Familjen Annorlunda

Studio ett -check:)

Så, jag överlever nog, struntar i papperspåsen över huvudet:)

Det är lustigt det här med riksradio på nåt vis. Jag är ju inte den mest begåvade människan vad det gäller allmänbildning och kunskap om sånt jag inte är intresserad av, min begåvning sitter i annat. Som empati, förmågan att kunna se med andra glasögon på en jobbig situation, sunt förnuft och lite så:)

Det finns massor av människor som vill förminska sånt, som anser att bara högskolepoäng spelar nån roll, och att sämre utbildning på nåt vis är lika med sämre människa. Det får stå för dem. Men iaf.. Jag är på nåt sätt väldigt fascinerad av att jag kan sitta i en studio här i Uppsala, teknikern sitter i Stockholm och programledarna kan sitta vart som helst i Sverige och det ändå liksom blir ett program:)

Jag visades in i en studio, fick ett par lurar och ett glas vatten och sen försvann teknikern.

– Jag kommer inte vara här:)

– Nähä? Jaha:)

Så där hade jag hela studion för mig själv. Fick vänta lite på min tur, för jag var ju i god tid och det var tur för jag tog trapporna upp. Dåligt beslut, och jag kom ihåg det sen jag var där till Mors dag..de är inte många men man blir andfådd. Nu hann jag hämta andan, och sen försöka hålla andningen under kontroll tills det var dags att prata.

Det var svårt att hinna med någon vettig utläggning för det är ju kort tid, och i ärlighetens namn minns jag inte riktigt vad jag sa…:)

Men det som jag nånstans tycker framkom var att anmälan är gjord för att föräldrarna tycker att det visas för mkt film, och att de tidigare påtalat detta för personalen utan att få gehör. ( Återigen, här verkar det  handla om att just de här föräldrarna måste ha sin vilja fram. NU. Kan inte acceptera att det är på ett annat vis än de vill ha det?) Lite senare säger Sofie att det var EN GÅNG I VECKAN det visades film.

Alltså, jag fick ingen replik där, det var synd, för då hade jag meddelat att jag tycker att det inte vore fel med en film om dagen ens. Ni vet, där efter mellis när många barn går hem, när skaran tunnas ut, personalen går hem och det kanske är,  inte vet jag hur många ungar som är kvar sent, men säg fem,sex,sju stycken och en personal. Är det rimligt? Jag tänker per avdelning, så var det när jag jobbade på dagis för hundra år sen.

Att då få varva ner, få sitta och mysa ihop med sin pedagog och kolla på en vettig barnfilm vore väl supernajs. Att få ha den där dippen innan mamma eller pappa kommer och hämtar, och kanske orka vara vakna en stund hemma med… Att kunna umgås med sina föräldrar lite. Nä, skjut mig, men jag ser inget fel i det.

Mer film åt ungarna helt enkelt:)

Det är inte Disney som sabbar barndomen direkt.

 

Min Mac är död:( Jag saknar honom så jag känner mig lite halv. Jag har såklart ingen säkerhetskopia…ingen minns en fegis;) och massor av viktiga dokument och bilder. Ja, jag är en idiot. Jag har nu lämnat den i min kompis ömma vård, kan inte han återuppliva så är det kört. Jag håller tummarna, men har inte så stort hopp. Jag förlorar alltid mot tekniska dyra grejor. Fan.

Att skriva på den stationära PC:n är annorlunda mot bärbar, jag skriver fel hela tiden, fingrarna slinter hit och dit. Skyller stavfelen på det;)

I mitt poolrum står det en miljon grejor, i kartonger och kassar. Det är mitt skräp från de rum som håller på att återställas.. när jag trodde jag tömt nästan allt, så fyllde de en stor lastbil med ingenting. Mest skit, men allt nedplockat i kartonger, noga uppmärkt och jag har fått listor så jag kan hyfsat ”enkelt” gå igenom det… HAHA; det är många timmars sorterande och ett antal vändor till tippen innan det är klart. De kom med det idag… så jag har lånat kärran för att försöka få nån ordning de närmsta dagarna. Beror på vädret!

