Familjen Annorlunda

Födelsedag och dansuppvisning

Jag har så fullt upp att jag i stället för att göra det jag ska, gör massa annat;) Typiskt mig att börja rensa i klädkammaren och städa tvättstugan när jag har tvåhundra riktigt viktiga saker att ta itu med, men det blir ju snyggt där så småningom iaf…knappast idag bara, det är många dagars jobb.

Jag måste göra mig av med sisådär 95% av alla våra kläder känns det som, eftersom det bara är de där sista 5% som används, övrigt tar bara en jäkla massa plats. Jag är bra på att spara, och återanvända, men jag är lika bra på att köpa nytt…och i slutänden blir det trångt;)

Eftersom jag haft så många tjejer på rad så har deras kläder bara flyttats mellan olika byråar, men nu börjar Lovelia växa ur det och då är det inte jättemycket som går vidare till killarna.

Både Jordan och Jamie tycker om rosa, men volanger och rysch och pysch känns som att de kan slippa:)

Även om Jamie helst vill ha klänning/kjol på sig när han ska vara fin, så finns det så mkt fina andra kläder som han kanske är ännu finare i. Jag blandar hej vilt, och de har alla sorter av kläder. Även  tröjor med WinxClub på, eller lackskor, eller kanske en tunika. Men jag vill faktiskt ha annat än det jag sett på tjejerna i hundra år:)

Anledningen till att jag ens påbörjade den här jäkla städningen nu är att jag inte hittar den tröja som Jordan ska ha på konfirmationen…jag orkar inte:/ Hur är det möjligt? Men, nu hittade jag några fina skjortor ist:) så det löser sig ändå.

 

I går fyllde mamma år, och vi åkte dit på lite fika. Jag hade med de fem små, och de försvann iväg till lekplatsen rätt direkt, och vi satt mest och snackade.

Idag så var det dags för Novalies dansuppvisning. Där hon dansar ( Uppsala danscenter) har de elevföreställningar varje vår, och i år var det på Svandammshallarna. I förmiddags så våfflade vi hennes hår, det skulle vara så stort som möjligt. Eleverna samlades 13, och jag körde ner henne först. Det var svinkallt och regnade, annars hade jag tänkt ta med alla samtidigt och hänga i stadsparken, men nu försvann det alternativet…Brrrr.

Det var full värme och rumpvärme på i bilen, fy farao vad kallt det blir så här års när det regnar!

Släppte av henne, och skulle ta mig ut från parkeringen igen, och skrattade åt alla människor som liksom inte kan köra bil, fast det handlar om basicgrejor. Man kan tex inte stanna och stå still för att invänta något (oklart vad/vem) när man står längst fram i kön för att sen köra ut bilen på gatan, och sen när man inser att oj då jag är i vägen för typ alla…börja backa och försöka manövrera sig två meter i sidled. Eller köra in, och stanna för att släppa av massa folk mitt i körbanan… Alltså, jag börjar fundera på vart det sunda förnuftet har tagit vägen?

På allvar nu, men visst är det så att folk är väldigt ego? Ta valfri parkering, helst utan markeringar, då parkerar folk sina bilar med 1,5 meters avstånd till bilen intill, och det innebär att det finns massor av halva lediga platser, men man kan inte komma in där om man inte åker MC;)

Eller som när vi väl sen kom in, och satt på våra platser och de släppte in folk på ”golvet”, inte så att man kan in och att de som stod först i kön ta de platser de vill först, nä alla SPRINGER in för att ta de bästa platserna..utan hänsyn till att andra köat väldigt mkt längre..rena kosläppet:)

Det gäller liksom hela tiden att ha vassast armbågar. Eller är det bara jag som upplever det så?

