundera.  Att skämta på andra människors bekostnad är skitkul, när man gör det på rätt sätt. Att göra det i direktsändning, i en av Sveriges största tv-produktioner är bara skit.

Jag gillar egentligen Ginas lite torra, dryga ironiska sätt, men jag ogillar starkt när hon går över gränsen, och det tycker jag hon gör riktigt, riktigt ordentligt när det gäller Frans. Man måste kombinera det med ett stort hjärta och massor av medkänsla för att det ska funka. Och det gjorde hon inte. Det blev bara plumpt, taskigt och elakt.

Jag undrar om Zlatan tycker att det var ett kul skämt? Skulle inte tro det, han är ju väldigt mån om just barn och ungdomar.

Frans glädje över hela mellogrejen är grumlad. Han känner sig bortgjord, och att det var pinsamt. Det är väl inte sånt man ska känna när man är med där? Sånt kan man kanske förvänta sig när man är med i nån fjollig gameshow, eller ställer upp i nåt Filip och Fredrikprogram ( jag älskar dem:) men de är hyfsat oberäkneliga) inte i ett program som SVT gör, och definitivt inte en sån stor produktion som mello.

Fy skäms, SVT helt enkelt. Och fy skäms Gina. Det finns inga ursäkter här, hon hade kunnat låta bli, vägrat, sagt det på ett annat sätt så att inte Frans, och alla hemma i sofforna, blev lurade. Vi här hemma är en sak förresten, men Frans ska fan inte behöva bli utsatt för det. Hade han varit min unge hade jag skällt ut alla på SVT personligen. På alla sätt man kan.

Det handlar om Respekt, det handlar om Hänsyn, Moral, Sunt förnuft, Vett och etikett, Medkänsla, Empati….

Inget av det kan man kanske tillskriva vare sig Gina eller SVT.. och det är skamligt.

Det är SKAMLIGT.

Resultatet är  en jäkligt taskig eftersmak av mellon. För mig, för Fnulan, för många andra, och framför allt för Frans.

Skärpning SVT.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Men snälla ni, allt var en inrepeterad välövad scen?! Frans visste mycket väl om Zlatanskämtet för det hade övats även på genrepen? Det här är medias drev och effekten av det. Tycker att det är trist dessutom att läsa hur andra kvinnor spyr sin galla över Gina, Petra Mede. Men EXAKT samma typ av skämt, skrivna av EXAKT samma manusförfattare köper ni när skämten uttalas av typ Kristian Luuk eller Schyffert?

  Carola: Fast nu var det ju inte så. Det skrev någon här i kommentarerna, att det inte var med på genrepet, och att Frans sa själv att han velat vara förberedd. Och, jag har flera gånger sista dagarna diskuterat detta, och skillnaden mellan tex Kristian Luuk och Gina är att Kristian alltid har hjärtat med, han lämnar inte folk handfallna, utan han följer upp skämtet. Det samma gäller de flesta av de männen jag antar att du tänker på. Gina var plump och taskig. Jag har INTE läst om detta någon annanstans än hos Fnulan, och det är knappast media, vi är bara två vuxna människor som tog jäkligt illa upp, ihop med våra familjer. Två vuxna människor med hjärtat på rätt ställe, precis som de flesta som skrivit här. Ingen skulle vilja bli utsatt för det själv. Jag tycker överlag att SVT sista åren sjunkit lågt, detta är en stor produktion som ses av miljoner människor, många unga, och då ska inte sånt här förekomma. Det är inte okey. Och det gäller som sagt inte enbart Frans, det samma gäller tex Oscar Zia, och en hel del annat med.

  1. Nikki

   Från Aftonbladets Schlager-bilaga:”Frans hade blivit förberedd på skämtet av SVT, och känner i efterhand att han spelade med lite för bra.
   – Jag spelade med hela vägen, men nu känner jag att jag spelade med lite för bra i sättet jag reagerade. Gina fick jättemycket hat för det där. Efter två sekunder hade jag slutat spela med, säger han.
   – När det ser ut som att jag kastar med handen, det är för att det kliar på näsan men jag fick inte hålla på med ansiktet för sminket. Så jag “slängde bort handen” men för alla var det ett tecken på att jag var riktigt förbannad. Det är så hopplöst.” (www.aftonbladet.se 3/3-16)

   1. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Ja.. Och eller hur. Strax efter sa han en helt annan sak, nämligen att han önskade att han blivit förberedd på det. Klart att han vill rädda ansiktet…

 2. Jenny Morén

  Min dotter som är nio reagerade väldigt starkt och tyckte det var oschysst…hon har tagit upp det flera gånger sen dess.
  Däremot läste jag att Zlatan fått nys om det och hälsat via någon sportbilaga

 3. Lisa

  Jag och min kille reagerade också på det, att det var väldigt elakt.
  Man såg ju att han blev ledsen :-/
  När man är 17 år är man liksom inte så tuff..

