Familjen Annorlunda

Tack igen ❤️

Ni puffar mig alltid uppåt, tack för att ni lyfter upp mig när jag störtar!

I morgon, tisdag, får ni hålla era tummar för mig hela dagen, från 9-16.

Den som vill kan få skriva en kommentar här och intyga att jag inte hänger ut barnen här på bloggen på ett sätt som är skadligt för dem, som lite motvikt till de ”bevis” som inkommit. 

Fy fan så trött jag är på trams.

Lite ” roligt”, (hur man väljer att se det,) är hur ett inlägg här vändes för att passa in i ett annat sammanhang. Orka!

Nåväl, håll era tummar är ni snälla ❤️

Nu sängen!

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anneli

    Har inte läst nåt på din blogg som skulle kunna räknas som uthängande för barnen. Och dina barn är ju stora nog att själva tala om ifall de känner sig uthängda så gör dem inte det så är ju det i sig ett bevis till din fördel.

  2. Sarah

    Alltså!!! Jag vill så gärna att Carola ska få ett”brejk”nån jävla gg. Om hennes bil är skit kan inte nån bara ” sponsra” med en ny.Jag skulle gärna göra det men har väl typ råd med en backspegel .Men tro mig jag skulle gärna skänka en slant om nån startade en insamling.Detta handlar om att vi kvinnor/mammor måste hjälpas åt !!!När nån har det jobbigt så måste vi alla lyfta och hjälpa .Oavsett om vi känner personen eller ej.Kvinnlig solidaritet!

  3. Marie

    Jag upplever att du är personlig men inte privat. Det är stor skillnad. Vi som läsare vet en del om er men vi får bara skrapa på ytan. Djupet håller du för dig själv o det beundrar jag dig för!

  4. Lisbeth

    Hoppas allt gick din och barnens väg igår! Önskar att man kunde göra mer än att tänka på er, men kanske våra tankar kan ge lite styrka.
    Varma kramar

  5. Monica(en annan Monica)

    Verkligen ”mogen” man Perra, som skaffar barn nr 10, då han inte ens har rett ut allt i samband med skilsmässan och inte tar ansvar för de 9 som redan finns! Tror han försöker övertyga rätten att han NU behöver huset eftersom det kommer en bebis snart och det skulle inte förvåna mig det minsta om han lyckas! Hur gick det Carola?

  6. Milla

    Ärligt vad är det fel på Sveriges socialtjänst kan de inte se hur du kämpar
    Att vrida och vända på sanningen är tydligen ok finns det inga tydliga lagar de är tvingade att följa NEJ du hänger inte ut dina barn tvärt om tror jag barnen är stolta över vad som skrivs om dem framför allt älskar de sin mamma Det är
    Ju inte du som lämnat barn och hem har
    Själv många barn vet att det krävs otroligt mycket du är otroligt bra mamma

  7. Katie

    Tänker på dig! Tänker på barnen! Förstår inte att ni ska behöva genomlida detta! :'(
    Det känns inte okej! Finaste ni!
    Många kramar!
    Hoppas allt har gått bra <3

  8. Anna

    Lite sent nu när hela dagen har gått, men jag hoppas verkligen att det gick din väg!
    Du är en fantastisk mamma till dina barn, som gör allt för att de ska få det så bra som möjligt! Att du ”hänger ut” dem på bloggen? Nej knappast – när du skriver om dom så gör du det på ett bra och kärleksfullt sätt. Och med glimten i ögat. Jag hejar på dig, och barnen Kram!

  9. Annika

    CAROLA……..DU ÄR BÄST!!! (Jag citerar Carl Philip, hihi)
    Hoppas att det gick bra idag och att han fick sina fiskar varma!
    Kramar från Holland

  10. Kerstin Tapper

    du hänger definitivt inte ut dina barn!trams!! jag håller alla tummar och tår för dej.hundra kramar från mej till er

  11. Nettan

    Tänk om alla 150 personer som kommenterat här, skickade 100kr… Kanske skulle det räcka till lite hjälp med bättre bil. Allmosor eller inte men gåvoskatt finns inte så hellre ge till ngn jag verkligen vill hjälpa.Naturligtvis dig Carola , men barnen också. De behöver en mamma som får lite hjälp att orka! Jag tror mer på detta än några trisslotter. Jag tror Janne mig jag skickar en hundring imorn!

  12. Lotta

    Brukar inte skriva men vill bara hälsa att jag tänkt på dej i dag! Styrkekramar!

  13. Nina

    Carol hänger inte ut sin exman eller sina barn på bloggen. Carolas blogg är en helt vanlig livsstilsblogg, det är inget konstigt eller extra avslöjande med Carolas blogg

  14. Evalena

    Nu får han väl ge upp!!! Stå på dig Carola du är värd så mycket mer än den skit du får från honom med familj! Vad är de ute efter? I min värld gör de bara sig själva en otjänst. Vet hur du har det då jag blivit helt utfryst från pappans släkt men, idag har jag tre underbara barn som bryr sig mycket om mig. De är vuxna nu med egna barn och jag är en älskad farmor/mormor vilket de bevisar gång på gång. All styrka och kramar till dig och barnen.

  15. Anna

    Finaste du. Jag har hållit tummarna hela dagen för dig. Hoppas att det gick så bra som det kunde gå. Styrkekram

  16. Rutisen

    Vad??? Hur skulle någon kunna få det till att du hänger ut barnen här? och att de skulle ta skada av det? Själv tror jag att det barnen kommer att ta STOR skada av är en pappa som bara lämnar dem, kommer och hälsar på lite då och då……, här kan vi börja prata om att skada sina barn!!!

    Carola – DU
    R den stora HJÄLTEN glöm aldrig det!

  17. Annette

    Håller tummar och tår. Jag tycker det räcker med det någon ställt till med, men vissa har ingen skam i kroppen:( All lycka till dig och dina barn.

  18. Linda

    Du ”hänger” väl för 17 inte ut några barn?? Det är ju absurt! Du pratar om din familj, ja. Men det gör ju de felsta bloggare. Olyckligt nog befinner du dig i den där farsen, det är enda skillnaden.

  19. Sandra

    Tycker du är helt fantastisk som kämpar på. Att du skulle hänga ut dina barn är helt absurt. Det finns bara en person som skadar barnen och det är han som bara reste sig och gick. Hoppas det gått bra idag

  20. M

    Har läst ditt inlägg från igår först nu, men jag hoppas verkligen att allt gått bra för dig och barnen idag. Jag tycker att du är en fantastisk mamma, en stark kvinna som pluggar på heltid och tar hand om hem och familj helt själv. Du har kloka värderingar och barnen kommer alltid i första hand, varma kramar från en trebarnsmamma som håller på dig!

  21. Sofia

    Jag kan inte se något skadligt med det du skriver. Du skrev ju innan också vad jag kan förstå. Alla kraft och lycka till imorgon!

  22. My

    Ni var ju två om beslutet att vara med i Familjen Annorlunda = att ”exponera” era barn från första början. ;)

  23. Linda

    Hej Carola! Hoppas att det gått bra för dig idag. Har tänkt mycket på dig. Är själv mamma till 9 barn och beundrar dig nåt enormt. Vet hur vardagen ser ut i en storfamilj. Läser din blogg varje dag och du hänger absolut inte ut nåt av barnen. Tvärtom, vi får inte veta speciellt mycket om dem. Tycker du fokuserar mera på annat som t.ex träningen, skolan, hus, hem, gräsklippare, husvagn och bil. Bra så!

    Måste ge dig en extra eloge för klättringen upp på Skuleberget! Körde förbi där i helgen och tänkte på dig. Det kan jämföras med livet i en storfamilj: spännande, utmanande, ibland kämpigt men du klarade det galant! Lika galant som du klarar dygnet-runt-jobbet med barnen. Superwoman!!

  24. Lola (Carola)

    Oj oj bästaste Carola, verkligen MED Dig i tanke o hjärta genom allt detta!!

    Du hänger inte på NÅGOT sätt ut barnen här!!

    Nu måste det snart till ett underverk för Dig o barnen så ni får lugn o ro äntligen!
    Kan inte denna man GE SIG!! ??

    Världens största kram till Dig o barnen!! <3

  25. Sandra

    Hej! Jag brukar alltid läsa din blogg men aldrig kommentera den, inte förrän nu. Måste bara få säga att du aldrig ,aldrig lämnat ut era barn på något sätt som skulle vara skadligt eller utlämnande på något sätt. Om någon tolkar det så undrar jag vad de baserat det på i så fall?!! Du skulle säkert vilja skrika ut din frustration men du är väldigt diplomatisk och försiktig med hur och vad du uttrycker i din blogg. Det ska du ha all heder för! Tror inte jag skulle ha klarat av detsamma om jag varit i samma sits som du. Håll ut och tappa inte tron på dig själv eller vad du tycker är rätt och riktigt för dig och barnen!!! Vänligen Sandra

  26. eva

    Applåder… hoppas du inser Carola vilken enorm positiv syn alla människor har på dig.

