Familjen Annorlunda

101 år ♥

Idag fyllde barnens gammalmormor 101 år.♥

Det är ballt. Gammelmormor som i farmorsmor, alltså hans mormor, men vi har alltid sagt gammelmormor/farmor om båda sidor. Enklast så:)

Alla var där. Eller, just det ja, alla utom våra barn.

Igår fick Patricia mess från kusinen, som undrade om de var bjudna på middagen på restaurang för att fira henne, och det var de ju inte. Men det var alltså kusinerna. Låt mig se här, farmor har två söner. En har tre barn, två som han lever med. Den andra har nio barn. (Än så länge….*spyr* ) Den ena sonens barn var bjudna, den andra sonens barn hade ingen aning om att det ens var kalas. Den ena sonens barn har inte träffat henne på två år. Farmor anser sig vara rättvis. Tja, det beror väl på hur man definierar ordet Rättvis;)

Är jag förvånad? Nä, inte det minsta. Är jag ledsen? Ja, oerhört. Är barnen ledsna? Ja, mycket. Finns det något försvar för att göra så? Knappast. Jag är ledsen för mina barns skull alltså, inte min egen om nu nån tror det.

Patricia blev jätteledsen, och undrar vad de har gjort för fel? Hon messade sin far och frågade varför de inte var bjudna? Och fick svaret att mormor bara ville bjuda några få, mormor orkade inte med mer. När hon då frågade när de skulle få träffa henne, för det vill de ju, så fick hon svaret….Nä just det, hon fick inget svar på det. Bara tystnad. 

Jag hade kunnat köpa det. Om det inte var för att det ALDRIG någonsin gjorts skillnad på antal barn förr, de har alltid varit välkomna överallt, trots att barnen är många. ALLTID. Det är ju familjen.

Jag hade även kunnat köpa det, om det var inga barn med, eller bara tonåringar tex, men att bara hans barn inte får komma….? Men de övriga barnbarnsbarnen är välkomna…?

Jag vet ju anledningen, och den är att det är mina barn, och de hatar ju mig. Så då spiller det över på barnen. Förra året var det ett drama utan dess like, med inbjudningar olika dagar. Barnen blev bjudna på 100 årsdagen ihop med all övrig släkt, men jag och mina föräldrar och syster blev bjudna ensamma några dagar senare. Den här damen är alltså en människa som alltid bjudit min familj också, och en person som jag älskar. Att särskilja dagarna var inte hennes eget beslut. Jag, och min familj är fullständigt övertygade om att orden lagts i hennes mun, både förra året och nu.

Ni kan läsa vad jag skrev då om ni vill, HÄR , och sen om farmors agerande efteråt HÄR. Nej jag är fortfarande inte stolt över mitt sms, men det var å andra sidan svar på tal på ungefär den nivån som sattes upp;)

Nä, jag orkar fan inte med den där sidan av släkten längre!

Jag har i alla fall, tillsammans med alla barnen, mamma, pappa och syrran skickat blommor till 101-åringen idag, mer än så kan jag inte göra. Jag skulle kunna prata och berätta för henne, men inte utan att berätta för henne vilket ärkepucko till dotter och dotterson hon har, och jag vill inte det. Inte för deras skull, men för hennes. Farmor hade inte samma vänlighet utan hon berättade med stor överdrift om hur elak jag var, det kan ni läsa HÄR om ni vill. Summan av det hela är att jag är utmålad som boven i det hela, och jag kan inte göra något åt det utan att göra gammelmormor ledsen, och det vill jag inte. Ibland ogillar jag min egen empatiska sida, som gör att jag tar på mig skulden istf att göra en älskad person ledsen.

Men så är det.

Det är alltså lite frågor här idag igen, som jag inte riktigt kan svara på, och som aldrig kommer få svar. De heller. keep calm and fuck offFick denna på mail en från en kompis häromdagen, och den är klockren, på många sätt:) Den finns visst på Dollarstore, och jag är sur över att vi inte har nån sån butik i Uppsala. Sala var närmsta sa nån, och kanske måste åka dit och köpa en då;) Kan ju lika gärna göra en roadtrip dit som sitta och häcka i regnet.

 

Och apropå regn ja…;) Jag lämnade in Svarta Pärlan på service idag, kostnadsfritt eftersom det ingick i köpet, tack för det;) och så hade jag ju bestämt mig för att promenera hem. Vädret sa mulet och lite regn, men hyfsat. Jag skrev igår att det var 7-8 km och fattar liksom inte vart jag fick det ifrån, eftersom jag nästan bestämt vet att från mamma och pappa till city är det 7km, och detta ligger innan…men det var sent på natten:)

Jag hade RunKeeper på och det var 5 km;)  Första biten frös jag om händerna, i JULI??? men bara jag fick upp värmen blev det varmt, och jag tog av huvtröjan och gick i t-shirt. Så fort jag kom in på gärdet, så var det ungefär två miljoner mördarsniglar som låg över vägen, och jag fick liksom dansa fram med små sidoskutt och piruetter;)och tänkte att fy farao..det kommer bli långa fem kilometer om jag ska skutta på det här viset för att undvika sniglar. Men vips så försvann de, och inte en snigel av något slag att skåda på lång väg, och sen ”normalt ” antal. Halvvägs hem började det dugga, och när jag hade tio minuter kvar övergick det i regn. Jag var genomblöt när jag kom hem:) Men det gör inget, inte när man ska hem, och kan byta om.

