Det börjar arta sig:) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Det börjar arta sig:)

Igår åkte mamma, pappa, syrran och jag ut till husvagnen för att fixa golvet och slå upp förtältet. Vi packade kärran full hemma med kylskåp och bord och bänkar, grillen och stora lådan med allt möjligt i, och så for vi iväg vid 11. Kl 12 skulle någon komma för “umgänge” och det passade ju bra så behövde jag för en gångs skull inte rådda med barnvakt, bara den lilla stunden som felade då.

Efter rättegången så kände jag mer än någonsin att jorden skulle vara ett trevligare ställe om han höll sig där under sin sten, men man får inte alltid som man vill, men  kan i alla fall försöka undvika sånt som framkallar kräkkänslor;)

Det var hyfsat väder när vi for, vindstilla, vilket är skönt när man ska ha upp ett tält, och inget regn vilket är lika bra det. Syrran körde och jag satt bredvid och mamma och pappa i bak, precis som förr i tiden fast tvärtom;) Vi funderade på att tända varsin cigg och bädda ner dem där i bak, som man gjorde på 70-talet;) men hejdade oss. Framme så stampade vi till golvet som vi pusslat ihop sist, det hade satt sig lite i marken, men på sina ställen lade vi under träbitar av olika slag, och till sist fick det vara. Det är inte ens i närheten av perfekt, men det duger så bra så. Vi är inte perfektionister, och med en husvagn från 1973 som har inga moderniteter, som det regnar in i ibland och med ett förtält som sett sina bästa dagar, så duger det med OK.

Förresten, är det någon som har nån koll på Biltemas förtält? Planerar och funderar lite för framtiden, men vill ha lite åsikter, om ni har? :)

Vi hade lite olika åsikter om hur saker skulle göras, haha, så är det alltid, vi är ju liksom från samma familj och alla vet bäst hur saker ska göras, men till sist fick vi upp allt. Först vände vi en av pinnarna ett halv varv fel, med påföljd att det blev helt fel, så det var bara att göra om och göra rätt, och se på sjutton – det löste sig. Några av pinnarna är lite sneda och krokiga och det är svårt som fasen att få upp tältet snabbt och smidigt för de fastnar ihop. Men det blir bra till sist:)

husvagn

Äntligen!

Vagnen på plats, golvet klart, tältet uppe, kylen där den ska vara, bord och bänkar – check.

Resten, som att bära ut spisen, micron, alla kastruller osv, fixa vattendunkarna och städa ur vagnen ordentligt, samt packa med allt som ska med i form av sängkläder och kläder – det tar jag nästa gång. Slå upp mitt och Jamies tält tar vi då med. Vet fortfarande inte var jag ska ställa det.

Förra året “glömde ” jag bort att sätta upp förtältets gardiner, man kan ju ängsligt undra varför;)

husvagn

Hiskeliga! Men ändå, de får hänga där för de hör till på nåt vis:)

Syrran är mer positivt till mönstret:

husvagn

Jaja, de fyller en funktion, och man blir rätt glad av dem.

Vi åkte hemåt, jag körde, älskar att köra pappas bil, och så åkte vi och lämnade kärran hos Anna och Lasse. Passade på att gosa lite med myspropparna, Wilma och Myrra, deras hundar ♥ Jag tror att den dag vi ska skaffa en hund så är det en sån vi ska ha, cockerpo(o?) Så lagom på alla vis:) Sen :)

Jag messade hem för att kolla om Patricia var hemma, vi var hungriga och ville äta på Pizza hut;) men då behövde jag hennes hjälp som barnvakt en stund, och det funkade. Dock fick jag höra av henne att Jamie spytt. I MIN bil, som de tagit för att han inte fick rum med fler än fyra ungar i sin nya bil…nä, det är ju jättesmart att köpa en bil som man inte får plats med sina ungar i…blir så jäkla irriterad.. Ja, jag vill att barnen ska kunna åka i väg med honom på saker, men nej, det är inte ok att bara ta min bil, eller egentligen: låta Lovelia fråga vart extranyckeln är..( jag hade min med mig)  . Sen brukar man berätta för den förälder man lämnar barnet till att det har kräkts…men det är onödigt tydligen. Alltså? Jag blir så trött, här sitter vi i tingsrätten och jag försöker få nåt slags gehör över att vi har NOLL kommunikation, och fem dagar senare så bevisar han återigen att han inte ens tänker försöka. I rest my case liksom.

