Familjen Annorlunda

Rättegång

Herregud.

Så kan man sammanfatta tisdagen om man vill.

Jag ska berätta mer om det, men jag får liksom inte ihop det, det är en hel dags advokatprat som ska sorteras..

Jag kan lugna alla med att jag HAR en advokat, som jag litar på och tycker om. Jag är en bad-ass men skulle aldrig ge mig på att driva min egen talan i en rättegång, även om jag gärna ville mellan varven;)

Jag skrev i nån kommentar att jag inte fick säga något, men det fick jag såklart., bara det att man inte får säga säker när man vill :)

Det var en rättegång som de väl går till antar jag, Först pratade hans advokat, framförde yrkanden och i hans fall, en massa skitsnack. Sen pratade min advokat, framförde mina yrkanden på ensam vårdnad. Och sa massa bra saker ;)

Sen rast.

Sen förhör med honom, under ed, vilket var sjukt kul, ska berätta för er sen varför, men vissa saker kan man inte neka till men som han ville:D Oj så ställd han blev, och jag var nästan säker på att han skulle fräsa” Vad har du med det att göra!? ”Men insåg att det inte funkade;) Så jävla kul. Dagens absoluta höjdpunkt.

Sen lunch, och sen mitt förhör, och att jag var sist passade mig utmärkt, då kunde jag bemöta all skit han kastat på mig. Att säga att jag är en väldigt bra mamma, och alltid har varit, det rimmar så illa med att sen säga att jag hänger ut barnen i media.

Hela skiten handlar om att han inte vill ha ensam vårdnad, han vill bara inte att JAG ska ha det, för då TROR han att jag ska vara med i TV med barnen, och ….tadaaa, snacka skit om honom.

Paranoid. I told you.

Det är, och har inte varit aktuellt, och det kommer med största sannolikhet inte att bli det heller.

Eller alltså, JAG kommer kanske snart stå i TV och kasta skit på honom, men det kan han inte direkt hindra, vare sig med ensam eller gemensam vårdnad;)

Han är helt nöjd med situationen som den är nu, gemensam vårdnad för att kunna lägga in sitt veto på saker som jag och barnen beslutar tillsammans. Inget ansvar. Han kan komma och sabba, passar honom utmärkt. Han får kontroll. Jag får som vanligt bara anpassa mig. Efter en idiot.

Jag fick ta emot massa skit, och när man tittar i backspegeln så inser man att han är helt utan skuld, och felfri. Det måste ju vara väldigt skönt! Inte ens att messa från Arlanda två timmar innan planet lyfter mot sju veckors semester på andra sidan jorden är fel, utan snarare helt i sin ordning. Han hade nämligen berättat för barnen hela tio dagar innan… det räckte tyckte han. Resan var bokad fyra månader innan. På fyra månader borde han ju liksom hunnit berätta lite tidigare, även för mig, men nej då. Anledningen säger han är att jag bara skulle gapa och skrika och hänga ut honom på nätet.

Vad han inte verkar fatta är att om han skulle göra bra saker, så skulle det inte finnas nån anledning att bli arg och gapa och skrika. Hur kan man vara så in i helvete korkad?

Hans morsa sen då… vilken otäck häxa. Hon såg gammal och sliten ut, som häxan i Hans och Greta.. och hatet som strömmade från henne mot mitt håll kunde man nästan ta på. Vad fan nu jag har gjort henne på riktigt?

Egentligen är det hela väldigt tragiskt, en morsa som håller ratten i ryggen på sonen med järnnävar. Som hejar på hans felsteg, och hyllar dem. Som inte får vare sig kärlek eller respekt från något håll, vad jag hör så finns det i nuläget absolut ingen, utom X-et som ens skulle lyfta ett finger för hennes skull. Det blir så när man är elak. Då blir man ensam. Att hon inte ens stannade för att stötta sin son efter att ha vittnat, tyder ju på att det finns noll empati där. I min ”ringhörna” fanns det tre personer, som stöttade mig, men hon kunde inte komma därifrån fort nog.

Usch.

 

Nä, jag måste samla ihop det här, för att få det begripligt. Jag ber att få återkomma. Domen kommer om fyra veckor, och jag kommer med största sannolikhet att förlora, det finns inget olagligt i det han gör nämligen, det är bara omoraliskt. Jag har lovat där inne i rättssalen att försöka skapa en debatt om det här, för efter att ha varit med om denna fars med soc-utredning och galenskaper, så har jag till fullo insett att vårt rättsystem har brister som inte är ok. Jag ska ta det så långt jag kan, det sa jag redan första gången på soc, och jag vidhåller det. Jag kommer alltså ”gapa och skrika” och han borde kanske tänkt efter lite före, för nu jäklar blir det krig, och han kommer såklart att befinna sig mitt i det, vare sig han vill eller inte. Tråkigt men sant.

Collateral damage.

 

Nu tänker jag skita i det här, och fira midsommar i morgon, i regnrusk;)

Jag har för avsikt att återta min vinnarposition på skyttet i år, förra året kom Sylvia och sköt 49p efter att vi båda krigat hela kvällen och skjutit ett antal 48p. Max är 50.

I år hoppas jag att hon jobbar, hehe;)

Närrå, det hoppas jag inte, men jag vill vinna i år! Nu kommer Janelle och Simon och firar med oss, och hon är bra på att skjuta hon med, och vi tävlar i samma klass nu förtiden…kan bli jobbigt;)

Jag hoppas såklart på hyfsat väder, men det ser ju inte så lovande ut.

Barnen och jag firar som alltid på vår festplats, som lever upp en gång om året och det är nu, Helen och Lars kommer åxå, och så syrran. Plus Janelle och Simon. Det blir bra ändå, även om det regnar men jag ogillar regn och rusk, för mig är det enbart löjligt att säga: ”Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder,” för fy farao vad jag inte tycker om att vara ute i skitväder, oavsett vad jag har på mig;)

 

Men nu tar vi midsommar hörrni!

