familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Annons

Snart rullar vardagen igång:)

Dagarna mellan jul och skolstart är märkliga. Det är liksom ingen ordning på dem, vissa jobbar, andra är lediga, det är  röda dagar mitt i det hela, och allt bara flyter. Det är härligt, men märkligt:) Ingen annan gång på året är det så godtyckligt. Man får intrycket att man får göra lite som man vill:)

Men nu är det slut på det roliga. Våra skolor börjar på måndag, och jag ser som vanligt inte alls fram emot det eftersom jag älskar att ha alla ungar hemma. Vi vänder på dygnet allihopa, så att sova till 11-12 har inte varit något ovanligt för NÅGON i familjen. Det är härligt att ligga och glo på film med kidsen till 02-03, och sen sova till lunch. Precis my kind of dygnsrytm. Som den B-människa jag är;)

Ni vet att forskarna kommit fram till att vi är olika typer av människor va? Vissa är A, och de är morgonpigga och har sin mest produktiva tid före lunch, tappar efter den och är som ”sämst” på eftermiddagarna. Kvällströtta.

Sen kommer B-folket, min typ:) De har låååång startsträcka på morgonen och är ”sämst” innan lunch, och kommer igång som bäst framåt 14-draget och kan sen vara produktiva långt in på nattkröken.

Det roliga är ju att båda typerna behövs, för de kompletterar ju varandra, men….det anses såklart lite, eller helt ärligt väldigt mycket, finare att vara morgonpigg än kvällspigg.  Berättar man att man sovit till lunch rynkar folk på näsan och tycker man är lat, men är man uppe med tuppen och grejar är man så himla bra. Fast de vakna och produktiva timmarna per dygn i slutänden är lika. Märkligt det där.

I min familj är vi helt klart B-typer hela bunten.

Nåväl, i torsdags var jag med andra ord tvungen att ställa klockan på 8.56. Det skulle komma en DHL-bil med bud nångång mellan 9-12, och som alla vet så kommer de mest troligt 12 om man väntar på dem från 9 och tvärtom, de kommer 9 om man av nån anledning inte är anträffbar då. Ligger och sover tex:)

Jag klev upp fyra minuter innan, behövs inga större marginaler här inte. Jag hann klä på mig och göra i ordning frukosten innan de ringde att de var på väg. För en gångs skull stämde inte Murphys lag.

Leveranser var till tomtgränsen, och jag fick minsann dra på mig stövlar och jacka och gå ut och kvittera exakt där, han stod och väntade på mig. Att det var en stor och otymplig leverans gav väl han fan i. Inte så servicemindade det där företaget;) Fast i ärlighetens namn så brukar de komma och lämna vid dörren så det kanske är företaget jag handlade av som är snåla med servicen? Vad vet jag.

Men han lämpade av en 49 tums Tv på en lastpall, och sa att det var enklast att dra den…så det gjorde jag:)

lg

Sedärja. Äntligen har Familjen Wetterholm tagit klivet in i 2000-talet. Nej sourroundhögtalaren ska inte stå där, men den ryms inte längre bredvid;)

De är supergamla, men efter att jag skruvat fast sladdarna som var lösa både här och var så funkar de felfritt. Ett tag till;)

Nu behövs de inte direkt, tv:n har ljud från Harman Kardon, vilket visst är bra:) Den är 49 tum, större ryms inte som synes, smart ultraHD, ultra sourround webOS 2.0 med magic remote. Från LG

Jag har ingen större koll på ny teknik och hade tänkt mig en vanlig Tv liksom, men ångrade mig direkt när jag började scanna butikerna. Eftersom en tv hos oss går tills den faller i bitar så kan jag faktiskt få kosta på den, det kommer bli valuta för pengarna, och nu kan vi kolla Netflix, Youtube, massa andra prylar som Sf bio, hur nu det funkar;) och Spotify osv. Och läsa/skriva bloggar;) Den där magic remote är en magisk fjärr, och funkar som en muspekare, och det bästa av allt:) Man kunde parkoppla den med alla andra apparater. Eller inte alla kanske men med boxen. Den fjärren är totalt utsliten och ni vet alla hur man hamrar och trycker stenhårt när batterierna är på väg att ta slut;) Tänk det, och gångra med tio. Vissa knappar, som fyran tex funkade bara ibland och efter lång övertalning. Nu funkar allt:)

Skillnaden är gigantisk:)

lg

Inte bara för att den ena bilden är tagen i lampljus och den andra i dagsljus;)

Den gamla tv:n gav  upp före jul, så jag släpade ju upp en annan, ännu äldre. Men nu känns det som att gå på bio:) Ungarna är överlyckliga, Corrinda behöver inte längre skämmas för sina vänner vilket hon tydligen gjort;) det enda ”problemet” jag ser är att jag har vardagsrummet fullt av tonårstjejer som kollar serier hela tiden;)

Jag köpte den på MediaMarkts hemsida, 1500kr billigare än i butik…märkligt sånt där.

Nu är det plötsligt roligare än på väldigt länge att kolla på film, det är ju något jag gillar. Action och Thrillers allra helst, och med Netflix tillgängligt sådär direkt i tv:n så kanske Jax och Sons Of Anarchy kommer och hälsar på;)

 

I julklapp så fick jag en massa saker, jag måste ha varit väldigt snäll:) Corrinda har dolda talanger, och hade målat den här:

 

CorrindaDet blänker i glaset.

