Gräsklippare, och sjuk Corrinda – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Gräsklippare, och sjuk Corrinda

Nä, den vill inte. Drog igång det gamla åbäket idag igen, och den klippte fint lika länge som sist, och stannade nästan exakt på samma ställe;) och sen ville den inte starta. Bara för att förtydliga att den var trött intill döden så fastnade dragsnöret först i utdraget läge, och när jag till sist fick in det så drar det inte igång motorn längre. Med tanke på att den är mkt gammal, så tror jag att jag måste köpa en ny. Fy farao vad jag inte ville det, men alternativet att inte klippa gräset finns liksom inte, då lär jag få plocka fästingar på alla i tid och minut, och studsmattorna kommer väl knappt synas för alla maskrosor. Jag måste lägga pengar på en ny. Och då kommer vi till nästa lilla besvär… vad ska jag ha? Jag har lite för stor tomt på fyra sidor av huset som måste klippas, och en elklippare vore schysst på alla sätt utom att jag måste släpa en jäkla sladd runt, och det räcker inte. En sladdlös är onödigt dyr. En handjagare orkar inte klippa för gräset är så “tussigt” det har jag provat tidigare för jag gillar att klippa med sån. Alltså får det bli en motorgräsklippare, och snåljåpen i mig tittar genast efter billigast möjliga:) Biltema och Jula har en varsin för 12-1400kr.

Jag behöver NOLL finesser, bara den startar och klipper är jag helt nöjd. Akut är det åxå, så jag lär fixa helst i morgon, men senast i helgen.  Vad har ni??

 

Efter att ha bråkat med den, så satte jag mig och tjurade i solen, och då kom Corrinda hem. Sjuk. Feber och halsont, och jag lider så med henne, för i morgon börjar den basketcup de siktat på sen i höstas. Den där det sitter folk på läktaren och tar ut ungdomar till landslagen…Att säga att hon är ledsen är en grov underdrift. I morgon kommer hon inte att kunna spela överhuvudtaget, det är tvärsäkert, men om det skulle vara en kort virusvariant så finns ju chansen kvar att kunna spela iaf lördag eller söndag. Som läget ser ut just nu vågar jag inte sia, men jag har plockat fram hela medicinskåpet och alla huskurer jag kan för att krya på henne.

Så jäkla deppigt.

 

Till råga på allt så fick inte pappa och jag ordning på draget till husvagnen, det har varit på verkstan och de måste ha bytt nån grej som nu gör att vi inte får tillbaka handbromsen, och jag misstänker att bilprovningen har lite att säga om det, så det måste fixas.

Tre skitsaker på en dag….plus igår, så kanske kan det vara nog nu?

 

Innan det stökade till sig idag så var jag och småkillarna på Ikea:) Vi lunchade med Jenny, och det kändes mkt bra att vara tillbaka. I restaurangen har de ställt en dubbelsäng, och en skylt där de uppmanar en att ta av sig skorna, lägga sig i sängen med en kopp kaffe och se på utsikten. “Kaffe på sängen” Jag älskar Ikea:)

Det gjorde vi inte, men killarna provade sängen och den fick godkänt. Sen lämnade jag in dem i leklandet, och ångrade mig bittert när jag skulle hämta ut dem, när jag såg hur de höll på att plocka bort alla bollar ur bollhavet….gahhh, nu har nån spytt, tänkte jag, men det var “bara” en läckande bajsblöja….få se nu vad det blir av det… Men jag gillar att de är toksnabba på att sanera. Alla bollar åker i tvätten, hela poolen där där de ligger  skuras och saneras, och sen har de ett lager fräscha bollar att fylla på med.

De älskar den där timmen i leklandet, utan mig, men det räcker så bra, sen följer de alltid med snällt och fint. Jag gick en runda i varuhuset ensam, eftersom Jenny skulle hämta barn, och drog fötterna efter mig så mkt jag bara kunde:) Köpte lite småsaker, sånt som alltid går åt, och sen ramar till de fina orden från kurskamraterna som jag visade. Nu har jag kopierat och satt in det, och ställt det i hallen vid toan där jag ser det hundra gånger om dagen:) ♥

Tanken var att träna, men jag är inte på topp, det är något som ligger och stör helt enkelt och när Janelle lite fint frågade om jag verkligen ville så var jag snabb på att säga nä, och vi avbokade. Jag tänker att om jag tar den här veckan helt off från träningen och siktar på att komma igen nästa vecka, så blir det bra. Inte ens de där promenaderna jag siktat på har blivit av, och det får helt enkelt vara så nu. Det kommer ändra sig:)

Nu hostas det väldigt inne från mitt sovrum, Jamie har blivit lite skruttig framåt kvällen,  jag hoppas att det tänker stanna vid bara lite hosta och snuva, men vågar knappast tror det..