    Sträck på dig och ta till dig all bekräftelse om att du är en bra mamma och att du är väldigt omtyckt av så många.
    Barnens pappa borde inse att det bästa han kan göra för barnens skull är att låta dem och du bo kvar i huset och få fortsätta med ert liv i lugn och ro.

    Skämmes ta mig fan ifall han inte begriper sitt eget ansvar i den stora familj han en gång i tiden skaffat sig..
    Kramar OM och hoppas att förnuftet segrar.

  27. Carina

    Om nu någon myndighetsperson är intresserad av detta: Jag känner inte Carola men har läst hennes blogg i flera år och min bestämda åsikt är att bloggen handlar mest, hör och häpna, om henne! Sedan är naturligtvis barnen en stor del av hennes liv och ja, de är ofta med i bloggen men det som skiner igenom när de kommer på tal är Carolas stolthet över och kärlek till dom, ingenting annat. Uthängda, vad är det för fånerier?

  28. Anna

    Ska tänka på dig imorgon ♡ Jag tycker att du borde bli årets Mamma o få något super häftigt pris. Du verkar göra allt för dina barn, deras bästa kommer alltid först, dessutom är du ensamstående förälder. Jag beundrar dig verkligen hur du är som mamma, helt klart en förebild för oss mammor.
    Stor KRAM

  29. Pernilla

    Vore det inte för dig hade inte exet kunnat lämna allt som en ynkrygg och leva sitt nya tonårsliv. Hur kan man ens försöka att se sina barn i ögonen efter det som han har gjort? Visst tar äktenskap slut ibland, men då ska man ta sitt ansvar gentemot den man levt ihop med. Och dessutom hade du inte skrivit om barnen här i din blogg hur faaaaan skulle P veta hur dom har det? Han sitter väl hemma med fördragna gardiner och smygläser så att inte leksaken och mammsen ser. Carola-du har vunnit den största vinsten redan!! Du har barnen och som bonus har du blivit av med karlslusken utan ansvar. Dina barn kommer att tacka dig för allt du gjort och gör för dom. Stå på er och ta hjälp av din omgivning. Det här fixar du starka kvinna.

  30. Maria

    Hallå eller, du hänger inte ut dina barn, inget skadligt alls. Jag håller alla tummar å tår jag kan för er. Kramar i massor

  31. carina

    Du hänger verkligen inte ut dina barn,det är ju tur för dom att det var du som var deras mamma,när den andra föräldren bara lämnade allt och drog. En bättre mamma hade dina barn inte kunnat få,du ordnar med allt även om det säkert är tufft många gånger. Jag beundrar verkligen dig,du borde få utmärkelsen som ÅRETS MAMMA:-))

  32. Madeleine

    Du är en fantastisk mamma som gör sitt allra bästa för alla sina barn! Du hänger definitivt INTE ut dem..dock undrar jag om deras ”far” skäms över sina beslut i sitt liv och vill inte att sanning ska komma ut

  33. Anneli

    Håller med så många andra som skrivit här: Nej Carola, du hänger inte ut dina barn! Du är den som ger dem villkorslös kärlek, trygghet, mat på bordet, rena kläder, ett varmt hem, en fungerande vardag och lär dem om livet. Dessutom så orkar du engagera dig och göra saker med dem, vilket inte många gör.
    Att säga något annat är så lågt och fel så det inte är sant. Du är barnens klippa i havet. Någon annan valde något annat och får stå för det också, utan att ge sig på dig. Det vore bättre om han lade sin energi på sitt eget handlande och alla konstigheter han pysslar med. Vi är många som bojkottar ett visst företag pga detta.
    Håller på dig och hoppas ni äntligen får någon ordning på det hela. Du och barnen behöver få lugn och ro, med en ljus framtid. Kram!

  34. Desirée

    Håller tummarna för att sanningen kommer fram och att du får all cred som du är värd för att vara en sån supermamma!
    Du har aldrig hängt ut barnen så länge jag har läst din blogg, det var det dummaste jag har hört!
    Heja dig!!

  35. Lotta, jur.kand.

    Jag läser din blogg ofta och slås av hur stark och duktig du är! En riktig supermamma/kvinna! Och du hänger absolut inte ut dina barn! Lycka till med allt!

  36. Marita l

    Jag håller verkligen tummarna att allt går bra idag! Att du hängt ut dina barn här på bloggen har då inte jag märkt. Dina barn har en toppen mamma som verkar ha lösningar på allt. Stå på dig Carola dom får inte hålla på så här hur länge som helst. Kramar till dig och dina Goa ungar!

  37. Susanne

    LYCKA TILL CAROLA! Du har aldrig hängt ut dina barn på något sätt i din blogg. Jag har läst din blogg länge nu. Du är en toppenmamma i alla väder! Som du har blivit behandlad av ditt ex så är det inte konstigt att du måste ventilera det i din blogg tycker jag och då har du ju inte ens sagt allt som du brukar skriva. Visst finns det väl ingen lag som säger att det är förbjudet… Men klart att ditt ex tycker det är jobbigt att läsa vilken idiot vi tycker han är, men det är ju hans egna fel. Han kan fortfarande försöka göra bättre om han bara vill…

  38. Marita

    Jag har jobbat som pedagog i 27 år, det som är skadligt i den här historien är att en förälder väljer att lämna och överge sina nio barn. Man behöver inte ens säga nåt mer…det är sååå sorgligt. Och att sen försöka skuldbelägga den förälder som står kvar och tar hand om dessa fantastiska ungar, det är riktigt USELT gjort. Carola…du är fantastisk!!!

  39. Anna-Karin

    Till Carola!
    Jag upplever din blogg som mänsklig och uppriktig. De känslor du har kan man även se i bloggen, Dock. med en distans så att varken personer du är arg/besviken på eller dina barn hängs ut eller beskrivs på något fult eller otrevligt sätt. Dina barn visas alltid respektfullt och fint. Många gånger frågar du ju dem dessutom om liv att få skriva eller visa vissa saker som kan vara känsliga för dem. Jag kan även förstå/se/läsa
    att din ilska och besvikelse mot din fd man beskrivs med mildare bokstäver. Du är säkert mer arg och besviken än du låter oss veta. Jag kan inte se någon skillnad på att prata om sin skilsmässa, sina barn, sitt liv osv med personer man träffar i en affär eller liknande, eller att skiva i en blogg. Jag önskar dig och dina barn all lycka och kärlek i alla världens dagar!

  40. Karin

    Hej Carola!
    Du har ALDRIG hängt ut barnen här på bloggen! Och ingen annan stans heller!
    Du har ALDRIG skrivit nånting om dom som skulle kunna uppfattad som skadligt eller kränkande på något sätt!
    Tvärtom, allt du har skrivit är på ett mycket kärleksfullt sätt, allt du skriver om visar på kärlek och omtanke, ingen kan någonsin komma och påstå nånting annat.
    Du är den perfekta mamman, och jag håller mina tummar för dig allt jag kan idag (gissa om det är lite svårt att skriva när man håller i tummarna samtidigt )
    Jag tänker på dig, och du vet att vi är många som står bakom dig idag! ❤️
    Kram från mig!

  41. Helén

    Du är värd all stötning som du kan få.
    Du har väl ALDRIG hängt ut barnen eller den där saken.
    Håller alla tummar och tår att det går bra imorgon

  42. Carolina

    Carola, du starka omsorgsfulla kvinna!
    Har följt dig i över ett år, har ALDRIG reagerat på något som du skrivit om barnen!
    Däremot har jag reagerat STARK på hur en vuxen människa kan välja att inte tillbringa/uppfostra/vara närvarande i sina barns liv!!!
    UMGÄNGE- va fan är det för påfund?
    Styrkekramar till dig och barnen!!!

  43. maria

    Du hänger aldrig ut någon här på bloggen, varken barnen eller deras fega pappa

    Håller tummarna för att allt går bra

    Kramar Maria i Skåne

  44. Jenny

    Carola du underbara starka kvinna, jag håller alla tummar och tår för dig idag! Massa styrkekramar till dig <3

  45. S

    Att någon ens tänker tanken att du skulle hänga ut dina barn i bloggen är helt sjukt!!
    Dessutom är några av barnen tillräckligt gamla för att själv säga nej om du skulle ta en bild!
    Nä, skärpning på folk!!