Bytte om, torkade håret, gjorde en kopp kaffe. Då smsade verkstaden att bilen var klar. Jag hann vara hemma i 30 minuter, och det tog nästan en timme att gå, det är mkt uppförsbacke. Tja, jag hade ju kunnat sitta kvar där i nåt hörn och surfat lika gärna, och inte blivit dygnsur;) Eller gått in på stan och kikat. Men nu hade jag bestämt mig för en promenad och det fick det bli, och det är härligt ändå, trots regn. Jag övar inför att bli hundägare:) Få se hur lång övningstid det blir innan vi kommer till skott… ;)

Mamma och pappa skjutsade tillbaka mig, jag hade ingen lust att gå en timme till i ösregnet som då var;) och så hämtade jag min Svarta Pärla, och åkte till Rusta för att köpa schampo,balsam, diskmedel, osv. och sen till Citygross för att komplettera till middagen. Drack lite mer kaffe hemma, pratade med ungarna, skurade köksgolvet tre gånger…;) och blev så trött på vädret att jag gick och lade mig, tänkte läsa en bok, men råkade tvärsomna, och sov middag en dryg timme..Eh jorrå, men så kan man åxå göra;) Jag sov riktigt dåligt natten till idag, vet inte riktigt varför, men det var nåt som störde. Ungarna å sin sida spelade dator, såg på film, läste bok, eller spelade tv-spel. Det var bara Jamie som var ute och försökte leka mellan regnskurarna.

I morgon ser vädret lite bättre ut, vi får försöka hitta på nåt kul då.Roadtrip till Sala kanske;) ? Vad gör man där? Mer än silvergruvan?

Det lät som det var kallt i badvattnet, så kanske att det inte lockar, och inte heller vet jag om campingen lockar, det lär vara smäcksurt framför oss, det var nysått gräs där….Men vi vill ut, bara inte i tråkväder..

Jag går och gnolar på denna;)

Förvisso till midvintersolståndet, men känns ändå helt rätt;)

Nu ska jag krypa ner, och se om jag kan sova, trots min middagslur… Lås lite dörrar först bara, och hänga upp en tvätt.

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Varför gör män så här? Skiter i sina barn och skaffar nya med en yngre förmåga. Jag tror inte på kärlek mellan man och kvinna. Allt handlar om sex allt!

  2. Karin

    Skickar över kramar och energi så att du orkar fortsätta kämpa för dina barn ♥
    Ang. vad som finns att göra i Sala är det tyvärr inte mycket… men är ni i krokarna har jag alltid kaffe redo ;)

  3. Karin

    Fyyyy fan! Jag lider me dig :( jag fick barn me en va de visade sig vara en idiot för snart 16 år sen.. De e 12 år sen han hörde av sig. Ingen i hela släkten där bryr sig om min son heller.. Aldrig en julhälsning aldrig en födelsedags hälsning absolut ingenting!!! Han bor tom på samma ort som oss ( en liten by liksom) och hälsar ej på sonen eller något!!! De första två tre åren va han som Perra men sen dog de ut helt.. Och lika bra e de igentligen! Vem vill ha me ett sånt kräk att göra?! Men jag kommer aldrig att förstå hur man klarar att bara stänga av och bara skita i sitt/sina älskade barn! Men ja e frisk i huvudet så de sk ja väl inte fatta heller kanske!? Tragiskt. De e ingen tröst men du e inte ensam! Och vi e många som verkligen lider me dig kanske speciellt såna som mig som fått uppleva sånt här :( stå på dig! Du gör rätt i att skriva av dig! Hoppas att han skäms. Han borde skämmas! Och Toy.. Så jävla sorgligt , hur dum får man bli!? Vem fan skaffar barn me nå dylikt?! Ja de finns ju såna oxå tyvärr.
    Jag tror på Gud och ja tror på karma… Du är fantastisk och tar hand om dina barn älskar dem gränslöst och du får ju redan de bästa :) kärleken från alla dina barn , va kan va bättre? kämpa på och keep up The good work !!! Kramar från Karin i norra Värmland ❤️

  4. Magdalena

    Har inte full koll på vilka barn som är äldst, men de behöver väl inte sin pappa för att träffa gammelfarmor?
    Bor hon på hem så fixar ju personalen med det om tanten vill, utan inblandning av varken hennes dotter eller dotterson.
    Varför har de inte träffats på två år?
    Bor hon hon långt bort?
    Även om pappan får jobba för sin relation till barnen själv, så kan ju du jobba för relationen med gammelfarmor, för du tycker ju om henne osv osv osv..

  5. Karin

    Hej Carola, förstår att du bara vill ha kommenterare som alltid skriver under med sitt riktiga namn. När man har en öppen blogg som vem som helst kan kommentera så brukar det ju ofta vara både kommenterare som skriver under med sitt riktiga namn och andra som bara använder en del av namnet, typ första hokstaven el kanske ngt av de andra namnen de har, väldigt vanligt. Många tar inte en kommentar i en blogg som så viktigt, man känner ju oftast inte personen i fråga och en kommentar behöver ju inte vara mer en en kommentar av en okänd människa som kanske inte känner för att skriva under med sitt riktiga namn, och kanske inte tycker attdet verkar vara nödvändigt därför att han/ hon ändå inte känner dig.
    Har du i din blogg uttryckt att du verkligen inte vill ha kommenterare som inte skriver under med rätt namn och de som inte gör det inte är välkomna att kommentera hos dig?. Många tar ganska lätt på kommenterandet och tänker kanske inte alltid på att bloggaren kanske inte gillar ett sk nick namn.
    Alla har ju olika åsikter om ett ämne, och så länge man inte är elak så måste man kanske förstå att det blir så när man skriver ett inlägg som engagerar många utan att de med en annan åsikt automatiskt är emot eller elak.