Jag vill återigen tacka er, för alla era varma ord, de betyder så mycket! Jag tackar Helena för trisslotterna idag :)  och jag vill tacka Anna som var med mig som stöd i rätten när jag kom på att inte syrran och mamma fick vara med innan de vittnat. Jag vill tacka alla som stöttar mig, på vilket sätt det än må vara.

Tack! ♥♥♥

Jag kommer tillbaka snart, med både mitt vanliga svammel, och även mer om det här.

Ha en fin midsommar nu, var ni än är och vad ni än gör:)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Hejsan Carola
    Jag heter Anna och hoppas att allt ska lösa sig till det bästa för dig och barnen.
    Jag tyckte mycket om dej som person och tycker att ni är bra och jag tycker mycket om att läsa din blogg, om jag är det minsta orolig för något så brukar jag gå in och läsa din blogg och det får mig att må bättre och stärka min självkänsla du känns faktiskt som en som man väldigt gärna lyssnar på och din intervju hos malou von Sivers lyssnade jag på och även om jag inte vet alla detaljer så känner jag ändå att jag vill vara på din och barnens sida och hade jag varit ett litet barn så skulle jag gärna vilja ha gått på gympa och haft din duktiga dotter J. som gympafröken ha det bra Carola och alla barnen tänker på er mycket en stor varm kram till er alla från mej Anna.

  2. Jessica

    Hej!
    Jag har gått igenom samma sak som du med vårdnadstvist som var skitjobbig, med ett ex som ljög om precis allt! Jag fick till slut ensam vårdnad! De gör bort sig själva och kan till slut inte upprätthålla den fejkfasad som de har i början att de bryr sig om sina barn osv. Du ska se att det löser sig och att du sedan kan pusta ut med ensam vårdnad!
    Det är ofantligt skönt och ger en sådan lättnad. Inga mer bråk och jobbiga diskussioner kring minsta lilla.
    Lycka till och kämpa på!

  3. marie

    vill bara tillägga att man kan visst välja att flytta utan att kräva att bli huset ska säljas och att man ska dela på vinsten , så gjorde jag när jag ville separera ,detta var ju mitt val , då skulle ju inte han behöva sälja , jag tog bara med mig mina saker (och barnen iof) men de har umgåtts med sin pappa i ett normalt umgäge , jag fick skriva på att han tog över lånen ,känns ju som man inte kan kräva något annat när man är den drivande parten …….

  4. Lina

    Jag förstår inte hur det inte kan vara olagligt att bara lämna sina barn, att gå utan en förklaring oavsett om man lämnar dom hos den andre föräldern så kan man ju inte bara dra och skita i allt ansvar. Jag fattar inte hur en människa som gör så kan fortsätta att ha något att säga till om vad det gäller barnen, hur kan myndigheterna tillåta det? Den föräldern som står kvar och som aldrig skulle lämna sina barn borde självklart få ensam vårdnad, hur kan det fortsätta vara delad vårdnad när den ena inte delar ansvar??? Jag tror att vi är många som inte kan förstå hur man bara kan lämna allt bakom sig utan att kommunicera, som vuxen kan du ju inte göra så, oavsett vad som händer måste man som förälder ha en plan, barnen går ju alltid först, jag tycker att den som går inte borde ha några rättigheter kring barnen kvar, personen borde få bevisa att den inte skulle göra om samma sak igen men som det ser ut här så bevisade väl bara Perra att han kan dra på 7-veckors semester, borde inte han ha funderat på om barnen ville följa med åtminstone? Han verkar vara så fruktansvärt ego! Hur kan han ens ha en möjlighet att få ha fortsatt delad vårdnad?

  5. Sama

    Var du där själv eller var några stora barn också med? Hoppas ni får rätten på er sida så ni slipper denna pärs snart…!

  6. Anna

    Bara tänker lite högt nu!

    Vad händer om du skulle ”missköta” dig lite också. Glömma eller strunta i hans umgängesdagar. Ex: -hoppsan vi är i husvagnen, på lite utflyckt eller annat… Räcker ju att be om ursäkt ett par min innan. Barnen kan ju du ha sagt till innan.

    Rättegången kanske tycker att du är olämplig som mamma och tycker att Per borde ha ensam vårdnad. Undrar vad han tycker om det. Då kanske han tycker det är bättre att låta dig ”få rätt”?!

  7. Cleo

    Vilken resa du verkar ha gjort i rätten och förstår att det var jobbigt på alla plan. Tänk ändå att du gjorde det, du stod upp för dig och barnen, du kämpade/kämpar hårt för eran rätt till ett drägligt liv, fantastiskt bra jobbat =) Härligt att du hade stöd med dig där hela vägen, en eloge till er. =)

  8. Karin

    Tror inte heller att det är bra att skriva om sådana här saker i en offentlig blogg. Även fast du är arg ( med all rätt) så kanske det inte är rätt ställe att visa det här.
    Det kan väl också göra att de andra bara blir mer beslutna om vad de vill få igenom.
    Hoppa hursomhelst att allt ordnar sig för dig och barnen.

    1. Filippa

      Varför skulle inte det vara bra? Varför skall det smusslas med allting. Och visas upp hur fantastiskt allt och alla är trots att det inte är så. Carola gör inga fel. Hon berättar ju bara sanningen. Och ibland är sanningen inte alltid bra. Angående barnen som vissa retar sig på att hon talar om deras pappa. Dom vet väl redan om att dom knappt träffar sin pappa. Så det gör väl varken till eller från att Carola skriver något dom redan vet. Man kan inte dölja något för barn. Dom är säkerligen fullt medvetna om det själva utan att någon påverkar dom.

  9. Emma

    hoppas du ser detta – viktigt för barnen!

    ******************

    Vill bara säga att så fort barnen fyllt 13 år är det upp till dem vem de vill bo hos, enligt svensk lag. Det behöver inte ens vara en biologisk förälder. Det tog jag och min bror reda på när vi var mindre. Ingen vidare bra kontakt med pappa, så vi sa att om något skulle hända mamma, ville vi bo hos våran låtsaspappa.

