Oempatiska tvärsäkra åsiktsstarka jag ;) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Oempatiska tvärsäkra åsiktsstarka jag ;)

känner att det är på sin plats att påpeka att eftersom detta är min blogg så blir det helt naturligt så att det även blir MINA åsikter som förs fram. Eftersom det är en envägskommunikation där jag är enväldig härskare över vad jag skriver så kan det mkt väl låta som om jag anser att jag har rätt och alla andra fel. Riktigt så är det ju förstås inte;)

Men om jag skulle ta med alla vinklingar på en grej så skulle det bli jättekonstigt. Bara för att jag skriver något så innebär det inte att jag anser att alla måste göra som jag säger. Det måste alla fatta?

Det jag gör är att framföra min åsikt, mina ståndpunkter och vad jag tycker och tänker. Hade vi suttit vid ett bord och pratat, haft en tvåvägskommunikation så hade nån sagt att så tycker inte den och framfört sina åsikter, det hade kanske blivit en diskussion där vi båda argumenterat för att den andre skulle anamma vår åsikt. Mest troligt hade vi gått därifrån med samma åsikt vi kom med, haha, men fått lite andra inputs. Knappast hade nån tyckt attjag  framfört vad jag tycker på ett oempatiskt sätt eller känt att jag anser att mitt sätt är det enda vettiga eftersom möjligheten att diskutera finns. 

Men här i bloggen är det helt utifrån mig själv jag skriver. Jag tycker det är kul att höra hur ni tänker och gör och hade gladeligen haft roliga diskussioner IRL med många av er om vissa ämnen. Säkerligen väldigt givande diskussioner dessutom :)

Jag har starka åsikter om mkt, jajamen, det tror jag de flesta har. Allt från vilken färg som är finast, viljen inredningsstil som är bäst, vilket hockeylag som vinner, om dagis, sjuka barn, halloween och så vidare. Så är ju livet. Jag går inte runt och hävdar att min synpunkt är den enda som duger dagarna i ända, men här på min blogg så serverar jag min version. 

På andras bloggar får ni deras tankar. 

Jag tror att när man läser något man inte håller med om så reagerar man ibland med att tycka att personen är fan dum i huvudet alltså..en jäkla översittare och tvärsäker bitch…

Men håller man med så är det tvärtom, jomen alltså helt hjärndöd är ju han/ hon inte ändå… Även om det är någon man innerligt tycker illa om av nån anledning…

Eller?

Hur som helst, alla gör som de vill. Får jag bestämma enväldigt blir väl jag nöjd och glad kanske ;) men ack så tråkigt i längden!

Men här inne är det även fortsättningsvis mina åsikter som framförs. Det är inget krav att hålla med;) jag lovar. 

Är vi liksom ok med det? Hur jag menar?

För övrigt så kom grannbarnen nyss och trick or treatade och hur irriterad jag än blir på deras föräldrar som inte gör som traditionen är så nog får de godis allt:)

Plus att vi skrämde dem tillbaka ;)

Att anpassa sig helt enkelt. Jag tycker det är fel, men gillar läget:)

Och… Jag gillar deras föräldrar ändå;) fast de inte gör som mig. Visst är det märkligt;)

Over and out från den oempatiska bitchen med åsikter ;)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Men haha förlåt skrattad0 enär jag läste meningen med “oempatisk bitch” ;-) :-)
  Du om någon har väl empati så det räcker och blir över.
  Du är så grym, älskar ditt sätt du skriver på, rakt och ärligt <3
  Och eeeh ja det är ju din blogg, klart som sjutton att det blir dina åsikter som framhävs..
  Kram på dig <3 :-)

 2. Barndrömmande 26-årig singel

  Hahahaha, jag blev faktiskt lite upprörd över ditt förra inlägg och tänkte “vem FAAN har bestämt att det är den 31 okt?!” Och så tänkte jag att snälla kan inte någon på regeringsnivå bestämma att vi har EN dag för allhelgona och EN dag för halloween så slipper det krocka osv… Men framförallt så tänkte jag att “helskotta va Carola va bestämd nu då?!” så nu fick jag förklaringen på det ;) Tror det är skillnad på dina texter i blogginlägg och på dina texter som du måste bearbeta femtioelva gånger för att det ska bli tydligt :) I övrigt brukar du faktiskt få med de flesta synvinklar när du skriver så den kan du inte skylla på! Tack för en intressant blogg!

 3. Helena

  Du reflekterar, tänket, skriver och formulerar dig så väl hela tiden. Du vågar ha starka och tydliga åsikter, det gillar jag fullt ut. En föräldrablogg utöver det vanliga ör det du driver Carola

 4. Lotta

  Hahahaha underbara goa Carola…. jag gillar verkligen din blogg, ditt fantastiska sätt att skriva, att du säger vad du tycker o tänker. Härligt med starka kvinnor som står för sina åsikter!! You go girl!!
  För dom som läser din blogg och det inte passar så finns ett skit enkelt sätt att sluta reta sig på dig…….. hitta någon annan blogg som passar bättre…. häpp så enkelt var det!
  Jag fortsätter att läsa vad du har på hjärtat och skrattar igenkännande på många saker. Vi har väl inte alltid lika åsikter men sånt är ju livet och tänk vad tråkigt det hade varit om alla tycker lika :) :)

 5. evelina

  Har läst din blogg ett bra tag, men aldrig kommenterat. Jag gillar ditt sätt att skriva o du använder inte dina barn bara, för att få läsare, utan du skriver precis om ALLT. Tycker om dina synpunkter för det mesta. Å du är säkert en skitkul person, för humor finns med i inläggen. Om inte annat, kan man läsa mellan raderna..