    1. K

      Det är inte vad vi läsare ser som är det viktiga avseende kommentarer! Detta handlar om dem som skriver kommentarer i olika namn (vilka vi ser) kanske från olika mailadresser (vilka vi inte ser) dock ser Carola från vilka IP-adresser (datorer) kommentaren har skickats. På så sätt är det lätt att se vilka som skriver positivt ena gången samt negativt nästa gång. Jag tror inte att Carola bryr sig om vad vi skriver i det offentliga, d v s vilket namn som visas för alla läsare. Hon vet ju vilka som menar väl. Till Carola vill jag än en gång säga att (jag nu ligger och halvt bryter nacken för att skriva detta i sängen till dig med tre sovande småbarn vid mina sida…) Du är fantastiskt imponerande stark, enveten, ärlig och naturlig! TACK för att du ger oss realiteten och inget annat. Jag längtar efter att läsa din blogg då den inte ingår i gruppen glättiga/jag-får allt-betalt-blogg. Du har verkligen tagit en stor risk i samband med att du publicerar allt du tycker och tänker som du gör, dock tror och hoppas jag innerligt att rättvisan kommer att segra en dag. Jag tänker på dig ofta. Jag tänker på dina barn. Jag förstår att det måste vara ett helvete. Men mitt i allt detta så får vi se några fina bilder på Jimmie, och jag förstår hur du orkar. Att sedan addera dina andra fantastiska barn, som vi inte så ofta får ta del av. Då förstår jag ännu bättre hur du orkar. Jag vet hur det känns att göra precis ALLT för sina barn. även om jag aldrig har befunnit mig i din situation. Du är den bästa, starkaste mamman som finns. Du kommer att klara allt du nu har föresatt dig att klara. Stor kram från Katarina

      1. Karin

        Vad spelar det för roll vilket namn/mailadress man anger eller vilket IP-nummer man skriver ifrån?
        Vad ska Carola göra med den knapphändiga informationen?,
        För det är ju inte som att man kan slå på IP-nummer som på Eniro och få fram vem som har ett specifikt nummer.
        Dessutom, jag har hitintills inte sett någon kommentar som skulle kunna gå att anmäla någonstans, det går ju inte direkt att ringa till Polisen för att någon tycker att Carola snackar skit om sitt ex med familj.
        Det finns inga bestämmelser som säger att det är förbjudet att ena gången lämna en positiv kommentar och andra gången en ”negativ”.
        Jag har själv lämnat både det ena och andra, fast i mitt tycke är det snarare konstruktiv kritik.
        Om inte Carola hade velat ha ”negativa kommentarer” hade hon plockat bort dem, det skrev hon själv i ett inlägg för inte så länge sedan.

        1. K

          Du kanske har missat att detta har varit en ”diskussion” vilken Carola själv har tagit upp i bloggen. Att samma person skriver från samma dator (IP-adress) dock med olika mailadresser samt namn. Jag svarade bara på det tidigare inlägget. Detta handlar ej om huruvida jag anser att kommentarer är elaka eller snälla. Givetvis har det betydelse för en bloggare att känna till IP-adresserna, givetvis kan vem som helst anmäla vilken kommentar som helst för t ex förtal. Då var det sagt.
          Avseende min förra kommentar vill jag be om ursäkt att jag kallade underbart söte och fine Jamie för Jimmie..tröttheten tog överhanden, förlåt. Ha en bra dag alla!

  6. Karromall

    Det är så jävla ruttet! Det är så fult och ruttet! Och tyvärr inte helt ovanligt att barn används som slagpåsar när vuxna inte kan ta ansvar och stå för sina val här i livet, utan istället måste föra ett krig för att på nåt sätt få det till nåt ännu fulare än vad det redan är. Jag har aldrig fattat varför de gör så? Och då är det INTE Carola jag pratar om.
    Men samtidigt får man väl vara glad för att det fortfarande finns folk här som inte förstår Carola, för det betyder att ni inte har blivit nerdragna i den djupaste smutsen själva. Och det kan ni vara jävligt glada för! Det ger ju lite hopp om mänskligheten iallafall.
    Till Carola vill jag bara säga: gå med huvudet högt och ryggen rak! Kämpa på. Du kommer alltid vara vinnaren i detta, hur det än går.

  7. Helena

    Ett problem som jag ser det är att P och F med sina handlingar kommer åt dig Carola, att de lyckas precis med det de vill: att såra dig och göra dig ledsen, framförallt genom hur barnen hanteras. Att de upptar ditt sinne och förgiftar det, de är liksom inte värda den uppmärksamhet deras taskiga och brutala handlingar får<3.

  8. Margaretha

    Åh fina Carola,du borde verkligen bli årets mamma,som du kämpar!!
    Önskar dig all lycka!
    Kramar fr en mormor i Bålsta!

  9. cl

    Att inte bjuda de 4 (kanske 5) äldsta barnen är bara av elakhet. Att de minsta inte är bjudna går kanske att förklara med att gammelmormor inte orkar med stim. Vet ju att barnen kan sköta sig när dom är med dig Carola, men när dom är med sin pappa med släkt kanske det är en annan sak?? Sen är det nog inte särskilt många av oss här som faktiskt vet om vad gammelmormor orkar. Det värsta i den här situationen är det nog mer känslan av att barnen hela tiden väljs bort. Vilken 4åring sjunger tex inte att ”pappa/mamma/farmor/mormor/brorsan/syrran är ruttet fläsk” eller nåt liknande, tror att det är ganska vanligt. Heja dig Carola!!

  10. Anna T

    Förstår din tankegång fullständigt. Klart att barnen ska få en inbjudan och sen göra ett val, framförallt de äldre barnen som förstår. Förstår deras känsla av att bli bort valda.
    Men som sagt, de kommer igen i kagan (kakan) som vi säger i Skåne.
    Å framför allt så kommer det tillbaks till den föräldern som finns kvar och står pall….jag vet att mina barn kommer att finnas för mig den dagen jag blir gammal och kommer att behöva hjälp, tyvärr kommer det att bli väldigt ensamt för mina barns pappa då han har gjort tosiga val och barnen valt bort honom så han kommer att missa sina barnbarn, högtider och framför allt få en väldigt ensam ålderdom……ja, hans val!!
    Styrke kramar till dig.

  11. Neta"

    Det är ju synd om kusinerna tappar kontakten med varann pga det här. Dom äldsta hsde väl iaf kunnat få frågan, de yngre kanske inte bryr sig så mkt.
    Kan inte du och dina föräldrar bjuda hem tanten så ni kan ses allihop med bara henne?