    ******

      1. Emma

        Jag vet väl det. Men om det nu är så att det blir delad vårdnad så har barnen alltid en röst. De FÅR välja vart de vill bo.

  10. Karin

    Tycker mest att det är tragiskt att du på din blogg, offentligt smutskastar dina barns pappa på detta viset och med största sannolikhet färgar dem med dina åsikter om honom.
    Att det sedan finns hundratals korkade kvinnor som hejar på dessa galenskaper är bara skrattretande
    Tyck vad du vill men inte så dina barn hör/kan läsa, det gör dig bara till en lika god kålsupare som honom.
    Att du förklarar ”krig” mot honom är inte att se till dina barns bästa, du verkar mest vara hämdlysten mot P och det känns som att du inte kommit över det faktum att han valde att lämna dig.

    1. Ida

      Jag håller med om att detta gått lite väl långt. Förstår att Carola är förbannad med all rätt men till slut måste man acceptera faktum och kunna gå vidare. Ingenting blir ju bättre av att man smutskastar varandra.

    2. familjenannorlunda

      För att det ska kunna bli någon ändring på hur man som den som blir kvar med allt blir behandlad så måste man tyvärr berätta hur det går till, eller hur?? Hade han betett sig vettigt hade det inte funnits något att prata om! Det är exakt detta jag menar- man får inte höja rösten och berätta hur fan folk beter sig MOT SINA BARN, för då är det synd om barnen??? Hur ska det då kunna bli nån ändring? Om man beläggs med munkavle för att skydda ett idiotiskt beteende? Som i slutänden drabbar barnen så mkt mer än något annat!
      Jag fattar inte resonemanget.
      Barnen läser inte här, de tycker det är aptråkigt bara massa mammasnack så det behöver du inte vara orolig för. Var mer orolig över hur barnen mår pga sin pappas beteende! Att han lämnade mig är liksom en annan sak, men alla är vi överens om att man inte lämnar sina barn va?

      1. Karin

        Problemet här är ju att de som läser DIN blogg bara får ta del av DINA åsikter och inte får en helhetsbild, detta gör ju att alla påhejare faktiskt får en skev bild eftersom de bara ser ena delen av konflikten.
        Vi får ta del av din sanning, det betyder ju inte att det är det som är absolut rätt.
        Jag förstår att du är sårad och arg över det som hänt men ingenting kommer att bli bättre av att du förklarar krig mot dina barns pappa, den enda pappan de har.
        Jag som är skilsmässobarn och var 14-15 när mina föräldrar separerade och genomled ett helvete med anklagelser och skitsnack fram och tillbala vet hur det är att vara barn i en sådan situation, och det önskar jag ingen.
        Jag vet att du tror att du gör en bra sak här, och det kanske du hade gjort om du valt att vara privat och hållt dig på en städad nivå.
        I vart och varannat blogginlägg får vi läsa att P är en idiot ochh hans mamma en häxa samt hans nya en ”Thai” som stulit din man, det är sådant som oundvikligen kommer att hamna hos dina barn och de kommer att ta ditt parti bara för att du är deras mamma,
        Återigen, han är pappa till dina barn och även om han inte gör ett jättebra jobb nu så har han varit en fantastisk pappa och han kan bli en fin pappa i framtiden med, bränn inte de broarna nu!

        Carola: Vart och vartannat inlägg? Nädu. Så här är det: JA, läser ni här får ni BARA MIN version, det är så det funkar med bloggar liksom. Vill ni ha hans version får ni ringa och fråga, för jag vet inte heller den. Jag gör som jag vill, känner och tycker, och jag gör det med mina barn i främsta rummet. Du, och alla andra är fria att ha era åsikter, men jag gör ändå som jag vill:)
        Jag tror att jag kommer att göra en skillnad för många familjer, någon måste ju för fasen säga nåt!! Advokaterna tycker det är skit, folk i allmänhet tycker det är skit, alla tycker ju det, men ingen säger något. ”För barnens skull!” skitsnack. Det är för de vuxnas skull.Eller för den vuxne som beter sig som skit.
        Jag kommer berätta min historia, och jag föreslår att den som inte är intresserad av det klickar vidare:) Jag menar inte att vara oförskämd eller dryg, bara att jag inte tänker hålla tyst. Och vad det gäller att bränna broar…jag är inte ansvarig för att sköta hans relationer, hans broar får han sköta om själv med andra ord. Inte mitt göra längre.

          1. Ylva

            Ja man får ha vilken åsikt man vill. Frågan gäller vad man får kalla sina medmänniskor på offentliga medier. Kan inte det var straffbart?

          2. familjenannorlunda

            Säkert. Men antagligen finns inga resurser till att jaga folk för det. Finns liksom lite värre saker att bry sig om i världen. Jag lär knappast hamna i fängelse för det, och OM vore det skönt att bara bry sig om sig själv och låta nån annan ta hand om barnen så jag får vila;)
            Du använder flera namn, det är inte heller så charmigt ;)

        1. Karin

          Jag förstår att du inte alls förstår vad det är jag försöker komma till här, man måste nog som barn ha genomgått en skilsmässa för att kunna sätta sig in i hur barn faktiskt mår i såådana situationer.
          Jag själv och många andra med mig med samma erfarenheter vet hur jävla mycket man vill vara den föräldern man bor hos till lags, men det är samtidigt otroligt sårande att höra båder från sin egna förälder och på omvägar allt som sägs om den andre.
          Du får ha dina åsikter, liksom jag mina men det är inte schyxst av dig att prata om dina barns släktingar och pappa på det sättet du gör, det är INTE att sätta dina barns intresse främst.
          Jag försöker inte försvara P och det han gjort på något sätt men iom att du agerar som du gör så sänker du dig till hans nivå, så är det faktiskt!
          Det spelar ingen roll om alla dina läsare tycker att han är en skitstövel, så länge han inte gjort barnen illa eller något olagligt så kommer du med största sannolikheten inte att få igenom ensam vårdnad, och som ensam individ är det svårt att göra skillnad för andra.
          Att svartmåla sitt ex på en ffentlig blogg med massvis med läsare pga tidiagrare medial medverkan är liksom inte rätt väg att gå.

