Familjen Annorlunda

Storfrukost:)

Vi har lite olika ”familjeuttryck” i vår familj:) En del är helt obegripliga för andra, som tex så kallas fläskfilé för Orm. Varför? Men det är ju solklart, det ser ut som en flådd orm;) Nån av ungarna frågade nån gång, vad som låg på grillen och fick skämtsamt svaret ”orm” och så var det med det. Vissa uttryck fastnar direkt;)

Sen har vi Storfrukost, och där säger ju namnet en hel del, det är alltså en stor frukost, där vi dukar upp allt och äter gemensam frukost. I den här familjen så förekommer inte nån morgonsamling runt bordet, utan det har med tiden och antal barn blivit så att alla äter när de vill. När det var två ungar som skulle iväg samma tid, och en vuxen som skulle skjutsa dem, den andra vuxne (jag faktiskt) började jobba tidigare, så föll det sig ju helt naturligt att äta ihop, men så blev det fler ungar, och de lite större började fixa sig på morgnarna. Platta håret, sminka sig, välja outfit…de ansåg det viktigare än att äta;) och så fick frukosten bli om de hann. Jodå, jag har tjatat om hur viktigt det är, men tonårstjejer skiter i det, där går utseendet först;)

Så våra morgnar här ser ut som så att jag väcker alla, och så gör de sig i ordning i sin egen takt. Vissa går upp i pyjamas och äter, vissa klär på sig först, andra äter inte alls.. (alltid tonåringar) och det funkar perfekt. Alla är inte lika, inte stöpta i samma form och de har lite olika preferenser helt enkelt. Jag har som vuxen haft otroligt svårt att äta på morgnarna, och behövt några vakna timmar i rörelse innan jag kunnat äta. De senaste åren har jag dock inga problem med det, och kan till och med vakna och vara galet hungrig. Skulle tro att det hänger ihop med träningen:)

Så, storfrukost hos oss är något extra speciellt, något som barnen ibland fixar när de är lediga, och de smyger upp och överraskar med, eller tvärtom:) Idag frågade de om vi kunde äta storfrukost, och det kan vi ju:)

Jag hade köpt en vattenmelon för jag hade sett ett så kul tips på Facebook, detta otroliga forum för roliga/praktiska/nödvändiga/ onödiga/ galna/roliga saker.

Man tar en vattenmelon, skär ett hål i den så att man får ner elvispen( en visp bara) och så vispar man:) När man är klar kan man bara hälla ut melonsmoothie direkt ur melonen.

Det skulle testas, och passade perfekt ju till vår gemensamma frukost.

Jag gjorde hålet på sidan så vispen skulle nå ner ordentligt och så fick Trixie hålla i. Ska sanningen fram så höll ingen i från början, men resultatet att melonjäkeln snurrade med vispen;) Haha, innan jag fick stopp på elvispen…:D Trixie fick alltså hålla, och det var ju inget direkt motstånd, och på några sekunder var det klart.

melonsmoothieBara att hälla upp:)

Vi krossade is och mixade hallon och blandade i åxå, och det blev helt galet gott, fräscht och läskande!

Och absolut inget kladd, stort plus eftersom just vattenmelon ju liksom slabbar ner hela köket, det rinner och droppar..brr.

Alla ungar, utom Robert…;) smakade och tyckte det var gott de med.

melonsmoothieJamie ser lika nöjd ut som han var:) Melonen skulle vara ”seedless” och det ser ju alla att det är bullshit, det var massa små kärnor i, men det bekommer mig inte, jag insåg för många år sen att jag inte orkar pilla bort kärnor från melon och vindruvor, och äter alltså upp dem utan att tänka mer på det. Ungarna är inte lika kaxiga, men de här små gjorde visst inget:) Det är ju en easypeasy sak att sila den åxå om man vill, men jag lät den vara lite grovmixad för det tycker jag är gott.

En normalstor melon, plus lite krossad is och kanske 1,5dl hallon blev lite drygt 2 liter.

 

Efter frukost ville de göra något, igår städade de sina rum, och de har spelat dator och sett på film, samt läst böcker och spelat kort så nu ville de hitta på något, och på frågan vad då, svarade de unisont: Ikea! :)

Haha, ja, det är helt klart mina barn:)

Jag messade syrran om hon ville med, och så hämtade vi upp henne, de fem minsta var med – Novalie, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie. Givetvis lockar leklandet, och fast jag skulle in med fyra kids, Novalie är för stor…så behövde vi bara vänta några minuter. In med dem, och så tog vi en runda på varuhuset. Novalie tycker om att hänga med oss, och vi hittade en perfekt soffa till syrran, så jag tror minsann att det snart blir till att bära ner en, och upp en annan i hennes lägenhet. Två trappor upp, det finns en hiss men den är pytteliten;)

Janelle och Simon flyttar ju snart åxå, högst upp utan hiss…work that ass;) Många step up blir det;)

Vi plockade på oss de vanliga grejorna, några handdukar – alla våra ser förskräckliga ut och måste bytas ut, galgar – detta eviga som alltid fattas, plåster…tja sånt. Och det tog oss precis en timme, så det var sen dags att hämta ut barnen, och de ville ha mjukglass. En korv/pizza plus mjukglass/ frozen yoghurt fick avsluta vårt besök. Ungarna är nöjda, jag är nöjd.