  12. Anneli M

    En del av er som kommenterar här är ju rätt lustiga. Tycker en massa saker och tror er veta bäst om det mesta. Angående barnen och hur Carola sköter allt så är hon ett föredöme att se upp till, vilket en del tydligen inte verkar förstå. Att vara stark och orka med allt detta tramsande och knäppheter från ex med familj kan f-n inte vara lätt. Dessutom samtidigt ha fullt ansvar för barnen och allt annat som händer.
    Carola gör ett superjobb! Väldigt många skulle inte orka med hälften av det som hänt.
    Att hoppa över en inbjudan till barnen till middagen var elakt, orättvist och synnerligen utstuderad jävlighet. Ni som tyckte det var ok att det gjordes har inte förstått vad vett och etikett betyder.
    Själv blir jag väldigt ledsen över att höra hur man kan göra så mot barn/barnbarn/barnbarnsbarn. Känns helt ofattbart för min del…

  13. Ida

    Om det nu stämmer att Perra och Toy ska ha barn så undrar jag hur Toy tänker.
    Jag hade aldrig för mitt liv skaffat barn med en ”man” som lämnat fru och 9 barn för en annan för att sen strunta i sina 9 barn.
    Kommer han finnas för detta barn? Har man klarat det en gång, klarar man det två gånger…
    Angående kalaset är det sandlådenivå på farmors beteende! Att deras pappa inte vågar säga ifrån och ta med sina barn är ju så ynkligt! Det borde vara i hans intresse att ta med sina barn på kalaset iallafall! En riktigt mammas pojke antagligen!!
    Stå på sig carola du tänker och gör rätt!

    1. camilla hockeymamma

      Äh inte fan tänker hon på det,hon vill ha ett barn hon skiter väl i resten det gör väl farsan också utom udda torsdagar jämna veckor om solen står högt och vinden kommer i från väster.

  14. Sofie

    Gammelmormor blir väl korrekt eftersom det är ”pappas mormor”, han har ju även haft en farmor vilket blir gammelfarmor :) och precis likadant på mammas sida. Så tänker vi i min familj iallafall, även om det förvirrade mig som barn då jag hade en gammelfarmor på mammas sida och en gammelmormor på pappas ;)

  15. Lisbeth

    Du har rätt Carola. Du ska stå på dej när det gäller barnen. Du är deras stora trygghet och fasta punkt i livet. En stor kramtill dej.

  16. Mia

    Helt obegripligt att stänga ut dina barn bara för att de är dina? Vart finns logiken i det? Barnen har väl ändå en far? Så himla dåligt! Det är det som är det värsta i skilsmässor – att barnen används som slagpåsar för det är ju tyv så det blivit tack vare pappan och ännu mer farmor. Trist beteende verkligen o att förklara sånt för barn är ju inte helt lätt.
    Fint av dig att blommografera till födelsedagsbarnet på 101 år iaf! Så vet hon att ni tänker på henne. Hoppas iaf att blommorna når gammelmormor utan att någon lägger du i det också…
    Heja dig – du gör det bästa du kan av citronerna som livet serverar dig på löpande band! Du är supermamman o det kan ingen ta ifrån dig – ingen. ❤️

    1. EA

      Tänkte också det där om blommorna om de kommer fram med rätt avsändare eller
      byts ute/kastas bort!!! Det har nämligen hänt mej med en liknande ”farmor”.

  17. Helena

    Jag menade att eftersom någon har gjort omprioriteringar i livet så kommer han barn i sista hand och så klart blir de då inte bjudna på hans mormors kalas. Det är ju viktigare att ta med sin sambo :-(

    1. Sama

      Fast nu borde det ju inte vara han som bjuder in, utan hans mormor. Och hon ville ju (iaf ifjol, utgår ifrån att hon fortfarande vill det om någon frågat efter hennes önskan) att de skulle få komma, så ”såklart” tycker jag nog inte det är tyvärr. Det drabbar gammelmormorn lika mycket som det drabbar barnen att någon annan skall bestämma i hennes ställe :(

      1. Helena

        Men gammelmormor 101 år har förmodligen ingen järnkoll på läget, dottern och sonen väljer vilka som får/kan komma och inte. Och med en sån avskyvärd och infekterad konflikt som uppstått så framhärdar nog inte gammelmormorn att barnbarnbarnen på den sidan ska komma. Däremot kan man nog ana att det hade blivit ett jävla liv ÄVEN om barnen hade blivit inbjudna för då hade nog få av dem velat gå ändå…så pest eller kolera typ. Men så klart borde barnen bjudits in och sedan själva fått avgöra huruvida de skulle gått eller inte.

      2. Madde

        Yepp: tycker det verkar som o tant syltkruka styr o ställer med alla i sin närhet oavsett vilken det vara må :( Himla tur att Carola inte ställer upp på det i alla fall.

  18. Nilla

    Dumast kommentaren jag har hört : ”Så klart att dina barn inte blev bjudna”. Vadå så klart barna har nog en längre relation till sin gammel mormor än Ps nya tex. Barna ska inte bli uteslutna ur familjen och släkten för att P i det här fallet väljer att hitta en ny. P och Farmor ska ta och börja uppföra sig som vuxna dvs inte straffa barna för vad vuxna väljer att göra för det är det är i det här fallet. Barna behöver se och höra att dom betyder mest och kommer först tills dom känner sig säkra och älskade igen utav P först och främst. P borde fane mig ta och gå lite föräldrar kurser efter som det inte verkar som han fattat något av vad barn behöver. Att läsa och se att folk som vanligt KRÄVER att den föräldern som barna bor hos SKA var den som ser till att barna åker (tvinga dom) att ha ansvar för att barna forstätter att gillar och älskar den andra förälder (när denne sviker genom att ignorera, inte lyssna, kanske inte dyka upp när det är bestämnt, åker på semester och är borta lääääänge, när det helt plötsligt finns en annan vuxen som dom MÅSTE gilla och umgås med ) att se till att finnas där när umgänges förälder känner för att umgås. Varför ska det var boende förälderns sak speciellt när det som i det här fallet P som prasslade ( om jag fattat rätt ) och sen gick ut genom dörren och lämna allt, då är det tamefan han som umgänges förälders jävla skyldighet att jobba på saken inte C. Han vet var barna är det är han som ska jobba på sin relation till barna och han SKA lyssna på barna. Att utesluta barna ännu mer är bara sjukt elakt.