  46. Margareta

    Carola ,jag har följt din blogg i ett par år och jag är så otroligt imponerad av din styrka. Hur du fixar med allt trasiga toaletter, ledningar, bilar men framförallt dina Barn. En situation som de flesta av oss skulle bryta ihop utav. Jag är en kritisk person som tycker att många bloggare lägger ut sina barn alldeles för mycket och ibland skriver sånt som vi vuxna skrattar åt men som inte är roligt för barnen. Däremot kan jag inte komma på ett enda tillfälle då jag reagerat och tyckt att du gått över gränsen. Jag har jobbat med barn i många år (lärare) och också haft mycket kontakt med barn vars föräldrar valt att separera. Det är ju en livskris för barnen när föräldrarna skiljer sej och det är så otroligt viktigt att man har barnens bästa för ögonen och sköter skilsmässan snyggt även om det kan vara svårt. Det som barnens far gjort är så otroligt illa skött. Han har verkligen svikit sina barn och hur han ska kunna ändra på det är en gåta. I den här skilsmässan finns det bara förlorare. Om det är något som skadat/skadar barnen så är det pappas svek och INTE att du skriver om dem på bloggen. Ett varmt lycka till!

  47. Lotta

    Håller mina tummar stenhårt för dig idag Carola. Du är en kanonmamma för alla dina barn. Ger dem massor av tid, omsorg och kärlek.
    Du respekterar att dom stora barnen ej vill synas lika mycket i bloggen. Du öser inte ut massa bilder på de mindre barnen heller.
    Du roddar hela familjen på ett fantastiskt sätt. Antar att pappan ej bidrog eller deltog vid konfirmation, skolavslutningar etc med varken sig pengar eller presenter eller personlig närvaro. Kostsamma utgifter som bör delas av båda föräldrarna!!
    Så må rättvisan vinna så att du och barnen får en lugn och fin sommar tillsammans.
    Kram från Lotta i Småland

  48. Ulrika

    Jag tycker inte du hänger ut dina barn och deras andra förälder… Jag är tvärtom förvånad över hur ren du lyckas hålla den. Hade jag blivit lämnad med nio barn på det sättet du beskriver hade min blogg sett något annorlunda ut…

    All heder åt dig. Lycka till.

  49. Marre

    Det måste vara det dåliga samvetet från pappans sida som gör sig gällande! Han vill höja sig själv då det är många fel på Carola. Här finns inga som helst fel på denna fantastiska mamma msom inte på något sätt hänger ut sina barn. Så lågt och så barnsligt med denna pajkastning är rena rama sandlådenivå gentemot barnen som inte förtjänar detta alls! Skäms på dig ynkrygg till pappa!

  50. Lisa

    Nej absolut nej!
    Jag intygar också att du inte hänger ur dina barn!
    Du behandlar dom med respekt, vill dom inte vara med på bild så respekterar du ju det.
    Och du berättar med humor,värme och kärlek om din och barnens vardag och slänger också in allvar då det behövs..
    Du är en fantastisk person, så stark och gör allt för dina barn <3
    Jag håller tummar och tår för att allt går din väg!! (y) <3

  51. Lillan

    Jag har läst din blogg en himla massa år, och intygar absolut om att du inte hänger ut dina barn. Du skriver om de, absolut, men fina positiva saker, utflykter ni gör och vardag. Precis som vilken stolt tigermamma som älskar och gör allt för sina barn som helst. Tänker på dig hela dagen och önskar verkligen att det går rätt till idag. All kärlek!

  52. EA

    Vad skulle hända med barnen om du slutar blogga??? Mindre äventyr som du som toppbloggare blir inbjudna till för inte skulle du ha råd att betala för de härliga nöjena för barnen! I alla fall hade vi inte råd att under flera år besöka bio, djurparker eller annat när jag var hemma och tog hand om våra 4 barn! Och att campa med bilen blev vårat nöje och det lever våra barn på än idag nu när de själva är vuxna och har egna liv runt om i Sverige. Vi hade tur som blev bjudna av Gubbens företag på biofilm för barnen en del år och det var också en höjdpunkt då vi själva inte hade råd med det!!!
    Att bara en förälder ställer upp vid barnens olika händelser som skolavslut, födelsedagar eller en Konfirmationshelg är tragiskt för barnen som kommer spegla sej i en deras inre. Hur jag vet hur det känns är då det var så för mej som liten hos en förälder där man fick välja även på sitt egna bröllop VEM och kämpat för mina egna inte skull få uppleva samma sak. Leka pappa ett fåtaltimmar per månad är stort trauma för barn och det är ett stort arbete för den andra föräldern att motverka som du Carola är suverän på!
    Tyvärr så tror jag inte på rättvisan skall segra men vill ändå hoppas att du lyckas för dej och dina barn. Tur de har en fast klippa i sin tillvaro i form av sin mamma! Eran Husvagnscamping är så underbar om hur ni får till det på liten yta och väcker minnen från min tid som småbarnsförälder. Styrkekram till dej OCH barnen

  53. Agneta,

    Önskar så att vi kunde vara där. Den enda som tar hand om barnen är du. Vet pappan ( det borde han väl inte kallas ) ens barnens skostorlek.Det vore straffbart att kritisera dig. Det är nog förresten bra att jag inte är där för jag skulle nog explodera, gör det nästan nu. Men karma Carola. Vi är bakom dig, speciellt idag. ❤️

  54. Sara

    Har läst din blogg i åratal. Du har aldrig hängt ut dina barn! En far som bara sticker utan minsta förklaring och som gästspelar några timmar i veckan i sina barns liv det påverkar barnen negativt. Att fadern sticker på semestrar i sju veckor och åter igen skiter i sina barn visar på noll intresse för dem. Carola tar hand om allt-dygnet runt!! Fadern vill kasta ut dem ur huset…horribelt.

  55. Annika K

    Håller tummarna stenhårt för dig och barnen idag.
    Den/de som säger att du hänger ut barnen på bloggen är nog inte riktigt riktig.
    Hoppas verkligen de ser vem som gör barnen mest illa :/

    Massor med kramar!

  56. khadijah

    Carola har absolut INTE skrivit något som skulle vara skadligt för barnen utan bara berättat om deras vardag.

    Lycka till idag. Ska tänka på dig.
    kram

  57. Helen

    Du tänker väll ALLTID på dina barn och sätter dem först!!
    Blir upprörd när andra ska få det till att du skulle hänga ut dina barn! Så är INTE fallet!!

  58. Sofia

    Du är en fantastisk mamma som alltid tänker på dina barns bästa. Tänk att du istället för att fokusera på karriär lagt allt sånt åt sidan för att fokusera på att dina barn ska få en sån bra uppväxt som möjligt. Du är en riktigt bra förebild för andra mammor. Läser din blogg varje dag och ser hur du alltid skriver så fint om barnen.

  59. kerstin

    Nej,Carola, du hänger INTE ut bilder på dina barn som skulle kunna skada dem! Tvärtom! Man kan undra hur vissa ”folk” är beskaffade!!??? Jag önskar dig och dina härliga barn all Lycka som finns att få! De måste vara glada över att ha en sådan fin och omtänksam mamma som du!
    Kramar!!!

  60. Monica

    Du är en fantastisk mamma och jag har då aldrig tyckt att du har hängt ut ERA barn. Du är med dem i vått o torrt dygnets alla timmar och det MÅSTE väga tungt anser jag.
    Kramar i massor!

  61. Sess

    Idag håller jag tummar och tår för att det går din väg :) Enskild vårdnad vore det enda rätta.
    Aldrig har jag läst något som skulle vara till nackdel för barnen. Det jag däremot läser är en mamma som älskar sina barn och vill deras bästa i alla lägen. Vilken fantastisk skatt för barnen när de är vuxna att kunna konstatera att så var det när de läser dagboken :) Barnen hängs inte ut någonstans vad jag kan se. Mina tankar är med dig idag Carola. Kram

  62. Mona

    Du är en fantastisk mamma och NEJ, du hänger INTE ut dina barn. För dig går alltid dina barns välbefinnande i första hand. Håller tummarna för dig idag!