Jag ska fixa lite med tvätt och sen röja köket en sista gång, och sen sova.

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Viktoria

  Jag har en bensinklippare från Bauhaus. Vi köpte den på rea för under 700:- och det är tio år sedan. Den har varit med om mycket och klipper ändå fortfarande bra :-)

 2. maria

  Hoppas corrinda blir frisk imorgon. Jag hade ju tippat att hon skulle kunna bli vald. Har ju sett henne spela. Trevlig hall den där fyrishov. Imorgon blir det en heldag där igen.

 3. Ankan

  Kul att höra din röst i p4 ( har aldrig sett Fam A på TV).
  Bästa rådet kommer från Fia, tycker jag. En begagnad Klippo är som en T-ford. Håller för alltid!

 4. Helén

  Vi köpte en batteridriven från Ryobi. Finns på Bauhaus och Jula för drygt 4000 kr
  den är hur bra som helst. Min sambo blev så frälst i den att han vill helst klippa varje dag :) Laddningen går as snabbt också. 45 min

 5. Maria L

  Krya på Corrinda. När jag har halsont så brukar jag blanda vademecum, honung och vatten och blanda. Sen ta en sked varannan timme och då brukat det kännas bättre efter ett par timmar. Har själv spelat innebandy på ganska hög nivå så förstår hur hon känner. Kram från en trogen läsare vid namn Maria

 6. Sess

  Om gräsklippare vet jag inget, men en bra huskur mot halsont är att gurgla saltvatten. Det ska inte sväljas så man kan ha ganska mycket salt. Varannan eller var tredje timme vaken tid. Kram

 7. Jenny

  Vi har nyss flyttat från lägenhet till hus och hittade gräsklippare och trimmer på Jula för typ 700 spänn (fick i inflyttningspresent av min farmor o farfar). Tror klipparen normalt kostade 1500. En elgräsklippare är det. Men vi har så backig tomt så vi behövde en som inte är så tung, annars orkar vi inte. Bor typ på ett berg. Sambon fixade en orange sladd, så den ska synas.
  Innan vi köpte detta huset sa vi “åh, när vi flyttar till hus ska vi ha robotklippare”. Men nu blev det el istället och det funkar fint.

 8. Fia

  Hälsningar från maken så är rekommendationen att inte köpa en billig. Han borde veta för han jobbar med dem(säljer, servar/reparerar). Han tycker att det är bättre att köpa en begagnad av bra kvalité än julas/biltema. Orsakerna är många men förutom kvalitén så är det en fråga om hållbarhet och service. Om du vill så ring honom eller kom in till oss och fråga. Du vet var vi bor, granne med nån du lånar kärra av ;) Annars har han visst köpt en åkgräsklippare från jobbet så vi har en klippo över hemma gissar jag…

  Carola: Om den där klippon vill flytta så säg bara till;)

 9. Angelica

  Kolla på blocket! Har köpt en fin klippare där för typ ingen peng! Lycka till med det. Hoppas Corrinda krya på sig, stackaren :( Kram

 10. Maria H

  Skickar en styrkekram till dig!

  Vi köpte gräsklipparen på biltema, den med uppsamlare, och den är superbra. Samma motorer i dem som Stiga dom kostar mer än dubbelt. Imponerande bra kvalitet i kåpa också för det låga priset. Så köp en sån, du kommer inte ångra dig!

 11. Maria

  Vi har köpt en billig på Biltema i år, endast klippt några gånger så lite tidigt och recensera men så här långt är vi nöjda! Hoppas allt löser sig, du har en helt underbar familj (antar att du vet det redan) Kram

 12. frida

  Jag har en Mculloc. Tillverkas av Husqvarna men kostar betydligt mindre.. gav 3500 för min med drift. Elstart så man slipper dra sig blå i snöret ;)

 13. Neta

  Jag förstår att din ekonomi är begränsad men ändå, köp inte en billig gräsklippare. Kolla tester på nätet och köp en på avbetalning ist isf.
  Tänk på att den ska vara lite självgående så du slipper slita. Varför inte en robotklippare?

 14. Anna T

  Vi har en av de billigare bensinarna från Jula och den funkar. Blir tredje säsongen nu, och den funkar. Möjligen kan jag tycka att knivarna borde slipas. Den är dock inte självgående men för oss är de okej ändå.