  19. Helena

    Så klart blir inte dina barn bjudna, allt är för infekterat tänker jag. Då skulle de behöva träffa hans nya kvinna och farmor vilket de av förståeliga skäl inte vill. Så jag tror att även om detta svider så hade det kunnat bli ännu värre om de bjudits in faktiskt. Och jag tänker att om ni verkligen gillar gammelmormor så kan ni kanske hälsa på henne en annan dag, passa på medan hon lever. Fint att ni trots allt skickat blommor på hennes dag. Ibland vid skilsmässor så påverkas hela släkten och konsekvenserna blir större än vad man från början kan överblicka. Att kräva att Carola ska kunna förlåta är att gå för långt, ibland är vissa saker i livet osmärltbara helt enkelt. Sen kan man med åren få distans till det som skett och skapa sig ett bra liv och till och med vara glad i efterhand för att man fick ut en idiot ur huset…: :-) men på det sätt detta har skett så är det svårsmält.

  20. Annika

    Hej.
    Jag har läst din blogg i många år men jag kommenterar aldrig (dåligt av mig )
    Men nu bara måste jag. Vilken jävla low life ursäkt till människa denna man (om man nu ens kan kalla honom det, känns mer som en kloakråtta)
    Helt ärligt?! Han är ju som en dokusåpa i sig själv och allt jag kan känna är att karma is a bitch och man hoppas ju att han får smaka på sin egen medicin. Alla barn förtjänar båda sina föräldrar men detta är fan ett gränsfall. Dom förtjänar iaf inte en sån råtta till far och detta skriver jag helt utan att hört båda sidor men inget kan få mig att tro annat.

    Keep up the god work och med sanningen kommer man längst!

  21. Monica(en annan Monica)

    Läst här väldigt länge och kommenterar ibland! Det som slår mig,det är när människor ”hoppar in här” och inte läst in sig bakåt då börjar ju allt om, med att måsta förklara en massa igen, både för Carola och andra här som vet. Därför vore det ganska bra om folk läste bakåt så de åtminstone har ett hum om vad som hänt tidigare annars blir deras kommentarer helt fel! Hur man får dem till det vet jag inte, nån som har nått bra tips?

  22. Marie

    Usch! Tycker synd om barnen som ”dras in” i farmors smuts… Påminner lite om mina barns farmor. Min mans äldre barn favoriseras samt barnens kusiner, medan våra små missgynnas… Och det handlar om att hon inte tycker om mig, makens exfru är no.1…Så småningom kommer barnen att förstå och göra sina val. Inför dem försöker jag hålla mig neutral, min man blir ledsen över hur hon beter sig men hon bryr sig inte. Jag slutade hoppas på förändring för flera år sedan och har även slutat försöka vara till lags när vi ses, säger vad jag tycker å tänker. Som tur är har min man ingen ratt i ryggen! Stå på dig Carola! Du står som vinnare i slutet av den här soppan.

  23. Christel

    Alltså att fylla 101 år ju stort. Jag kan förstå de stora barnas reaktioner och förstå att dom är lessna o besvikna .barna de stora hade helt klart klarat av att sköta sig .dom kunde i alla fall fått frågan !! För många år sedan var jag den nya i en relation och det var en högtidsdag till en nära gemensam vän .jag valde att fira en annan dag så att de barna fick vara med där .jag visste att dom hade svårt för mig .jaja det e mitt sätt att se på detta .Kram carola du kämpar på .Jag lever själv i en liknande soppa och det gället att hålla sig flytande så man inte drunknar i sörjan :(

  24. Ina

    Hej! Varför skulle du och dina föräldrar och syster åka och fira? Förstår inte varför du inte släpper taget om ditt ex och hans familj. Tror barnen skulle må bättre om du förlät

    1. Sama

      De skulle väl åka och fira för att de tycker om personen ifråga, alldeles oavsett vem den råkar vara släkt med…?

      1. Sama

        Och för att personen ifråga tycker om dem såklart, man skall väl inte bryta med folk som står en nära av ren princip bara för att de också råkar vara släkt med någon annan?

    2. familjenannorlunda

      Jag förstår om det är svårt att förstå, men varför ska man bryta med hela släkten vid en skilsmässa? Speciellt när man har barn? Jag och de mina var BJUDNA av födelsedagsjubilaren förra året därför skulle vi dit och fira men farmor bestämde att vi inte fick, efter att jag bloggat om det. Jag kan inte släppa taget hur jävla gärna jag än vill för vi har barn ihop! Fick jag välja… Skulle jag och barnen slippa se vissa av dem någonsin ever again men se det går inte, då rycker lagen in och jag får skit. Och att jag ska förlåta finns inte på världskartan, eftersom det 1-inte betts om ursäkt. 2- är oförlåtligt. Så är det:)

      1. Karin

        Carola!
        Varför fortsätter du skriva så onödiga saker som ”spyr” när du pratar om ett BARN, ett oskyldigt barn som inte ens är fött ännu och som kommer att bli halvsyskon till dina barn?
        Varför inte hålla god ton istället så slipper du bli ifrågasatt?
        Nu börjar det kännas som att du bara vill provocera för att få reaktioner som du sen kan motreagera på.

        1. Marita

          HÅLLA GOD TON?????!!!!!! Finns du på riktigt?? För det var det dummaste jag hört!!! I Sverige 2015 har kvinnor rätt att finnas!!!!

          1. Karin

            Vem har sagt något om att inte få finnas? Och vad har att Carola är kvinna med saken att göra?
            Det hade varit ett lika vidrigt sätt att uttrycka sig på om det var en man som skrivit såhär.

