Familjen Annorlunda

Söndag till söndag

Så, nu har det gått en sjuk vecka, och jag känner att det är tillräckligt, nu är det nya vindar som blåser i det här huset, nämligen FRISKA:)

Jag har inte tid med något annat, och inte lust heller. Någon frågade var pappan var i allt det här, och om han hjälper till något, och svaret på det är, kanske inte helt förvånande: Nej. Inte med det heller;)

Han var här på umgänge i torsdags, sina tre och en halv timme varannan vecka, men det är det. Jag låg som en manglad räv i en fåtölj och läste näringslära med lurar i öronen, och hade helt glömt bort vad det var för dag, det är inte som att det är viktigt för mig direkt;) när han dök upp. Eftersom ungarna var sjuka fick de vackert lov att vara kvar här, och först gick det ju rätt bra, när de gick på promenad med Doris. Min irritationsnivå var på Låg. Sen ökade den successivt för att till sist vara på Hög. Jag upphör aldrig att förvånas över hur saker som tidigare suttit i ryggmärgen plötsligt försvinner, och möts med total häpnad, som att man aldrig hört talas om det förr. Märkligt. Kan det bli så om man kör en omprogramering på hårddisken kanske? Man tycker ju att vissa saker borde sparas i internminnet;) Nån bugg? Virus? Härdsmälta;)?

Men någon hjälp att vänta från det hållet finns alltså aldrig. Och nej, jag skulle inte be om det heller, för han är en människa jag inte känner överhuvudtaget, och vem vill ha hjälp av totala främlingar? Som beter sig som att de hatar en…

Nog skulle det vara otroligt skönt att bara kunna lämna över allt ansvar, men nu är det inte så. Det är väldigt länge sen jag insåg att jag är ensam i allt, och det tog tid att verkligen acceptera det, ni vet att jag har pratat om Bobby Ewing-känslan; att en dag skulle jag vakna och allt bara varit en väldigt intensiv och levande dröm;) Det kan ju liksom inte vara så att en förälder bara säger upp sig.  Men så plötsligt en dag så inser man att jahaja, ja just det ja, det är me myself and I  nu ju, och nio ungar ;) man kunde visst säga upp sig, och så är det inget mer med det. Konstigt, men jaja. Och att inte längre hoppas på någon hjälp gör att man inte heller blir besviken. Jag är anpassningsbar, och det är bara till att gilla läget.

Jag kan själv:)

Men ensam är inte stark, och jag blir precis lika rörd varenda gång som Helena skickar mig trisslotter ♥

trisslotter

Tusen tack, Helena, du är underbar! Vi känner inte varandra men jag lovar dig att kickar storvinsten in så ska vi fira tillsammans du och jag ♥

 

Idag har jag städat, röjt här och var och plockat. Plockat, plockat, plockat. Diskat, dammsugit, tvättat, hängt tvätt. Handlat. Lagat mat.Gått på promenad med Doris. Servat de sjuklingar som inte får vara i köket. Pluggat.

Tja, lite så;) Jag åkte ensam och handlade, lite magisk egentid där på Citygross, hihi. När jag åker helt själv så inser jag hur mycket jag pratar för mig själv om dagarna;) Jag för en konstant dialog med mig själv, och inte tyst utan högt. Som en helt vanlig papegoja. Eller knäppgök;) Det går ju an om man har lurarna i öronen för då tror folk att man pratar i telefon, men det har jag sällan om jag inte just snackar i telefonen. Ungarna skickar ett sms, som jag ska svara på och då kommenterar jag det de skrivit medan jag svarar….;) Jag frågar mig själv vart sjutton de gjort av de salta kexen, och går runt och muttrar tills jag hittar hyllan, och när jag inser att den sort jag tänkte på inte finns, så måste jag välja en ny – under en liten diskussion med mig själv om vilken som kan passa? Jag funderar högt på om fyra 1,5 liters mjölk räcker eftersom vi nog hade 3,5 liter hemma väl? Och hade vi smör?? Ja det hade vi nog. Eller? Vid köttdisken är det ofta samma mening dessutom: – Kanske skulle jag göra en såndär …eller nä, den är tråkig.. Och så en pust vid falukorven över hur trist det är med korv;) Vid frysdiskarna måste jag alltid fråga mig själv om vilken av kycklingarna som är skitkass och vilken det är som är fin? Kronfågel har varit aptråkiga länge nu, men nån annan svensk har varit bättre., vilken? Och vart är de stora förpackningarna? Va? Inte räcker ju den lilla… och ska jag köpa frusna hallon eller hade vi det? Äh, det går alltid åt. Och just ja, Doris ska ha sådana där tuggpinnar, och då måste ju katterna få sina godbitar åxå.

