När allting rasar:/ – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

När allting rasar:/

Ni vet de där gångerna när man inte vet om man ska skratta eller gråta? Torsdag och fredag hör dit med råge.

Elektrikern var här och grejade igår. Satte upp lampor, fimpade bastukabel, grejade urtag och sånt där. Satte upp en jordfelsbrytare på elcentralen för det fanns ingen och det är ju bra om olyckan är framme.  Jag såg att micron inte funkade men tänkte inte mer på det, proppen var väl urskruvad. Lamporna i kyl och frys lyste sådär galet starkt, som de gör innan de går sönder. Ofta med ett Poff….

När han var klar, var jag sen till träningen och frågade bara om alla proppar var i skruvade eftersom micron inte funkade ( jag fick inget kaffe 😜) men det var de. Det var konstigt, och att lamporna i kyl/ frys lyste starkt visste han inte varför. Det ska inte bli så när man bryter strömmen ju. Micron är stenålders så visst, den kanske bara dog. Lamporna kanske bara behövde bytas.. Men det kändes inte helt bra, men jag var sen och han ville hem så det fick vara så.

Jag ilade iväg, missade ändå deadline för att dra kortet, jag hatar verkligen Friskis regler där. Har man inte dragit sitt kort senast  tio minuter innan passet börjar blir man av med sin plats. OCH får en jäkla varning. Tre varningar = låst kort = 100kr i avgift. Det är liksom aldrig så att jag skiter i att gå på ett bokat pass, utan det handlar alltid om trafiken… Jo man kan åka i tid, men som alla vet är trafiken snabbt föränderlig. Det behövs väldigt lite för att man ska bli sen. Och då straffas man dubbelt. Får inte träna och en varning:(

Nåväl. Vi körde på gymmet ist. Min roddmaskin började låta och gnissla.. Fan, fick byta. Helt i linje med allt som strular;)

Syrran och jag vill gå på Bruce Springsteen i Gbg i sommar. Biljetterna släpps snart, men vi bokade hotell igår. Fel datum :/…Jag sa fel, trodde det var juli, så var det i juni. Men vafan.  Syrran fick stressa på bra för att få ordning på det. Inget hotell ledigt om man inte vill pröjsa idiotpriser, men vandrarhem :) . Fattas bara biljetter … Vet nog hur det kommer sluta, som läget är just nu så kommer jag sitta där vid datorn och se hur de försvinner och till sist bli utan. Tror inte att positivt tänkande hjälper där faktiskt.

Hemma igen kastade jag in det jag handlat och gick ut med Doris. När jag sen kom in vid kvart i nio så hojtade Corrinda att diskmaskinen inte funkade.. Eller mixern, brödrosten, tassimon… Men vafan ? Frysen och kylen stod och blinkade och jag bad en liten tyst bön och gick ner för att se om nån propp gått. Skruvade i och ur och Corrinda sa att inget hände. Nähä.

Det luktade elfel. Har ni känt lukten vet ni. Det hade det gjort under dagen med men då trodde jag det berodde på att han höll på där.

Upp, konstaterade att ett urtag i köket inte funkade. Testade mixer och brödrost i ett annat och de funkade. Nu började jag känna mig lite rådvill ;)

Lukten oroade mig. Jag mailade firman som håller i återställningen. Mailade alla jag hittade adress till så nån skulle se det på morgonen, men två minuter efter att jsg skickade det ringde de upp:)

När vi lade på så ringde elektrikerns boss, ägaren upp och var även han orolig för lukten. Han var ensam hemma med kidsen men ringde frun och så satte han sig i bilen och kom hit. Typ 22.00

Han grejade på. Det visade sig vara en liten tråd som missats och orsakat överslag. Micron och diskmaskinen är döda. Urtaget fick han ordning på, och kyl och frys verkade stila sig åxå. Efter en dryg timme kunde han åka hemåt. Han lovade mig nya maskiner, och det kändes rätt bra. Förutom att plocka ur den skitiga disken och handdiska då:/ Nu kommer jag kanske ångra mig, men att diska är det minst besvärliga av alla apparater som kan gå sönder. Tvätta för hand funkar dåligt, och koka mat på spritkök är svårt, men diska tar bara tid. Jag vill såklart inte vara utan diskmaskin, men tillfälligt funkar det.

 

I morse insåg jag att kyl och frys inte håller kylan. In med en termometer som visar -13 i frys ( istf -18) och +13 i kyl( istf +4). Urtaget funkade inte heller..

Messade elektrikern som ringde upp lite senare. Han dirigerade ner mig till rätt propp, en jag aldrig bytt och de sitter lite på sidan av de övriga. Nu funkade urtaget. Testade med mixern som jag visste var ok och avvaktade rosten och tassimon. Han skickade en reparatör för att kolla hur kyl och frys mådde.