Nåväl. Jag fortsätter att försöka lära mina barn vett och etikett, respekt och hänsyn, och tror och hoppas att det lönar sig i längden:)

 

Jag åkte hem, drack en kopp kaffe och satte in övriga kids i bilen och åkte tillbaka, mötte upp syrran vid parkeringen ( en annan, längre bort) och messade med Janelle och Simon som var framme redan. När vi kom var det lång kö in, och det här kalla våta, otäcka regnet som droppade…brrr. Inte den mysigaste dagen i maj direkt;)

Till sist kom vi in, och satte oss med Janelle och Simon på läktaren, och efter en halvtimme eller så drog det igång. Jag har sett ganska många sådana här föreställningar förut, Janelle dansade där som yngre, och blev aningens besviken. Det var inte lika bra som det brukar. Jag brukar bli besviken när det är slut, men idag var det inte jättemånga grupper som direkt imponerade. Alla var ok, och de minsta barnen som har noll koll utan bara skuttar omkring och försöker göra som ledaren på sidan av scenen är ju som alltid bedårande:), men inget som riktigt var toppen. Det gällde inte i främsta hand hur de dansade, utan liksom koreografin, hur numren var upplagda.. Nja. Men Novalie var såklart bäst av alla:D och det var helt klart sevärt, bara att jag blivit så bortskämd tidigare år med riktig SHOW:)

Novalie var nöjd, och det är huvudsaken. Jag kanske låter gnällig nu? Men skyller på vädret!, hehe.

På väg hem for vi in på Ica för att handla middag, de ville ha tomatsoppa, och idag fick de köpesvarianten, med gott bröd till, och så ville de fika med munkar, så vi körde det med.

 

Corrinda ringde mig i förmiddags och tjoade att de var i final! Whihooo:) Hon hade lyckats ramla i nån trappa på Liseberg och gjort illa foten, men det funkade hyfsat med tejp, lika med fingret hon gjort illa tidigare i veckan.

När jag sen satt där och föreställningn precis hade börjat så fick jag detta av henne:

……

Jaha, det gick inte att ladda upp? Varför det då tro? Jaja, det löser sig väl med tiden:) Hur som helst jag fick en bild med massa tjejer och en pokal! ♥

De vann hela alltet:) Man kan ju inte annat än fälla en tår av ren och skär stolthet. ♥

De är så jäkla duktiga hela laget:)

Nu borde hon komma hem snart, efter en lång bussresa från Göteborg, hon lär ju vara skapligt trött, tur att de har studiedag i morgon!

 

Jag ska kika på de sista uppgifterna, skicka in någon och sen känna mig klar med det, och se nån film eller så:)

Tvätta lite mera och försöka undvika att fastna där nere…;) I morgon ska jag försöka beta av alla grejor jag måste ha klart innan jag åker på tisdag till skolan..Jag kommer glömma hälften, så det är en jäkla tur att jag lämnar över till de bästa festfixarna som finns, mamma och pappa. De är grymma på att ordna sånt! Jag kommer alltid vara avis på alla deras roliga fester de hade när vi var små:) De har ett sånt stort umgänge att det blev stora roliga fester så fort det var något. Syrran och jag var ju med såklart, runt benen på alla vuxna, och det brukade vara andra barn med åxå, så vi hade det ju toppenkul vi med.

Men sånt kul umgänge har inte jag;) beror säkert mest på mig själv, festa har inte stått jättehögt på min lista under åren:)

Jaja. Den tiden kommer väl den med, jag ska åka på pensionärsresor och svänga mina lurviga;hehe;)

Nu, plugg!

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva-Lena Almqvist

    Ja du, Carola har tre vuxna barn 40,37 och 31 så jag är alltså summa summarum 62. Min dotter är läkare och en son arbetar i försvarsmakten och den andra i räddningstjänsten. Har varit ensam med barnen i 23 år. Vi har en underbar relation❤️❤️. Jag har tre barnbarn och ett fjärde i magen. Det du skriver om ego upplever vi ofta. Min yngsta säger ofta ”jag känner mig som en gnällig gammal gubbe” varför respekterar vi inte varandra? Varför tror vi att ” jag har förtur” vart tog medmänskligheten vägen? Empati är ett bortglömt ord i Sverige. Tack för din fina blogg Carola!

  2. Diningandcooking

    Känner igen det där med köandet som du säger, folk är väldigt egoistiska ibland. Åker buss varje morgon och då står folk mer eller mindre i kö ca 5-10 minuter innan bussen ska gå och står i en lätt ostrukturerad kö (men ändå en tydlig kö). Rätt som det är så glider det in folk och ställer sig först i kö och verkar inte bry sig om att det är andra som har köat mycket längre.

    http://www.diningandcooking.blogg.se

Comments are closed.