        2. Sama

          100% övertygad om att det inte är det ofödda, oskyldiga halvsyskonet Carola vill spy på – utan på dess föräldrars val att skaffa ett barn innan de börjat ta hand om de nio som redan finns :)

        3. Anki

          Kan kanske vara så att Carola tycker att ett nytt liv kan denna karl sätta till välden men de andra 9 han redan har betyder inte så mycket eller nästan inget alls i alla fall. De kan han träffa när det passar honom själv, dvs nästan inget alls…
          Håller som vanligt på dig Carola o barnen!
          Kramar från Skåneland

        4. Camilla

          Men Karin vi har hört dig skriva massor av gånger att du tycker Carola spyr ur sig galla på sin blogg om ex mm. Och du måste alltid påpeka det. byt blogg lägg energi på någon annan bloggare som du tycker gör rätt!! Hon skriver vad hon vill och straffar det henne så är det bara Carola som blir drabbad!! Inte du det törs jag lova!!! Fa…n du är ju som en moralkärring här på bloggen!!

          1. Karin

            Det är väl tur att någon håller moralen uppe, för ni andra verkar ju inte ha några som helst problem med att bete er som ni har förstånd till!
            Lyd ditt eget råd om du inte tål att någon inte håller med, jag lovar, det är inte olagligt att inte lovprisa bloggarens åsikter.

            Carola: Nu börjar det väl balla ur lite här va, Karin ? Jag har kikat på dina kommentarer bakåt i tiden, och det känns som att det är läge att be dig kamma till dig och sluta vara så ilsken. Gillar du inte det jag skriver så är det ok, men av vilken anledning läser du om du bara irriterar dig? Jag kommer fortsätta på samma vis, även om du misstycker;) Det har varit massa onödiga, tråkiga tramsgrejor till andra kommentatorer från dig dessutom. Jag tycker att folk ska få säga det de vill här i kommentarsfältet, men nu känns det som att du fått säga ditt. Jag vill ha en trevlig stämning här och just nu sabbar du den. Tråkigt att behöva säga det, men så är det tyvärr. Så, jag hoppas att du lyssnar och förstår, du är så klart välkommen att både läsa och kommentera även i fortsättningen, men just nu får du tagga ner. Tack :)

      2. Majsan

        Till er som tycker att man ska förlåta: Hoppas att ni aldrig behöver uppleva hur det är – att bli så jävla grymt sviken av den man älskat och trott på! Att ni slipper att vakna upp en morgon och inse att ni levt tillsammans med någon ni aldrig känt! ”Att ni närt en orm vid er barm”! Och Toy… hur den jä..a människan är funtad vet nog ingen! Vad tror hon att hon har?…som inte Carola hade! När vardagen hinner ikapp dem så kommer hon också att bli lämnad! Det är nämligen så det funkar – gräset är alltid grönare på den andra sidan!

        1. Anneli

          Haha, nej givetvis är det inte så att den som lämnat någon för en annan alltid lämnar även den nya. Var har du fått det ifrån?
          Det finns ju fullt med par som lever tillsammans efter hur många år som helst, långt efter att ”vardagen hunnit ikapp”. Det är ju bara att titta sig omkring.

          Och visst kan gräset vara grönare på andra sidan, alla människor är ju olika så givetvis är det inte exakt samma sak att leva med en viss person som det är att leva med en annan person, Det är ju inget konstigt alls om man tycker att en viss person har något mer än vad en annan person har. Så är det väl för alla hoppas jag.

    3. Pi@

      Hur lätt är det att släppa taget när man är indragen i en smutsig vårdnadstvist mot sin vilja?
      Vad ska hon förlåta? Förlåt att du bedrog mig och stack med en annan. Förlåt för att du skiter i dina barn och förlåt så jävla mycket för att du är en ynkrygg som fortfarande hänger morsan i kjolen.

    4. Sara

      Det är så typiskt att den som
      blivit och blir illa behandlad ska vara den som förlåter och är schysst. Hur kan man förlåta att bli lämnad efter 27 år mitt i natten utan en förklaring? Hur kan man förlåta att en far sticker en natt och inget säger eller förklarar till sina barn? Och knappt träffar dem?

      1. familjenannorlunda

        Jadu, Sara, det är exakt det jag funderar över. Varför kan inte han förlåta i stället, vad det nu är han anser att jag gjorde/ gör som är så illa att han var tvungen att dumpa mig och sina barn? Man undrar ju lite alltså;) Eller åtminstone berätta vad som hände.. Jag är sjukt sjukt sjukt less på hela den här soppan!
        Jag önskar…. Men vad kan jag inte säga högt för då blir det ett jädra liv;) men som jag önskar det!! ;)

  25. Madde

    Ja du Carola: du som sitter ”på andra sidan”: när man läser ”håller med” kommentarerna , som är så lika varandra.
    Så undrar man ju ifall de flesta kommer från en o samma IP adress, med olika namn. (Jag vill inte veta, men huvudsaken att du har koll. )

      1. Maria H

        Är Sofi och Karin samma IP-adress? Och har Karins IP-adress funnits med tidigare? Karin verkar allierad med släkten Syltkruka ;)

  26. Syrran

    Ni som påtalat att det var ”bra” att barnen inte blev bjuda eftersom det skulle finnas folk de inte vill träffa där…. Jo, jag kan förstå tankegången, MEN (o det är ett stort men! ) man ska vara jävligt medveten om att det absolut inte har funnits en enda tanke på barnens väl o ve eller vilja, då man (farmor) struntade i att bjuda dem. Det är endast för sin egen skull man har låtsats som att de inte finns. Det blir liksom lättare så.
    Barnen har uttryckt att de inte vill träffa farmor o Toy, men det handlar ju delvis om att de inte vill träffa dem när de har sin knappa o värdefulla tid med sin pappa. Att farmor skulle närvara på ett kalas med en massa andra människor är en väldig skillnad mot att ”hälsa på o äta middag med farmor”, eller hur?
    Nä, ännu ett lågvattenmärke från farmor. Och från den som kallar sig pappa o inte står upp för sina barn. Vidriga människor!

  27. Kristina

    Ja, Dollar Store finns på Bäckby i Västerås och Vallby friluftsmuseum som någon tipsade om är fint, mysigt, trevligt med gamla hus, grönytor och flera sorters djur. Det finns fik men man kan också äta medhavd matsäck. Jag rekommenderar detta som utflyktsmål för dig och barnen. Sala och parken/lekparken där är också fin. Trevlig helg!