          Jag hoppas att allt kommer att bli bra för dig och barnen, att ni kan bo kvar i huset och du hitta ett bra jobb att försörja er på.
          Men jag hoppas samtidigt att alla barnen kommer att en relation till sin pappa i framtiden, och att du gör vad du kan för att vara behjälplig i det, för det är faktskt ditt ansvar som förälder.
          Jag är leden om jag lät oförskämd i mitt första inlägg
          // Karin

          1. familjenannorlunda

            Whatever. Vi har olika åsikter,och jag har för avsikt att inte låta mig tystas. Varsågod att tycka vad du vill om det:) . Mitt ansvar??? Hans ansvar då?? I enbart den meningen sägs det ganska tydligt. Jag har allt ansvar och han lallar runt som en untouchable person som kommer undan och alla säger att det är för barnens skull. My ASS

          2. Filippa

            Fel. Det är inte Carolas ansvar som förälder att hålla reda på den andre föräldern. Det är hans ansvar och enbart hans ansvar. Ska hon vara behjälplig i det tycker du? Så då ska hon stå där behjälplig när han gör som han vill och drar iväg i veckor och gör som han vill. Då skall kvinnan stå där behjälplig. Nej det ska hon inte. Hon har väl tillräckligt att göra? Utan att hon ska behöva hålla reda på en annan vuxen. Det är enbart hans ansvar. Och ingen annans. Vad hon säger om han och hans släktingar.. Dom tycker förmodligen redan det själva så det gör säkert varken till eller från vad hon säger.

          3. Emma

            Karin! Spännande att du tycker att man själv måste ha varit i din situation för att förstå. Då ska jag berätta något för dig. Jag är en vuxen kvinna idag men när jag var barn skilde mina föräldrar sig. Min pappa startade ett helt galet krig mot min mamma som bara ville väl. Hur illa han än betedde sig och talade illa om mamma kämpade hon ändå för att vi skulle ha en relation med honom. Förgäves, när vi såg hur han betedde sig mot mamma ville vi inte veta av honom. Idag tackar jag min mamma av hela mitt hjärta för att hon orkade kämpa för oss i rätten och inte gav upp. Jag beundrar både henne och Carola och hejar allt jag kan på Carola. Idag har jag en hyfsad relation till min pappa. Men kom ALDRIG och säg att det är upp till mamman att se till att det finns en relation mellan pappa och barn. Han är ju en vuxen (iaf på pappret) man och har ett eget ansvar.

  11. Anki

    Ledsamt om det blir som du tror o kommer att förlora i domen. Blir det så är det banne mig inte riktigt klokt o de ska i alla fall inte komma att säga att de gör det som är bäst för barnen.
    Håller tummarna hårt för dig Carola!
    Regnvåta kramar från Skåneland

  12. Diana (La Madre)

    Jag har inte följt din blogg länge, jag har ingen aning om vem du är, din ex-man eller hur ni var förr. Vet att ni vart med i familjen annorlunda men har inte sett avsnitt alls. Däremot vet jag att du skiljer dig, är skild och nu när jag råkar mig in här så får det mig att fundera lite …. är alla hans barn? har han alltid vart en idiot? varför stannade du kvar, varför skaffade du barn efter barn efter barn med en sån jävla idiot som han verkar vara?! Kanske han inte var det innan men kan en person förändras så mycket pga en skilsmässa?

    1. Sara

      Ja det är många män som gör. Speciellt när de träffar en ny kvinna. De blir som ombytta.

    2. familjenannorlunda

      Alla är hans barn, och han var en helt vanlig man och inte mer idiot än nån annan :). Jag är och var helt övertygad om att han gått in i väggen, en livskris och en depression och att det var anledningen till hans enorma personlighetsförändring, som alla som känt honom märker. Utom hans föräldrar. Han har dragit sig undan från de flesta vännerna åxå. Det är såklart mitt fel det med… Även fast flera av dem försökt prata med honom och inte ville välja sida till en början så möttes även de av tystnad.
      Han har varit en superbra man och pappa!!! Men något hände, och i samma veva kom den vidriga Toy och passade på.. Och på den vägen är det

    3. Annika K

      LA MAdre Eeehhhh say what??
      Du skulle bara veta hur djävla mycket folk kan ändra sig efter o kring en skilsmässa.

  13. Kerstin Tapper

    till slut kommer du att stå som vinnare och han, ja han kanske står på örona i en syltburk!! patetisk är bara förnamnet!!!hejja dej!! ny´¨u tar vi midsommar!! kramar till tusen!!

  14. Aino

    Jag sitter ganska ofta nämndeman i vårdnadstvister och får inte riktigt ihop det här. Vem säger att du inte har en chans att vinna? Tror iof det tyvärr kan vara olika i olika domstolar men här tycker jag ofta tröskeln till enskild vårdnad kan vara alltför låg!!! Samarbetssvårigheter är en helt legitim grund för att döma till enskild vårdnad. Att sticka iväg i sju veckor utan att meddela den andre i god tid med tanke på alla handlingar som kan behöva undertecknas under den tiden är för mig ett stort tecken på samarbetssvårigheter. Stort lycka till Carola!

  15. Ida

    Då var det väl bara tragiskt att Carola inte upptäckte detta innan hon skaffade nio barn med exet.

  16. Carina

    Carola! ”What goes around comes around” så du kan trösta dig med tanken att både X:et och fd. svärmor kommer att bli varse detta så småningom! Många styrkekramar till dig

  17. Morran

    Häxan (Monika Sandström) såg jag i ett reportage på nätet att hon upplevde att det var svårt att låna pengar av banken.
    Hon behövde låna pengar för att köpa bär och banken hade nekat henne ett lån på 90 000kr.
    Häxan och hennes avkomma vill åt kapital för att få firman att gå runt, därav att han vill åt huset och få till en husförsäljning.
    Sen om hans nio barn hamnar på gatan det är skit samma huvudsaken hennes livsverk Syltkrukan går runt. Vad skulle förresten P göra om inte syltkrukan fanns? Vi håller väl alla med om att han verkar inte så speciellt handlingskraftig?
    Snarare opålitlig, lat, omoralisk o s v, en sån person vill ingen arbetsgivare ha.
    Jag håller tummarna och tårna för dig Carola!