 6. Jenny k

  hej!
  Som tidigare skrivit blir ja förvånad av hur svårt en del har att fatta att detta är din blogg så här framförs dina åsikter. Ja tycker att du ofta skriver det i inläggen att det är din åsikt o att andra får tycka o tänka precis hur de vill,om o om igen skriver du det men ändå går det liksom inte in hos en del. Sen kan ja heller inte förstå folk som går in på en blogg om o om igen,i vart o vartannat inlägg måste de sen kommentera hur fel du har,att det är påhopp,elakheter mm. Hur bra mår dessa personer egentligen??? Ja själv skulle aldrig gå in o läsa en blogg där ja bara blir irriterad o sur. Å så dessa som skriver,att nu tänker de minsann aldrig mer gå in o läsa din blogg…sen dröjer det oftast inte länge fråns denna person är tillbaka…för att återigen kommentera att du är elak,egoistisk o roar dig med påhopp. Har de för mycket fritid,mår de inte bra el är det så att du kanske ibland kommer in på nåt som träffar mitt i “prick” (om du förstår vad ja menar,att denna tex gör på ett visst sätt som den inte borde o är medveten om det,som många tycker är fel osv). Vore bättre om dessa personer håller sig till de andra bittra trosigpåare vetallt på flash back. Ja var tvungen att gå in där o läsa en gång (ja minns inte om det var du el Mirka,ja tror ni båda nämnde det) när du/ni skrev att det stod på fb att nån visste minsann från säkra källor att Mirka var kristen o ofta läste Bibeln. Vilket folk,dom verkligen vrider o vänder på precis allt,där kan man snacka om påhopp. Hörde för ett tag sen att de hade vart tvungna att stänga flödet för kommentarer o rensa…då har det gått långt. Så måste känns “bra” för er som vart med i familjen annorlunda att ha ett forum att läsa i om det är nåt om er själva som ni vill veta och/el glömt. Finns säkert nån som nu tänker att där på fb är det deras åsikter precis som man skriver sina egna åsikter på en blogg. På din blogg vet vi att det är du som skriver,kommentarer här o även på fb är ofta anonyma. Att ha en åsikt är en sak,men att “veta fr säker källa”,att veta säkert att vissa saker/händelser ni som bloggar skriver om är lögner,att de säkert vet att det inte gått till på det sätt som du skriver ang “någon” mm mm det är en helt annan sak. Där inne på fb kan man tala om påhopp,förtal,elakheter,vissa inlägg/kommentarer där är ren o skär mobbing. Din blogg (och Mirkas) är en av mina favorit bloggar,ja älskar ditt härliga sätt att skriva. Ha ha,nu när ja skrev “Mirka” kom ja tänka på att det slogs vad om hur länge de skulle behålla Tintin,nån slog t.om vad om pengar. Där förlorade alla sina “vad”,för tänk att fina Tintin finns kvar i familjen. Ett litet tillägg,ja är en stor hundälskare o skulle inte kunna tänka mig livet utan mina hundar. Både Tintin o eran sötnos är så fina o verkar så mysiga. Det är personer som minsann vet att ni nu bytt ut barnafödandet mot att skaffa djur kan ja bara säga att ni har gjort ett mycket bra val av djur. En del tror ju att ni kommer fortsätta skaffa fler o fler djur istället för barn,mitt tips,skaffa i såna fall fler hundar (hoppas du läser detta med glimten i ögat). Märker själv att ja skriver “rörigt” men ja skyller på att ja ligger på sjukhus om är rätt dålig,,men vill ha sagt att ja läser din blogg för att den ger mig nåt tillbaka,skulle ja bara bli grinig o tycka att det mesta du skriver är påhopp mm så skulle ja inte lägga ner en minut till på att läsa bloggen. Ja hoppas du o familjen får en härlig helg. Kram❤️.

 7. Nettan

  Läste kommentarerna i förra inlägget och förvånar mig över vissa kommentarer, såklart du framför DIN åsikt i din blogg. Konstigt annars!

  Håller för övrigt med dig fullständigt i just Halloweenfrågan, så less på att barn ränner runt och vill ha godis varenda dag under Halloweenveckan. Kommer de dessutom hit utan att ha klätt ut sig, jo det händer, då meddelar jag att de är välkomna tillbaka nästa år på rätt dag och utklädda! Samma sak vid påsk, så hård är jag!

  Dottern ville gå med en kompis i år hos kompisen, de hade planerat en del men så visade det sig att kompisen skulle gå ut under fredagen. Jag sa som jag tyckte att det är fel dag! Stör jag mig på andra som inte kan pricka in rätt dag så vill jag inte heller att mina barn ska ränna ute fel dag! Dottern hann ändra sig då hon ville gå med sin lillebror så inte han blev själv. Då sa jag till dottern att hon var riktigt snäll som tänkte på brorsan och att om hon vill kan hon bjuda hit kompisen också på lördag, för i vår familj så är det halloween den 31/10 som gäller och alltså lördag.

 8. anna-karin

  Hej hej
  Läser och förundras över att du gång på gång måste förklara för folk att det är DIN blogg med DINA åsikter o tankar….
  Det är ju så enkelt att låta bli att läsa den ;) Jag tycker du är underbar o stark som få!
  Keep on telling it like it is girlfriend!
  Ha en underbar helg <3 A-K