Familjen Annorlunda

Tårtdekoration och proteinpannkaka

Min syster har varit på kurs:)

tårta

En tårt-dekorationskurs. Jag tycker att hon blev med beröm godkänd :)

tårta

Hon har färgat sockerpastan, först gul och sen marmorerat den, och sen gjort alla små blommor och puttat dit dem. Lite glitter som pricken över i.

tårtaOm den var god?

Sover Dolly Parton på rygg? Växer det ris i Kina? Ja, den var supergod! :)

tårta

Choklad och jordgubbsmousse. Ja, jag tänker INTE göra en enda tårta här framöver, eftersom någon nu visat vem av oss som är bäst:)

Jag håller mig till proteinpannkakor i stället, som motvikt till alla tårta jag var tvungen att ”offra” mig på:)

Kan även bero på att jag hade massa ägg jag behövde göra av med;)
proteinpannkakaGott är det hur som helst. Jag gillar pannakaka, men kan man göra dem nyttiga så är det ju ännu roligare. Ett gigantiskt plus för att man blir behagligt mätt, och håller sig mätt.

Receptet kommer från min kursare Hanna från Hola, som var på tävlingsdiet när vi skulle göra en matsedel för en dag på kursen, hon tävlade sen i bikinifitness tror jag det var.

proteinpannkaka

Vispa ihop som vanlig pannkakssmet och stek. Servera gärna med bär, vaniljkvarg eller så. Jag hade den här kalorifria chokladsåsen som jag köpte nån gång, från typ Fitnessbutiken eller så, och blåbär.

Det fick alltså bli en väl avvägd balans på kosten i helgen;) Massa tårta och fitnesspannkaka. Eller plättar, det är mycket roligare att steka.

Alla ungar utom Trixie åt och tyckte det var helt ok, och gav sitt ja till att äta det fler gånger. Så bra:)

 

Helgen har varit lugn och solig:)

Underbart! Varje solig dag gör vintern kortare, så keep it coming bara:)  Som alltid när jag kommer hem från skolan så är jag slut i huvudet, mentalt off. Det tar hela helgen att ladda om liksom, men det är på ett bra sätt. Nu hade jag en deadline på journalistik-kursen så det var bara till att försöka få hjärnan i arbetsläge igen, men det var trögt. Sen har jag fått en förfrågan om att skriva en annan grej med deadline tisdag som jag måste fila på. Det är en viktig text, och jag vill verkligen att den ska uppfattas så som jag menar. Jag har ju märkt väldigt väl att folk tolkar som de vill, och i och med det så uppkommer missförstånd. Jag vill gärna inte uppfattas som en bitch:) Hade jag varit en så hade jag stått för det hela vägen, men jag är faktiskt inte det. Tyvärr ibland;) Så orden måste bli omissförståeliga. Eller, det kommer ju inte ske, för varenda människa tolkar saker efter sina egna erfarenheter, åsikter och värderingar, och det är ju bara så det är.  Men jag vill försöka:)

 

Vi har inte gjort så många knop, utan bara slöat på, och det är väldigt skönt. Jag höll ju barnen hemma till och med tisdag, de gick i skolan på onsdag som första dag, samma dag som jag åkte till skolan. Varför det då? Jo, jag ville att de skulle få bli riktigt ordentligt friska innan de gick tillbaka, för att försöka minimera risken att de drar på sig något nytt. Återstår att se om det lyckas;)

En vecka nu, och sen höstlov…och vi har en historia av sjuka höstlov så vi får allt hålla tummarna.

Corrinda ska praoa…vilket ord;)? Hon ska ha prao, nästa vecka, och jag ska försöka åka och tänka riktigt hårt vad jag vill ha för kakel och klinker nere, det står fortfarande och torkar, men det lär snart vara klart och då vill de ha besked misstänker jag.

Nu ska jag snart hoppa i säng, men råkade börja kolla på nåt jag inte sett förr, det var rätt bra.. så jag kollar väl klart då, och sen sova.

Ha en finfin måndag!

Natti natti :)

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tanja

    Hej Carola!
    Inne och läser ikapp lite, och kom på att jag ville kommentera lite ang. Doris:) (Det var jag som bl.a. skrev om hur jag brukar träna mina hundar att inte dra i kopplet genom att stanna upp…) Jo, jag läste att du funderade lite över Doris löp. Håller med om att fem månader verkar vara tidigt, men mindre raser är ju ofta tidigare än större raser, och mina som varit stora i modellen (bl.a. rottweiler) har börjat när de varit 8-9 mån. Löpet håller ju på i ca tre veckor, och våra har blött fram till höglöpet, och även om faran INTE varit över sen så har det iaf varit ”torrt”. Lite lurigt det där, för man kan lätt glömma bort…

    Iaf så ville jag säga att när tikar börjar löpa så kan det vara som med oss tvåbenta tjejer, att det kan komma oregelbundet i början. Min vallhund t.ex. löpte tre ggr första året, en gång nästa, och sen dess som en klocka med sex månader emellan. Men man ska alltså inte bli orolig om det i början är lite mer ostadigt… Det kan också vara så att de är sig olika i sättet, t.ex. låga/hängiga, och är man inte beredd kanske det blir en chock, men det är ju en ovan grej även (eller mest för) dem.

    Ville också kommentera då jag såg att flera skrivit om sterilisering. Absolut finns det mkt en tik kan drabbas av, som inflammationer, skendräktighet (blir det FÖR illa där så kan man få medicin) etc, men man får inte glömma att det är ett stort ingrepp på en tik så jag tycker absolut man ska vänta några år och se vad som sker. Många tikar klarar sig fint, och löp är ju rätt naturligt för oss alla. Därmed inte sagt att det är dumt att operera om det behövs i framtiden, men i de fall jag känner tikar (eller har haft själv/i familjen) som gjort det så har det varit medicinskt befogat och inte ”bara för att”. Det kostar ju också en bra slant om man inte får det på försäkringen.

    Jag har själv tidigare bara haft tik, nu har vi en tolv veckors liten pojkhund hemma (eller liten är väl fel ord, 14 kg redan…:)) så det blir spännande att se från andra hållet, hur är det att ha en hane som antagligen kommer att reagera på alla tikar…:) Ha det fint! Kram

  2. lolita

    Äter alla dina barn den maten du lagar eller får du laga olika mat rätter är det nån av dina barn som är kräsna när det gäller mat och säger det gillat jag inte är dom duktiga på att äta frukt och grönsaker och gröt är det nån av dina barn som har nån mat allegi jag har 4 barn 3 av dom har mat allergi en mjölk allergi och 2 är gluten allergisk

  3. lolita

    Gillar inte trixie pannkakor var ska corinda ha prao nånstans och vad är det för ställe hon ska ha prao ska robban också ha prao

Comments are closed.