Och så klassikern, som alltid, alltid sägs när jag går mot ställningen där scannern ska sättas tillbaka :

– Det känns som att jag har glömt något? Hm…?

Om någon skulle ta rygg på mig i affären så skulle de får höra ungefär det här:)

SÄG att ni gör likadant??

Jag har iaf slutat vagga kundvagnen fram och tillbaka, alltid något:) och jag kan lämna den åxå, behöver inte dra den med mig överallt, så den inte blir ledsen om den inte ser mig;)

Nä, jag är inte helt normal, det är nog bara så:)

Hemma sen så var det laga mat, äta och röja, innan jag duschade och gjorde klart mina plugguppgifter i journalistiken, de som hade deadline idag, och så kollade jag igenom Hälsocoachuppgifterna. Jag har en kvar, och några sidor att läsa, som jag gör i morgon.

Jag åker till skolan på onsdag, och ser fram emot det. Vi ska göra ett studiebesök på Väddö gårdsmejeri, det låter spännande, och så massa annat såklart. Ett eget rum med en dörr att stänga om sig, och ingen som kräver min uppmärksamhet…alltså, det är så nära total avkoppling man kan komma:) Att dagarna är fullspäckade är bara roligt, för det är ju helt självvalt och intressant.

Jag ska komma ihåg att boka massage i morgon åxå, de som studerar till Hälsopedagoger lär sig massage och det får vi som kommer utnyttja till en väldigt låg peng:) Jag har så förbannat ont i ryggen efter att ha legat still i flera dagar, nån härlig låsning där bak i bröstryggen, plus att jag varit stel i nacken länge nu. Kanske kan de lösa upp det.

Nu ska jag sjukanmäla lite ungar, det är möjligtvis Corrinda som går till skolan i morgon, övriga blir hemma. Vi tar en, eller två extra dagar hemma beroende på hur det utvecklar sig, även om de flesta skulle kunna gå tillbaka, så bestämmer jag enväldigt att vi avvaktar:)

 

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Hahahaha så komiskt att läsa detta! Jag pratar/förhandlar med mig själv stup i kvarten. Igår tex kom jag på mig själv med att säga, när en dam på ICA-parkeringen nästan sprang till sin bil med kundvagnen: ”Men där var det brinn i arslet!”
    Hur lät de för dem som eventuellt hörde och inte förstod att jag pratade om henne liksom?!

  2. Birgitta

    Ha ha ha vad rolig du är. Fast jag gör precis lika dant i affärer,ja lite var som helst.Pratar nog en del på bussen också,eftersom folk tittar lite grand. Tycker det är lite kul faktiskt.Inte genant. När folk tittat stänger jag munnen så tror de säkert att de hör röster ha ha . Hoppas att du vinner storkovan en dagDu är värd allt. Kramis

  3. Lisbeth

    Hahaha, jo du, jag går omkring och pratar med mig själv, i bilen, hemma och i affären också. Och precis som någon ovanför har jag äntligen slutat vagga kundvagnen, för mina ongar är 23 och 25.. Men som hon skrev, man börjar väl igen när barnbarnen dyker upp! xD
    Har faktiskt aldrig kokat hallonen, och varken jag eller sambon har blivit sjuka trots att vi äter frysta hallon varje dag. Men jag har hört det också. Känner väl som så att det är så mycket varningar om allting, så man skulle inte våga äta överhuvudtaget om man följde allt. Men det är ju upp till var och en. :)

