Familjen Annorlunda

Sommarlov!!!

Sällan känns det så bra som första dagarna på ett långt lov:) 

  
Alla barn är glada, dock lite rastlösa då de inte kommit in i ledighetslunken, och vi har idag haft första snacket om att hjälpas åt;)

Jag brukar lacka ur gällande det ständiga kaoset i köket och att smöret, osten, fil och mjölk konstant står framme på köksön.. Nu tänkte jag förekomma och har alltså gett lite förhållningsorder.. Tveksamt om de kommer åtföljas bara, men jag tog till mutor åxå.. Om ni hjälper till att hålla snyggt så blir det mer tid till annat :D

De vill åka och bada och jag lovade dem ett premiärdopp i morgon om vädret är hyfsat. Vet inte om jag tänker bada dock… Lite synd bara att jag inte fått till ett tidigt premiärdopp i år då jag hade kunnat briljera med det när jag nyss pratade med min reportervän:)

Nåväl det kommer, jag gillar att bada, även om jag är mer tveksam till att visa mig på badstranden ;) Anledningen till det är inte de kilon som sitter på ” fel” ställen utan liksom riktiga skavanker. 

Bland annat fula ärr, här på knät:

  
Anledningen till ärren är en skada som en läkare åstadkom genom att sätta en vanlig k-vitaminspruta fel, och tja.. Det blev inte jättebra och följderna är eviga. Ärren är egentligen mitt minsta problem;) Ibland önskar jag att jag var född i USA då jäklar hade jag varit rik idag tack vare skadeståndet som utgått. I Sverige får man – inget. Inte ens komma till rätt läkare inom rimlig tid, och de tar absolut inte ens emot remissen från vårdcentralen på den avdelning den skickades till utan hänvisar till att jag ska bekosta den vården själv. Detta trots att det alltså handlar om en helt frisk unge, dvs jag;) som skadas av en läkarmiss som nyfödd.  Men landstinget vill inte ersätta det de skadar.

Men det är väl synd att klaga;) varför ska vården fungera i ett land där rättssystemet är en parodi ;)?

Idag alldeles snart ska jag till tandläkaren.. Det är inte min favoritgrej. Inte nog med att det är sjukt obehagligt och gör ont så kostar det ju skjortan åxå..! Betala för smärta och obehag – låter lite mer som sadomasochism ju.;)

Min tandläkare är bäst, men hatar ändå att träffa honom. Till råga på allt har jag en stor blåsa på ena sidan som gör ont så idag är risken för smärta stor både i plånboken och munnen.

Håll lite tummar att det ser fint ut.

Sen drar jag direkt och tränar! Jag har århundradets träningsvärk efter ett Björn-pass i tisdags. Noll träning på över tre veckor = ont. Så ont att gå i trappor eller ens sätta sig på en stol är något jag drar mig för… Sätta sig på toa ska vi inte prata om..;)

Fy farao.. Men ska bli skönt att jobbs igenom musklerna :)

Nu borsta lite tänder !!

Brrr. Hörs!

Bye bye :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Agnethe

    Söta Carola! Rättssystemet är tillräckligt bra i Sverige (och i Norge, där jag bor). Dom som jobbar för rättsinstanserna är ofta inte tillräckligt intelligenta! Dom fattar inte att deras jobb går ut på att hjälpa oss och inte att hjälpa stat och kommun. Dässutom är dom ofta inte tillräckligt intelligenta att fatta rätt beslut. Är dom lågavlönade i Sverige också (sammanliknad med kollegor i privat anställning)? Då vet man ju hur inteligensen tar vägen.

    1. My

      Intelligens?? Handlar snarare om att rikets lagar är empatilösa och stelbenta. De flesta juridiska utbildningarna kräver höga betyg så den rena intelligensen är det nog inget fel på… Det är lagarna som behöver ändras och detta inom MÅNGA områden tyvärr då dessa skapar inhumana rättsliga beslut.

    2. Hela Kungariket

      Ärligt? Det har inget med intelligens att göra (hur det är med intelligensen i Norge vet jag dock inte)!
      De har rättigheter och befogenheter som bygger på Sveriges lagar….att säga att alla inom det svenska rättssystemet har bristande intelligens är dels helt felaktigt, ignorant och (rent ut sagt) idiotiskt!

    1. familjenannorlunda

      Haha, jag tycker åxå det ser exakt ut så, men det är inget värre än en ful infekterad mollusk :). Vanliga plåster ramlar av och ger så svarta märken, men detta sitter bra. Men jag förstår din fråga !!

  2. Frida

    Det är jobbigt med ärr, det är tokigt att du inte fått något för det. Vill tipsa dig om cicatrix – en ärr salva som är baserad på ett silikon som bleker och jämnar ut. Jag använder den på mina ärr, gamla som nya och det hjälper, särskilt mot missfärgningar i huden. Man får använda den ett par månader för tydliga resultat, MEN den är dryg som tusan, lägg på ett tunt lager och luft torka 1-2 h (tar lite tid) kostar ca275kr som billigast, 350 tar vissa sidor, sök på nätet efter den sida som säljer till bäst pris. Funkar även att använda på barn, ex ärr efter acne, vattkoppor eller skrubb/skärsår.

    1. familjenannorlunda

      Tack:) men det här är gamla fula operationsärr, som dessutom spruckit upp när de tagit suturerna så de är 1-2cm breda, här hjälper ingen kräm . Men ärren är som sagt det minsta besvär jag har av skadan. Stort tack ändå ❤️

Comments are closed.