  18. matilda

    Hej!
    För att en gemensam vårdnad ska fungera krävs det ett bra samarbete mellan föräldrarna och jag tycker det är helt sjukt hur domstolen kan bedöma att detta sköts på bästa sätt för dina barn.

    Det finns en sak som jag funderar över. Flera av dina barn börjar möta tonåren, och det här med egna bankkort och pass (krävs även på mindre) leg etc kräver bådas underskrifter. Det blir extremt krångligt när den ena inte närvarar i relationen. Jag upplevde just denna saken när jag själv valde att separera ifrån min biologiska pappa som tolvåring.

    Jag hoppas verkligen att det löser sig för dig och dina barn på bästa sätt. Kram

  19. Ylva

    Är det någon som har hört x:ets version? Vad som är märkligt är att han strider i rätten för något som han skulle vara helt ointresserad av,enbart för att djävlas. Ledsen men jag får inte ihop det.

    1. ylva

      Det finns tyvärr många som inte bryr sig om sina barn men vill ha kvar vårdnaden för att de ska se bra ut utåt..

    2. Annika K

      Ooooh OM det finns folk som gör det för att djävlas. Been there. Mitt ex gjorde precis samma sak.
      Hoppas att du Ylva slipper vara med om det.

  20. Svandis Ros

    Gemensam vårdnad?!
    Visst är det intressant om det blir så!? Han som stack iväg o lämnade ingen kontaktinfo, tog inte ens själv kontakt med skolan för att höra om det var något som han behövde skriva på innan han tog semester???!!!! Men det blir då säkert ditt att lösa…

    Nu hoppas jag ändå att du får ensam vårdnad även om det är bra att förvänta sig det andra alternativet.

    Jag har väldigt svårt att tänka mig att han kan lura alla dessa människor… jag kan inte tro det! Men inget är klart förrän det är klart. Och ”vi” tar det därifrån :)

    Önskar Er trevlig midsommar <3

  21. Mia

    Jag fortsätter hålla tummarna för att du får ensam vårdnad! Låter inte klokt att besluta om gemensam vårdnad efter hur barnens pappa betett o fortsätter bete sig (illa alltså). Du o barnen behöver lugn o ro och du behöver ensam kunna fatta beslut om barnen. Det är ju ändå DU som finns där för dem 24/7! Glad Midsommar nu!

  22. nina

    Eller också att den ene löser ut den andre. Vet inga som köpt hus ihop, skiljer sig och sen ger den ena partnern huset gratis till den andre.

    1. Karin

      Nej, men det finns flertalet som ger sin del av huset till sina barn. Det vet jag flera som har gjort, där den ena föräldern har velat separera. Då har de gjort så för att barnen ska få bo kvar i sin trygga hemmiljö.

      1. Camilla hockeymamma

        Det går nog inte i det här fallet det enda som går är att han står kvar som ägare tills Carola har en inkomst så hon har råd att lösa ut (fanskapet) eller kunna köpa sig en ny egen bostad.Hur generös bank man än har så brukar de inte ge lån utan att man har en fast inkomst.

  23. nina

    Har ni en gång köpt huset tillsammans och båda lagt handpenning, och sedan gemensamt amorterar på det? Amorterar han fortfarande eller gör du det själv nu? Han vill alltså att huset ska säljas pga att han själv varit med och betalat o amortera på det och nu inte bor där? Men brukar det inte oftast vara så om två köper hus o är gifta och sen skiljer sig, att huset säljs och vinsten delas på två? Det är väl det vanligaste?

  24. Lena

    För dina barns skull tycker jag att det är hemskt att du misslyckats med att ha en bra relation till deras far. Det är de som blir lidande av det. Dessutom vore det bra om du jobbade med att inse dina fel för du har svårt med det. du har ingen aningen om varför han stack med en annan? Inte alls? Kanske lite nyttig tankeverksamhet . Slutligen anser jag att du borde varit mer framåt att finna en lösning i boendefrågan. Tänk om du inte kan ha barnen boende hos dig om det skulle bli tvångsförsäljning av huset om de skulle hamna i fosterhem. Lite snuskigt är det allt att du tjänar pengar på bloggen genom att smutskasta dina barns far så jag tänker inte gynna denna blogg mer.

    1. Madde

      och….. är du en av de få (enda?) som håller på P ? Kanske ÄR det P? men vet du vad- oavsett vem du är: större skitstövel än den mannen får man leta efter: VAD vinner han på delad vårdnad? Delar han allt ? Lika mkt närvaro per vecka om mamman ? lika mkt på föräldramöten, idrotter, laga mat, fixa runt i kring ? Visar ansvar när det gäller vad man lovar, visar och är en förebild ? Nääää, ge C vårdnaden och så får P leva sitt ynkliga liv på precis det ynkliga sätt han själv ställt sig i.

    2. Mia

      Haha, är det den gulliga farmorn som skriver kanske..
      Oavsett om en relation är bra eller dålig, så sticker man inte med någon annan. Vill man inte vara kvar så talar man fan om det och beslutar därefter hur man går vidare. SEN är det fritt fram att hoppa i säng med andra..!
      Skulle C förlora huset, som P även verkar vilja om jag förstår allt rätt, och hon inte kan ha barnen boende hos sig. Då hamnar de INTE i fosterhem i första hand, utan snarare hos den gulliga pappan. Och att han vill umgås med dem 24/7 verkar ju jäkligt sannolik efter hans mogna beteende..
      Under alla år P & C bodde ihop får man iaf gissa att de gemensamt kommit fram till att hon ska vara hemma med barnen. Då jobbade P och bidrog till alla kostnader som är i ett hem. Nu när P dragit sin kos så gissar jag att han inte bidrar pengamässigt mer än han lagligt måste, och alla vet att barn kostar mer än så. Så då är det väl bra att C kan få några extra kronor för sitt jobb med bloggen! Annars kanske farmorn kan koka lite extra sylt och skänka pengarna till dem, men å andra sidan så tror jag syltförsäljningen kommer sjunka markant framöver.. Hehe

    3. Ida

      Lena, hur kan du ens komma på tanken att försvara P. Mycket märkligt skrivet. Tycker nog att det är DU som borde tänka dig för en extra gång innan du yttrar dig.