  4. Sara

    Hej :)
    Jag är gravid och får snart mitt tredje barn, bloggar via vimedbarn.se och
    har nu en tävling där en lycklig person kan vinna nappar till sin bäbis!
    Ta gärna en titt hos mig och var med i tävlingen :)
    http://hajnal.se eller via instagram: @hajnal.se

  5. Lotta

    Hahahaha…. är det mig du pratar om??? Jisses vad jag kände igen mig. Japp jag går och surrar för mig själv men tror själv att det är i skallen…. men nix du kommer ut genom munnen!! Beroende på humör kan det både muttra o muppa men även vara riktigt snällt…. ibland! Jaha det där med att gå omkring och vagga kundvagnen…. mmmmm…… det har ju förekommit ett antal gånger. Men det har jag slutat med nu (som tur är…. mina tjejer är 23 och 21…..) Men det kommer väl en tid med barnbarn och då lär man väl vara igång igen med ”kundvagnsvaggningen”…. jaja låt folk ha roligt runt omkring en, ett gott skratt förlänger ju livet heter det visst :) ;)

  6. Christina

    Oj oj oj, otroligt hög igenkänningsfaktor på den, att du pratar med dig själv Allt stämmer på mig, förutom att jag inte har slutat vagga kundvagnen fram och tillbaka, och den kan ju bli ledsen om den inte ser mig Jag skyller på att min yngsta bara är elva månader Uppriktigt och hjärtligt tack för att du skriver så otroligt bra om det mesta, det är så skönt att läsa dina inlägg, för jag känner mig ofta väldigt ensam i mina livsval, jag har varit hemma med mina barn mycket längre än normen, ammat länge, och avstått från mycket som kostar pengar, just för att vi vill kunna vara mycket med våra barn. Jag har gråtit många tårar för din skull, smärtan att bli lämnad av den man älskar och har barn med, utan ett ord, övergår mitt förstånd, man är ju två om barnen, och att inte kunna dela både glädje och sorg när det gäller barnen och allt annat är ju ett slag i magen, som måste göra sååå fucking ont, det gör ont att tänka så, så hur ont gör det inte då om det är på riktigt… Att inte kunna dela barnens framsteg, och vardag med den andra föräldern är hårt, speciellt om man inte valde det själv. Tur att du har stora barn❤️ Tack igen för alla dina bra ord, härliga formuleringar och ärliga åsikter och värderingar!! Kram❤️❤️❤️

  7. Carina H

    Din resa in på city gross var bra. har fakriskt själv stått och vaggat kundvagnen en antal gånger tills man kommer på att man faktiskt inte har barn i vagnen, kanske en skada vi föräldrar får, vem vet? men lustigt är det. hoppas på en sjukfri vecka nu.

  8. Paulina

    Hahahahaha jag avlider så kul, sitter på jobbet och frustar och får nog snart onda blicken… :D BRA att du slutat vagga kundvagnen :D, man ska se de små framstegen och beröma sig själv för dem :D Och så har jag nyss lärt mig (på Facebook, all sannings källa…) att det är OK att både ställa frågor till sig själv och svara på dem, man ska bli orolig först när man jämt säger ”Vad? Vad sa du nyss?” till sig själv :D

  9. Carina

    ät inte djupfrysta hallon utan att koka dom! Hoppas ni är friska och krya nu. Har själv lidit av kräk fobi men är något bättre nu för tiden men värre var det förr.. Så jag förstår dej till 100%

  10. Annie

    Såg att du köper frysta hallon!! Ni har inte ätit och blivit sjuka av dess? Det kan innehålla vinterkräksjukebakterier och måste kokas i minst 3 min (men det kanske du har koll på då du liksom jag har kräkfobi :) !!)! Jag lider med dig och kan knappt läsa om eländet utan att bli illamående…….. och den där karln du har…….. nästan så man kan utveckla karlfobi :) !! Krya nu på er och tack för att du finns!!! Kramiz

  11. Helen

    Du är så väl värd en storvinst! Om du bara visste vad jag önskar att du skrapade fram den!
    Kram

    1. Jenny k

      Håller med dig Helen. Hon tillsammans med hennes härliga barn är helt klart värd en storvinst!!!

Comments are closed.