Skam den som ger sig:) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Skam den som ger sig:)

Idag har vi haft kalas!! Whihooo:)

Jag hade inga stora förhoppningar om att det skulle gå att genomföra, för har det en gång börjat jäklas så fortsätter det ju gärna. När Trixie kom upp igår kväll och “inte riktigt visste hur hon mådde” så förutsatte jag det värsta, men hon somnade på soffan och sov gott hela natten. Jag har härmed beslutat att lördagsgodis intas hädanefter mitt på dagen, och inte framför en film på kvällen;)

Eftersom jag gjorde tre tårtor förra gången vi skulle ha kalas så kändes det som att jag lekt konditor klart, och jag åkte till Citygross och köpte tårtor. Fyra stycken:)

JA, alla barn måste få ha en egen, så är det bara. Att man sen får äta tårta tills man storknar är skitsamma, det ska finnas en tårta med ljus på som man får blåsa ut. Idag firade vi även Simon som fyllde år i början av oktober.

Men min Miniogubbe stod kvar i skåpet och så även det skelett jag gjort, så jag blingade tårtorna lite:)

tårtorTvå prinsesstårtor, den ena som en pumpa;) och enligt önskemål en dajmtårta och så en muffinstårta. Syrran bakade världens godaste äppelkaka:

äppelkaka

Kandelabern är från TGR och jättefina.

kandelaber tgrNio ljus…och Lovelia fyllde 8 och Trixie 10, men stuntsamma vi körde nio:)

miniontårta

Det här var ju INTE vad jag tänkt mig, men ibland får man tänka om, och i stället så för jag väl göra den där andra minionen nästa gång, när jag fylle kanske ;)

Skeletten som skulle bli så coolt på en mörk tårta, blev väl alltså sådär halvkasst…eller helkasst;)

skelett tårta

Men när man improviserar kan det bli bra eller dåligt, och det här tillhör inte den första kategorin;) men Jordan var nöjd.

IMG_8115 tårta

Sockerrosor och blad som skulle suttit på Patricias vita marsipanlock blingade de andra två.

Jaja. Barnen var nöjda och glada och tårtorna var goda. Även om de jag tvingades kasta säkerligen var godare, hehe;)

Janelle hade fått ett litet tips på att göra såna här gigantiska chokladbollar, så det hade hon gjort till Jordan, Lovelia och Trixie:

IMG_8111 chokladboll

De var så imponerade, så det var helt klart en lyckad present:)

Mormor, morfar, farfar med fru, syrran, Janelle och Simon var det som kom på tårtfika. Mycket trevligt som alltid:)

Igår var Anna och Joel här, de kunde inte komma idag, och de hade med sina två hundar. Doris var superlycklig, wow två kompisar!! Och de bara….”men vafan… orka, shit..jag vill sooooova” ;)

Doris försökte få dem att hänga med i ruscher på gräset, hon har ju inte varit lös ute på tomten sen hon började löpa, jag har fått höra alldeles för många skräckhistorier om hur de smiter, så hon var ju själaglad över att få speeda i 200knyck.

Men de var måttligt imponerade:) Anna tog en fin bild på Doris:

Doris

 

Söta fina tjejen ♥

Jag började ju lördagen med att skjutsa Robban till F16, vårt gamla regemente här i Uppsala, där han skulle vara på introduktion för Flygvapenfrivilliga. Han lämnades över till Kapten Strid:) Jag älskar det! Så klockrent. Sen messade han och ville bli hämtad strax efter fyra, så jag passade på att ta med Anna och Joel i bilen, de bor precis i närheten, och så hämtade vi honom. En kall och frusen kille som fått vänta rätt länge på parkeringen, och efter att ha varit ute mest hela dagen i vanliga kläder så fick nog genomfrusen en ny innebörd för honom. Det är sådär när man inte tycker att man behöver lyssna på sin mamma;) Men han klagar å andra sidan inte heller så.