 4. Mimmi Siegel

  Håller med dig 100%! Gina har gjort bort sig och för min del på ett oförlåtligt sätt. Jag har också tonåring hemma och skulle göra som du hade det hänt mitt barn. Skäms Gina, skäms SVT, skäms Christer B.

 5. Maria

  Håller med dig! Det här var över gränsen rejält! En riktig dynga! Vi såg genrepet och det var inte med där, tack och lov. Stackars Frans, en så himla duktig kille, bli så förödmjukad.

  Carola: Såklart, då hade han ju inte blivit överraskad….som i förödmjukad :(

 6. Therese

  Carola, som vanligt skriver du helt fantastiskt! Jag håller med dig. Det här var så dåligt. Inte det minsta roligt.
  Tack för att du är du och din underbara blogg ♡

 7. Suss Lindell

  Jag såg inte Mellot det här året heller (har inte tittat på skiten sen 80-talet). Men läste om det på Aftonbladet. Håller med dig fullkomligt, så jävla lågt gjort mot pojkstackarn. . Bra att du lyfter fram sådana här saker

 8. Suss Lindell

  Jag såg inte Meklokt det här året heller (har inte tittat på skiten sen 80-talet). Men läste om det på Aftonbladet. Håller med dig fullkomligt, så jävla lågt gjort mot pojkstackarn. . Bra att du lyfter fram sådana här saker

 9. Emma Åhlmans

  Folk får skaffa sig humor o sluta ta allt med så stort allvar o ta det med en nypa salt :-) men ja tror den yngre generationen kan ta såna skämt bättre. ” gina skämta om Zlatan” världskatastrof typ. Tror Frans kan ha varit med om värre saker i sitt vuxna liv än att bli skärrad o ledsen av detta ( faktiskt roliga skämt. ) Alla har vi kanske inte samma humor men det känns som folk tagit detta på allt för stort allvar o blivit något att skriva om när barn i andra länder svälter. Ja, jag tar det exemplet. För jag tycker det är löjligt att detta blivit en grej att stackars Frans inte fick en hälsning från Zlatan när det sker betydligt större katastrofer i världen. Folk behöver inte tycka det var roligt men det är absolut inte något att göra en grej av heller.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nej. Jag är helt övertygad om att Frans skiter högaktningsfullt i om Zlatan hälsar eller inte. Men att bli lurad på det fulaste vis… Att sitta som 17 åring i direktsändning och bli hånad för att ha en stor idol … När alla nerver är på helspänn. Såg du? Gjorde du det så såg du hur han skämdes över att bli lurad. Han sa det efteråt åxå.. Så nej han är inte bekväm i det!!
   Det är inte den uteblivna hälsningen det handlar om utan om att ägna sig åt förnedring på väldigt hög nivå.Att en vuxen kvinna, Gina, med en hel produktion av vuxna människor bakom sig tycker att det är roligt att förnedra en liten kille. För är du 17 år är du inte så jäkla kaxig på riktigt. Det är fruktansvärt elakt.
   Och det är jämställt med mobbing, som är förbjudet. Tänk en gång till, du skulle knappast vilja vara med om det själv

   1. Emma Åhlmans

    Jag är 26 år såg såg programmet med mitt ena barn på 7 år. Min åsikt är ärligt att jag inte tyckte detta inte var mobbing någonstans. Inte ens i närheten. Jag anser inte ens att det är förnedring, utan ett kul skämt med glimten i ögat. Sen kanske inte fran tyckte skämtet var super kul och det är ju ok. Men lite får man tåla. Alla tycker vi ju olika och har olika typer av humor uppenbarligen. Men Sånt här händer på tv hela tiden.

