Familjen Annorlunda

Tveksamheten övervunnen, med råge ;)

Okey, Mr Murphy, can you please fuck off?

Sist jag svor och använde fuck off i bloggen så lästes det upp upp tingsrätten i syfte att visa på vilken hemsk människa jag är, som svär och använder så fula ord…hade ju varit toppen som material för att smutskasta mig och ta barnen ifrån mig…inte för att lämna dem i princip all tid hos mig;) Men min värld funkar inte som tingsrättens, det ska gudarna veta, men det var om inget annat otroligt roligt att se advokaten snörpa på munnen och inte vilja uttala de hemska orden… ;)

Så för hennes skull upprepar jag så det blir extra mkt att läsa upp;)

Fuck off you fucking fuckMurphy!

( kräkfobiker, scrolla! Jag säger till när det är ok att läsa igen)

 

För, efter sista inlägget så somnade jag gott, bara för att vakna en timme senare av att Jamie rörde oroligt på sig, jag hann precis få tag i hinken som så lägligt bor intill sängen ( allt för att slippa få hela sängen nerkräkt) och parera. Sen kräktes Jamie en gång varje kvart-30 minut, fram till morgonen. Mmm, kul. Not. Men tveksam huruvida de var magsjuka eller ej behövdes jag ju inte vara längre.

Jordan låg på soffan och sov, och jag kommer inte ihåg riktigt för jag var så jäkla dimmig av sömnbrist, men jag småslumrade några timmar på förmiddagen, Jamie somnade sen och sov gott i några timmar.  Jag var så seg, trött och inte i form, och när Lovelia sen kom och mådde dåligt så suckade jag bara. Orkar inte. Jag har kräkfobi – okey, låt mig vara.

Men nädå, och framåt kvällen insåg jag att även jag minsann skulle åka dit, för att sen må skit i några timmar. Tacksam över att ungarna mådde rätt ok just då.

Har jag sagt att vi bara har en toa i huset just nu? Så är det. Extra spänning, för när man måste dit, så måste man ju dit NU, inte ”vänta lite jag är snart klar”.. det funkar inte.

Vi har TRE toaletter i huset, men den där nere är ju på torkning, och den andra vi har här uppe gick sönder vid jul, och eftersom jag är ett under av effektivitet ibland;) och inte får arslet ur vagnen så har jag såklart bara dragit på det. Jodå, jag Ska, snart, sen, efter jul, efter sommaren, en kompis skulle kolla på den, jag skulle hyra en pensionär, pappa skulle fixa, jag skulle fixa, fan och hans moster skulle fixa och som vanligt hände det inget. Man skulle kunna säga att det sved rätt bra att inte ha fixat det;)

Nåväl, jag somnade och sov hela natten, hela nästa dag och delar av nästa.

Jag är helt enkelt inte skapt för att kräkas. det är ju helt uppenbart. Jag blir så in i vassen väck av det, helt förstörd i flera dagar. Grejen är att jag ju egentligen inte alls blir magsjuk, det är nåt som kommit på senare år. Det här var tredje gången på tre år och innan dess var det när jag bodde hemma, och inte fyllt 15 än, så det intervallet på 20-25 år är mkt bättre;) Fattar ingenting. Men ska man se det från den ljusa sidan så är det bra för kräkfobin. Jag har numera ett rätt normalt sätt att se på det, förr var jag panikslagen under hela vinterhalvåret, på riktigt.

Corrinda åkt dit hon med, och än vågar jag inte tro att det ska vara över, hur många ta i trä jag än drar till med, men hoppas kan man ju alltid.

(kräkfobiker, det är ok att läsa nu ♥)

Jag vill ju då gärna följa de gällande rekommendationer som finns, och de säger visst 72 timmar efter sista kräkningen, så då är det vad som gäller här. Och hur jäkla gärna jag ville åka i väg på UnderbaraBarn mässan i dag, på den härliga VIP-frukosten, så var det bara att bita i det sura äpplet. 72 timmar har gått NU, men inte i morse, och det är stor skillnad. Jag hade fan inte orkat ens, det var tillräckligt jobbigt att ta en promenad med Doris i morse;)

Jag har ett hopp om att komma iväg under helgen, men talar tyst om det så inte Mr Murphy hör.