Han hade haft en bra dag och vill fortsätta, så det var ju bra. Jag tycker som sagt att ungdomar i allmänhet skulle må bra av att lära sig lite disciplin och respekt, och var är ett bättre ställe än militären? Alla dessa storys som alla något äldre snubbar har, om hur de fått bädda om sängarna femton gånger eller putsat skor som redan var skinande blanka, gjort femtio armhävningar som straff eller bara suttit på eldvakt mellan 4-5 på morgonen. Säga vad man vill men nog är det kul att ha något gemensamt med “alla andra” :)

 

Ni har inte glömt ställa tillbaka klockan va?

Min vana trogen så ställer jag om nästan alla klockor hemma, någon står alltid en timme fel, och det gör den tills det slår tillbaka på sommartid. Oftast handlar det om ugnens, för den är så förbannat korkad att ställa om. Just nu står den på 10.42 ( klockan är 23.17) för strömmen har varit avstängd nångång;)

Men mobilen och bilen ställde så fint om sig alldeles av sig själva. Tack för det.

 

I morgon kommer ÄNTLIGEN en rörmokare och sätter in nya toan. Jag tycker faktiskt att Bauhaus kan upplysa om att det tar minst 2 veckor från det att man köpt något tills de kommer och installerar. Jag funderade på att göra det själv, men eftersom rören är gamla och säkert går av, eller att nåt skit inte är standard så vågade jag inte. Jag har inte de rätta grejorna även om det inte verkar speciellt svårt. Dessutom är det alltid bättre att kunna skylla på nån annan;)

Ett tag funderade jag på att ringa en annan rörmokare, men så blev det aldrig. Men i morgon är vi förhoppningsvis nio personer på TVÅ toaletter, det ska bli rena himlariket:) Fatta när den där nere är igång åxå, wow. Och nu har jag ännu en tvättstuga fråga:

Jag hade tidigare en lång bänk under två väggskåp. Den gick från vägg till vägg, och jag ska ha en liknande igen. Var hittar jag bänkskivor? Något jag ska tänka på ? Men framför allt, under så var det tidigare tomt. Eller alltså det var det ju inte alls det var ju knökfullt;) men det var inga skåp utan öppet. Jag hade bökat in en sådär expedithylla som låg ner, och där hade jag alla lakan och påslakan. Toppen, eftersom jag gillar att ha nära när jag ska vika in tvätt, men för jäkla dammigt. Nu funderar jag på skåp, så man kan stänga. Antagligen kommer de innehålla sängkläder även fortsättningsvis. Med utdragbara lådor, typ. Hur har ni? Jag vet att ni säkert sitter inne på massa smarta lösningar:) Vart och hur förvarar ni era sängkläder? Tänk på att jag har jäkligt många sängar, och alldeles för mkt påslakan även fast jag har rensat friskt;)

Är det Ikea som gäller? Jag har ju inte varit där och kollat på det för jag hade förträngt det, och det är iofs inte akut för det är ju sånt som kan stå löst under skivan, och jag alltså kan sätta in sen. Överskåpen sitter kvar och där har jag haft örngott och lite gardiner, men mest massa skit.

 

Jaja, nu ska jag se på Blacklist, och sen sova:)

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellinor

  FVRF är jättebra!! Jag gick alla ungdomskurserna och har sedan fortsatt som instruktör. Ungdomarna lär sig massor om att fungera i grupp och ta sig igenom mer eller mindre tuffa saker (för många är det tufft bara att sova utomhus, andra har svårt med annat). Rekommenderar det till alla som är 15-20, både killar och tjejer. Vad jag har sett så är det fler tjejer rent procentuellt sett som fortsätter, även om killarna förstås alltid är i majoritet. Men det är ju ett bevis på att militären blivit bra på mångfald.

