Imagine Dragons:) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Imagine Dragons:)

Kan jag inget om, men ungarna gillade konserten :)

Corrinda och Patricia och Corrindas kompis tog bussen här hemifrån 16.45 och mötte upp Janelle på stationen, för att ta 17.41 tåget till El Stockholmo. Där möttes de av Patricias kompis som var en gentleman av rang och skjutsade dem till Globen. McD middag och sen konsert, och efteråt hämtade min syster dem. Hon passade på att hälsa på sin kompis som bor i huvudstaden för att kunna hämta hem tjejerna. Min syrra är världens bästa moster åxå nämligen ♥

Jag satt här hemma och filade på skoluppgifter i journalistik, det är skarpt läge direkt där och vi ska nu skriva en synopsis, för att sälja in en artikel hos en tidning. Hur kan det komma sig att huvudet är totalt urblåst på idéer när man ska ha dem? Jag kunde inte komma på NÅGONTING att skriva om, och hur bra är det då? Jäkla tramsfasoner;) Kallas även prestationsångest.

Att få tillbaka min text från redaktören på SVT Opinon med ett stort Godkänt på, med några få ändringar på  kändes därför extremt skönt:) Få se vad de gör av den nu bara.

Annars har jag ju varit på Novalies skola idag, föräldradagar, och var med på träslöjden, där läraren klagade på min sågning. Vafalls? Jamen nu är det såhär, magistern, att jag gör som JAG vill, OKEY? ;)

Sen spanska, och det är lite kul att det är exakt samma kapitel som jag tragglade med Robban, och att jag faktisk kommer ihåg en del. Jag har inte läst spanska i skolan, utan franska som jag inte kan många ord av idag.. Snacka om bortkastade timmar.

Sen måste jag kolla med er, ni är flera som säger att de matta är svåra att städa..

IMG_8033 IMG_8032Ni är medvetna om att de ska sitta på väggen va? Jag skurar typ aldrig väggarna i tvättstugan…eller ärligt så gör jag det ALDRIG. Är jag den enda i hela världen som inte gör det? Jag kan nångång i emellanåt skura av badrumsväggarna med en golvmopp men det händer ju inte direkt ofta;)

Nix nu ska jag hoppa i säng, i morgon är en ny dag med nya utmaningar!

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Matt är det nya blanka! Vi håller också på att renovera badrum (x2) och var också på Hornbach och köpte allt kakel. Valde de vita matta som visas på bilden, enligt försäljaren så var de inte mindre tåliga än de blanka, eller tålde mindre på nåt sätt. Dessutom är de ju rusen ggr snyggare, enligt min åsikt! Kör på matt Carola, annars kommer du ångra dig! Kram

 2. Ulli

  Jag har matt kakel i mitt nya badrum och är supernöjd…. Så fint!!!! Har även mörkgrått klinkergolv och är superhnöjd med det, klart man måste torka av kaklet ett par gånger per år – blir ju dammigt ju!!! Men det bestämmer man ju själv. Kör på matt kakel o lycka till!!!

 3. Lisa

  Hej, har matt kakel på väggarna i badrummet, tycker inte att det är svårstädat. Har samma i duschen o det går bra. Tycker fogen är svårast att hålla rent o inte plattorna. Har även matt kakel i köket, skurar med Jif eller liknande Inga problem. Så jag tycker du ska välja matt :-) .

  1. Sara

   Haha, “det är klart”? Helt uppenbart är det ju INTE det om du läser resten av kommentarerna samt Carolas inlägg… Blir så trött på viktigpettrar!

  2. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Inte hos mig ;) Nä jag städar inte väggar, och jag har heller aldrig hört att folk gör det, men visst.. Alla gör som de vill, jag har annat att prioritera :)

   1. lilian

    Allvarligt. Har du aldrig hört om att man städar väggar ? Kan jag inte riktigt tro på. Det är väl lika viktigt som andra ytor ?? Även om man inte städar de lodräta ytorna lika ofta. Eller är städkunskaperna olika beroende på var i landet man bor. Det är ofta jag hör av arbetskamrater och andra att man ska el. har dammsugit väggar och tak så jag är ingalunda ensam om detta..