    Allt är inte mobbing. Detta var så långt ifrån mobbing som man kan komma. Men det är min åsikt och jag respekterar ändå din. Men Jag var tvungen att skriva för jag är så trött på att läsa om något som enligt mig inte borde förstoras eller värt att skriva om ens. Min ärliga åsikt är att jag tycker folk blivit känsliga. Ta saker med en nypa salt istället :-)

    1. Loppan

     Det hade varit roligt om det haft en twist, någon som gjort parodi på Zlatan och gjort en fejkhälsning tex Men nu var det inte kul. Vad var kul? Det var bara platt, fånigt och taskigt. Humor kräver liiiite mer finess. Jag är yngre men delar inte din åsikt. Varför skulle unga tåla mer? Tycker oftast äldre har sämre nivå på skämt än yngre. Råa skämt kan absolut va kul men det måste finnas en poäng. Detta var totalt poänglöst.

 10. Fnulan

  Bra skrivet hjärtat!!! Och Fransgrejen var bara en av alla de hemskheter som sagts!! Kolla Regina Lund och Di Leva…. Skämtet om att komma ut ur garderoben… När Sigrid får stå och håna en vuxen…
  Bläääää jag mår illa!!!
  Tack för att du också uppmärksammar!!!!
  Love

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jo jag tycker samma, kollar inte jättenoga på mello men tycker hon gått för långt många gånger nu… Inte ok nånstans !!
   ❤️

 11. Agnethe

  Om Gina eller någon i Svt läser våra kommentarer, skulle dom skratta och tycka att deras humor träffar mitt i prick och provocerar som planlagt. Jag ryser…

 12. Agnethe

  “Jag vill leva jag vill dö på jorden”!!! Också en förödmjukelse. Vad är fel med att gilla sitt eget land? Får man inte det? Om “Ja, vi elsker” skulle skrivas om här i Norge, vore det en majestätsförbrytelse mot landet. Allt ni måste stå ut med i Sverige! Fattar inte hur det har blivit så. Finns det ingen empati och kärlek och vanlig hövlighet i denna rikskanalen, om man får säga så om SvT. Man får inte skämta om andras religioner, men människor kan man behandla hur som hälst på tv. Gina Dirawi är en duktig kvinna, men hennnes manus är alltid kass. Jag vågade inte ens titta på tv på julafton.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Gillade inte heller den varianten av nationalsång.. Jag är stolt över att vara svensk och ser inget fel i det. Men som sagt.. Man måste tillfredsställa alla.. Fjantigt.

  2. Lisa

   Jag satt och var asförbannad..
   Jag tycker det är en förolämpning mot vårat land att ändra Nationalsången!
   Det hade aldrig hänt i några andra länder, bara i mesiga pk-Sverige..

 13. mia

  Håller med dig! Verkligen illa! Det enda som kan rädda situationen nu är att de lyckas skaka fram en riktig hälsning från Zlatan till Frans på finalen.

 14. Katie

  Jag har tyckt om Gina men det här gjorde mig otroligt ledsen!
  Jag har alltid följt Melodifestivalen men inte i år och nu är jag glad för det!
  Blev alldeles tårögd när jag läste dina ord! Fina Frans!
  Dåligt gjort av SVT (vem som nu gör manus o så) riktigt trist att höra!

 15. Carina med tjejerna

  Håller med dig helt och hållet. Det var ett riktigt taskigt skämt och jag tyckte så synd om Frans när man såg besvikelsen i hans ögon. Jag tycker definitivt att SVT inte var nära gränsen, de klev över den med hästlängder. Hoppas att Frans får en riktig hälsning från Zlatan i finalen, det vore häftigt.

 16. Veronica

  Tack för att du sätter ner foten när det gäller förlöjligandet av de medverkande i melodifestivalen. Det är så fult gjort. Sen att det accepteras av Sveriges Television är för mig obegripligt.

 17. Eva Andersson

  Kan bara hålla med. Så gör man bara inte!
  Tänk om ändå Zlatan kunde få veta det här.
  Kram

 18. Anki

  Vi i familjen som var hemma och såg programmet i lördags sa alla att det var ett fruktansvärt dåligt skämt Gina drog och stackars Frans som blev så utsatt. Håller med dig om allt, Carola.

  Kramar från Skåneland

 19. mammalinda

  Jag älskar Mello som musikunderhållning, men blev så ledsen och förbannad över deras elaka skämt mot Frans i lördags. Att han dessutom är nybörjare i branschen (får man väl ändå säga), är ung, nervös och osäker gör ju det hela bara ÄNNU värre. Trampa på de som ligger liksom!!