  28. Helena

    Carola.
    Jag vet hur du har det. Jag är i samma läge. Stora skillnaden är att du inte skäms. Och det har hjälpt mig, faktiskt, att inte vara tyst längre. Jag har inte försvarat mig. Inte sagt till barnen om vad som hänt, vad som händer, hur alla sms sett ut,eller ens något,hur det gick till när jag fick lämna mitt hem. Jag var så förstörd av allting att jag förlorade många vänner då fokus blev på mig och min flytt. Att en mamma inte flyttar. Ingen frågade mig varför jsg flyttade. Vårdnadstvister är vanliga. Men din situation är inte en ” vanlig” vårdnadstvist. Du lever under enorm stress, vet aldrig vad som kommer hända och när. Jag vet. Jag är i samma läge.
    Har skrivit kommentarer innan och fortsätter med det eftersom jag tycker att du gör rätt. Du tystnar inte. Du skäms inte. Du låter inte vissa släktingar få fortsätta behandla dig som Problemet. Du blir arg, du sätter gränser, du visar barnen att kränkningar och manipulerande inte är ok. Ni hjälps åt, tröstar varandra, pratar med varandra och du visar dom att det är ok att sörja och vara ledsen. Du är ingen bitch som inte tar till dig råd, du ber om hjälp och stöttning, du kämpar på och gör allt vad du förmår och lite till!!❤️
    Kram

  29. Karin

    Dina barn har ju uttryckt att de inte vill träffa Toy och farmodern, de om några kommer väl att befinna sig på middagen på restaurangen?
    Då är det väl bäst för alla att dina barn inte är närvarande, för att undvika dålig stämning.
    Ni kan väl åka och hälsa på gammelmormor allihopa en annan dag så slipper ju barnen träffa dem de inte vill, eller?

  30. Lena

    Ta barnen och fika med och åk hem till 101-åringen. Tycker absolut ni skall dit. SKIT i svärmor, meddela inte innan utan åk bara dit.
    Blir så ledsen när jag läser hur farmor gör mot sina barnbarn. Man ska ALDRIG blanda in barnen som farmor gör.
    Men alltid lättare att straffa barn :-(
    Du och din familj Carola alla sommarlramar till Er.
    /Lena

  31. Marre

    Jag skulle rekommendera Västerås dår ni kan åka till Vallby museum med djur som är helt gratis. Dessutom finns Dollarstore på Bäckby(allt kostar 10,20,30 kr osv) dåligt av P. Att utestänga er från firandet!

  32. Sommarkurs

    Kom hit till Fagersta vettja, finns några buskorvar att leka med här! Inte så långt från Sala heller.

  33. Camilla

    Tråkigt ja men samtidigt kan det ju vara en person med på kalaset som barnen ej vill träffa.

    1. Sama

      Fast borde inte det vara upp till barnen själva om de ville gå eller ej? Hade de fått en inbjudan kunde de ju själva ha gjort ett aktivt val? Och låter ju inte som att iaf Patricia INTE skulle ha velat komma?

  34. Sama

    Åh vad jag lider med dina barn!! Lite extra mycket just nu:( Illa nog att somliga inte vill träffa/tycka om dem, men att dessutom förbjuda någon annan från att träffa dem? Bara för att den är för gammal för att kunna säga emot?! Åk till henne någon annan dag själva!! Det löser ingenting, men ni slipper leva med smärtan av att inte ha träffat den ni älskar sedan när hon är borta<3

  35. Anna

    Svar på kickans inlägg: håller med dej, då skulle det ju bara bli nya tråkigheter.

  36. Sofia

    Tråkig situation. Jag tänker att åtminstone Patricia och Janelle som är vuxna kan ju åka och hälsa på 101-åringen ensamma i hennes lägenhet om de vill träffa henne.

  37. Lola (Carola)

    Blir helt bestört av det du skriver, såå urbota dåligt skött allt detta! Känner VERKLIGEN med dig o barnen..!!

    All kärlek till Er!!

    Alltså HUR kan han/dom behandla barnen på detta viset!!?? Grrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!

  38. Fia

    I Sala finns en jättefin lekpark i stadsparken. Den rekommenderas! Vi brukar åka dit varje sommar. En stor för småbarnen och en för de större barnen en bit bort. Den för stora barn funkar upp till runt 12. Det är nån slags klätterbana bla Kostar gratis och iaf min 11åring tjatar om att vi ska dit varje gång vi åker till barnens faster i Vittinge.

  39. Mia

    Jag förstår inte alls, när det var Perras vecka fattade jag det som att han tog barnen med till Toy och farmor mot deras vilja och det resulterade i att du fick hem en ledsen, skärrad barnaskara. Kanske det var det av omtanke som P. inte ville utsätta barnen för samma sak igen. Fint att ni skickade blommor och grattade på stora dagen.

    1. Madde

      Omtanke? Denna karl besitter inte ens en lillfingern nagel med den varan! Än mindre empati eller förmåga att ta barnens väl o ve först i främsta ledet. Förra året fick de inte heller vara med: med kommentar från tant syltkruka att de hade minsann inget där att göra- men resten av släkten fick vara med o fira även då. Gammel mormor håller de av o vill så klart få fira på samma villkor!
      Men lura dem att träffa tant syltkruka o den nya förra veckan: det går bra! Utan den minsta tanke på hur ungar reagerar att bli inlurade. och hur de mår! En sån karl ska inte har gemensam vårdnad. Han borde lämna över till Carola ( för det gör han ju med allt annat gällande barnen) så får hon rodda allt i lugn o ro! Och för barnens bästa! Faktiskt. Det enda som finns i syltkruke burken är empatilöshet och elakhet! Vilka glasögon ni andra har som tror att sylrkrukegänget gör detta med barnens bästa för ögonen fattar inte jag. Det enda de åstakommit är att få sylten till passerad sörja. Och 100 gånger om skitit i det blå skåpet. Var finns barnens bästa i det här? Jag blir så förbannad.Och vad ska då inte Carola vara som är ders mamma, det törs jag inte tänka på! Heja dig Carola! Att få bekräftat av Råd o Stöd att du gör helt rätt: det om något borde få dig att orka lite till <3 Kram!