Reparatören kom senare, drog fram maskinerna och det såg ut som skit under.. Nåt som läckt in, fångat damm och torkat. Urk..Han skämtade, helt i min klass på galghumor och han skruvade och jag skurade;)

Till sist konstaterade han att kylen är död. Frysen är med en fot i graven och får följa med kylen in i vitvaruhimlen. Micron tog han under armen och så får vi se hur han får till det. Den är jättegammal, men absolut inga problem med den, funkar klockrent, så får han fart på den är jag glad. Diskmaskinen är nog död den med och Tassimon är stendöd.

Okey, jag sammanfattar … Kyl, frys, diskmaskin, micro och Tassimo är rökta. Grattis. Jag försökte med att min MAC suttit i samma urtag, hehe, men just den är elektrikern oskyldig till. Men den verkar inte må bra alls:(

 

Jaha. Så jag fick diska en full diskmaskin, jag fick bära ut alla kylvaror i kassar så de står utanför dörren nu…svinkalla:) Men bättre är plus 13. Elektrikerbossen erbjöd sig att köra hit ett kylskåp till på måndag när vi kan lösa det hela, men jag tror det funkar såhär, bara det inte tänker bli massa minus så. Allt som var i frysen har jag kört över till mamma och pappa som har en frysbox som var nästan tom. Allt löser sig.

Micron tycker jag inte att vi använder så mycket, men man inser när den inte finns hur mycket man verkligen behöver den. Jag gör kaffe i den, och nu när tassimon åxå är rökt är det extra besvärligt, ungarna värmer mjölk, mackor, vi lagar mat, tinar och poppar popcorn. Vällingen… Jordan stod på kvällen med två flaskor välling som han gjort till sig och Jamie. Ja, han kan skaka ihop det själv:) Tårar i ögonen när han insåg att det inte gick att värma den….Vällingen är jätteviktig för Jordan, och besvikelsen var så stor.

Jag kokade upp vatten i vattenkokaren och hällde ur lite välling och i med hett vatten, så löste det sig. På morgonen kokade jag vällingen the old fashion way – på spisen, och Jordan var så imponerad.

– HUR många sätt att göra välling på kan du hitta på mamma??

Jojo, bara jag i hela världen som kan, hehe;)

Kaffet får jag koka upp mjölk och vatten på spisen och sen i med snabbpulver. Jag vill ha mkt mjölk i och det blir så kallt om man inte värmer mjölken åxå.

Äh det funkar. Ingenting är omöjligt, det är bara olika svårt.

Jag har pratar med elektrikern fram och tillbaka, och han kommer ju ordna det hela, men jag fattar ju att det är tungt göt honom, och för elkillen som var här åxå….. Holy smoke, stackarn. Men alltså shit happens, och inget blir bättre av att jag gapar och skriker.

 

Idag är det lördag. Jag har all mat hos mamma och pappa:) så det får bli en tur till affären och köpa nåt som går åt, rester ute är bara att locka på både räven och skatorna. Jag funderar till och med på att beställa pizza…det var evigheter sen, så det skulle ungarna älska.

 

Vi har sportlov nu!

Härligt:)

Hörs!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anette

  Nämen usch vilken otur :(. Tur att firman är förstående och verkar ta allt på allvar. Ja, jag tror man får bättre service ibland när man bara är vänlig. Hoppas allt ordnar sig!

 2. Nettan
  Nettan

  Vilken jäkla otur du har! Skönt iallafall att du verkar få bra hjälp av firman som ligger bakom elstrulet.
  Nu kan det väl ändå bara bli bättre ;)

 3. Annika

  Men hur mycket otur kan man ha? Tur ändå att det är en bra firma som tog det på allvar! Men mindre roligt med allt extrajobb det medför. Jag håller tummarna att det åtminstone går fort och smidigt!

 4. Hanna mamma till fyra

  Oj vilken otur skönt att firman är samarbetsvillig men jobbigt innan allt är på plats.
  Ett tips när ni ska boka biljetter använd Mozilla Firefox de verkar komma fram fortast i kön. Hade internet explorer på min dator o det sög. Lycka till!

 5. ylva

  Tips från en “friskis expert” – om du kommer “för sent” behöver du inte alls få en varning! Dra bara kortet o tryck på det passet du hade bokat. Systemet känner av att du varit bokad o du slipper varning. Fast du riskerar ju bli av med din plats om det är fullbokat. På min F& S kan man ringa om man blir sen, så kan dom logga in mig!

 6. Ulrika F

  Man får oftast bättre hjälp om man inte gapar och skriker. Ingen (nästan) gör ju fel på enkom!! Hoppas det löser fort :-)

 7. Bibbi

  Omg!
  Ska det aldrig ta slut? Skönt att ägaren till elfirman var snabb och intresserad.
  Hoppas allt löser sig utan kostnad för dig.

  Fattas bara att han vi inte nämner vid namn börjar bråka också.

 8. Anna A

  Lika bra att ta all skit på samma gång :P Datorn mår inte bra, men än har “gubben” inte gett upp (Y)

  Carola: Love the gubbe <3