Den är så fin, och STOR. Jag bytte genast ut den mot den tavla som hängde där, så får den här hänga under vintern.

Jag har en liten gosse här hemma som pratar dagarna i ända, och det är liksom aldrig tyst. I går ledsnade jag på honom:

silvertejpEn bit silvertejp och tystnaden är ljuvlig;)

Nån fick spel på instagram och tyckte jag borde ta bort den för min egen skull, och att det kunde missförstås.
Men om man inte begriper att det är ett skämt så bör man nog hålla sig långt ifrån mig:)

OM jag satte silvertejp över munnen på barnen för att få dem tysta på allvar., så skulle jag inte lägga upp den på sociala öppna medier.

Jag höll på att laga ett svärd till Jamie, och fick en bit tejp över, och var är mer logisk att sätta den än över munnen liksom;)

Han tyckte det var hur kul som helst, och tog av och satte dit.

 

Doris fångades på bild av Janelle igår när vi tog på koftan.

dorisHon ser ut som en helt vanlig teddybjörn :) Fattas bara en dockvagn och en mössa med spets ;)

Men hon gillar verkligen sin kofta, vi testade en annan variant, men den gillade hon inte, så den här är godkänd av jycken själv;) Hon kan vara ute utan att frysa nu, även om jag tror att hennes päls är fullt tillräcklig för kyla så är hon ju inte så fet direkt. Hon växer kanske på sig med tiden, än så länge är hon ju bara en valp.

 

Nu ska jag se på Taken 2 med Corrinda, det är en bra bieffekt av Tv:n, sällskap av tonåringar framför en film ♥

Vi hörs!

Bye bye:)

 

 

 

Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

 1. Lisa

  Åh jag är också en B-människa då ;-)
  Jag börjar mitt jobb kl 10 och jag tycker det är för tidigt haha :-P
  Jag är mest produktiv på kvällar/nätter det är då jag sorterar kläder, lagar mat etc..
  Min sambo är min totala motsats, vaknar tidigt, är jättepigg och somnar som en liten bebis halv nio-nio på kvällen..
  Om han lyckas hålla sig vaken till halv elva-elva en Fredag-Lördagkväll så blir jag chockad haha

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jo, i den meningen att folk tar semester, kompledigt, föräldradagar:) och vissa jobbar som vanligt. Såklart kan man inte på riktigt göra som man vill men eftersom så många passar på att ta ledigt på olika vis så blir det lite så det känns:)

 2. Birgitta S

  Hej! ännu en nattuggla här men ¨man får tvinga sig i säng tyvärr jobb och åtaganden kräver det tyvärr så trist. Gamla tv apparater har vi också erfarenhet av den sista åkte ut förra året.
  Hälsningar Birgitta S

 3. Carina H

  Jag vill också ha en ny tv. men min tjocka funkar ju faktiskt fortfarande, men har i beräkning att en vacker dag står jag utan, och då blir det en typ som du köpte. rena rama bio salongen kommer det bli, nu när man är van med den lilla bjässen till tv.

 4. Tess

  Ha ha…undrar vad jag är för typ då!? A-B? Finns det någon benämning på oss morgonpigga nattugglor ?…förutom att vi troligen ses som korkade

 5. Katie

  Vilken fin teve! Mina föräldrar har fortfarande en gammal tung teve men vi älskar den! Den har bättre bild än min plattteve så vi hoppas den håller några år till =D

  Hemma är vi A människor, eller ja. Jag älskar att vara uppe om kvällarna och tycker om att sova men det fungerar inte med gård med hästar, hundar, hönor, ankor osv så det är bara att upp och hoppa tidigt och då fungerar det inte att vara uppe sent även om man älskar det ;-)
  Älskar bilden på Doris! Och Jamie! Såååå sööööt unge! Kram!

 6. Jenny

  Tror du inte kommentaren på insta var mer av välmening? Tänk om det används mot dig som blöjbilden gjorde av du vet vem….
  Urgullig bild på Doris, som ett gosedjur :-)

 7. GC

  Den tavlan var verkligen fin. Bra gjort av Corrinda. Fin tv du köpt också. Förstår att hela familjen är glada :)

 8. Sama

  Inte mycket för kläder på djur egentligen, men behövs det så behövs det, och SÅ söt hon var på bilden!! :D

 9. Lola (Carola)

  Såå kul med nya Tv:n! Väl unnat!

  Ang. tejpen, så är dom helt humorbefriade en del, o bör som Du säger hålla sig lååångt fr Din blogg … Hi hi

  Varma kramar härifrån <3

 10. Nettan
  Nettan

  Här är en till nattmänniska, precis som min familj ;) Svårt att förstå det här med att det skulle vara så mycket bättre att vara morgonpigg, som du skrev så är det väl bra att båda sorters människor finns för att komplettera varandra.

 11. Anki

  Vilken goding till Doris ni har <3 Min lilla cavaliertik på 5 månader fick jag oxå ta på en tröja när det var riktigt kallt. Hon frös så att hon skakade och det är inte mycket värmande päls min lilla har ännu.
  Vilken duktig konstnär Corrinda är.
  Kram från Skåneland

Annons