Jaja, vi åt och rappade på hemåt, där jag hittade en ganska pigg Jamie, som sen tacklade av och kräktes en laddning till, innan han däckade i min famn.

Jamie

Smulan ska absolut ligga intill om nån är sjuk ♥ och med filt, varm katt och varm unge i famnen kan ju alla fatta att jag svettades rätt bra;)

Jag bar in honom i min säng där han sen kröp ihop så nära mig han kunde och fortsatte leka element, för att sen vakna pigg som en mört i morse. Han var lite off hela dagen, ganska fräsch men något var det, och vid middagstid så ramlade han ihop med hög feber:(

Jamie

Ligga i soffan och kolla på Blixten McQueen är det enda som tröstar en då.  Lilla skrutten Jamie. Jag fattar inte alls, det är den tid på året då man inte ska vara sjuk, eller hur? Hög feber, och kräks..fantastiskt. Lovelia var väldigt seg och kändes lite varm hon med så vi får väl se hur detta utvecklar sig. Helst vill jag kasta in en chockgranat med desinfektionsmedel i huset, och så kan det sprida sig överallt och döda alla jäkla virus och baciller. Bort bort bort!

 

Patricia har grillat kyckling till middag, och så hade hon fixat sådana där grönsakskakor som man kan köpa på Ikea till, och de är ju sååå jäkla goda! Måste dit och fylla på frysen:)  Sen gick hon och Corrinda en promenad, och ungarna kollade på tv medan jag gjorde absolut ingenting. Eller jo…jag smetade in en mask i nyllet och skrämde Jamie från vettet;) men det ska jag spara och berätta i morgon, för nu är det sovdags:)

 

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Katrin

  Hej!
  Tycker att du är heeeelt otrolig som du fixar å donar för din familj!!!
  Ser så mysigt ut vid husvagnen, är så nyfiken vilken camping du valt å vad du tycker om den än så länge?
  Kämpa på❤️
  Kram

  Carola: Siggefora, typ fyra mil hemifrån – perfekt. Har absolut inte bildat mig en uppfattning om den än, mer än att toaletterna var sisådär… inte ofräscha, men man köade liksom utanför en dörr utomhus, sjukt stressande;) Stora tomter, fint bad. Men jag återkommer om det!
  Tack <3

 2. Åsa

  Först måste jag säga att du är en mycket imponerande mamma ❤️
  Sen till “kräksjukan” , Jag trodde också att kräksjukan inte kom på besök mitt i sommaren men vi hade påhälsning av den nu under midsommarhelgen. En mycket snabbsmittande och aggressiv variant som också gick över relativt snabbt. I vår familj fick 6 av 7 den inom 4 dagar. Det var bara vår tvååring som slapp den, tack å lov
  Hoppas sonen kryar på sig och att alla ni andra får vara friska.
  Och fortsätt kämpa för dig och barnen,
  Många styrkekramar ❤️

 3. Annika K

  Fy fan rent ut sagt!

  Hur kan man bara?? Liksom bara göra utan att fråga :/ Och sen berätta vad som hänt? Näääädå.
  Förutom att barnen kanske känner sig trygga att umgänget är hemma hos dig så fattar jag fan inte varför han ska vara hemma hos dig. Helsjukt! ( nu kommer säker nån bitter människa kommentera och säga att huset inte är ditt utan hans också och har rätt att vara där)SKITER jag i! Carola har fan mer rätt till det där huset än P. Som bara lyfter arslet och lämnar hus, hem, barn o fru bara så där! Tvi!

  Carola: Hoppas Lilleman kryar på sig snart och att ni får en underbar semester i husvagnen :D

 4. Nettan

  Skrev han inte över bilen på dig? Kanske inte Biltemas förtält är ok, men skruvar finns att köpa till “någon” som uppenbarligen har sin lös! Stå på dig!