 2. anne

  Supertrist med tårtorna som “gick till spillo” men de nya blev också bra. Var inte för hård mot dig själv. Att de får varsin tårta är “fucking amazing” och något de alltid kommer att minnas. Manmapoäng för evigheten! :-) Vet du Carola, du gör ett ganska gott jobb så här sett från sidan! ;-)

 3. Fina

  Hej! Titta på Elgigantens Epoq-system, de är egentligen till kök, men där finns fina bänkskivor och skåp som passar lika bra i tvättstugan, och trevlig prislapp :)

 4. Sara

  Har Doris eksem runt ögonen? Det ser inte helt bra ut! Ni kanske redan kollat upp detta hos veterinär. Jag vet att såna här inlägg verkar lite präktiga och besserwissriga, men om man inte haft hund tidigare kan det ju vara svårt att veta vad man ska söka veterinär för. Jag tycker de där ringarna runt ögonen liknar sådana som t.ex. allergihundar kan få. Har hon inga besvär (klåda) är det kanske ingen superbrådska, men kan ju vara bra att visa upp i alla fall. Kanske behövs det någon salva bara!

  Eller så är det bara bilden som luras, kanske inte är nåt knepigt alls runt ögonen!

  (Tvekade lite innan jag skrev det här, hoppas du inte tar illa upp)

 5. Anna

  Jag har fyllt min tvättstuga, från golv till tak med Antonius från IKEA! Slukar otroliga mängder :-) Sen har jag även klädstången Stolmen i två sektioner med totalt 4 stänger (1 högt en lågt på varje sektion) där nästan alla kläder hänger på galge. Ur tvättmaskin, skaka häng upp torka KLART :-)

 6. Sarah

  Hej och tack för en bra blogg!! Har aldrig kommenterat innan men tittar in här ofta och tycker om att läsa om dig och din familj!
  Ville berätta hur jag har de i min tvättstuga ! Vi har kört med vita köksskåp från Ikea de som är under bänkskivan är de djupa skåpen och över bänken har jag vanliga köksväggskåp de som inte är så djupa! Massa bra förvaring!
  Hoppas din nya tvättstuga blir toppen!

 7. Emma

  Vi har byggt nytt hus och i tvättstugan satte vi in kök från ikea med utdragbara lådor= mycket lättare att få översikt över vad som finns i skåpen och skåp över! Bänkskiva tog vi också från ikea, en mörkgrå. Vi är kanonnöjda!

 8. Helena

  Vi har en lång bänk i tvättstugan. Inga överskåp, bara två hyllor. Sen har vi ett högskåp där vi har lakan i. Bänkskivan är en massiv ek skiva från byggmax för 1000 pix. Supernöjd! Resten är ikea. Under bänken har vi tvättmaskin, torktumlare, 1 skåp sen har vi ett stort glapp där vi får plats med alla tvättkorgar. Framför där har vi sytt ett snyggt draperi. Ungefär så man hade förr i kök å så. Lycka till!

 9. Susanne

  Hej Carola,
  vi satte in Ikeas köksskåp i tvättstugan. Funkar kanon. Bänkskiva köpte vi på Bauhaus, då man får den i den längd man behöver. Finns dessutom lite mer att välja på.
  Om du nu funderar på högskåp i badrummet, där tog vi Billys smalare höghylla och satte dit en glasdörr. Blev mycket billigare än att köpa Ikeas badrums-högskåp.
  Lycka till :)

 10. Ann-Christin

  Jag har Ikea bänkskiva som är lång och under har jag skåp med dörrar och utdragbara korgar till handdukar, lakan mm. Jag har även tvätt korgar på hjul under som alla kan sortera upp ljus/mörk tvätt i . Väldigt smidigt! Ovanpå bänken är det fria ytor(oftast..)och så har jag en mangel också där. Viktigt med rätt arbetshöjd! Lycka till!

 11. Judomorsan

  Ikeas köksskåp är suveräna till tvättstugan. Jag har både skåp, med utdragbara lådor, och bänkskiva från IKEA i tvättstugan, både snyggt och funktionellt! Finns skåp med inbyggd strykbräda också :-)

 12. sofie

  Ikea ikea ikea :D bänkskivor skåpen och övrig förvaring självklart ;) bara köra bita köksskåp med samma lådor (utdragbara hyllor) och köksbänkskiva i svart ;)