  63. Kristina

    Din blogg är den bästa, jag läser den alltid sist för att den är så värdefull i sitt innehåll. Hur du överhuvudtaget orkar med allt det arbete du gör med dina fina barn, det är för mig en gåta. Att en 9-barns far har mage att dra dig inför rätta för pengarnas skull, är för mig ännu större gåta. Du och barnen borde inte ställas inför en sådan dan som denna överhuvudtaget. Skamligt är ordet, både det pappan gör och vad socialtjänsten gör. Du sätter ALLTID barnen först, vad det kallas som barnens barn gör har jag inga ord för. Rättvisan ska vinna, du och barnen ska bli vinnare idag. <3kram

    1. Kristina

      Jag följde inte Familjen annorlunda när ni var med men av en slump började jag läsa din blogg för några år sedan och det slog mig att du aldrig skrev någonting om barnens far. Tänkte speciellt på att han aldrig figurerade varken i bild eller i din text när du beskrev bestyren med husvagnen och vilket jobb du alltid gjorde själv. Tänkte och funderade var du fick all din energi från och att du alltid tycktes klara av ALLT själv, med 9 barn!!! Till slut skrev du själv, kort och gott, att P. hade för länge sedan lämnat er. I mina ögon är du den starkaste kvinnan i världen, kan jag bara konstatera. Du har alltid gjort ett ”trovärdigt intryck” på mig här på bloggen och jag är övertygad om att ”trovärdigt intryck” är var rätten kommer att konstatera att du gör idag. Håll huvudet högt, släpp ner axlarna och andas lugnt. Trovärdigt intryck är ordet idag och det kommer sig av att du talar ur hjärtats sanning.

  64. Camilla L-J

    Du är så nära en superkvinna man kan komma! Du fixar allt själv med alla barn, studier, träning mm. Jag tycker absolut inte att du ”hänger ut” dina barn, däremot tycker jag att du skulle kunna hänga ut pappan till barnen, men det gör du inte! Han verkar ju ha fått en balkong i huvudet eller nåt… Massor av kramar till dig Carola o lycka till med allt!

  65. Ann

    Hej Fina!
    Jag har följt din blogg väldigt länge.
    Jag har aldrig läst ett enda inlägg där du hänger ut,berättar privata saker om dina barn.
    Tvärtom du är en fantastisk mamma som respekterar och skyddar dina barn till 100%.
    Du låter dom vara dom små personer dom vill,och du älskar dom för dom ,dom är, det märks tydligt.
    För dig går ALLTID barnens väl först.
    Om rättsystemet fungerar som det ska så går allt din väg idag<3<3<3

  66. GC

    Nej, du hänger inte ut dina barn på något sätt. Du är verkligen beundransvärd som klarar så mycket som du gör. Alla barn borde få ha en sådan mamma som dig. Kram

  67. eva

    Hur jag än vänder och vrider på detta så är det omöjligt att förstå hur ditt X resonerar.
    Jag är en farmor som många ggr funderat på hur jag själv skulle ha agerat ifall min son valde att göra som dina barns pappa gör och det enda jag kommer fram till är att jag skulle verkligen inte kunna acceptera ett sådant val som han gör.

    Så många barn och sen lämna allt ansvar till dig och sen själv glassa runt och tycka synd om sig själv.
    Så tragiskt, så konstigt. Ja typ resan till Thailand, då han sms:ar då han står på flygplatsen!!!

    Du hänger inte ut dina barn och du hänger inte ut barnens pappa. Sanningen är den enda rätta och håller man sig till den så kan det aldrig vara fel att berätta om livet.
    Jag blir glad då jag läser alla kommentarer för det visar verkligen på att alla har likadan åsikt vad det gäller att hänga ut barnen.
    Håller tummarna för att sanningen segrar och kom ihåg att du har många bakom dig som stöttar, om än på håll.

    Kramar

  68. Lene

    Har läst din blogg ganska länge och aldrig att det är något ofördelaktigt för varken dig eller barnen.
    Hoppas verkligen att den som läser, läser det som står och inte vänder och vrider på allt.

  69. Agnethe

    Du har aldri hengt ut dine barn på din blog, Carola. Jeg har fulgt deg enda sidan familien var med i tv-programmet. Du har alltid vist stolthet og glede over dine fine barn. Din blogg är den mest sanningsenliga blogg jag vet om utan att du säger för mycket. Så klart blir man inte straffat för att man säger sanning.

  70. Lena

    Du hänger verkligen INTE ut dina barn. Du värnar verkligen om deras bästa.
    Precis som alla mammor och Pappor borde göra
    Massor med styrkekramar
    Lena i V-ö

  71. anna-karin

    skickar ett par rader från en sång som är så fina, jag tycker dom passar till din nuvarande situation.
    Ge inte upp ge dig till tåls,
    allt detta mörker ska krossas till grus
    ge inte upp ge dig till tåls
    allt detta mörker ska vändas till ljus.
    styrke kramar till dig <3

  72. Jenny

    Du är en förälder som sätter barnen i centrum på ett fint och bra sätt, du skulle aldrig hänga ut dina barn här på bloggen. Har aldrig sett nåt sådant och då har jag följt dig i många år nu. Tänker på dig idag, att du ska behöva kämpa på när den andra föräldern inte tar sitt föräldrar ansvar i vardagen och bara har umgänge med sina barn ngn gång ibland och helt plötsligt vara borta i flera veckor ja det för mig är underligt. Skickar här styrke kramar i massor till dig Carola och dina fina barn. /Jenny

  73. cappicio

    Alltså det är sällan jag blir riktigt förbannad men när jag väl blir det då jäklar. Denne någon utan ryggrad gör mig så förbannad. Ord som heder, moral och omtanke för sina barn är ord som han inte verkar förstå innebörden av. Och ha mage o påstå att du hänger ut dina barn….. Va f-n. Vissa syns på bild i en blogg som drivs av en mamma som är där till 110 procent och vart är någon? På sin höjd umgänge någon timme. När det inte dragits t Thailand utan förvarning eller annat som kommer i vägen för då så får alla andra anpassa sig.

  74. Fia

    Vi alla vet som har läst din blogg att du inte hänger ut dina barn. Det behöver du inte försvara dig mot öht. Det är befängt och ja, jag har läst varenda jäkla inlägg sen tidernas begynnelse eftersom jag läste här långt innan Familjen Annorlunda-serien just för att det är en bra blogg med respekt för alla inblandade.
    Inte ens Per har du hängt ut här. Faktum är att du egentligen inte skrivit något alls om honom och det ska du ha respekt för. Du har bara beskrivit dina känslor kring saker som hänt och då får man klura ut själv resten. Den mesta informationen kring hela soppan får man i kommentarsfältet tycker jag. Det är där man, och du!!!!, får veta att Toy är gravid. Det är där man får veta om saker som folkbokföringsadresser, vårdnadstvister, slutledningar om er familjesituation. Bara det, hur sjukt är det inte att du och barnen får veta att han ska ha ett till barn inom kort genom att andra sett hennes mage? Han har också ett ansvar, om inte gentemot dig så iaf gentemot barnen. De har rätt att veta vad som händer i hans liv och han måste vara ärlig. De har rätt till förklaringen varför han gick även om du inte får den. Det är det som kallas föräldraskap, att ta även de svåra samtalen.
    En varm kram idag, jag tänker på er!

  75. Mia

    Jag förstår inte riktigt vad Syltburks-Perra bråkar om?? Han vill ju uppenbarligen inte ha barnen, varför kastar han då skit på dig och påstår att du är en dålig mamma.. Vill han att du ska förlora vårdnaden?, och VEM ska då ta hand om barnen.. Har ju lite svårt att tro att han och JoyToy eller vad hon heter ska göra det?? Eller ska de flytta hem till den kärleksfulla farmorn??
    Nä du Perra, nu har du trampat i klaveret ordentligt! Den här historien smakar lite mycket skit som er sylt gör!

  76. Siv i Gällivare

    Vem bloggar inte i dag…..Facebook, Instagram och bloggar som visar oh berättar om föräldraskap och fina goa små och stora barn finns överallt i mitt mediaflöde i alla fall :-) alltid roligt att läsa tycker jag som mamma. Är det fel så gör halva Sverige fel i så fall.

    Andas med magen, du är bra.

    Lycka TILL!!! <3

  77. Eva Andersson

    Du hänger absolut inte ut dina barn Carola. Du är en väldigt omtänksam mamma som alltid tänker på dom i första hand.
    Vilket han inte gör!! Som kan åka bort i flera veckor och tala om det på flygplatsen, ynkligt av honom!
    Jag håller alla tummar för dig i dag fina Carola.
    Många styrkekramar.

  78. Viktoria

    Kära du!
    Du har väl aldrig någonsin hängt ut dina barn. Det är ju du som finns där för dem HELA tiden och som gör allt för att få livet att fungera.
    Jag önskar dig och dina barn all lycka nu och att det blir så att även du äntligen ska kunna få gå vidare med ditt och dina barns liv.
    Många, många kramar till dig idag

  79. Jenny

    Du hänger absolut inte ut dina barn på något skadligt sätt! Det kan vi alla som läser intyga. Däremot kan det vara skadligt för barnen att deras så kallade far påstår att deras mamma är en dålig mamma och att hon hänger ut dem på bloggen.
    Jag tycker att P kan ta och skämmas rätt rejält när han säger så om sina barns mamma,som inte gör annat än lever för sina barn och försöker ge dem det bästa liv som finns att ge.
    Kram till dig Carola,håller tummar och tår och framför allt så tänker jag på dig idag.