    4. Pi@

      Hur kan man ha en vettig relation med nån som inte kommunicerar som folk? Och jag säger ingenting om att kärleken kan ta slut och att man träffar någon ny men man går för h-e inte bakom ryggen på den man är gift med och hoppar i säng med första bästa innan man gör ett avslut. Och vad fan ska hon tjäna pengar på då tycker du? Om du inte är medveten om det så är hon lämnad ENSAM med små barn. Idiot!

    5. Pernilla

      Till Lena. Hur vet Du att Carola har misslyckats i att ha en bra relation till barnens far??? Det verkar svårt att ha en relation till någon som inte är villig att kommunicera och uppföra sig som en vuxen. Du kanske ska ta och vända på frågan. Och vad vet om allt överhuvudtaget? Angående ekonomi och boendefrågan. Känner du Carola personligen?

    6. Ase

      Relation med en far som är beredd att låta barnen hamna i fosterhem för att kunna sälja huset :-), ahahahaha. Det går inte Lena. En ”man” som reser sig upp och går från fru, barn, hus utan ett ord, som vill träffa barnen några timmar då och då…eh vilken typ av relation talar du om?

    7. Karin

      Hej Monica, den sk farmorn, för det kan inte vara någon annan än du som har skrivit denna kommentar och väljer att kalla dig Lena.
      Trodde du inte att vi och Carola skulle genomskåda dig?
      Jag säger det igen, LÄGG NER!
      Säg åt din son också att LÄGGA NER!
      Ge barnen och Carola lugn och ro nu.

    8. Neta

      Misslyckas hon med att ha en bra telation? Vad gör han för det då? Tycker du det är att ha en bra relation när man messar från Arlanda att man ska vsra borta i flera veckor? Eller att man lämnar över allt ansvar för barnen till C, är det att lyckas ha en bra relation tycker du? Eller att man ställer sina 9 barn och deras mamma på gatan?
      I den stad Carola bor måste man stå ca 15 år i kö för en lägenhet och det finns inte längre bostadssociala kontrakt. måste hon flytta får han nog räkna med att ta barnen på 100%.

    9. familjenannorlunda

      Haha:) okey. Låt oss se här: han lämnade mig och barnen, gick utan ett ord och har sen inte sagt många ord, allra minst någon förklaring eller något som helst om framtiden. Barnen dumpades hos mig. Jag försökte på alla sätt och vis, jag bokade tid hos familjeterapeut, jag försökte ringa och messa, men möttes av total tystnad. Alltså, jag vet inte hur du funkar men jag kan inte kräla för folk som trampar på mig.. Det gör jag bara inte. Jag var krossad och han trampade ner mig ännu längre i marken, och du snackar om att jag misslyckats med relationen? Hur tänkte du där?? Vad exakt tycker du jag skulle gjort??
      Jag har nog väldigt bra koll på mina fel och brister, och har ägnat många månader åt att vända, vrida, och försöka se på allt ur andra vinklar, men det finns ingen tvekan, i detta gör jag allt rätt! Enligt barnpsykologen, enligt lagen, enligt moralen..
      En lösning på boendet, ja.. Det finns två lösningar; den ena att jag och barnen bor kvar här, den andra att han tar barnen och bor vart han vill men tar heltidsansvar. Bollen är hans där, det är han som har en schysst inkomst.
      Och så snuskigt att tjäna pengar på bloggen., jag ser det svårt att smutskasta honom, det gör han så bra själv ;)
      Tyck vad du vill, du är välkommen att traska några dagar i mina mockasiner så kan vi prata sen:)
      Hej då:)

    10. Ann

      Hahaha ja men då kan ju P få ta hand om alla barnen,det uppskattas nog av den nya
      Eller vad tror du Monica?

    11. Camilla hockeymamma

      Men du verkar ju insatt och veta varför han stack och då kan väl du berätta.

  25. Cecilia

    Hej.
    Jag blir så illamående när jag läser, om domen som kommer om fyra veckor. Att han inte kommer förlora, för han gör inget olagligt. Tror vi går igenom nåt liknande, jag vill skiljas från min man. Då valde han bort barnen i samma veva. Han höll sig borta helt och hållet i två månader. Nu spontan hämtar han dom på dagis, och lämnar dom där han känner för. Han vägrar skriva på delgivningskvitto för skilsmässa, han bråkar om boende. Han ljuger för tingsrätten och påstår att han kommit med förslag, gällande allt!? Jag får maktlös stå och titta på, vara stark och se till så att mina två barn har det bra. Jag dokumenterar allt, datum och vad han gör. Vissa dagar går åt till att ringa, ringa ringa ringa. Hans föräldrar backar upp honom, vilken blåsning jag åkte på där. Jag trodde de var världens snällaste människor. Att dom vänder mig ryggen kan jag ta, men barnen. Usch. Till vårt system, de är helt sinnessjukt att folk som gör på de här viset inte straffas. Vi som gör rätt straffas, och ska bara gilla läget. Vad hände med barnens rätt, till trygghet och allt som hör till de kan man undra. Jag blir så arg. Har följt dig många år men aldrig kommenterat. Du gör de så bra och jag hoppas att jag tar mig igenom de här lika stark som du varit. Du verkar verkligen vara nåt alldeles extra. <3 pssst, du behöver inte publicera min kommentar. ;)

  26. Anneli

    Gemensam vårdnad innebär ett gemensamt ansvar för barnen. Och det gäller ju allt, kläder, mat, fritidssysselsättningar, fixa med födelsedagsfiranden, storhelger, kontakt med förskola/skola/tandläkare/läkare mm.
    Att en förälder gör allt och den andra dyker upp nån timme i månaden på umgänge är knappast en definition av gemensam, undrar verkligen hur de i domstolen tänker där. Det rätta och mest moraliska vore att ge dig ensam vårdnad och P umgängesrätt.
    Jag hoppas och önskar att du och barnen får en fin midsommar med varandra och familjen! Ta hand om er och koppla bort allt dumt för några dagar. :)

  27. Frida

    Säger dit ex öppet att han inte vill ge dig ensam vårnad pga av han är rädd att du ska vara med i familjen annorlunda igen? Om så fallet går det typ inte skriva något avtal där du lovar att barnen inte ska vara med i tv om du får egen vårdnad?