Jag hade tänkt klippa gräset, men hamnade i stället i solen med syrran och tittade på när de hoppade studsmatta, innan syrran åkte hem och jag lagade värsta gourmandkäket:
varma mackorVarma mackor med tacosköttfärsen sen igår;) och så lördagsgodis på det

godisJodå, man får fuska med mat. Bara man lagar bra käk mellan varven;)

 

Igår började  jag dagen med att rensa avloppet i badrummet, detta återkommande skitgöra;) och sen röja i köket. Jag tog fram min ångrengörare och skurade av luckor och kakel, och det blir så fint:) Lite frukost/lunch på det, innan jag och Jamie och Novalie åkte och handlade. Jag hade tänkt att ta med de tre minsta och se Minionerna, de större fick ju se Jurassic World, men  det hanns inte riktigt med, så det skjuter vi på, de visste inte om det, annars hade jag aldrig kunnat backa;)

När vi kom hem så sken solen, lite så det varit. Mulet och kallt på förmiddagarna, och sol och varmt på eftermiddagar/kväll. Jag hade jeans på…i juli! Det brukar liksom inte hända. Jag brukar lägga in långbyxorna i garderoben och sen inte använda dem förrän i slutet av augusti som tidigast, men nu fryser man ju.

Men på eftermiddagen sken solen så jag inte alls ville gå in och laga mat, så jag satt där ute och bara njöt. Först kom syrran med lite bubbel, hennes semester börjar nu:) och sen Janelle och Simon, och till sist var det ju bara att gå in. Syrran lämnade sin bil här, hon bor ju hos mamma och pappa några dagar, så det passade utmärkt att dricka bubbel, och så promenerade vi en lång sväng på kvällen/natten sen. Skiljdes åt halvvägs, efter att ha traskat runt och snackat i natten:) Vi gick förbi vårt gamla hus och spanade lite, mitt i natten;) och fast jag älskar detta, så är jag väldigt svag för det vi hade. De har topprustat allt, och det är i betydligt bättre skick än det någonsin var när vi bodde där, killen är hantverkare av nåt slag, och de hade nog bara ett barn om jag inte minns fel, vi hade sex ungar när vi flyttade:)

I morgon är det dags för lite umgänge igen, och jag tror att detta är sista söndagen, för sen börjar marknaderna och då har han inte tid..så då blir det typ 3,5 timmar varannan onsdag ist.

Vore skönt att få bestämma sådär;) Nä, jag har inte tid, jag måste jobba, så jag kan inte träffa barnen…Jag sätter de lite på paus. Nä, usch.

Jag och syrran ska iväg nånstans, hon hade nåt utflyktsmål hon ville kolla, och Novalie vill följa med oss, och sen ska jag försöka komma ihåg att åka till Panduro, ska ha svart sugarpaste till fårskallen:)

Nu ska jag hoppa i säng, Jax får klara sig utan mitt sällskap i kväll;) jag är för trött, men ack så jäkla bra Sons of Anarchy är alltså:) Har ni inte sett den, ( fast typ alla hat väl gjort det) så se den!

Och det är superkul med alla frågor! Ni kan fråga på ett tag till om ni vill, och känner att något är missat, så ska jag börja svara så fort jag hinner:)

 

Natti natti :)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Vilket smart melon tips! Ska testas.

    Här hemma älskar vi också Sons. Sett alla avsnitt. Jax alltså, vilket jäkla ögongodis!

    Kan tipsa om ”Peaky Blinders”, som utspelar sig i 1920 talets Birmingham. Påminner lite om Sons. ”Chibs” från Sons spelar föresten fadern i serien

  2. Anna

    Det här med Perra och hans umgänges-tider! Det är mycket märkligt alltihop…helt otroligt…

    …att det är OK?! Låter ju bara helt galet.

  3. Victoria

    Hej Carola❤️

    Jag ramlade in på din gamla blogg från 2010/11.
    Kul att läsa.
    Såg att Toy redan då jobbade eller hjälpte till på marknaden.
    Rös i hela kroppen när hennes namn dök upp.
    Men väldigt kul att läsa din blogg och se alla bilder på barnen när dom va mindre.du skriver väldigt bra och intressant❤️
    Kram kram❤️

Comments are closed.