Nä, nu ska jag kolla vad jag missat på skolan idag, har inte kunnat logga in som jag bör…gahhh. Men så blir det ibland.

 

I morgon ska vi nog ta en annan debatt;)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helena

    Sant om fakta, tyckande och krönikör men skickligheten att genomskåda behövs och då har en stor nytta av all fakta som grund för sina åsikter. Det är garanterat lättare att få jobb då :-). Jag tycker att det var klokt av dig att gå till botten med anmälan, jag delar inte din åsikt om barn och film men jag har lätt att känna respekt om reseach har gjorts, bra jobbat!!!

  2. Helena

    Suck, vi pratar förbi varandra hela tiden, det är som om du inte vill förstå utan baa snurrar till det. Tyvärr tycker jag att du blir kaxigare och kaxgate och mindre och mindre ödmjuk. Synd!

    1. familjenannorlunda

      Jajamen. Jag har tagit lite för mkt skit lite för länge, på alla kanter i livet, men är trött på det nu. Jag är kaxigare än någonsin:)
      Jag anser att min åsikt är klok och då står jag för den. Om det är att inte vara ödmjuk så visst. Jag tycker exakt som du, fast tvärtom- att du inte ens försöker förstå. Vi har olika åsikter, min är lite bättre än din om jag får säga mitt;) och jag misstänker att du tycker tvärtom.

        1. familjenannorlunda

          Märks att du inte känner mig, övermod finns inte i min vokabulär.,tvärtom så har jag ett extremt dåligt självförtroende som jag jobbar med dagligen. Vissa av er jobbar hårt med att jag ska hålla mig på mattan och veta hut i sann jantelagsanda. Tack och lov har jag skaffat gåsdräkt med åren och kan låta just det rinna av som vatten;) så oroa dig inte för mina vingar du :)

          1. Helena

            Carola: det är inte för att du ska hålla dig på ngn matta jag skrev som jag gjorde, tvärtom faktiskt, tvärtom. Jag tycker du ska bli krönikör och det har jag påtalat många ggr. Men..då måste man ha koll på vad man sysslar med hela vägen, annars hamnar man på mattan och det vill jag alltså inte att du gör.

          2. familjenannorlunda

            Men allvarligt nu? Som krönikör behöver du inte hålla dig till fakta, du kan ljuga och hitta på, inga källor behöver anges eller finnas.
            Och eftersom det tjafsas så.. Jag har begärt ut anmälan, jag har läst den och det bekräftade allt jag tycker.

  3. Helena

    . Menar du att tre år på högskolan är bortkastade år då? Att vi kan lägga ner den utbildnigen för har en bara ett gott hjärta och gillar ungar så räcker det? Ska vi säga detsamma om hela lärarkåren? Eller om uskorna? Sjuksköterskorna?
    Målarna? Rörmokarna? Läkarna?
    Under alla mina år inom förskola och skola har jag tröffat många, många duktiga pedagoger men också mindre duktiga. Sår det ju inom alla yrkeskategorier. Jag är både bsk och fsk och självklart tycker jag att förskolan skulle stärkas upp om alla som arbetade inom fsk var fsk, självklart..meen jag har arbetat med många duktiga bsk också. Men de kan tyvärr mindre av förklarliga anledningar och jag kan kan inte heller ljuga och säga att de kan annat för så är det inte, rent generellt iallafall. Vad får en barnskötare idag lära sig som en fsk inte får? Och så tvärtom: vad får en förskollärare lära sig som en bsk inte får….massor tyvärr. Och jag har verkligen varken påstått att barn ska aktiveras. Barns naturliga sätt att bearbeta verkligheten är genom lek, så det handlar om att ge utrymme, inte aktivera.
    Jag har inte sagt att DU är en soffpotatis, bara att de som vill leva det livet inte kan kräva att pedagoger på förskolan ska göra det, att det får de isåfall välja att göra på sin fritid.