  28. Karin

    åh vad jag hejar på dig! ❤️
    Dina barn har tur som har dig som mamma. Jag önskar så att du sopar banan med den patetiska nollan.
    Ikväll är det dessutom din tur att vinna skyttet

  29. Maria

    Önskar dig och barnen en trevlig midsommar :-). Här i Skellefteå är det strålande sol, inte ett moln på himlen och 19 grader i skuggan, hade jag kunnat så skulle jag skickat solen och värmen till dig så du fått lite extra energi. Kämpa på, någon dag så kommer karma och knackar på dörren……..

  30. susanne

    Hejja Carola
    Du är stark och har helt rätt åsikter, keep up the good work. Tycker att soc är rena skräpet. När jag skiljde mej (vi har 3 gemensamma barn) så flyttade pappan 110mil bort. Och jag frågade om hans umgänge och hur mycket han skulle träffa barnen. När jag frågade soc om jag hade rätt att kräva visst antal veckor på tex sommaren så svarade dom. Pappan har bara rättigheter men inga skyldigheter (alltså han får träffa dom 2 helger i mån och var annan jul och 4 veckor på sommaren) men vill han inte så behöver han inte det?????? Man liksom VAD!!! KRam och fin midsommar till dej// Susanne

  31. Ase

    I en sån här konflikt brukar man inte döma till gemensam vårdnad då det inte gagnar barnen att föräldrarna inte kan samarbeta. Var inte Perra med i FA :-)? I TV:-)? Och tillät barnen att vara med. Varför tror du att du förlorar rättegången? Om du gör det så överklagatrevlig midsommar <3

    1. familjenannorlunda

      Jodå, han var den som var drivande på Fa! Men nu har han ju dumpat nio ungar och får kanske mer av arga blickar än skriva autografer och det är ju jobbigt. Rätt åt honom tycker jag;). Så nu vänder han och skyller på att det är för barnens skull… Han vill inte att de ska bli uthängda, när det handlar om honom själv.. Patetiskt.
      Jag förlorar för att lagarna är fyrkantiga och skiter i moral. Men jag fick säga saker, och han fick säga saker högt och kanske hörde han själv hur töntigt det lät..oavsett så kan jag inte lägga mig utan strid :)

      1. Ase

        Förstår men som jag skrev: kan inte föräldrarna samarbeta så får en av dem vårdnaden så varför skulle du då förlora?

        1. familjenannorlunda

          Det verkar som att det inte fungerar så.. Det som sägs här är att jag inte har nån chans. Men jag hoppas att du har rätt !

          1. Loppan

            Om det bli gemensam vårdnad hoppas jag innerligt att du ser till att det blir varannanvecka-boende. Kortsiktigt förlorar barnen hårt, jag vet. Men snart ger han upp och ger dig vårdnaden frivilligt och barnen vinner i längden. Man kan inte ha vårdnad utan ansvar och då ska ansvaret delas!

          2. Therese

            Om fortsatt gemensam vårdnad blir det slutgiltiga så bör väl även rätten se till att informera P och vilka skyldigheter han då har gentemot sina barn. Gemensam vårdnad innebär ju då att man gemensamt vårdar sina barn. Inte att ena parten vårdar till 99% och att den andra tar 1% när det passar.

          3. Ase

            Vem säger så? Läs docialtjänstlagen så ser du att det hela tiden handlar om barnens bästa och är konflikten för stor så tilldöms en förälder vårdnaden. I detta fall, när ynkryggen inte ens vill ta ngt som helst ansvar utöver sina timmars umgänge så måste det bli så, om inte, överklaga <3.

        2. ylva

          Har man samarbetsproblem så kan man inte ha gemensam vårdnad. Dock så är tröskeln väääääldigt hög och rätten brukar anse att de flesta konflikter går över och inte är något att bryta gv för.

  32. Camilla hockeymamma

    Även om du nu inte vinner så har han ju ändå i någon mån fått svara för sina handlingar,han får sitta där och svara på frågor under ed och kanske fick du svar på saker du har undrat över bara det kan ju ses som en seger.Vi får väl se hur det går,önskar dig lycka till och trevlig midsommar.

  33. Carina med tjejerna

    Hoppas tingsrätten ger dig ensam vårdnad även om det kanske inte är sannolikt. Har själv erfarenhet av rättsväsendet i det här landet, både vad gäller familjerätten (där vi fick gå ett steg längre än tingsrätten och där fick vi ”rätt”).
    Nu har vi en tvist angående ett bilköp, där bilen visade sig vara defekt och inte går att använda, vi har konsumentköplagen på vår sida och både konsumentverket och advokater har sagt att vi har rätten på vår sida att häva köpet men tingsrätten delade inte den uppfattningen, då en ensam domare i fallet dömde till bilhandlarens fördel. Så nu ligger det och väntar i hovrätten där vi hoppas på bättre tur. Dessvärre tappar man tron på rättsväsendet i det här landet :(
    Ha en trevlig midsommar trots regn och rusk :)

  34. eva

    Den där ”farmorn” har nog stor del i hur han agerar. Han kanske inte klarar av att sätta sig upp emot hon.
    Det är ingen ursäkt för hans beteende men det kan vara en liten förklaring till att han gör som han gör.

    Så tragiskt, så ledsamt att han inte inser att de han gör mest illa är sina barn.
    Stackars dig Carola, tänk så här ”ett steg i taget det är aldrig kört”.