Så, om ni undrade vart jag tog vägen, så har ni förklaringen här.

Var det någon som var iväg till Underbara Barn idag? Vad missade jag? Vad ska jag kolla på ?

 

Man ska alltid försöka hitta någon ljuspunkt i allt, och det enda ljusa i detta är väl att magen blir plattare än på väldigt länge, och ja jag ser inte klok ut, men kolla magen nu…jag håller inte in den för en gångs skull;)

Fan att det inte är bikiniväder.
IMG_7910

Men, med tanke på att den liksom ploppar ut igen så fort man äter så är det en förbannat klen tröst när man ligger där och hulkar;)

Men, man kan ju försöka, och i stället för massa skit som jag ändå inte var ett dugg sugen på, så åt jag lyxfika nyss:

carola kvarg,blåbär,valnöt kanel honung

Haha, kvarg med vaniljdroppar, valnötter, blåbär, kanel och lite ringlad honung över det hela – mums.

Efter att ha tuggat torra rostade mackor och the igår så var det gott med både tacos och det här:)

Corrinda tyckte dagens tacos var det godaste hon någonsin ätit, man blir ju nästan religös när man får tillbaka aptiten.

 

Gossarna och Lovelia är piggare än piggast, det märks otroligt väl när barnen blir friska, då är det fullt ös medvetslös gånger åttahundrade liksom, som att man måste ta igen den tid de förlorade när de var sjuka. En annan funkar ju inte direkt likadant.. Jag har mest hängt i en fåtölj och läst mina läxböcker. Bra det med för allt i världen.

I sjukstugetider här hemma, av olika slag, så vill jag gärna ha lite koll på sjuklingarna, och de vill vara nära mig, så vi löser det med madrass på golvet i vardagsrummet precis utanför mitt sovrum.

sjukstuga

Jag försöker skilja på dem, sjuka ungar uppe, de friska på sina rum, helst nere, men det beror ju på vart de bor i normala fall. Detta är något jag alltid hållit stenhårt på, och det minimerar väl en del, ibland, Ibland spelar det ingen roll vad man gör. Men, det känns väldigt skönt för de ungar som är friska att inte beblanda sig med sjuklingar, rent psykologisk. Därför säger jag inte nej när de vill fortsätta ligga kvar här uppe, och åtminstone i natt har vi fortsatt tältläger på golvet.

sjukläger

Japp, det är skit i vartenda hörn, men jag har blivit av med många kvadrat där nere;)

Jag har sagt förr att jag har världens bästa föräldrar och syrra, men de bevisar det återigen. Syrran messade och frågade om jag behövde nåt, och jag svarade ”En toa till ;)” och eftersom de tydligen pratat om att fixa det tidigare, de vet hur seg jag är, så åkte de och gjorde det pronto. Så i garaget står nu en fin vit tron och bara väntar på att installatören från Bauhaus ska komma och göra sitt jobb. Mamma, som har ungefär lika svårt för kräk som jag tydligen, fast jag har alltid upplevt henne som totalcool gällande just det, bra på att hålla masken helt klart :) ringde och sa att blev det ohållbart så skulle de komma. Jag HAR världens bästa familj, så är det bara ♥ Jag hörde ett Grattis på födelsedagen och ett God jul åxå,;)  men det har jag ju sagt förr, man inser att man börjar bli gammal när man tycker det är mer än kul med en dammsugare i födelsedagspresent, och en toa slår ju det med hästlängder:) Speciellt när jag ska ut med X antal miljoner snart för den här vattenskadan:/

Kan kvala in på listan Bästa presenter ever. Den bästa i en helt egen klass för sig var ju när jag fick veta att jag skulle bli tvillingmamma dagen innan jag fyllde 30, den presenten är oslagbar:) ♥

Jaha, jag ligger efter här på bloggen pga av det här. Jag har en härlig utlottning till er som gillar att läsa böcker, jag har fått ett signerat ex att lotta ut, och så ska jag visa er lite fina produkter från Yves Rocher som jag fått hem, plus massa annat smått och gott.