  Jag och barnen ville bara ge honom en stor och varm kram efter Ginas förnedring. Usch!!!

  Och bra skrivet Carola!! Som alltid!!
  Kram

 20. Anne

  Håller med till fullo. Men skämten i dagens tv-underhållning är väl nästan hela tiden på någon annans bekostnad? Har aldrig tyckt det är kul. Petra Mede förnedrade ju Hasselhoff också när han gästade och sjöng. Ska han tåla det? Varför, för att han är “världens största skämt” i “allas ögon” ? Kan man inte skämta utan att det blir på någon annans bekostnad då är man tametusan inte rolig alls..

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nä, skämta på andras bekostnad är en stor konst. Känner sig folk utsatta är det inget kul, utan de ska mer känna sig lite smickrade, lite uppmärksammade på ett sätt som inte svider. Det är ofta bara taskigt, och det är inte kul. Det gäller att personen man skämtar med/om är trygg och stabil i sig själv annars kan det sätta spår förevigt. Det kan det ju ändå. Bäst skämtar man på andras bekostnad privat, utan att den andre hör ;)
   I mina krokar tex har Någon blivit ett stående skämt, jag hör det lite överallt. Att göra en P…. Det är någon som klantar till det så ebarmeligt utan att ens försöka göra rätt ;) Men det är ju inte i mello eller inför massa miljoner tittare.;)

   1. Charlotte

    Fast ändå…det är ju egentligen inte bättre att skämta på ngn annans bekostnad bakom ryggen på denne (nu syftar jag inte på ditt skämt om P för han är ju kass)….eller? Är det bättre att göra det bakom ryggen på ngn?

 21. Catarina

  Åh fy! Jag såg i stort sett bara röstningen och just det skämtet, och jag blev så illa berörd, fick tårar i ögonen och det skar i hjärtat! INTE okej nånstans det där skämtet. Nääe, jag blev så innerligt ledsen för Frans skull, jag kände bara: gör om och gör rätt SVT!

 22. Lola (Carola)

  Besk eftersmak var ordet …

  Såväl Gina som Petra Mede …

  Elaka i grunden!?
  På VILKA premisser blir dom programledare!??

  Helt galet. Håller helt med Dig Carola.

  1. Sara Rydstedt

   Kan inte uttala mig om Gina för henne har jag aldrig träffat men Petra har jag träffat flera gånger både privat och i jobb och hon är allt annat än elak. Hon är en av de trevligaste och mest omtänksamma människor jag träffat.
   Kan hålla med om att hennes skämt ibland går över gränsen men Petra som person är definitivt inte elak.

 23. kerstin

  Håller med dig till 100%! En anledning till att jag inte orkar titta på spektaklet är just denna Gina. Finns det inte någon annan som kan leda Melodifestivalen?!? Jag bara undrar!

 24. Jenny

  Håller helt med dig, det var inte roligt nånstans! Mina barn tog illa vid sig och sa att det var elakt att luras så.

 25. Loppan

  Ja, jag håller med! Det var inte kul, alla hos oss reagerade. Det är samma typ av skämt och stil som Petra Mede. Har aldrig gillat henne, hon efterlämnar en besk bismak. Nu har du ganska mycket belyst på vilket sätt. Hoppas inte Gina ser upp till Petras stil utan tar åt sig och funderar på vad hon vill uppnå/nå ut med.

 26. Elin

  Jag måste faktiskt hålla med. Jag såg inte hela avsnittet i lördags, såg bara när dom gick igenom alla låtar och gjorde röstningen, men jag såg hennes så kallade “skämt”. Och ärligtalat så tyckte JAG att det var sjukt jobbigt att titta på, frans var ju verkligen inte bekväm med kamrorna som det var och sen dessutom bli lurad sådär. Ger ju MIG ångest bara av att tänka hur han måste känna. Och nästa gång han står där framför kamerorna så kommer han nog tycka det är ÄNNU jobbigare. USCH FY!!!

 27. Carina

  Tittar inte på det där skit programmet. Så jag såg inte det du skriver om. Men taskigt gjort mot Frank!

 28. Marie 6barnsmor

  Jag håller med dig till punkt Carola!
  Läste på Regina Lunds fb att hon också blivit skämtad om och tagit illa vid sig. Då är det inte skämt! Då är det bara elakt.
  Så en offentlig ursäkt vore kanske på sin plats!