  80. Malin

    Hänger ut barnen? Allvarligt talat nu… Du skriver ju alltid såååå kärleksfullt om dem, du har glimten i ögat men du gör dig aldrig rolig på nån annans bekostnad!

  81. Charlotte

    Jag läser här regelbundet men brukar aldrig kommentera. Idag gör jag ett undantag. Jag ska hålla varenda finger jag har (och tår!) för dig idag!
    Kämpa på och fortsätt vara den fantastiska mamma du är till just dina barn!

  82. Camilla

    Jag läser bloggen för att du har en familjeblogg som inspirerar mig. Jag är själv student och har barn så jag känner igen mig i mycket du skriver om att få ihop vardagen med studier och barn. Och nej du skriver inte något kränkande om någon.

  83. Eva (S-vall)

    Jag instämmer med alla här DU hänger INTE ut dina barn.!!
    Lycka till nu i dag. Tänk på att Du är värdefull!!
    Sänder många styrke kramar till dej!

  84. susanne

    inga barn hängs ut på denna blogg!!! det som ska granskas är den sk pappan som inte borde få kallas det.. låt rättvisan segra för en gång skull.. du Carola är en toppenmamma.. ..vi står bakom dig..
    kramar ♥

  85. P

    Du hänger absolut inte ut dina barn! Jag älskar att läsa din blogg eftersom jag beundrar din styrka och mod. Önskar dig all gott i livet och att ditt ex får tillbaka alla stenar som han kastar. Tusen kramar!

  86. Malin

    Hej Carola!!
    Jag är ingen skrivare men jag försöker att få i hop några rader. Jag håller tummarna för dig i dag! Du har inte hängt ut några barn på bloggen och inte ”nån” annan heller fast det skulle vara befogat?!
    Jag tycker att du är en helt otroligt underbar människa,jordnära och väldigt mån om dina barn. Fantastisk mamma!!
    (och vän avundas dom som känner en så godhjärtad Carola!)
    Han har väl inte så mycket att komma med när han ska berätta vilken tid han umgås med barnen, jag skulle skäms om jag vore honom. Tänker på dig! Styrkekramar från Malin

  87. Mia

    Tycker du är sparsam med bilder på barnen jämfört med många andra bloggar och dom bilder du visar är INGA bilder som hänger ut barnen eller väcker anstöt på något vis. Vilket jävla trams någon håller på med, hur resonerade någon när ni var med i FA, blev inte barnen uthänga då??? det kanske också är en fråga ställa sig i jämförelse med vad bloggen visar.

  88. Carina

    Hej Carola!
    Kick ass idag!

    Jag läser denna blogg för att jag älskar att läsa om en ensamstående mamma med 9 barn! Den ger mig kraft när jag tycker saker är lite jobbiga och jag är trött.
    Du hänger INTE ut dina barn på nått sätt!!! Du berättar enkelt om när det krånglar till sig men framför allt om att du älskar detta liv och DINA barn och att allt löser sig med lite jäklar anamma ;).
    Kram C

  89. Helena

    Vadå hänga ut barnen? Det anser jag ju absolut inte att du gör. Det märks ju att du håller igen om ditt ex, du måste ju vara så förbannad och ledsen men har ändå hållit dig från att hänga ut honom! Lycka till!

  90. Annika

    Förstår inte hur någon kan tro att du hänger ut dina barn?!
    Har man följt bloggen är det väldigt tydligt att du sätter dina barn först och aldrig skulle göra något för att skada dem. Till skillnad från många andra bloggar har jag aldrig sett nåt här som barnen skulle kunna tycka vara pinsamt eller bli ledsna för att du skrivit.

  91. Gabriella

    Jag har läst din blogg i ett par år och instämmer med tidigare kommentarer: Det är fullständigt befängt att hävda att du hänger ut barnen. Håller tummarna och tror och hoppas att förnuftet segrar till din och din fina familjs fördel!

  92. Birgitta

    Hej Carola!
    Naturligtvis hänger du inte ut dina barn. Vilket trams. Du klarar av att ta hand om dina barn väldigt bra måste jag säga.
    Och det sticker väl i ögonen på vissa. Det finns alltid någon som vill sätta dit en. Som vill sätta krokben för en. Det är jobbigt,men du är otroligt stark och kommer att klara det här. Jag lovar dig. Kramar

  93. Marie

    Nej, fina Carola…du hänger INTE ut dina barn! Du ger dom massor av kärlek. Sänder dig styrkekramar och hoppas så innerligt att det går bra för dig imorgon.

  94. Lotta

    Hur kan någon över huvud taget få för sig att bråka om något sånt när han själv bara träffar barnen några timmar per månad. Han borde skämmas ordentligt. Vad vill han med det? Ha barnen ensam på heltid? Verkar ju inte riktigt som att det är eller nånsin har varit hans grej. Håller alla tummar och tår för dig idag Carola och hoppas verkligen att det går som du vill. Som alla andra skriver här så håller jag med, du verkar vara en stark och underbar mamma som alltid har sina barns bästa i åtanke. Det borde väl räknas om något. Kram

  95. Hanna

    Håller tummarna för dig idag. Du är en stark kvinna som kämpar å fixar för att dina barn ska ha det bra. Har aldrig reflekterat över
    att du skulle hänga ut barnen. Snarare tvärtom. Tycker du respekterat de bra å de som ej vill va me på kort behöver ej de. Kämpa på nu… vi finns här å tänker på er

  96. Maria H

    Nej Carola, jag kan inte på något sätt se att du hänger ut dina barn! Det du gör är att du berättar er vardag i ord och bild, precis som du gjorde innan P lämnade boet, det är inte att hänga ut. Du väntade i nästan ett år innan du på bloggen berättade att du numera är ensam, att P hade lämnat dig och barnen. Gissar att det var av respekt för dina barn som upplevde det som mycket jobbigt just då och till råga på allt skyddade du honom också! Hur svårt är det inte att berätta sin vardag utan att nämna en sån sak, som vänder upp och ned på hela eran värld? Det talar för vilken bra förälder DU är. Sen förstår jag att det finns en andra version av hela historien, naturligtvis, men när det gäller föräldraskapet och ansvaret så har det inte förändrats för dig, du är mamma och numera också pappa i er familj. Du gör det fruktansvärt bra, pluggar på distans, ser till att barnen klarar skolan, har rena kläder, är fulla med kärlek och uppfostras till bra individer, roddar med hem, hus, trasiga bilar, sjuka barn osv osv.
    Håller tummarna för dig idag!!! Kram

  97. Anna

    Undrar en sak:

    Vad gör Per som är det ABSOLUT BÄSTA för barnen???

    Carola klarar sig! Men barnen???
    När Carola gör val, så tänker hon till 99% på barnens bästa.

    Har jag fel, så säg….

  98. Towe

    Tänker på dig lite extra idag! Har följt dig under några år och beundrar dig stort som mamma och människa. Du om någon sätter barnens väl o ve främst, aldrig att du skulle hänga ut någon av dina härliga ungar på något sätt. Du respekterar varenda en av dina barn det ser man mellan varje liten rad.
    Ta ett djupt andetag och lycka till idag! Sanningen måste ju äntligen segra o Kramar i massor!

  99. Ulrika

    Du hänger INTE ut dina barn på ett negativt sätt. I bloggen delar du bla en vardag av hur barn får trygghet och kärlek från en fantastisk förälder. Som ALLTID finns där för dom. Stort lycka till Carola.

  100. Lilian

    Hej Carola! Jag läser alltid din blogg och tycker verkligen inte att det sker någon ”uthängning” av dina barn. Precis som många skrivit var ni väl två om att besluta om den offentlighet som blir av att medverka i ett TV-program. Att blogga är ju en stor del av mångas vardag nu på 2000-talet. Dessutom förmodar jag att det ger dig en liten (men dock) inkomst. Räcker det inte att ”någon” bara drar och tycker att det räcker att umgås med sina barn några få timmar då och då.Ska någon dessutom missunna dig den lilla slanten. Ska man ha rätt att kalla sig förälder krävs mer än det usla någon presterat.Vad hade barnet varit utan dig med en pappa som försvinner, för att sedan tycka det räcker att ses några få timmar när det passar honom . Gå in i detta rakryggad idag Carola. Du är fantastisk. Kram

    1. 4 barns mamman

      Sträck på dig idag och tänk på alla som tycker att du är fantastisk! Du hänger inte ut barnen på din blogg – det är faktiskt 2015 ;-) Din blogg är ett fantastiskt stöd för många trötta mammor och jag är en av dem. Tack vare din blogg har jag kommit igång med träningen igen och fått mer ork till vardagen. När det gäller föräldraskap så ingår även vardagen. Att du får ta ansvar för alla vardagsbestyr visar klart och tydligt vem som är intresserad av barnens liv! Är man inte intresserad så kan man i alla fall underlätta för sina barn och deras mor som gör ett fantastiskt jobb. GO GIRL!!! Tänker på dig i dag!

