Familjen Annorlunda

Gangsterfasoner, me&i, och val:)

Jojo, igår var jag och tränade, ett Killer-David pass, och sen stod syrran och jag och babblade på parkeringen en lång stund. I morse läser jag i unt.se att det varit ytterligare en skjutning på Friskis och Svettis, och på Ultuna där jag varit. Jag hade åkt därifrån med timmars marginal, och jag är inte speciellt orolig över att det skulle hända mig något, men vad är det för fel på folk? Det var en skottlossning på Friskis lokaler i Ekeby för några veckor sen, och det är väl kanske inte att dra förhastade slutsatser att de hör ihop. Första gången var det ingen skadad, denna gång blev en ung kille skjuten i foten ute på parkeringen.

friskis och svettis skottlossningGe er nu, balla grisar och ska ni göra upp, pinka revir eller vad det nu handlar om – gör det nån annanstans, där ni inte riskerar att skjuta någon helt oskyldig, för det kommer bara slå tillbaka på er själva.

Eftersom alla kriminella i Uppsala givetvis läser min blogg så kommer det bli lugna gatan nu;)

Nej, jag är inte rädd för sånt här, man kanske borde vara det, men jag är det inte. Blir mest irriterad över vart världen är på väg :/

 

Jag och Jamie var på Ikea igår, och spanade in handfat, så nu har jag kanske bestämt mig;) och samtidigt så köpte jag nya kuddar till Robban. Han hade kastat sina i tvättmaskinen, och utan en tumlare blev det svårt att få en gammal dunkudde att se ut som den en gång gjort;)

Idag åkte vi till Bauhaus för att återigen kolla klinker och kakel, och återigen fastnar jag för samma:

IMG_8032

Det här på väggen i tvättstugan, fanns både matt(uppe) och blankt. (under)
IMG_8033

Möjligen ett smalare…men jag tror inte det…
IMG_8035

En gång i tiden så gick jag i kulverten på gamla delen av Akademiska sjukhuset, och en dörr till en tvättavdelning stod öppen. Där inne på väggen hade de vita avlånga plattor, storlek som tegelsten, avfasade kanter, halvblanka, antikvita som var det snyggaste jag någonsin sett. Men jag har heller aldrig sett likadana igen:) Liknande ja, massor, men inte de perfekta. SÅ jag suktar vidare, och tar nåt annat:)

Detta på golvet i tvättstugan tror jag, eller bara i duschen, eftersom så många av er sagt att det kan vara svårt att få till fallet mot golvbrunnarna med stora plattor…
IMG_8038

Och så detta på allt övrigt golv.renovera tvättstuga Tror jag:) Gillar att det är skrovligt så man kanske inte halkar så förbannat…och att det är flammigt så inte smuts och damm syns;)

Jag har fått en siffra på ca 179kr/kvm då ingår det i det som försäkringsbolaget ersätter, och jag behöver ju inte snåla, men…de här lite billigare var liksom de snyggaste. Om jag inte ska upp på 800kr plus för då blir det glittriga:) Jag nu inte inte så fancy utan mer basic:)

Jag har inte alls bestämt mig, men det lutar åt vita väggar och grått golv hur som helst, det är snyggt:)

Och sen kanske jag släpper mina glasbetongblock i duschen och kör på en simpel duschvägg, nu när jag hittade en:

duschvägg

Bara en glasskiva och så blir det isf duschdraperi. Men jag gillar inte att den är genomskinlig.. Nja, jag funderar vidare:)

Jag var på utvecklingssamtal med Lovelia idag åxå, och det var trevligt. Hon har ju haft rejäla talproblem, men hade sån jäkla tur att kommunen hade ett projekt ihop med logopeder som kom ut på skolan, och hon fick flera tillfällen i veckan med en logoped under två terminer. Det har hjälpt henne massor, och jag vågar nästan svära på att hon inte alls kommit så långt i sin talutveckling utan det. Idag pratar hon som de flesta, och för ett år sen begrep inte folk vad hon sa.

