Familjen Annorlunda

Fåret Shaun-tårtan:) recept och bild

Alltså, jag får lov att vara helt nöjd med min tårta, Janelle var helt övertygad om att den var köpt, och trodde på allvar att jag skämtade när jag sa att jag gjort den alldeles själv:)

Det var inte ens svårt, och när det kommer från mig så får ni lov att fatta att vilken klåpare med tummen mitt i handen klarar av det, om jag gör liksom;)

Jag började med att lägga ihop bottnarna, som jag köpt på Ica. Jag har bakat egna någon gång och det är bara besvärligt att dela på dem och de blir sneda och vinda, så nej tack, jag kör köpes;)

Sen kör jag vaniljkräm ( från påse) som jag blandar med vispad grädde.  Vill man har man sylt, banan, hallon eller vad man nu vill, men jag har ungar som är fjantiga och ska man slippa äta hela tårtan själv är det bäst att köra med säkra kort:)

Alltså, första lagret är vaniljkräm och grädde och så hackade jag mörk choklad lite halvgrovt och strödde över.

Lager två lade jag en klick av vaniljkräm/grädde i mitten, strödde över choklad, och sen bara grädde runt om.

Sista lagret så skar jag bort ca 1-2 cm av botten, jag lade en assiett mitt på och skar runt, och så lade jag på vaniljkräm/grädde och sen ett lager grädde ytterst, för att få en vit ”bakgrund” på fåret. Försökte bulla upp den så den blev lite kullrig. Sen på med plast och in i kylen till dagen efter.

fåret shaun tårta

Så tog jag sugarpaste och modellerade ett fårnylle;)

fåret shaun tårta

Det där på sidan som är vitt är alltså en underkäke med tänder, han tuggar. Jag var tvungen att fråga barnen och messa syrran för att kolla om de fattade vad det var för jag tycker det såg muppigt ut:) Men de såg direkt att det var tänder, så ok då. Ögonen är tillplattade mini-marshmallows, med sugarpaste i mitten. Tänderna ituklippta marshmallows.

Jag slog in den här i plast och lade den på bänken tills dagen efter.

För att kunna greja med sugarpasten så tejpade jag fast gladpack på bänken, och det funkade toppen.

Idag då så plockade jag fram tårtan, måttade ut vart jag ville ha huvudet och lade dit det, och sen satte jag fast mini marshmallows över hela. Lite pilligt, men inte direkt avancerat heller, de fastnar väldigt bra i grädden.

fåret shauntårta

Klart! Minus fötterna. De lade jag dit när jag fått upp tårtan på fatet:

fåret shauntårtaSyns dåligt, men de ligger där:)

Häpp, ett stycke tårta som jag inte skäms för att ställa fram:) För jodå, jag har bakat så fula tårtor ibland att jag nästan släckt lyset och gett folk solbrillor inomhus för att de varit så grymt fula:)

Sugarpaste var superhärligt att jobba med, det var inte kladdigt eller grynigt eller ens hårt, utan bara följsamt och enkelt.Tummen upp på det. Att jag nu har massa sånt kvar i skåpet som håller i typ fyra veckor behöver man inte låtsas om:) Jag får väl hitta på nåt. Lite cupcakes med får på kanske;)

 

Jamie var nöjd över sin tårta, och den tog slut så det borde betyda att den var god, jag gillade den åxå, den hackade chokladen var toppengott, en bra kontrast med det krispiga mot allt mjukt.

Nu ska jag hoppa i säng, hörs mer i morgon:)

 

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. popcorn

  Finfint! Ett tips på en superenkel och supergod tårta är fryst daimtårta. Googla för recept. Går att göra långt innan då den är fryst.

 2. Mia

  Tårtan blev jättefin. Du kan frysa suger pasten och nästa gången du vill använda den tar du bara ut den i god tid så får tina långsamt.

 3. Camilla

  Hej!
  Säger ett bara ett ord ”Superkvinna” :)
  Älskar din blogg och allt du skriver om.
  Det finns dom som har man och t.ex. 3 barn men bloggar väldigt lite, vilket är trist, sådana bloggar tröttnar man snabbt på.
  Du däremot Carola, ensamstående med 9 barn bloggar jättemycket och det älskar jag.
  Jag menar du skriver hur mycket som helst på varje inlägg, hur hinner du? Därför namnet ”Superkvinna”.
  Beundrar dig hur du klarar av allt, jättefina barn har du också.
  Ha en fortsatt skön kväll.
  Kram <3

 4. russintanten

  Hej Carola! Det går inte att läsa alla kommentarer. När tiobarnsmannan har kommenterat först,så kommer hennes sida upp istället för hennes kommentar.De andras kommentarer kommer inte alls upp. Hoppas att det går att fixa.

 5. Monica

  Jättefin tårta Carola! Kul med sådana motiv. Undrar bara när du kommer att ha tid och ork att svara på frågorna i frågestunden?
  Kram från ett regnigt västkusten

 6. viveca

  Alltså, vilken fin tårta!!! Jag är så grymt imponerad, då jag följt din blogg länge och vet att du inte gillar så värst mycket att baka och greja i köket….. Och detta att som ensamstående, med ansvar för allt kring din stora barnaskara, lyssna på lillens önskemål och bjuda på hans önskemålstårta! Du är så jäkla bäst!!!! En förebild för alla mammor, både med och utan manligt sällskap

 7. Kristina Å.

  Köper alltid färdiga bottnar, de jag bakat själv nån gång blir inte heller så luftiga som de köpta. Ganska kul med tårta och får nog börja testa lite andra varianter, finns så många roliga tillbehör nu för tiden också. Bakade matbröd häromdagen, gott men godast nybakt samma dag och blir inte alls lika gott några dagar senare, antingen smuligt och torrt eller bara kompakt.
  Googla på sugarpaste så får du säkert fram massor av förslag och bilder på vad du kan göra med resten.

 8. Lena S

  SÅÅ fin tårta!! Vad duktig du är. Du får starta bageri ihop med Mircas Linnea, hon gillar ju att baka tårtor.
  Förstår att den gick åt, såg jätte mumsig ut.
  Här ska göras tårta med idag, men födelsedags”barnet” fyller 27 så hon har inte några större synpunkter på utseendet på tårtan. Det blir jordgubbstårta , klassiskt så här års.
  Hoppas ni har bättre väder än vi här i Småland, regn just nu.
  Kram till er alla o fyra åringen.

 9. Anneli

  Jättefin tårta ☺
  Jag brukar använda citronfromage och chokladpudding till mina tårtor. Lemon curd lyfter smaken i en söt tårta. Vet hur det kan vara med känsliga barn, men de här varianterna tycker de om.