Möte, kyrkis, Doris och Ossoami – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Möte, kyrkis, Doris och Ossoami

Igår var jag på möte på ett av barnens skolor. Sådär kul. Ibland känner jag att man skulle vilja hoppa över tonåren… De kan vara Så. Jävla. Jobbiga.

Jag har lotsat två barn genom tonåren, och de har väl på samma vis lotsat mig förstås. Det är ofantligt roligt när det är bra, och för jävligt när det är dåligt, så är det bara. Det finns ingen i hela världen som kan driva en till totalt vansinne som en obstinat tonåring. Och utåt sett är det obegripligt vad man pratar om när man försöker förklara sina bataljer för de uppför sig ju inte direkt på samma vis mot andra.

Fan jag hatar det. Jag älskar det åxå. Det är skitkul med tonåringar när de inte är obstinata skitungar;)

Ibland sägs det att om barnet har easypeasy trotsperioder som små så blir tonåren dessdå värre…och tvärtom.

Det stämmer på vissa av barnen :)

Nåväl, mötet klarades av och vi får se vad som händer.

 

Idag var det kyrkis för Jamie. Förra veckan vägrade han  gå in, för de två ordinarie ledarna var på kurs, och det var en tjej han bara träffat några gånger där. Plus att mormor lämnade. Hade det varit jag hade han nog så småningom tinat upp, men nu var det lite för många variationer för att han skulle känna sig helt nöjd. Det gör inget, han är fyra år och då får man vara blyg och lite rädd när det blir förändringar. Men idag var det som vanligt, och jag lämnade bara in honom och sen satt jag utanför och drack kaffe med de andra mammorna.

Jag älskar de timmarna, och jag ska se till att komma iväg på öppna förskolan med honom åxå. Doris ställer till det:) Hon vill inte vara ensam och står och skäller hela tiden jag är borta… Eller, hon gjorde det den gången jag lämnade henne och hantverkarna var i källaren… idag lämnade jag henne och hon skällde och krafsade på dörren, men när Patricia kom hem en stund senare hade hon gått och lagt sig, men var ledsen. Vi övar vidare:)

Hon har fått en sele, jag ledsnade på att vänta på den jag beställt och köpte på ett annat ställe, och tur var väl det för de mailade och sa att de äntligen fått beställningen nu, men att ingen rosa sele var med, ville jag kanske beställa om den och vänta ytterligare tre veckor? EH, Nä tack. Ibland är det stor skillnad på service i de olika butikerna:) Jag handlade den på Grizzly, och där är all personal toppen:)

Hon drog ju som satan i kopplet, och ni sa att man skulle stanna och stå kvar tills hon liksom slackade kopplet, så det har jag gjort. Det tog tre promenader så fattade hon:)  Med selen på är det en himmelsvid skillnad mot halsbandet dessutom. Hon går mycket finare med sele. Det är en klok hund jag har helt klart:)

Ibland hittar jag henne PÅ matbordet, för lilla damen har fått sjumilaben, och kan numera hoppa upp i soffan, kökssoffan och min säng. Och från kökssoffan är det en lätt match att ta sig upp på bordet. Nej, hon får såklart inte, och det räcker med att jag låter lite så kliver hon skamset ner.

Jamie är åxå  en busunge

on

 

jamie och carola

 

Jag och Janelle har övningskört, och hon känns väldigt färdig. bara en del nötning kvar nu:)

övningskör

Jag satt mest och snackade en massa, behövde inte direkt ha järnkoll på det hon gjorde, allt sitter. Och självklart har jag koll, det säger ju sig själv, men hon är väldigt duktig och det känns tryggt att åka med henne.

 

Jag ( eller barnen) har fått den stora äran att bli testpilot för Ossoamis nyheter – leggings och mjukisbyxor. De har fått stor efterfrågan på just dessa byxor, eftersom alla barn inte gillar jeans.