Hon har såklart halkat efter en del, det är svårt att ljuda ihop ljud när man har helt fel ljud, men nu är hon snart ikapp, min duktiga lilla unge ♥ Ni är alltid några som frågar vad det är som orsakat att flera av barnen haft problem, men det vet man inte. Det kan vara ärftligt sa någon logoped, och i så fall skyller jag ifrån mig;) Jag har inga sådana problem, det måste komma från den sämre andra sidan;:)

Men nu har jag bara en unge kvar som pratar goja och det är Jamie, så dagarna med talträning är räknade:)

Det plingade till i mobilen, och mitt paket från me&i hade kommit:) så jag åkte genast och hämtade ut det. Jag älskar deras fina tryck på påsen :

IMG_8041

Den fina, fina, ljuvligt sköna blusen! Love it:)meandiJag älskar deras kläder, så är det bara:) Bara en sån här grej att jag har small eller extrasmall på deras kläder, det är ju ett stort plus i kanten:) Det roliga är att man kan gå upp och ner lite som man vill i storlekarna beroende på hur man vill att det ska sitta, mer tajt eller lite lösare.  Jag har både M och L i garderoben och det funkar, beroende på vad för modell det är. Fast  jag gav bort en t-shirt i M till Janelle häromdagen för den krävde betydligt mer boobs än vad jag kan uppbringa för att inte se ut som en hösäck;) Fake it till you make it, och tack för vadderade pushup-Bh;) men det räckte inte den här gången. Surt för det var en fin top, men nu blir ju hon snygg i stället.

Det bästa med deras kläder är materialet. Det är alltid mjukt och följsamt, och sitter inte åt på ett obehagligt sätt. Jag har inte jordens största biceps och axlar, men jag får ofta det här stramandet där, och så blir det högst obekvämt. Eller förresten så beror det ju såklart på alla muskler vad snackar jag om.. ;)

Det är snyggt när det tajtar till, och det här materialet gör det på ett bra sätt, och så fallet i tyget sen.. Älskart!

 

Nä, nu ska jag sova, ska bara skicka in min text jag ska skriva till redaktören för lite bollande, jag behöver lite åsikter och inputs:) men sen så…sova!

I morgon ska jag till Novalies skola på föräldradag, det ska bli kul:) Janelle, Patricia, Corrinda och en kompis åker till Stockholm och ser Imagine Dragons på kvällen, jag har absolut ingen koll på vilka det är, men det blir nog trevligt.

Nämen…knoppa lite nu då….:)

Natti natti :)

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Birgitta S

    Hej!
    Du är en riktig kämpe och bra mamma läser din blogg varje dag men kommenterar inte så mycket. men nu när då håller på med kakel o dusch tänkte jag skriva något. I våran gamla lägenhet var dusch o toa minimalt och det passade bra med små kakel på golvet o det var inte matt men sen så var fogade lackade ? dvs så om någon lagt klart nagellack alla fogar alltså fastnar inget damm nu bor vi i en annan lägenhet med små kakel på golvet trots mycket större yta det dubbla mot det gamla matta plattor o i inget nagellack i fogarna så har du golvyta satsa på lite större plattor men sen att fogarna är lackade då fastnar inte allt damm.. Nu får vi skura av bara den och hur ofta orkar vi det? Dammsuger varje dag men det räcker inte. Oavsett storleken på kakel se till att det inte är något som det kan fastna i och att fogarna är lackade för de samlar damm och skit.
    Tack för en bra blogg och du är en riktig kämpe och bra föredöme för dina barn.

  2. sofie

    Tycker dina val ang kakel och klinkers är helt rätt :) vi har den duschväggen du la upp bild på. Vi har på glasväggen satt upp ”insynsskydd” typ självhäftande suddigt på delar av väggen så man inte ser in helt utan det är liksom blurrat ordentligt… tror vi köpte det på ikea :) den är lätt skött och smidigt kanon med i byggd duschstång till draperiet… :D kram

    Carola: Åh vad bra att höra:) Min tanke var ju att man kunde sätta upp nån plast, det finns ju massor att välja på. Tack:)

  3. Karin

    Tror du menar gysingekakel. Finns lite olika. Bl.a mindre rektangulära med fasade kanter, vita. Supersnygga!!

