Familjen Annorlunda

Det blir jul ändå!

En påminnelse till oss alla, inte minst mig själv : det blir jul även om kylskåpet luktar gammal mjölk och hallen ser ut som ett katastrofområde. Julen skiter i det nämligen:)

Jag vill ha det på ett speciellt vis varje jul, det ska lukta nystädat, ajaxdoften ska vara tung i badrummet och granen ska glittra. Julstjärnorna ska vara frodiga och ståtliga.

Inte se ut såhär :image

Kostade fem spänn styck och man kan väl säga att det inte hör till mina mer lyckade klipp;)

De tappade alla gröna blad så fort jag tog av plasten och jag misstänker att de stått för kallt på butiken.

Jag har andra som ser bättre ut tack och lov för jag gillar julstjärnor.

Men det blir som sagt jul ändå. Det viktigaste, som vi glömmer i all stress, är att njuta och ta det lugnt. De flesta vill fira med familjen och då är det gott nog med tak över huvudet och mat på bordet, bara man får vara tillsammans. Eller borde vara.

Jag kan inte låta bli att tänka på alla som lever på flykt, de hade varit lyckliga över det vi tycker inte riktigt duger. Men människan står sig själv närmast, och på ett sätt måste man avskärma sig. Att till fullo ta in alla katastrofer som händer skulle göra så att man inte orkar med. Men jag tycker att om vi kan så ska vi hjälpa andra, så jag har i flera år via tex Rädda barnen eller WHO, Action Aid edyl köpt vaccin, getter, förlossningsvård, filtar, vattenreningstabletter eller nåt liknande. Inte för jättestora summor men några hundralappar som jag annars köpt godis eller julmust för, eller skräp till ungarna kan jag avvara. Det gör skillnad. Jag gör det i år med, och det tar några minuter via nätet så man kan inte ens skylla på tidsbrist ;)

Man kan även skänka saker på nära håll. Min syrra har lämnat ett inslaget paket med en fantastisk nalle med värmekudde i, till en insamling som går till … Nu tappade jag ordet.. Men ett sånt där skyddat boende för misshandlade kvinnor med barn. Där deras män slagit dem en gång för mycket och de lyckats ta sig därifrån.

Det finns så mycket skit i världen! Om folk kunde sköta sig själva och respektera andra ändå. Vad är det för fel på folk?

Maktgalna. Sadistiska. Psykopater. Dags att lobotomera mera i vissa kretsar kanske ;)

Nä, det jag vill säga är att strunt samma om det är lite skit i hörnen eller tvättkorgen svämmar över, köttbullarna köptes på Ica, skinkan är färdigkokt och granen ful. Det blir jul ändå. Luta er tillbaka, blunda, andas, tänk på vad du har inte vad du saknar, och gör sen det bästa av det:)

Ingen tackar dig om hundra år ( eller ens i morgon) för att du stressat sönder dig.

Tänk på det så här två dagar innan jul:)

Själv ska jag städa, tvätta, putsa fönster, ta in granen och klä den, laga mat och… Och.. ;)

Äh, jag går ut med Doris och andas lite i skogen först:)

Ta det lugnt alla fina ❤️

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lena

    Hej Carola. Så härligt du skriver…blir så glad och varm i hjärtat…
    Tack för allt intressant och kul du skrivet under hela året och önskar dig en riktigt
    God Jul.

  2. Lisa

    Du är så klok :-)
    Stressa runt på jul brukar vi inte göra, däremot stressar jag upp mig själv med att man ”måste” sätta fram tomtar, hänga upp gardiner etc..
    Men i år så hade jag ingen lust förrän förra veckan, då städade jag och satte upp gardiner, tomtar och julstjärnor i fönsterna..
    Men hade jag inte fått lust då så hade det nog inte kommit upp alls..

  3. Louise

    Åh du kloka människa <3 Det där behövde jag läsa nu ! Och jag tror bannemej att jag köper färdiga köttbullar :)
    God jul till dig och dina fina, fina barn <3

  4. Malin

    Min 5-åriga dotter gav mig en tankeställare ang. detta igår.
    Hon hade duschat, och när hon var klar så plockade jag fram diverse grejer. Tex nagelklippare, topz och hårborste.
    Hon pekade på topzen och frågade vad vi skulle göra med dem.
    ”Göra öronen julfin”, slängde jag ur mig.
    Hon: ”Men förra julen var det INGEN som tittade i mina öron.”

    Och precis där och då började jag tänka till…allt måste inte va ”perfekt”!
    Barn är kloka utan att dom vet om det ibland!

  5. Bea

    Samma sak här stressade förra veckan men kom på i helgen vad stressar jag över så nu har jag små städat och säger till sambon vi har lite dammråttor i något hörn som också vill fira jul :P
    Tänkte däremot bara säga att akta så inte vovven eller katterna kommer åt julstjärnorna när de är väldigt giftig gissar du redan visste det men tänkte bara om du inte skulle veta. :D
    God Jul :D

  6. Marie

    Ingen julstress hos oss i år (heller). Många av julklapparna köptes i oktober och inga mängder köper vi, barnen får max ca 5-6 st var. Inget stort julbord kommer vara framdukat, bara det vi tycker mest om. Färdiglagad mat=mer tid med barn och familj. I år ställde vi ”bara” fram adventsljusstakar, gran och hängde julgardiner i barnens rum efter deras önskemål, resten hoppade vi över. Vi ”delar upp” släkten, åker till makens halva några timmar på julafton, sen hemma i lugn å ro. Några dagar senare träffar vi min halva av släkten några timmar. Så slipper vi stressa och åka runt som vi gjorde för några år sedan. Så skönt! Önskar er en God Jul

  7. Birgitta S

    Hej!
    Helt rätt här är det färdigköpt mat (som smakar bättre än om jag ? vi skulle gjort den) o ingen stress med städning det blir jul ändå eller hur? Man får ändå städa när gästerna gått hem svep av i badrum o toalett sen är det klart o undan med all skit som ligger framme det är då man fyller sopan.
    God Jul o tack för en bra blogg du är en riktig kämpe och all lycka till dig i dina barn.
    För övrigt har jag idag lärt mig när jag läste ica kuriren att julstjärnor gillar värme visste inte jag gjorde med dem som tulpaner innan jag lägger mig trycker upp dem i kallaste hörnet i fönstret helt fel inte konstigt att alla dör? nu har jag 2 kvar som på natten får stå mitt på köksbordet i värmen . För övrigt har vi inga blommor jag dödar all växtlight.

  8. Helena

    God jul till dig och barnen Carola, din inställning är så rätt hela vägen, dina inlägg kramar om i hjärtat!

  9. Carina H

    Håller med dig , mycket skit här i världen, men som sagt tak över huvudet och mat på bordet är det viktigaste och umgås med nära och kära. visst är det skönt att gå ut med hunden och rensa skallen emellanåt? jag gör likadant, sen kommer man in och tar en god kopp kaffe och bara njuter. Ha en god jul på dig och de dina. och så klart lilla Doris.

  10. Anna mamma till Leo

    Hej Carola!
    Håller helt med dig:) vi stressar alldeles för mycket!
    Vi har inte haft gran på 2år, och jag saknar det! Förra året var jag höggravid och det kändes jobbigt att behöva ta fram den men adventsljusstakar och julpynt hade vi! Detta år har vi inget julpynt, gran eller adventsljusstakar framme då vi lever bland flyttkartonger denna julen! Så jag ser framemot nästa år, då ska vi ha julpynt, julgran, adventsljusstakar och allt som julen hör till
    Stor jul kram till er

Comments are closed.