    1. familjenannorlunda

      Men exakt. Skrota alla utbildningar. Det var ju precis det jag sa, eller? Såhär.. Utan de lägre utbildade skulle det nog bli skit på de flesta ställen. Hierarki finns överallt och tänk om alla vore jämställda överallt? Det skulle bli katastrof, för ju högre utb ju mindre lust verkar folk få att jobba på golvet, skita ner sig.
      Jag sa att alla kompletterar varandra. Måste alla kunna lika mkt? Nä. Finns ruttna lingon överallt, och jag garanterar att vissa barnskötare är bättre lämpade än vissa fsk lärare att jobba med barn. Precis som det finns läkare som aldrig borde ha patientkontakt utan hålla sig till rättsmedicin eller forskning. Och så vidare. En hög utb garanterar inte en kompetent person. Det kan du väl ändå inte säga emot?

  4. Maria

    Har ingen aning om hur andra förskolor gör. Kan bara säga utifrån där mina gått. Och det är att dom har vila efter dom ätit lunch. Dom minsta sover och dom större barnen får antingen lyssna/läsa saga och ibland en film. Och det är alltid en fröken med på deras vila oavsett vad dom ser på för att bemöta barnens frågor/trösta ifall om nåt barn blir rädd. Kanon tycker jag. Och vi föräldrar får veta om det är ngt speciellt. Mitt barn blev rädd en gång, fröknarna tala om det och till och med vilken sekvens av filmen det var. Inte blev jag arg inte, lyssna och sen när jag och barnet kom hem prata vi om det också, och det gick bra.
    Så min fråga blir när ska det in en vila till? När barn går hem? Här hämtas barn väldigt olika beroende på föräldrars jobb, så tja låt säga hemma i barnens hem i föräldrars sällskap ;)

  5. Helena

    istållet för att ta lärdom att vara för snabbt ute så drar du diskussionen till absurdum Carola och att som outbildad tala om vad pedagoger ska göra och inte..tja det känns dåligt helt enkelt. Du är världens bästa mamma till dina barn men det är inte samma sak som att ta hand om andras barn, ha dem tillsammans i en grupp och arbeta med styrdokument.
    Och nej dina argument i programmet höll inte någonstans. Det var som att du inte fattade att du själv är en i drevet som slår hejvilt, utan basfakta i ärendet.
    Och vilken förälder vill hämta barnen mitt under en film, vilket barn klarar att bara lämna tv:n och gå hem? Det skulle bli en jäkla massa onödiga konflikter, jag lovar. Nej tack alla pedagoger som låter barnen leka, rita, måla, läser sagor , sjunger med barnen och annat som hör förskolan till. Ni är fantastiska och jag beundrar er för att ni inte lever ett soffpotatisliv med barnen. Det kan de föräldrar som vill leva så göra.

    1. familjenannorlunda

      Men vafan? Är du allvarlig? Att ta hand om barn kräver först och främst hjärta och sunt förnuft. All utbildning ger inte per automatik en bra pedagog. Hur många föräldrar hyllar inte de helt outbildade för att de är där för att de älskar barn, inte läst två miljoner högskolepoäng, har studieskulder och inte har råd att skola om sig när de inser att ” fan det här med ungar var inte min grej..”
      Givetvis ska vi ha utbildat folk men det är inte utbildningen som ger en bra pedagog enbart, det krävs även hjärta.
      Jag är fö inte förskolelärare men jag är utbildad barnskötare. Nu fnyser du som fsklärare, anser att det är mindre värt än din utb. Men vi vet alla att alla kategorier behövs. Flera av mina bästa vänner arbetar i barnomsorgen. Min dotter gör det.
      Jag har både bsk och fsk och fritidspedagoger i min närhet och de vet att de kompletterar varandra, blir bättre ihop.
      Soffpotatisliv? Du vill verkligen missuppfatta;) En film- typ 30 min av en dag på kanske nio timmar… Shit så hemskt. Bättre att aktivera ihjäl ungarna!

Comments are closed.