  4. Linda

    Tillägg: Jag tänkte välja matta kakelplattor först, men de sa till mig att smutsen syns mest på dem (?). Jag valde blanka, vita, inte helt släta. De ser aldrig smutsiga ut även om de är det, ha ha

  5. Linda

    Hej!
    Vi har valt mindre plattor just runt golvbrunnen pga av fallet och resten stora, vid vår renovering. Samma färg, det ser faktiskt snyggt ut. Lycka till med renoveringen! :-) /kram

  6. K

    Först en eloge till dig Carola, för världens bästa, starkaste mamma! Jag älskar din blogg och det är nästan att jag älskar dig också. Har du fått engagera dig mycket avseende barnens språkträning? Hur många av dina barn har haft talsvårigheter? Jag har än så länge bara ett barn av fyra som har svårt att hitta fyra ljud, konsonanter. Jag tycker att det känns riktigt tufft, ser inga resultat, kommer ingen vart. Känns som om det är världens största problem i Sverige att barnet har en mycket lätt språkstörning. Kan du inte ge mig några tips, snälla? Lycka till med kakel- och klinkerval. Tänk vad skönt när allt är klart! KRAM till dig.

    Carola: Mitt enda råd är att söka logoped:) Jag har själv otroligt svårt för att höra VAD som är fel bara ATT det är det, och även om jag har massa övningar och jox så är det inte samma för alla ju. Kolla om BVC kan remittera, men det är säkert lång väntetid…så gört idag:)
    Kram!

  7. cappicio

    Jag har i mitt badrum de stora vita kakelplattorna fast stående uppåt om man säger så.
    Sen har jag 20*20 cm gråa plattor på golvet o det var aldrig några problem med den storleken med tanke på lut.
    har även en duschhörna med glasväggar sådana där man kan vika in o inte tar någon plats alls.
    Där har jag brytit av det vita och gråa med lite mosaik i olika nyanser av svart-grått-
    Skitsnyggt om jag får säga det själv.
    Hojta till om du vill se bilder

  8. Louise

    Jag vill tipsa om att hålla en röd tråd när man renoverar. Tex. samma kakel / klinker i kök / bad / tvätt. Samma golv i alla sovrum osv.

  9. Lena S

    Jättefin blus du köpt. Ska du ha någon visning hemma hos dig framöver?? om det är OK så vill jag gärna handla genom dig igen. Funkade ju jättebra sist. Ha en trevlig dag ,med eller utan leksakspistol!!!

    Carola: Ja det ska jag ha och det går så bra så att beställa via mig:) Maila på [email protected] :)

  10. Ansan / Anna J

    Fråga om duschväggen finns i frostat glas också – det vore ju perfekt! Jag förstår att du inte är så sugen på en helt klar duschvägg.
    A:s klass, på samma skola, hade hälsapådagar härom veckan. Jag var på besök. Jättekul! Vi känner oss otroligt nöjda med skolvalet. :-)

  11. Ulrika

    Klinkersen hemma hos oss ser alltid dammig ut, hur mycket jag än städar. Tänk på att välja mörka fogar i duschen på golvet så slipper det se så snuskigt ut, vilket det annars har en tendens att göra då fogarna mörknar när de blir smutsiga.

    Skulle jag göra om vårt badrum idag så skulle jag valt våtrumstapet, mycket lättare att hålla rent.

    Hoppas det blir precis så fint som du önskar och att det snart är klart.

  12. Anna mamma till Leo

    Hej Carola!
    Jag fick ”hjälp” att skicka min kommentar!
    Men som sagt så har vi det gråa skrovliga klinkerset i köket på golvet! Och det fungerar riktigt bra! Även om man tappar mycket och en liten på 9 månader som tappar ännu mer så är det lätt att hålla rent! Vi dammsuger vid behov, flera gånger i veckan och skurar golvet vid behov! När det är dags för storstäd så har vi en rotborste med skaft som fungerar utmärkt!
    Tack dör en mycket bra blogg!
    /Anna

Comments are closed.