  101. Stina

    Hej Carola!
    Jag håller alla tummar jag har för dig idag:)!!
    Du hänger verkligen inte ut dina fina barn på bloggen.
    Ni var med i familjen annorlunda och de är inte mer uthängda här än var de va då… Å då va ni väl två om de beslutet? Så varför detta är så uthängande kan jag inte förstå…. Säkert inte du heller :p
    Din blogg är intressant å kul att läsa , en mamma som vill umgås med sina barn som inte lämnar till barnvakt hela tiden för att få någon sk ensamtid!
    Stor kram till dig Carola!!

  102. jeanette

    Du har absolut inte hängt ut barnen.Det märks så klart och tydligt att du bryr dig om dina barn och att dom kommer först i alla lägen.
    Du har inte skrivit något speciellt illa om faderskapet.Där hade du kunnat om du velat bara vräkt ur dig sanningen så det visslar om det. Man blir inte pappa bara för man tillverkar barn…man måste älska, bry sig och finnas där. Sista åren har du varit både mamma pappa och lite till.All lycka till idag håller alla tummar & tår !

  103. Sara

    Har ofta funderat över varför du inte skriver lika mycket om alla barn men anar att det är just för all den respekt du visar dina barn.
    Du hänger absolut inte ut dem,. verkar som om du verkligen tänker efter innan du skriver.
    Titta bara hur många som redan kommenterat fast klockan inte ens är kvart över sju på morgonen,. Du får väl skriva en skönlitterär bok med en fiktiv person som för fram tankar och känslor, den lär bli storsäljare!
    Annars kan du väl börja skriva en följetång som du publicerar som ett inslag på bloggen, många med mig älskar ditt sätt att skriva.

  104. Marie

    Jag skickar en stor cyberkram! Jag tänker att du redan vet i djupet av ditt hjärta hur du prioriterar och varför. Jag hoppas att ditt ex så småningom också kommer att förstå hur mycket du gör och finns där för ers gemensamma barn. Lycka till idag!

  105. Vanessa

    Hej!

    Jag har aldrig upplevt att du hängt ut barnen. Tycker det är jätteintressant att läsa din blogg. Man får följa din vardag, träning, plugg, ta hand om barn allt du lagar i huset som går sönder. Men ingenting som hänger ut barnen! Alla bloggar o många har barn som de berättar om i bloggen! Kram

  106. Sandra

    Du skriver om dina barn med kärlek och hänger inte ut dem alls. Hela ditt liv kretsar kring barnen och du vänder ut och in på dig själv för att de ska ha det så bra som möjligt.
    Sandra

  107. Magdalena

    Hej Carola! Har kommenterat förra sommaren då jag och min dotter väntade på tåget i Uppsala Uppsala. Håller tummarn för dig idag. Du hänger inte alls ut dina barn tycker jag. Styrkekramar

  108. Ki

    Du hänger inte ut dina barn på bloggen. Hela idén med den här typen av bloggar handlar om att beskriva vardagslivet i stora familjer, och det gör du på ett ansvarsfullt sätt. Jag kan inte förstå hur det som publiceras på den här bloggen skulle kunna användas för att hävda att barn far illa på grund av DITT agerande. Det är ju tvärtom så att de får en grundtrygghet tack vare dig. Hur kan några timmars umgänge var annan vecka anses vara en vettig föräldrainsats? Barnen finns och har behov 24-7. Carola, när du går in i mötesrummet i dag: sträck på dig! Och känn kramen från många, många vänner som du aldrig träffat! Dina barn figurerar på en familjeblogg, men de hängs INTE ut!

  109. emma

    Om det är någon som INTE hänger ut sina barn så är det du!!Väldigt respektfull och många gånger om har du ju faktiskt INTE lagt ut vissa bilder som varit relevanta för inlägget när något barn inte velat vara med på bild!!Nu jävlar Carola, upp till kamp!!!!Ska tänka på dig idag och hålla mina tummar och tår!Kram!

  110. Ankan

    Satt och tänkte, precis som jag ser att flera skrivit, ni måste ju ha varit två om att vara med i Familjen annorlunda!?!?
    Jag håller alla tummar o tår för dig idag<3

  111. Karin

    Du är ENASTÅENDE ! Du är FANTASTISK! NEJ, du hänger inte ut dina barn!! Å jag ska tänka på dig idag! Hela dagen!

  112. Britt Thormeyer

    Du har aldrig skrivit nått opassande ,hade det varit jag så J………..,vad det hade skrivits,men du har valt att inte göra så en heder till dej så ILLA som du blivit även dina barn,En underbar förebild är du, heja dej.Kram

  113. Russintanten

    Jag är utbildad lärare och har arbetat med barn som verkligen haft det besvärligt..Föräldrar som inte tagit sitt ansvar.
    Du CAROLA är verkligen inte en av dem. Att välja bort sitt yrkesliv och välja att stanna hemma och ta hand om sina barn
    är något STORT och ÄDELT. DU har alltid barnens bästa framför ögonen. Innan du skriver på bloggen har du tänkt igenom allt noga.Därför får vi läsare ofta vänta på en fortsättning.Att vara en bra pappa kräver mycket mer ,för att komma upp i samma klass som CAROLA: De som är med idag och beslutar ska vara OBJEKTIVA och se till BARNENS BÄSTA: Man måste väga in alla aspekter innan man tar ETT SÅNT VIKTIGT BESLUT:

  114. Skaunetösen

    Först och främst : Lycka till idag.
    Hur kan ynkryggen bara påstå att du hänger ut dina barn.
    Du nämner och visar dom alltid så kärleksfullt.
    Han SKITER ju i dom,
    är det bättre tycker han ?
    Kram från Skaune

  115. Josefin

    Läser din blogg sen många år tillbaks pga att du skriver så fantastiskt bra. Kan definitivt intyga för vem som helst att du absolut inte hänger ut dina barn för en sekund. Tycker tvärt om, du respekterar dem verkligen. Det är nästan alltid de minsta du berättar om, deras vardag och vad som händer. De större, de omnämns sällan och det är jag övertygad om är för att du respekterar dem. Du är en suverän och fantastisk mamma och borde få ett pris för detta. Stort lycka till idag!

  116. Tess W

    Du Carola är den mest kärleksfulla, omtänksamma, underbara mamman jag aldrig har träffat. Efter att ha sett alla säsonger av familjen annorlunda och följt denna blogg hela tiden så vågar jag säga: Här hängs inga barn ut!
    Jag ”känner” dig så pass bra att jag vet att du alltid har barnens bästa i åtanke även när det inte är för ditt bästa. Du är en förebild och någon att ta efter.
    Stora kramar Tess W

  117. Monica

    Jag har följt dig länge nu, du är en underbar mamma. Och du, Carola hänger INTE ut dina barn, du har själv sagt att de får välja själv om bilder ska publiceras eller inte. Och jag är helt övertygad om att det händer mycket mer hemma hos er som du väljer, av respekt för barnen, att inte berätta om på bloggen. Som någon annan skrev tidigare, om du är dålig mamma för att du har en blogg om dina barn så är det väldigt många fler som borde granskas!! Lycka till, vi håller alla tummarna för dig!!

  118. Helahea

    Carola du hänger verkligen INTE ut dina barn hör på bloggen. Du skriver med kärlek o respekt om din familjs vardag.
    Allt annat är lögn

  119. Anke

    Hela dagen kommer vi härhemma att tänka på er och givetvis hålla tummarna.
    Att du, deras mor, ska stå till svars är fullständigt obegripligt. Här har inte hängts ut några barn överhuvudtaget! Utan undantag framstår barnen som mycket, mycket trygga och glada. Att de älskar sin mor över allt råder ingen tvekan om och inte heller att deras mor i allt sätter barnen främst. Att de är mycket måna om varandra lyser också igenom så fint. Övrig familj i form av moster och morföräldrar som ställer upp i vått och torrt – det är fantastiskt!
    Allt detta har barnen trots att deras far lämnat dem. Att försöka rycka dem ur den tryggheten kan bara ses som grymt och illvilligt.
    De instanser som jobbar med detta ärende måste kunna se objektivt. Och objektivt sett har du, Carola, alla rätt. Måtte det nu framgå idag!