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Nä Allvarligt :) och.. Tadaaaa jag har dessutom utbildning i hemstäd sen min utb till vårdbiträde och inte heller där pratades det om det. Förvisso 100 år sen men ändå.. Damm fanns väl då med antar jag;) Mina barns gammelmormor är 101 år och för kanske tre år sen fick hon en ny dam som städade år henne, och den människan städade av väggarna. Det var första gången gammelmormor hörde talas om det, och även jag hörde det då för första och enda gången :)

     1. lilian

      Där ser man ! Men du överlever säkert utan väggstädning haha.. Tur att vi alla är olika. Hade varit en vääldigt tråkig värld om alla var stöpta i samma form och gjorde likadant, klädde sig likadant, gillade samma musik mm.mm. Ha det gott !

 4. Jenny

  Herregud städa väggar?! Det gör jag aldrig och tycker ändå att jag är ganska noggrann med städning..
  Tack för en underbar blogg!!
  Kram

  1. lilian

   Noggrann ?? Men väggarna då ?? Kanske läge att kolla nån gång hur mycket skit som sitter på dem då , både de kaklade och tapetserade …

 5. malin

  nej ta matt alla gånger!! blankt blir så “sunkigt” av vattenstänk! så fult när det torkar till och hela kaklet ser randigt ut.

 6. Linnea

  Vi har precis satt igång med en badrumsrenovering och har valt matt, vitt kakel på väggarna. Enligt vad jag har lyckats googla mig fram till samt även frågat runt så är matt kakel inte alls svårare att städa. Däremot syns kalkfläckar och liknande mindre på matt än på blankt = mindre städning. För nej, jag städar inte väggar annat än om dom är synligt smutsiga (bortsett från duschen då som får sig en omgång då och då). Min mamma jobbar som städerska och hon säger att matt inte alls är mer svårstädat så jag litar på henne som har betydligt fler städtimmar än mig ;) Så tycker du att matt är snyggare, välj det!

 7. Johanna

  Haha städa väggarna, det har jag banne mig aldrig gjort :) kanske kan bli en spännande upplevelse att skura kaklet i badrummet då… ;)

 8. Malin

  Vi har matta på golvet i köket och de är inte roliga att hålla rent men på väggarna städar man ju inte så ofta.

 9. lilian

  Alla är vi ju olika , men hos oss blir kaklade väggar tvättade 3-4.5 ggr /år . Inne i duschhörnorna (vi har två) betydligt oftare .

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag gör stor skillnad på duschhörn och vanlig vägg. Dusch skuras, men övrigt nix:)
   Jag dammar inte taket och de fönster som sitter högt upp så jag inte når inne på lilla toan heller mer än om jag av nån anledning måste. Jag är så sunkig;) men orka..

 10. Anneli

  Det stämmer att matt kakel är mer svårstädat, framförallt i duschen. Jag hsr fått höra det ett antal gånger av mannen som jobbar på en kakel firma. På väggar i en tvättstuga kan du köra på matt kakel, tycker jag. I dusch hörnan kan du välja att ha en annan färg på kaklet om du tänker ha en duschvägg, så som bilden du visade. Jättesnyggt när man bryter av med en mörkare färg, praktiskt också. Vitt kakel blir lätt smutsigt och måste rengöras ofta/ varje vecka. Med ett grått, brunt, svart, blått eller rött kakel syns inte smutsen så tydligt. Vi har tyvärr vitt kakel i vår duschvägg och den blir lätt grådassig då tonårskillarna bara duschar och inte sköljer av väggarna från smuts och tvålrester.
  Lycka till ☺

 11. Malin

  Jag skurar inte väggarna varje vecka direkt men kanske mellan två och fyra gånger per år. I duschhörnan blir det oftare då vi inte har duschskåp. Jag är inte pedant och städar inte mer än nödvändigt men väggarna blir faktiskt smutsiga de också. Försök nån gång så får du se…

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Aldrig .. Vill inte se, det som inte syns finns inte ;)
   Duschhörn skulle jag skura, men aldrig övriga väggar. Om de inte är synbart skitiga förstås, och det är de inte ;)

  2. Camilla

   Håller med kaklade väggar blir av duschrummet, tvål , balsam skitiga! Blir tillvalet en fet hinna som kryllar av bakterier! Jag jobbade extra på ett badhus en gång( pluggade till narkos sköterska) inne i duscharna ‘ kaklade skurades golv och väggar m klorin och bakteriedödande medel varje morgon! Fick lära mig då bad gamla schampo och tv-länkar rester blir fina bakteriehärder om man inte städar av regelbundet! Men som sagt inget måste alla gör vi som vi vill :)

   1. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Jag måste förtydliga tror jag så ingen tror jag är en lortgris – jag skurar ofta duschhörn/ kabiner/badkar. Där fattar ju jag med att det är sunkigt även om det inte syns. Jag städar däremot inte väggar i allmänhet :)