      1. Carina Hallengren

        Så grymt bra skrivet om hela situationen! Att Carola handlar rätt finns ingen tvekan om!!!

  40. Kicka

    Varför ska barnen bli bjudna på ett kalas där det finns folk dom dom KLART och TYDLIGT sagt att dom inte vill träffa och som dessutom är ”ÄCKLIGA” ??

    1. familjenannorlunda

      För att de är släkt. För att alla andra blir bjudna. För att det är en unik sak att fylla 101 år, och 100. Och kanske… Så behöver inte Toy vara där? Hon är hans sambo ja, men gällande gammelmormor och vem som har mest relation till henne så borde det väga tyngre med barnbarnsbarnen. I en sån här situation. Hade hon lite hyfs i kroppen skulle hon fatta det själv. Men det har hon ju inte, det har hon redan bevisat på många sätt. I övrigt, kan man lura ut barnen att träffa farmor och Toy för en vecka sen utan anledning, så kan man fan bjuda barnen på 101årskalas! De kan ju säga nej eller så håller de god min för gammelmormors skull, de här ungarna är nämligen både uppfostrade och empatiska. Till skillnad från vissa andra. Återigen – det är en unik händelse. Men jag förstår att det kan vara väldigt svårt att fatta, det är svårt att komma ihåg att få med alla detaljer som gör det så överdjävligt fult och elakt, när jag berättar, och jag begriper att det kan ibland låta motsägelsefullt. Dock måste du väl ändå hålla med om att barnen borde fått en inbjudan,hur det än är? Och sen få välja? Ja, de har sina åsikter och önskemål, men i vissa situationer gräver man ner stridsyxan. Bara så.
      Dessutom så skylldes det på att gammelmormor inte orkade med fler än några.. Inte på att barnen inte skulle vilja. Det är helheten som blir vedervärdig, inte var sak för sig. Man måste se hela bilden och jag fattar att det är svårt.

      1. Ann

        Hej!
        Håller med dig om att barnen borde ha blivit bjudna för att sedan själv välja om dom vill gå.
        Barnen har ju överhuvudtaget inte gjort någonting alls!!!!
        Eller har han skilt sig från dom också? Hmmmmm ja det verkar han ju ha gjort,det visar hans handlingar gång på gång.

    2. Sofi

      Den här situationen har Carola driven av sitt djupa bitterhat själv bäddat för, men det vet inte barnen om. Än.

      1. Syrran

        Bitterhat…intressant ord.
        Njä, du vet inte vad du talar om, det är inte Carola som är bitter här. Hon tar hand om sina barn och genom sitt ärliga agerande hjälper hon barnen att förstå att det inte är deras fel att pappa stack och inte bryr sig om dem mer än när han själv vill. Att deras pappa med tillhörande morsa som styr ratten han har fastmonterad i ryggen är pinsamma och bittra fegisar vet inte barnen om. Än.

      2. Sama

        Oavsett om det nu skulle varit så Sofi – så handlar ju inte det här om att Carola inte är bjuden, utan att barnen inte är det (så som övriga barn). Och DE har ju i vart fall inte bäddat för detta – och borde därmed inte heller vara de som straffas.

        1. Sofi

          Varför skulle barnen bjudas när Carola har skrivit så tydligt att barnen tycker illa om sin pappa och inte vill ha med honom att göra, och att ett av barnen t.o.m glatt har sjungit att pappan är… var det ruttet fläsk?
          Varför skulle man bjuda in dessa barn när det helt uppenbarligen ( efter vad man kan läsa på bloggen ) finns risk för att barnen kommer hem och bryter i hop i tårar och är otröstliga i flera timmar efter att ha umgåtts med sin far och han nya tjej sedan tre fyra år tillbaka, samt farmor, när just dessa tre personer kommer att närvara på festen.
          Eller skulle barnens far, alltså 101-årings vuxna barnbarn som hon följt sedan han föddes, bli portad från festen till förmån för barnbarnsbarnen som hon aldrig träffar på någon annan av de 364 dagarna om året.

          Jag vet att det är svårt, men ni kan väl iallafall försöka tänka lite förnuftigt ändå.

          1. Sama

            Det är väl ingen som sagt att han skulle bli portad? Men hade barnen blivit bjudna hade de ju själva kunnat göra valet om det var ”värt” att möta sin far/farmor på kalaset eller ej, istället för att någon annan ska göra valet åt dem? Åtminstone de stora barnen vore ju fullt kapabla att avgöra det själva! Och något i Patricias reaktion säger mig att hon nog tycker om sin gamlafarmor och kusiner nog för att vilja ”stå ut” med far och farmor för en kväll…

          2. Nilla

            Barn vill känna sig välkomna och älskade. Jag säger till mina barn …….jag kommer ALLTID att älska er men inte alltid älska allt ni gör och säger. Det du Sofia inte verkar fatta är att P ska jobba på att se och höra sina barn oavsätt om dom står och säger shit gubbe i nyllet på honom och om nu P tycker att C förstör och vänder barna så är det väll ändå han som ska ”bevisa” för sina barn att han ser och hör dom och att han vad som än händer så är han derasa pappa och att han vill ha dom och att dom ska känna sig välkomna till hans sida av familjen och deras fester och partyn . Bekräftelse och trygghet och i dags lägget så verkar det ju vara som att det är C som står för allt det och känner jag barn rätt så har nog barna eller kommer barna att känga till C också i mellan åt för det gör barn . Skillnaden är att C kommer inte att gå ut genom dörren och försvinna utan hon kommer att ta det ( vilket hon verkar ha gjort genom att prata med barnavårdscentralen och fått råd och stöd där) och jobba med det för det är så man gör om man är förälder man försvinner inte och gömmer sig (bakom sin morsa) och skyller på andra ( som tex C).

      3. Anna A

        Det ordvalet skulle jag kunna svära på att en viss farmor skulle använda, MEN hon läser/skriver ju inte här! Man bjuder ALLA eller inga barnbarns barn!!!

Comments are closed.