Familjen Annorlunda

Slut som artist :)

Jag vill börja med att be om ursäkt. Flera gånger på sista tiden har det hänt att jag skrivit – hörs i kväll / mer om det ikväll edyl, och sen inte hörts av. Jag ogillar starkt när bloggare gör så nämligen, tycker att det är lite löjligt med cliffhangers över huvudtaget :)

Men det är okey OM man återkommer som man sagt, och jo cliffhangers kan vara roligt det med. Ibland, med måtta.

Nåväl, jag var så trött igår efter fitnessfestivalen, hälsomässa och skönhetsmässa att jag inte orkade få fram datorn utan däckade i soffan med Ironman 3:)

Och jag återkommer om gårdagen!

Nu har jag en fråga som Trixie och jag funderar över just nu.

VARFÖR räknar man fler hundår på ett år? Vad är grejen? Vitsen? Det är i mina öron bara och enbart krångligt och onödigt.

Hur många per år verkar ju dessutom skilja sig över tiden.. Fler i början och så olika för olika raser… Begriper inte?

Det var söndagsfunderingen:)

Nu ska adventsljusen upp, och sen ska vi till syrran på fika !

Hörs ikväll :):):)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jungfrumamma

    Haga ja du det var en bra fundering. Min spontana tanke är väl typ, med risk om att låta riktigt blåst, att typ enkelt sagt när en hund är ett visst antal år så motsvarar det människans livslängd med ett antal år. Lät invecklat men förstår du hur jag tänker? Om vi säger att en hund blir 10 år och en människa 90 så är helt enkelt hunden 2 år när människan är 14. :D

  2. Carina H

    Sant eller falskt ? inte vet jag, men har fått info om att det första hundåret räknas som 14 år, därefter är det 7 hundår på ett människo år. kan kanske stämma om man tittar på när hunden är 1 år, då är den 14 år, med andra ord i slyngelåldern.

  3. Bea

    Tror det med hundår har att göra att man vill göra hunden med mänsklig som jag fått lära mig så är första året 14 år och alla andra år räknar man 7 år på. Dock kan jag förstå för när hunden börjar närma sig runt året beter de sig som trotsiga tonåringar :)

  4. Emma

    Jag tror att man räknar hundår för att vi människor ska förstå hur gammal hunden egentligen är och vad vi kan förvänta oss gällande beteende och hälsa osv. Exempelvis är en 2-årig hund som en tonåring och en 10-årig hund är som en pensionär.

    1. familjenannorlunda

      Fast… Varför krångla till det? Tänker man att hunden lever typ 12 år så är det ju rätt givet ändå?
      Men din förklaring är nog korrekt :) bara jag som inte tycker det är vettigt ändå ;)

Comments are closed.