    Tids nog kommer karman att slå tillbaka på dem och jag kan inte tänka mig att han kan få ett bra liv med ett sådant bagage, dvs att han bara drog ifrån sin stora familj och lämnade dig ensam med allt.
    Kramen till dig!

  35. Sarah

    Som vanligt tycker jag att det är svårt att förstå när allt är så ologiskt! Var bor barnen nu? Vem har gått/sett till att det blivit konfirmationer, skolavslutningar med allt vad det innebär? Vem ser till att barnen mår så bra det bara går.?Vem sätter barnen först?Och ÄNDÅ ska du sitta och försvara dig mot att du INTE skulle vara bäst att vårda dina barn???Allt är så sjukt! Dom kan väl se att han varken har tid,(??),lust eller kunskap att ta hand om barnen.Han har väl inte visat nåt av detta eller??Så jävla energikrävande för dig!!Hoppas att detta snart är över så du kan ängna din tid och ork till annat .

  36. Sara

    Heja heja du fantastiska underbara kvinna!!! Jag kommer snart att hamna där du är. Exet ska, säger han, gå till soss och ”prata”. Varför? Därför att han vill hämnas. För att jag gjort slut ( ett antal ggr) då jag inte vill leva med en man som tillbringar all sin tid med sina vänner och andra kvinnor. Med en man som i flera års tid jagat unga kvinnor gått som åldersmässigt är 20 år yngre än oss. Som registrerat sig på otaliga datingsidor där han är singel och söker kvinnor från 18 år…osv!! Det jag ville var att vi skulle leva som en familj. Nu vill jag ha lugn och ro och jag vill att barnen och jag ska få leva ett lungt liv utan tjafs och bråk.

  37. Sommarkurs

    Pi@ min dotter har ledsagare, men det är inte för att hon är korkad. Dra inte in funktionsnedsättningar i samma ämne som en kall och hänsynslös människa är du snäll.
    Carola-jag hoppas att ni får en fin midsommar och jag måste säga att jag hade ingen aning om att rättsväsendet funkade så illa. Jag är illa berörd över detta och är chockad att det får gå till så här.

    1. Marie

      Tror nog hon menade en ledsagare från psyk, alltså en vårdare, inte en som har hand om dom med funktionsnedsättningar. Har också barn med funktionsnedsättningar med uppfattade det inte som du.

    2. Pi@

      Marie uppfattade det så som jag menade det. Ber om ursäkt om du (och/eller nån annan) tog illa upp.

  38. Rutisen

    Hejja dig Carola, bra att höja rösten om det här med vårdnaden om barnen vid skilsmässa, massa rättigheter för de vuxna…..men vem bryr sig om barnens bästa? Rättsväsendet är så fyrkantigt, barn är olika individer som har olika förutsättningar,.

    Hoppas du och vi tillsammans kan göra skillnad.

    Hemskt när en vårdnadshavare utnyttjar sin position…….

  39. Mia

    Ja du Carola, det är skrämmande hur en människa som du delat så många år med och fått nio barn tillsammans med kan förvandlas till en riktig jävel. Hoppas allt går din väg så att du och barnen kan få lugn och ro. Ha en riktigt trevlig Midsommar.

  40. pia

    Heja dig, sicken nolla P är :( Önskar dig och barnen och hela din familj en skön midsommar. Kramar i massor till dig du härliga kvinna =)

  41. Lene

    Fira midsommar utan dendär i tankarna.
    Ha det så bra med barn och vänner. Jag håller tummarna på 50p till dig.
    Varma sommarkramar till dig och barnen.

  42. Birgitta

    Carola!
    Vilken jubelidiot till karl. Pinsam och helt utan vett.Han gör ju detta för att jävlas med dig.Men samtidigt jävlas han ju med sina barn. Fattar han inte det.Låt han brinna i helvetet.Fortsätter han på detta vis går det till slut illa för honom. Du klarar dig alltid.Du är den starka och tryggheten för dina barn. Kramar

  43. Cecilia

    Vilken soppa.Har barn med en sån jag med.Det stavas PSYKOPAT -han hade också en morsa med ratt i ryggenGlad Midsommar till dig och din familj☺

    1. My

      Lär väl vara hans mamma som är psykopaten medan han enbart beter sig som en stor idiot.

  44. Pi@

    En sån patetisk nolla han är. Är det ’bara’ omoraliskt att skita i umgänget i flera veckor utan att meddela i tid? Han bryter ju ett avtal och det borde klassas som olagligt. *tycker* Sen borde det även vara olagligt att få gå lös utan ledsagare när man är så j-a korkad!

    Du får tänka dig att du siktar på en bild av dåren så ska du se att vinner skyttet i år. :-D
    Trevlig midsommar!

  45. Russintanten

    Önskar er alla en riktigt glad Midsommar..Det regnar i Västergötland och det är kallt,men gubben och jag stannar inne

  46. Annica

    Önskar dig en riktigt skön midsommarhelg! Det är du värd! Håller alla tummarna för dig! Han får nog snart doppa huvvet i sin egen syltburk!

  47. Neta

    Och i slutänden så kommer han att stå där ensam också för barnen märker ju mer och mer ju äldre dom blir. Dom är ju smarta dina barn och henomskådar honom snart!

    1. Rutisen

      Tyvärr kanske HAN inte bryr sig om det…………..Det är det sorgliga i det hela, men om han nu mår så dåligt, varför inte bara ge ensamrdnad till Carola, istället för,att bara sätta käppar i hjulet, hat föder hat.! Ge barnen och Varola lite frid…..träffa barnen då och då kan han göra ändå, och slipper allt ansvar, vilket han ändå visat att han inte är intresserad av, så enda anledningen till att P vill ha delad vårdnad måste vara för att Jävlas……och DET är ingen bra anledning, nä P släpp taget, och alla kommer att må mycket bättre, ta ett snack om att du vill träffa barnen med C men att du lämnar över vårdnaden till henne…..du ska se att ni alla kommer att må mycket bättre.

Comments are closed.