  120. Nina

    Förstår verkligen inte varför du ska behöva förklara, bevisa eller intyga någonting, det är väl för sjutton den som la över ansvaret helt och hållet på en annan människa. Det är HAN som ska stå till svars och förklara sig hur han kunde svika sin fru och sina nio barn så grymt som han gjorde (gör)..jag förstår inte att han ens vill visa sig utomhus i dagsljus inför andra människor, jag skulle skämts ihjäl om jag vore han.

    Att du skulle hänga ut dina barn här på bloggen är ren nonsens, snacka om att han försöker hitta något att kunna klanka ner på dig. Otroligt lågt gjort mot någon som ser till att ens barn har det bra och som finns där för dom i både vått och torrt och håller allt rullande medan en själv roar sig med ny kvinna och leker tjugoåring.

    Vad får han ut av att hålla på såhär? Vad är det han vill uppnå, vill han ha vårdnaden eller vad?

    Håll huvudet högt Carola, du är en fantastisk människa och mamma på alla sätt..kram

  121. Jessica

    Håller tummarna för dig och att det går bra idag. Kan inte se att du hänger ut barnen i din blogg. Lycka till

  122. Karin

    Hej Carola!!
    Vill bara säga att jag aldrig enda tänkt tanken att du hänger ut dina barn. Har man barn är det inte möjligt att inte prata om dem, men man kan alltid välja vad och hur det man säger blir sagt. Min uppfattning är att du absolut tänker efter före, annars skulle läsare reagera! :-)
    En annan sak som jag gärna vill sägs till dig är att du inspirerar mig. Gör 4,5 åt sedan skulle jag vara färdig med min utbildning men livet kom mellan… Jobbiga saker men även två fanatiska barn varav ett föddes ni i mars. Och under graviditeten läste jag om hur du klarar av att studera, mycket, samtidigt som du ensam ansvarar över hemmet som innehåller 8 barn! Ensam förälder!! Vem gör sånt?! Jo, en stark person, en förebild! Du fick bli min starka förebild, kan du plugga som har 8 barn hemmavid bjuder jag klara det med två och en man som dessutom ställer upp fört mig i vått och i torrt (jag vet, det är lyxigt!). Och nu, nu är jag färdigutbildad! Tack för ditt stöd, som du inte vet att du ger men jag hoppas att du kan känna lite av tillbaka. Jag tycker du är grym! Ska slänga iväg tankar och böner för dig under dagen!

  123. Louise

    Hejar på dig Carola!
    Har läst din blogg i många år,dagens höjd punkt när kl ringer 0:6:00 och man läser din blogg och blir inspirerad av dig,.Du är en stark kvinna som fixar allt, inte många av oss som skulle göra det.Jag tror på ödet och rättvisan kommer visa sig på din sida på tisdag.Stort lycka till och dina barn blir inte uthängda på bloggen,tvärt om du hyllar dom

  124. Elliot

    Det finns en avhandling som du borde läsa! Kanske inte nu, men när allt lugnar ner sig och du kan ta det lugnt igen. Den heter ”Kan barn tala?” och är skriven av Jeanette Sundhall vid Göteborgs universitet, finns som pdf här: https://gupea.ub.gu.se/bitstream/2077/29026/1/gupea_2077_29026_1.pdf

    Den handlar bland annat om hur barns berättelser inte tas på allvar av familjerätt och hur mammor ofta får ett enormt ansvar inte bara för barnen utan också för barnens kontakt med (i det här fallet) våldsbenägna pappor. Tänker att det är ganska mycket det som händer i ditt fall, även om det inte rör sig om fysiskt våld. Läs särskilt kapitel 6 som handlar om hur pappor beskrivs i utredningar om föräldraskap. Sundhall skriver bland annat att:

    ”Pappor konstrueras inte som den primära omsorgsföräldern i familjerättens utredningstexter, utan det är mammor som betraktas som huvudsakliga omsorgspersoner för barn, men också för relationen mellan pappa och barn. Betydelser av kön aktualiseras på en rad sätt när pappors omsorgsförmåga formuleras i utredningstexten. Men det verkar inte vara betydelser av kön som underkänner pappor utan om föräldern i fråga följer familjerättsdiskursen där tvåföräldranormen och samarbetsnormen är viktiga.”

    Nej, du hänger inte ut dina barn. Jag tycker absolut att det kan diskuteras om det är skadligt för barn att överhuvudtaget publiceras (i bild eller skrift) på internet, MEN det är en diskussion som måste föras på en nivå som inte gäller ditt föräldraskap utan hur vi förhåller oss till sociala medier och barn i stort. Du skriver fina saker om dina barn och att ditt bloggande skulle vara till nackdel för ditt föräldraskap kan jag inte se. I så fall är det många föräldrar som skulle ifrågasättas. Det är en lätt sak att inte hänga ut sina barn om man inte umgås med dem mer än några timmar i veckan och inte investerar i deras samvaro.

    Jag håller mina tummar för att det går bra för dig imorgon, allt annat vore katastrof.

  125. Pi@

    På vilket sätt påstår han att du skulle hänga ut barnen? Det du beskriver är ju ’bara’ ert vardagsliv vilket han krånglat till betydligt genom att vara en ynkrygg och dra från allt. Skulle det vara bättre att skita totalt i sina barn än att skriva om dem? Vilken skruvad syn han har på saker och ting. Umgåtts lite för mycket med mamma…?

    Nä, han lär inte bli nominerad i klassen årets bästa pappa i år heller. Du däremot, är one hell of a mama!

  126. Mia

    PS. Det du skriver om ditt och barnens liv är absolut inte skadligt för dem! Den som påstår det har en egen agenda och har inte läst din blogg. Via Tv-programmet Familjen Annorlunda har tittarna fått en inblick i ert liv och bloggen har blivit en naturlig förlängning av det. I din blogg skriver du om barnen på ett bra och respektfullt sätt och som mamma sätter du ju barnen i främsta rummet och det syns verkligen i din blogg. Så mycket kärlek som vi läsare får ta del av och det är fint och behövs i vårt alltmer hårdnande samhälle! DS.

  127. Mia

    Nej, Carola – du hänger inte ut barnen i din blogg. Du skriver om och beskriver dom med kärlek inifrån och ut och som så många andra som bloggar skriver du om ditt liv. I det ingår barnen. Inte konstigare än så, rätt naturligt faktiskt. :)
    Lycka till imorgon och jag håller tummarna!

  128. Camilla Råsberg

    Från en socionom med specialisering på barn och unga som följt din blogg i måååånga år. Carola, du hänger inte ut barnen här på bloggen. Du skriver om ert vardagsliv och berättar om både med- och motgångar i livet. Dina barn är lyckligt lottade som har en stark mamma som alltid ställer upp för dem.

  129. Cecilia

    Din blogg är det sista jag oftast läser innan jag somnar å du använder bloggen just vad den är till för, du skriver om ditt liv och då å då kommer något om dina barn då de är en stor del av ditt liv naturligtvis men aldrig något som hänger ut dem (gissar att du hade kunnat skriva så mycket mer om du velat å då utan att hänga ut dem utan bara någon annan..) utan här har de något att gå tillbaka till om något år å se allt som ni gjort tillsammans.
    Tack för att du skriver om din dag å ditt liv, det ger så mycket!!
    Kram

  130. Anna T

    Jag förstår över huvudtaget inta att det är du som ska behöva försvara dig??
    Vem är det som har barnens behov i centrum, du eller fadern? Ja inte är det väl den föräldern som bara checkade ut från sitt föräldraskap från den ena dagen till den andra?
    Är det den föräldern som checkar ut från Sverige i flera veckor, samt informerar om det samma dag?
    Har man då barnens behov i centrum?
    Har man barnens behov i centrum när man inte omgående flyttar till en bostad som är anpassad för att man ska kunna fortsätta sitt föräldraskap och ha barnen hos sig på lika villkor ?
    Har man barnens behov i centrum när man inte snarast byter jobb så att man kan fortsätta sitt föräldraskap ?
    Eller är det så att man då har sitt ego i centrum? Vad är det för signaler barnen får? Barnen blir bort valda på ett för barn väldigt tydligt vis.
    Om man har mage att påstå att barnen hängs ut i bloggen då undrar jag vad skillnaden skulle vara mot då ni, hela familjen med både mamma och pappa medverkade i familjen annorlunda, hängdes inte barnen ut då, i ett program som ni inte själva redigerade och där båda föräldrarna medverkade.
    Nä Carola, du hänger inte ut dina barn. Den som påstår något sådant hänger verkligen inte med i bloggvärlden där det kryllar av kända personer som hänger ut sina barn, och du är INTE en av de.

