Allvarligt? Är ni på riktigt? – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Allvarligt? Är ni på riktigt?

Hej på er!

Ibland blir jag så trött. Jag fick två kommentarer nyss:

Babs

Du vill bara inte svåra på alla frågor fast du själv har utlyst frågestund! Allt handlar om klick till din nu ganska ointressanta blogg

 

Malin

Jag förstår inte hur så mycket textilier har blivit så blöta? Jovisst, du har haft översvämning. Vad kan det ha handlat om, max någon centimeters höjd på golvet? Max. Men du har väl inte lakan, dukar, kläder osv på golven och isåfall utspridda över en så stor yta? Tycker det osar katt…

Och varför de måste slängas? Det var ju vanligt vatten som gick läck? Häng upp på tork och ta hand om dem. De kan ju knappast ha blivit förstörda under den korta tid de ev var i vatten.

 

Kära “Babs”.

Jag har svarat på alla frågor, men jag hade dem på datorn som jag inte hunnit öppna på flera dagar. Jag ber om ursäkt för det. Eller nä det gör jag faktiskt inte alls. Så här var det: Jag kände att jag kanske ska utlysa en frågestund för att få massa frågor som jag sen skiter i att svara på, för det känns precis som jag. Det är ju liksom så jag jobbar. Jag går över lik för att få läsare. Jag tror att en frågestund ökar mina chanser på “klick” och jag hade aldrig tänkt att besvara dem.

Allvarligt Babs? Vad är det för fel på dig? Jag har förutom det vanliga, med åtta hemmavarande sommarlovslediga barn som ska underhållas, utfodras och tas om hand, en översvämmad källare att ta reda på. Jag skaffade för ett litet tag sen en valp som tar lite tid, och du tror att jag försöker få fler läsare genom en fejkad frågestund?

Godmorgon pucko. Och godnatt. I morgon kanske du vaknar och har en vattenläcka, då kan vi snacka. Eller så slutar du läsa min ointressanta blogg helt enkelt och behöver inte irritera dig på att svaren dröjer.

 

Och så kommer vi till “Malin”

Det är ca 35-40 kvm som är vattenskadat, vattnet stod 3-4 centimeter på golvet. På dessa kvadrat hade jag i tvättstugan en liggande Expeditbokhylla full med  rena lakan, som blev delvis blöta. Jag hade två fulla tvättkorgar med ren tvätt. En stor tvättkorg med rena badlakan. En tvättkorg med rena strumpor. En kasse med återvinningskläder. En kasse med kläder som skulle läggas undan till killarna. En trådbacks-stapel där understa korgen var blöt. En tvättkorg med smutsiga underkläder. Två stora tvättkorgar med svart och vit tvätt. Ett stort antal plagg och handdukar på golvet. En kasse med tomtekläder…haha, jag vet, men den stod i ett hörn där den stod bra tyckte jag. Jag hade säkert mer som jag förträngt.

Utanför tvättstugan hade jag en ikeakasse med smutsiga mattor. Tre byråar, som blev vattenskadade och måste tömmas på sitt innehåll, de understa lådorna fuktiga. En stor flyttkartong med kläder till återvinningen. Tre kassar med kläder till återvinningen. En stor tvättkorg med smutsiga handdukar. En  tvättkorg med smutsiga lakan. Ovanpå den stora kartongen stod det travat kassar med kläder till återvinningen. Sen låg det kläder och handdukar på golvet lite här och var även här.

I pannrummet hade jag tre stora flyttkartonger som stod på golvet och var våta, de innehöll gardiner, överkast , dukar och filtar. Sen hade jag några täcken, en byrå som blev vattenskadad, en plastgran, rullgardiner. Tre trådbackar där de nedersta korgarna var fuktiga, det låg vinterkläder där – mössor och vantar mestadels.Skridskor, hjälmar. Två stora korgar med stickade tröjor. Massa papper och väskor. Allt travat från golv till tak.

Vad har vi kvar? Jo bastun. Där förvarar jag sofföverdrag, alla kartonger med bebiskläder, åkpåsar, filtar, udda vantar, mössor, mattor, regnkläder,kassar med diverse kläder som ska hit eller dit. Massor som ska sorteras men har fått ligga och vänta på att jag ska ha tid.

Rummet utanför där har Trixie sin byrå, som blev vattenskadad, nedersta lådan är allt fuktigt. Lilla toan, inga kläder på golvet här, men kakelplattor som ramlat ner.

Exakt vad osar katt? Att jag har förbannat mycket kläder? Helt rätt;)

Det var synbart vanligt vatten, men försäkringskillen är säker på att det kommer från avloppen och alltså är avloppsvatten, då lär ju allt tvättas.

Inga kläder är såklart förstörda av den “korta stunden” i vatten, men det är alla byråar som det låg kläder i, hyllan där alla husets sängkläder förvarandes likaså. Det gör att jag måste hitta nya ställen för allt det.