  Carola: Jo, han skulle ju absolut göra det, och jag talade om då att ska han köra bilen så får han stå som ägare och hjälpa till med reparationer osv. Det ville han inte, och då behöver han heller inte låna den. Köp en egen sjusitsig liksom. Skruvar på lösvikt vore bra, de verkar ramla ur för varv;)

 5. Susanne

  Ja där missade “någon” att försöka skapa en bättre kommunikation med dig! Det borde ju inte vara så svårt att fråga “Carola, jag tänkte åka en sväng med barnen, tror du att jag kan låna bilen, jag tankar upp den efteråt förstås” (+städar ur eventuella spyor)?! Jag tror inte att du sagt ett tvärt nej, eller hur? Men det är ju iofs hans val att fortsätta på detta vis :(
  Undrar (om du vill svara) vad barnen säger efter umgänget, berättar de något om vad de gjort med pappa, är de glada eller visar några känslor, ledsna för att pappa åker iväg igen? För mina två pojkar har det tagit lång tid att få in rutinen att träffa sin pappa ca en gång/vecka, vilket inte underlättas av att träffen ibland blir inställd för att jobbet kommer före :(
  All lycka till dig och barnen!!

  Carola: Jag hade inte sagt nej, jag hade nog mest blivit stum av förvåning att han frågade;) Grejen var ju att jag ville att bilen skulle vara gemensam just eftersom han behöver den för att kunna köra ungarna i, men han ville promt klippa även det bandet, och då får man ju stå sitt kast. Mig gör det inte så mkt att jag är ägare, det är ingen skillnad mot förut, men för hans skull hade det varit klokt. Hans problem;) Vad det gäller efter umgänget så berättar de ofta vad de gjort, det är glada över att han hälsat på, men pratar bara om vad de gjort. Har de inte gjort något speciellt så tycker de att det var tråkigt. Jag undrar ofta om det är att pappa kommer, eller om det är för att de gör kul saker? Jag tror att han skulle kunna ersättas med valfri man som kom och gjorde skojiga saker…så hemskt är det.

 6. Helena

  Du är helt fantastisk på alla sätt och vis!!! När du senare i livet kommer att se tillbaka på den här tiden kommer du nog själv ha svårt att förstå att du lyckades ro allt i land och dessutom delge din vardag på ett så positivt och humoristiskt sätt-tack för att du är du och ger så mycket av dig själv❤️Kramar❤️

 7. Filippa

  Jag blir matt bara jag läser om det. Hur orkar du? Du har väl inget annat val i och för sig.. Hade allt det här hänt mig hade jag legat på psyket sedan länge. Värsta stålkvinnan!!

 8. Emma

  Tänkte på gossen din som har feber och kräkningar, kollat uvi? Min dotter hade så efter en vecka med hög feber och kräkningar blev det akuten med njurbäckeninflammation. Hon hade inte ont att kissa så vi hade missat en uvi..

 9. Ann

  Hej!
  Jag förstår inte hur du orkar!
  Jag skulle bli skogstokig om detta hänt mig…..han har väl för faan ingen rätt att använda din bil…köra upp din bensin mm,mm,mm
  Lämna in den på invändig rekond o dkicka räkningen till honom,det är det minsta man kan begära.
  Hoppas ni slipper honom snart!
  Du är grym på allt<3

 10. Nina

  använda din bil utan att fråga dig om lov???? inte ok. Han får väl hyra en bil där alla barn får plats om han inte äger någon egen. nästa gång får du väl ta med dig båda nycklarna till din bil, eller låna ut den till honom mot att han tvättar den, tar med sig återvinningen eller något annat som skapar värde för dig.

 11. Lola (Carola)

  Blir alldeles varm i hjärtat av din berättelse om husvagnen … Såå nöjd o glad , trots gammal vagn o pinnar o annat som bara fungerar så dääär .. ;) Så härligt att höra hur NÖJD du är med allt! You rock girl! Ni kommer att få det super där ute!

  Trevlig sommar önskar jag Dig o alla barnen, ni e ba BÄST allihopa!

  Med undantag av “någon” då …

  De allra varmaste kramar fr mig <3

 12. Pia

  Vår granne svor en helg över Biltemas förtält. Det första gick sönder i dragkedjan nästan direkt, det andra höll men det gick inte att spänna. Det såg säckigt ut fastän A måttet stämde. Inte nog med att det ser osnyggt ut, vinden får lättare tag i ett löst tält och blåser sönder det. Han åkte tillbaka med det med. Det är vad jag vet om deras tält.