  131. Neta

    Du använder din blogg till vad den är till för. Att beskriva ditt liv och din vardag med dina ord. Tror den får dig att må bra och bli en bättre mamma.

    Sen måste jsg få skriva fast jag inte har ett dugg med det att göra egentligen, att om den karln har satt ännu ett barn till världen så är han inte lämplig som vårdnadshavare.
    Tar man inte ansvar för dom man redan har och har så löjligt lite umgänge som han har med era gemensamma då är man inte lämplig som förälder och borde tvångssteriliseras.

  132. Pernilla

    Hej, superwoman
    Nej Du hänger inte ut dina barn på bloggen. Har flera gånger förstått att du hoppar vissa bilder och text då något av barnen önskat så. Hans chans att säga att han bryr sig med sina barn är väl att påstå att han kämpat för att få dom. Du behöver inte säga eller kämpa för något. Det lyser igenom i allt du gör säger tänker… Du har ALLTID dina barn som första prioritet. Du finns där, du fostrar, du älskar, du ger dom allt dom behöver utan att du faktiskt tänker på det. Detta är vad jag kallar den osjälviska och totala kärleken till sina barn. You go girl… Önskar jag kunde göra något för dig/er. Skulle jag råka springa på dig någon gång får du inte bli rädd för jag kommer sannolikt att komma fram och ge dig en kram samtidigt som jag talar om för dig vilken övermänsklig mamma och person du är!!!
    Önskar er allt gott som finns. Så länge ni har varandra så är ni rikare än bergstrollet.

    Kram från Pernilla

  133. Carina H

    Du hänger inte ut dina barn överhuvudtaget, men jag håller tummarna hårt på tisdag.

  134. Helena

    barnen framställs på ett fint, naturligt och levande sätt-övertygad om att de känner sig sedda, stolta och bekräftade har uppfattat att den som inte önskar vara med respekteras …..respekt – det är verkligen något gott, hm ingen ingrediens man verkar slösa med när man kokar sylt…..satsar kanske mer på eko(istiska) recept ….. det är svårt att stava till sanningen…å än svårare att hålla sig till den …. Med risk för att verka lite arg, men det är ju bara såååå vansinnigt-barnens rätt att få må bra, inte bara en stunds umgänge, utan bli omhändertagna dygnets alla timmar, barns rätt att få bli och känna sig älskade-att få känna villkorslös kärlek❤️hur kan det ens vara möjligt att den förälder som ger sitt yttersta ska ställas till svars medan någon annan kan göra slarvsylta av allt och alla – skrämmande verklighet….
    ❤️lycka till fantastiska Carola❤️

  135. Angelica

    har läst din blogg ett bra tag och anser inte att du hänger ut era barn. Ni föräldrar måste uppenbarligen ha varit överens om att låta barnen framträda i media genom TV-programmet familjen annorlunda. Därigenom tycker jag att pappan redan har gett sitt medgivande till att låta barnen synas i sociala medier som denna blogg som jag förutsätter startades med hans samtycke en gång i tiden. Det är löjligt att nu plötslig hävda en annan åsikt.

  136. Kamilla

    Vilken tragisk historia…en man drabbas av någon sorts psykos och överger barn, hustru och hem. Det hade varit nog med detta men sedan blir det ett drev för att skuldbelägga MAMMAN??? Hur är detta möjligt i dagens Sverige? Du som alltid sätter barnens behov främst och vrider in och ut på dig själv för att de ska ha det bra får skit för sådant som före detta pappan är ansvarig för…man slutar aldrig att förvånas. Tyvärr verkar fd maken ha lindat socialtjänstens personal runt lillfingern så det kan nog bli en tråkig dag i morgon. Håller alla mina tummar för att förnuftet ska segra.

  137. Jane Schrewelius

    Tänker på dig imorgon. Lycka till! Och verkligen ingen känsla som jag får att du hänger ut dina barn. Håll huvudet högt!/Jane

  138. Jenna

    Håller verkligen tummarna för dig imorgon. Hoppas verkligen lite medvind för dig nu, det förtjänar du och dina barn.
    Kan inte se någonstans att du hänger ut dina barn eller att de skulle ta skada av din blogg. Om man tolkar bloggen så måste man verkligen hitta på sin egen sanning och ta saker ur sitt sammanhang. Trams! Och skämmes från rättens sida som inte själv kan bilda sig en egen uppfattning. Vad har han gjort för att de ska lite blint på vad han säger? Barnen tar inte skada av bloggen. Något de däremot tar skada av är en frånvarande far. En far som vill deras mamma illa, och som vill rycka ifrån dom deras trygghet i huset.
    Löjligt och skamligt är vad det är, om inte rätten inser detta.
    Många styrkekramar!

  139. Teresa

    HejaCarola
    Du hänger INTE ut dina barn på nåt sätt !!!!
    Många kramar och ett stort lycka till på tisdag

  140. marina Jansson

    Det du skriver,finns inget som kan anses som att ”hänga ut nån ”.Jag hejar och håller alla tummar som går att hålla.

  141. Marie

    Carola, du är en kämpe utan dess like.
    Du skriver så fantastiskt fint om alla dina barn. INGEN kan komma och påstå att du hänger ut några utav dina barn , det gör du ABSOLUT INTE . Du är en fantastisk mamma.

    Stor kram till dig.

    Marie

  142. Helen

    Är så fantastiskt imponerad utav dig som mamma. I allt du gör/tänker, så sätter du dina barn i första rum. Har följt din blogg länge, och aldrig reagerat på ”uthängning” av några barn. Tvärtom!! Vill dom inte vara med på ex. bild eller bli omnämnda, så verkar du respektera det till fullo. Fortsätt med allt du gör, för du gör det så in i h-vete bra. Du har NIO fantastiska bevis, på hur bra just DU är som mamma. Glöm aldrig det!!
    Imorgon håller vi alla tummar vi har. Styrkekramar från Varberg.

  143. Maria

    Hej!
    Läser din blogg varje dag. Du värnar verkligen om dina barn och man märker att du tänker både en och två ggr innan du skriver och visar kort på dem.
    Sen att det finns personer som anser annorlunda kan man tycka är märkligt när jag kan tänka mig att en person var med och bestämde att ni skulle medverka i Familjen Annorlunda!
    Hade personen tyckt att man skall hålla ”allt” inom sina fyra väggar borde man verkligen inte medverka i tv så hela Sverige ser.
    Du är en fantastisk mamma som är så otroligt stark och vägrar ge upp. Du står för dina åsikter oberoende av andra och har ett stort hjärta för dem som du älskar!
    Håller tummarna imorgon och önskar dig ett stort lycka till

  144. Lilian

    Lovar Håller både fingrar å tår!!! Du är en fantastisk människa att bli själv , lämnad med så många barn och ro båten själv när ni faktiskt var två från början talar för sig självt! !! Att sen tjata om uthängda barn ja det har då inte jag sett här iaf nä du är en kvinna som är ärlig och med hjärtat på rätta stället! Du skriver ärligt och otroligt bra!!!Sträck på dig du är fantastisk :-) Har sen länge förstått att det som allt går ut på sen kraken stack är att han önskar sabotera å försöka rentvå sitt egna lilla stakelösa liv på bekostnad av dig och sina barn han ej längre vill kännas vid…och såklart pengar….Nä imorgon äntligen kommer sanningen fram och du vinner för alla vet hur fin mamma du är och mardrömmen är över och han kan krypa skamsen hem till lilla morsan och pöket…
    ”Gräset är inte grönare på andra sidan och skulle du någon gång ändå tycka så då får du vårda din egna gräsmatta så gräset blir grönt å skönt igen!”
    Stor kram till dig :-)

  145. Anita

    Hej

    Du hänger inte ut dina barn. Dina barn verkar så glada och harmoniska och väldigt glada för sin mor.
    En fin familj som du lyckats mycket bra med.
    Håller tummarna för det är du och dina barn värda.

    Anita

  146. Loppan

    Jag läser varje morgon. Det gör jag för att jag beundrar din förmåga att så lugnt och tryggt finnas där för dina barn. Jag är utbildad förskollärare, lärare samt fritidspedagog med legitimation för samtliga yrken. Arbetar på fsk sedan flera år. Värnar om barns rätt till att vara sin egen, äga sin egen identitet och bli respekterad för det. Nej, du hänger inte ut dina barn. Är någon intresserad av en längre monolog från mig om huruvida någon anser attbarnen tar skada så går det bra att höra av sig.

Comments are closed.