IMG_7650

Tjejerna i leggings och Jordan i mjukisbyxor. Först tittade Lovelia på sina leggings och funderade på om de var snygga, men så drog hon på dem, konstaterade att de var supersköna, och sen dess har hon haft dem på sig varenda dag:) De kom i förra veckan när jag var på skola, så de fick dem på lördagen. Jordan har smutsat ner sina men även Trixie har haft sina hela veckan.
IMG_7651

Med tanke på att Loppan fick en skateboard så är det toppen med de cordura-förstärkta knäna!

Jag tycker de är väldigt snygga åxå, vad tycker ni?ossoamiNu ska vi testa de här, och så utvärdera lite, komma med både bu och bä om dem, och det enda minus jag har hittat är att muddarna nertill på mjukisabyxorna är rätt tajta, men å andra sidan – väl på så sitter de som gjutna och är supersnygga.

De finns redan nu att beställa hos Ossoami om ni gillar dem:)

 

Nu måste jag i säng, eller först måste jag försöka komma in på skolportalen IGEN, har en deadline idag, men kommer inte in….morr.

I morgon är det äntligen fredag ♥

Natti natti:)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria H

  Håller med dig, tonåringar är underbara ibland och monster ibland. Bara att bita ihop och finnas där. Ossamis leggings var ju supersnygga och smarta men ingen ställbar resår i midjan så de går bort för oss. :/ De kommer att ramla ner på min tjej. Synd att man inte lägger in en ställbar resår så att alla kan ha kläderna när man ändå satsar på kvalitet och design.

 2. Maja

  Börja med att lämna henne själv i ett annat rum när ni är hemma, gärna ett rum där hon är trygg ex sovrummet (om det är där hon sover på natten). Sätt ett kompostgaller för dörren funkar oftast bättre än att stänga dörren. Sen låter ni henne vara själv korta stunder i början, det som är viktigt är att ni inte går in förens hon är helt tyst och har lugnat sig. Går ni in medans hon gnäller eller skäller så lär hon sig snabbt att det lönar sig att skälla och gnälla. När det fungerar kortare stunder så kan ni utöka tiden för att så småning om lämna henne själv när ni åker bort men fortsätt lämna henne i samma rum.
  Trevlig helg!
  / Maja

 3. Mia från skåne

  Hej
  Jag brukar inte kommentera här men jag känner igen problemet med hund som inte vill vara själv så jag vill bara berätta hur vi löste det.
  Vi har en liten hund som vi tog över från en arbetskamrat som inte kunde ha henne. Hon var 5 år när vi fick henne. När vi lämnade henne ensam så var hon orolig, skällde och satt på köksbordet för att hålla koll när vi kom tillbaka. Vi fick då tipset att ordna en bur till henne så att hon har mindre yta att “vakta”. Vi köpte en stor tygbur (får plats en labrador, fast hon är en yorkie) tror dom heter canvas bur men är lite osäker. till en början stängde vi om henne och hon blev genast tryggare. Hon var inte alls orolig när vi kom hem, bara glad . Numera har vi buren i ett mindre rum som vi sätter grind för när vi går och då går hon direkt in o lägger sig i buren. Vi stänger alltså inte buren längre.
  Någon enstaka gång när vi bara ska iväg lite snabbt så låter jag henne vara lös i huset men då märks det direkt att hon är mycket mer orolig.
  Kanske värt att testa för er del oxå.
  Ha en underbar helg!
  // Mia

 4. Jenny k

  Hej i gryningen!
  Är ett superfint kort på dig o Jamie,han är alltid ett riktigt charmtroll med finurligt bus i blicken. Det lyser äkta kärlek mellan mor o sitt barn. Kortet skulle ja helt klart (kanske “klippa” till lite fr vänster) o ev förstora. Hoppas på riktigt fint väder idag☀️,mys ordentligt med familjen ikväll,kram!!

 5. Magda

  Alltså, du är verkligen jättefin med den halvlånga luggen! Du ser dessutom så ung ut då man ser mer av ditt ansikte , får se hur länge det tar innan någon tror du syskon till nåt av de äldre barnen istället för förälder