Harpalt, och utflykt – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Harpalt, och utflykt

Idag har jag sett en liten harpalt, en harunge, och det hade ju varit gulligt, OM det inte var så att den satt i munnen på Zlatan….:(

Hur fasen han lyckats få tag i den vet jag inte, och det är inget jag uppskattar heller, men jag var ju för sent ute, och även om den lille levde, så var det inte långt kvar. Corrinda ville att vi skulle ta in den och pyssla om den, “göra den frisk” men det går ju inte. Det är ju bara att förlänga lidandet. Jag vände och gick in, och lät Zlatan slutföra det han påbörjat. Brrr.

Det är första gången de tar en hare, de brukar mest fånga möss, och det är tacksamt så slipper vi ha dem inne;) och fåglar. Förra sommaren slog Smulan till på en fladdermus!  Små harbebisar är inte ett endaste dugg ok. Det fick han såklart höra, den bäste Zlatan, men de kan ju inte begripa att möss är ok, harar inte ok.

Jaja. Jag hoppas att han tog den med sig, så jag inte behöver begrava den i morgon bitti:/

 

Förutom det, så har vi varit på utflykt idag:)

Och det regnade inte!! Whihooo:) Däremot så blåste det så man höll på att flyga iväg;)

Vi åkte till Gamla Uppsala Högar och Vikingamuseet som ligger där, det heter säkert nåt annat dock.

  
Först gick vi upp på de stora Kungshögarna, där det ligger diverse gamla kungar begravda, eller låg?

   
    
 Sen så gick vi in i själva museet, och just nu kom jag ihåg att jag skulle köpa MJÖD ju…skit. Jaja.

Jag måste säga att både jag och syrran blev ganska besvikna på det, det kändes svårt att veta var man skulle börja, det var liksom inget flyt i det. Vi som var på ben Vikingagård i Årsunda förra året, där de befolkar byn och lever vikingatidsliv under en, eller några veckor, kände att det besöket gav oss otroligt mkt mer. Uppsala borde åka dit på studiebesök;)  Men skit samma;) De hade en barnhörna, där ungarna fick prova brynjor och hjälmar och de var helnöjda.

   
   
 

Vi skulle pyssla, det var den primära anledningen att vi var där, och idag bjöds det på Drakar. Flygande pappersdrakar alltså, och jag och syrran hjälpte barnen att göra varsin. Jag har gjort många drakar under åren, och de brukar flyga rätt bra. Det gjorde även de här, och halv storm är ju tacksamt just då;)

  
Det tog en timme att pyssla ihop dem, och sen provflög de utanför, och hann även med lite spel på nån dator, givetvis kopplat till vikingatiden.

   
    
 Sen var klockan matdags, och eftersom vi skulle träna, så for vi förb McD, och stoppade i dem varsitt Happy meal, och det slank ner en dubbel cheesburgare hos oss vuxna, Jag älskar Mcds cheeseburgare, min solklara favorit:)

Lite lek i leklandet utanför, och så drog vi och tränade, barnen kollade på film under tiden, eller som Jamie, som gärna står och kikar på oss i fönstret:) Hem, greja lite, äta lite och så åka till Ica för att handla frukost. Det är konstant tomt i både brödlådan, och på mjölkhyllan! Man skulle kunna tro att jag inte handlar, för det är alltid tomt… Nu vet jag anledningen, den stavas TOAST. Det är barnens absoluta favorit, och det görs toast till frukost, lunch, middag och nattmål. Jo det är skitgott, det tycker jag med:)

 

I går städade jag killarnas rum, sen vek jag in deras kläder, och av bara farten sen så röjde jag skräplådorna i köket. Ni har sådana med hoppas jag? Lådor där man lägger allt som är viktigt, bra att ha, saker som inte får komma bort, grejor som man hittat och resten är borta, småsaker som inte har nån riktig plats i huset…de lådorna..Skräplådor:) I mina hittar man massa infopapper, kvitton, plåster, usb-minnen, snören, block, pennor, nintenodspel, tändstickor, nycklar osv.  Ungarna stoppar dessutom ner allt sitt skräp där, som små teckningar, pussel, målarböcker, klistermärken osv…

Men nu är de tömde på jox som inte ska vara där, gamla papper kastade och ordning och reda på det som är kvar:) Klockan blev mitt i natten, vad annars, och sen var det ju direkt i säng, och kolla instagram, bloggar och sånt viktigt;)

Nu ska jag hoppa i säng, fixa lite innan bara, så hörs vi i morgon:)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annica

  Hej! Läser din blogg nästan varje dag och vill bara säga jag beundrar dig, hur du trots allt skit med ditt ex, ändå verkligen vara en riktig toppenmamma och dina barn kan inte vara annat än så glada över att ha just dig som mamma, kramar till dig!!

 2. Hanna

  SkräpLÅDOR?? Vi har hela förråd fullt med skräp, eller ja. Förråd har vi ont om i vårt lilla hus på 100 kvm, däremot överskåp och små skrymslen och en friggebod. VARJE år kör vi sommartid en rejäl utrensning och detta året blev det nästintill ett fullt släp med skit. Som består av vadå undrar du… Ja, tex: trasiga skor som ingen använt på 10 år, gamla tv-boxrar, sladdar till nåt som inte längre finns kvar, ryggsäckar med icke-fungerande dragkedjor, en trasig tv, prydnadssaker man fått nån gång när man fyllt år som man inte haft hjärta att byta/ge bort/slänga med en gång, tretusen streckgubbsteckningar från barnen (sparat de allra minnesvärda dock) mm mm mm. Snortrist att göra, men ack så sköööönt när det är klart! Tack för en riktigt bra blogg Carola, you´re a true inspiration! Kram Hanna

 3. Anne

  Kan katter smittas med rabies när de tar fladdermöss.? Har läst att fladdermöss i Sverige kan bära på rabies, låter läskigt.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Fast den är bara öppen några veckor per år dock :( så kolla upp det! Helt klart värt ett besök då:)

 4. Melanie

  Skräplåda? Jag har ett helt skräpskåp :-P Där ryms det allt som man inte visste att man behövde eller hade, och som man sedan aldrig hittar åt igen, förrän vid nästa städning.