Jag tvättar, massor. Det jag har slängt är de mattor som låg där, och alla kläder jag samlat till återvinning som blev blött. Plus möbler. Sen är resten kört till tippen och slängt i deras återvinningscontainrar för kläder och textil. Jag måste gå igenom allt, och eftersom så mkt är förpackat i kartonger, så är det blött, och låter jag det bara vara så möglar det. Jag passar alltså på att rensa, och det rejält, för jag är fullt medveten om att jag har åt helvete för mkt kläder och textilier, jag skulle säkert kunna låta bli att tvätta på ett år och ändå ha rena kläder att ta till ur gömmorna…

Jag har fått kläder, köpt kläder, ungarna köper egna kläder. Jag har haft väldigt mkt plats att stoppa undan det på, och det har varit enklare att trycka tillbaka det än att röja eftersom det är så mkt. Det är inget man tar tag i om man inte har eoner av tid liksom;)

Det kommer behöva torkas ut, och det antar jag kommer ske med byggfläktar och jag bara gissar ju här för jag har tack och lov aldrig varit med om liknade förr – men nog bör de utrymmen som ska torkas vara så tomma som möjligt? Speciellt med tanke på att golvet måste rivas upp så antar jag liksom att inget kan stå på det. Jag kan som sagt ha fel, och då har jag ägnat massa tid i onödan som jag i stället hade kunnat lägga på att blogga om något kul…;/

Vad tror du? Att jag ljuger? Hittar på?

Jag och min syster har ägnat alla dagar sen i torsdags åt detta. Vi har jobbat till tre på natten, och vi har samtidigt försökt hålla barnen på bra humör genom att åka och bada några timmar på eftermiddagarna de dagar det varit fint väder. Jag kan LOVA dig att jag inte vare sig hittar på eller att det osar katt.

Jag önskar att jag gjorde det, men det är en annan sak, för jag hade mer än gärna sluppit allt detta.

För er vanliga normala människor med ordning i era liv, och som inte har lite för mkt nostalgi för att göra er av med saker, så förstår jag att det är svårt att begripa hur mkt grejor det var som blev blött.  Ni som har sådär minimalistiskt fräscht hemma, och säljer iväg saker när ni ledsnat på det;)

Jag blir bara oerhört irriterad på att få några slags insinuationer på att jag helst vill slippa blogga, för det är väl det ni menar ? Malin och Babs?

Jag älskar min blogg det vet alla vettiga människor. Jag skulle aldrig blogga om det inte var kul, men ibland i vissa lägen i mitt liv så hinner jag helt enkelt inte med. Som när jag fått en översvämning tex.

Skjut mig för det om ni vill.

Jag ska skriva ett annat inlägg nu i i stället, men varsågoda – Babs och Malin, håll till godo med svar på era frågor, exklusivt innan alla andra får sina;)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Madde

  Och hur hånfull var inte din kommentar som Carola tog sig tid att svara på?!!!
  Hon roddar i alla fall 7 ungar , en hund, en stor j-a vattenskada, ser till att vardagen funkar med tider/aktiviteter.Pluggar.
  Att då skriva att hon bara är ute efter knapp tryck till bloggen…. lågvatten märke i lika hög grad som det är högvatten i C´s hus pga vattenskadan. Skäms!

 2. Ulli

  Men vad är det för fel på folk!!! Bra att du ger svar på tal Carola. Såg i frågeinlägget det var ju inga jag och nej frågor precis utan de flesta frågorna krävde ju en uppsats som svar typ. Heja dig Carola du gör så gott du kan och mycket till.

 3. Anki

  Tänk att det ska finnas folk hela tiden som inte kan göra något annat än att klaga o skriva skit på andras bloggar. En sak som är väl säkert, ni måste ha en jäkla massa fritid och inte själva blivit drabbade av översvämningar i era hem.
  Jag säger bara, stackars dig Carola och barnen som ska behöva drabbas av något sådant här.
  Varma kramar till er från Skåneland <3

 4. Annika

  Men asså – Malin och Babs – no life.
  Och ändå ger du dem tid och svarar på deras idiotkommentarer – strongt!
  Jaja, du har skinn på näsan du och DOM DÄR – finns inga ord.
  You go girl!
  Kram!!!

 5. veronica

  Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

  Malin kan aldrig ha upplevt en vattenskada. om den nu är så att hon insinuerar att du försöker begå någon slags försökringsbedrägeri för att ni slänger saker som blivit blött så blir jag bara så trött.