Vi skiter i den här veckan, okey? Och så tar vi nya tag nu:)

Nu ska jag först fixa mina uppgifter i journalistiken, sen sova lite, plugga lite mer i morgon och så kanske komma iväg på mässan på söndag.

Jag upprepar mitt mantra : Det som inte dödar härdar.

tattoo

Aouch! Alldeles nygjord:) Fasen som jag känner hur det börjar bli dags för nästa nu… måste nog ta och fundera klart på hur jag vill ha den, så man får plågas lite under nålen igen:)

Sov gott! Ha en fin lördag:) och håll er friska!

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. camilla hockeymamma

    Måste fråga på vårdguiden i Sth så står ingenting om 72 timmar utan endast 48 för små barn och 1-2 dygn för skolbarn,vart kommer 72 timmar i från?

    Carola: Tror det är snack här och var om det, och faktum är ju att 48 timmar ofta inte räcker, så varför inte ta ett dygn till liksom:) Det är inte vedertagen praxis, men jag har hört olika förskolor som inte vill ta emot barn förrän efter den tiden.

  2. Viv

    Du vet väl att du kan få ersättning från försäkringsbolaget för alla timmars eget extra arbete i samband med vattenskadan?! Lämna in ersättningsanspråk. ( hade det varit omöjligt för dig att utföra det hade en firma måst göra det mot ersättning)

  3. Malin

    Är det inte 48 timmar efter sista kräkning/diarré? Sen kan ju magen vara ur balans i flera dagar efter, men 48 timmar efter ska man inte smitta längre om jag fattat det rätt.
    Skönt att du är på benen igen Carola! Magsjuka är verkligen vidrigt :-( kram till er alla.

  4. Kristina Å.

    Fy sjutton, just magsjuka är väl det värsta man kan råka ut för. Hoppas ingen mer insjuknar.
    Fantastisk familj, snabbt in med toan nu!
    Vore ju roligt om du kunde komma iväg till mässan, själv ska jag dit idag men till hus och hem samt chokladmässan.
    Krya!

  5. Anna

    Inte för att vara petig, men det är inte 72 timmar sen sista kräk, det är 72 timmar sen sista symptom. Lös mage, slapp, dålig matlust osv är också symptom. När man mår bra igen ska man hålla sig hemma 48/72 timmar. Det är pga att folk tror det är sista kräk och inte sista symptom som gör att det sprids tyvärr :-(

    Hoppas ni är färdiga nu och att inga fler får det :-)

    1. Malin

      Det där tvistar de lärda om. En del läkare/hälsovården säger att man kan vara lös i magen flera dagar efteråt och att det ändå inte smittar utan det är tarmarna som är i obalans. Sunt förnuft gäller.

    2. familjenannorlunda

      Nja.. Det är väl därför man utökat till 72 timmar, tidigare sades det 48. Ska man hålla sig hemma för dålig matlust skulle jag få gå i ide efter sånt här, jag kan inte äta som folk på veckor eftersom jag får sån motvilja mot att äta öht. Det sitter enbart i huvudet men ändå;). Lös mage räknar jag som sjukt i sådant här, men visst alla tänker ju olika. Jag är nog en av de få som,på allvar nu, respekterar inkubationstider, och jag fullkomligen avskyr de som inte gör det, så gott man kan. Och med sunt förnuft!
      Nä.. Nästa unge är sjuk nu:(

    3. Sofi

      Det är 72 timmar sen sista kräk eller diarré…symptom kan man ju ha en vecka efter i form av dålig matlust.

  6. Lola (Carola)

    Ja OJ vad Du varit saknad!!!

    Hade nästan lust att SKAKA datorn, trodde att något var riktigt FEL .. ;)
    o det VAR det ju ..! ;)

    Stackars Er … Fyyyy bubblan …

    Jo världens bästa föräldrar o syster helt klart, undra på att Du blev helt FANTASTISK!

    För det tycker vi att Du är!!

    Tusen kramar från ett kylslaget ( -5,6 gradigt) Skellefteå

    Glad you´r back!! <3

Comments are closed.