  Malin det här är till dig: Har man tur så täcker försäkringsbolaget en del av kostnaderna till följt av vattenskadan. Det är knappast som så att man får en nyrenoverad kåk till ingen kostnad alls och dessutom får bo på Bahamas medans sanering pågår. Tvärtom så får man bo i skiten, lägga ut en massa pengar (som man för det mesta inte har för man hade ju inte planerat att få vatten i halva kåken), jobba häcken av sig för att gå igenom vad som kan sparas (läs: det man vill ha kvar är troligen förstörst och det som klarat sig är skit som man egentligen borde slängt redan men nu får leva med för man har inte råd att köpa nytt för de pengarna får till att täcka självrisker och åldersavdrag) och sist men inte minst så får man bo i totalt kaos medans återställande av skada pågår. Skulle jag vilja begå försäkringsbedrägeri skulle jag inte göra det med en vattenläcka utan skulle hellre bränna ner kåken till grunden men mig själv i, typ.

  Förrestn hur kul tror du det kommer att bli för Carola om hon blir utan tvättmaskin på obestämd tid? De är nio personer i hushållet, flera tonåringar som förbrukar mer kläder per dag än du och jag gör av med rutor toapapper om dagen. Lägg därtill några ungar som fortfarande leker ut, gräver, krälar och härjar. Jag kan bara fantisera om de tvättmängderna och hoppas att rörkrökarna kan lösa en tillfällig tvättmaskin nån annanstans i huset åt Carola. Min man och jag var utan tvättmaskin i sju veckor ett tag innan vi fick barn och det var ett helvete. Nu med en barn börjar jag hyperventilera av bara tanken . Om jag hade åtta ungar hemma skulle jag nog hellre ta gift än att vara utan tvättmaskin.

  Men tro du att Carola gör detta av fri vilja, särskilt i en kåk som hon äger bara till hälften och inte vet om hon kommer att kastas ut från inom kort. Men visst, hon gör säkert detta bara för att få en snyggare källare så att P får ut lite extra cash om han tvingar fram en tvångsförsäljning… Låter mycket troligt, eller inte.

  1. Monika

   Så jäkla bra skrivet! Tumme upp på det!
   Jag skulle btw få panik om våra tvättmaskin gick sönder. Och vi har “bara” tre barn. Och bor dessutom i bostadsrätt med tvättstuga. Så jag kan bara föreställa mig hur det är för Carola nu…

 6. Carina

  Haha vilka muppar det finns. “Allt handlar om att få klick på bloggen”. Och ifrågasätta om det verkligen är så mycket jobb med en vattenskada. Obetalbart. Min kompis fick en vattenskada, hela hyreshuset, 14 våningar, fick flytta ut till evakuering i 18 mån. Så att… Självklart har Carola en dold agenda som går ut på att lura hennes stackars läsare som säkert aldrig kommer att få svar på sina frågor. Hahaha! Du är ett ondskefullt geni Carola. Känns som att det kan vara någon i din närhet som vill spy lite galla faktiskt. För det kan väl ändå inte vara allvarligt och på riktigt???

 7. Mallan

  Tråkigt att du får såna korkade kommentarer som de ovan, när du lägger ner så mycket tid och energi på att svara på så många frågor som du gjorde. Jag uppskattar iaf alla fina svar som du gav, och vill tacka dig för att du är så uppriktig, härlig och en underbar mamma till dina fina barn!
  Kramar!

 8. camilla hockeymamma

  Jag tror att en del människor som läser din blogg går upp i dig och ditt liv och känner sig förfördelade om du inte svarar på en gång,det är synd om dem de kan kan inte rå för att det är så bara men det ger de inte rätten att vara otrevlig eller kräva saker av dig. Lycka till med saneringen brukar ta 8 veckor med byggfläktar som ska torka ur du får se bortom 2-3 månader och tänka att det kommer att bli fint.

 9. Siv i Gällivare

  Du är inte skyldig någon någonting vad gäller ditt privatliv. Du kan välja vilka frågor som du vill svara eller inte svara på. Vill du inte svara på några alls för att du ångrar dig är det också okej. Ingen läsare har rätt till dig. Just saying :-) ha en fin dag :-)

 10. Sofie

  Malin och Babs skaffa er ett liv!!! Carola wow vad du är fucking fantastiskt cool! Du har svar på tal på det mesta! Jag gillart

 11. Skånetös

  Vi hade 2 cm vatten i ett rum i källaren o jisses vad mycket som blev förstört. Förstår dig fullt ut med din översvämning nu och jag tycker så synd om dig. Kämpa på!!

 12. Yvonne

  De finns folk som inte vet så mycket om livet och ” skit” som händer , förstår att du är trött och kan det aldrig bli lugnt men en sak i taget så löser det sig kram

 13. annema

  Det finns folk av alla sorter, vi vanliga förstår att du har lite mycket just nu. Du är en imponerande människa och har en underbar humor. Hatten av för dej

 14. Svandis Ros

  Det finns idioter… och det finns IDIOTER.

  Lycka till med allt jobb som kom ivägen! Såååå tråkig göra!

 15. kamilla

  Love Ya Mama Bitch! Så ska de tas de där som inte kan göra annat än att spy galla!
  Ta det som det kommer, inlägg, tokiga ex och Fan och hans mormor;) du reder nog ut det här också!