Familjen Annorlunda

Wow Loppi!

Vad tycker ni om det nya utseendet här på Loppi? Jag kikade just in på min egen sida, och jäääklar så snyggt! Eller? Jag tycker det ser rent och inte så plottrigt ut, stilfullt:)

Det klart bästa uppdateringen jag varit med om någonsin. Jag brukar kunna vara väldigt bakåtsträvande, med ”Det var bättre förr”-tänket;) men det här var snyggare än innan.

Jag har inte hunnit kolla så noga än, bara min egen blogg:D men noterade att Instagram visas under en egen flik, najs! Ni får gärna följa mig även där, men ni som inte har fattat grejen med insta än, nu kan ni få se de bilderna ni med. Förvisso så hamnar många här åxå, men oftast ser man dem först där.

Det ser lite annorlunda ut även här inne från mitt håll, så det kanske blir något knas i början, men hoppas inte det. Ser något konstigt ut kan ni väl hojta?

 

Igår var det Kristi Himmelsfärd, och det firades inte alls, mer än med ett cirkelfys-pass med Anders vid 11.

Däremot var den en väldigt viktig dag på ett annat vis, det var nämligen Robban och Corrindas 15-årsdag!

Mina små tvillingar ♥♥ 15 år. Helt obegripligt.

Jag vet att tiden går, jag fattar bara inte hur det kan kännas som en grisblink när det i själva verket rullat förbi 15 år? Jag minns som igår när vi fick veta att det var två barn, på ultraljudet dagen innan min 30-årsdag:) Svårslagen present!

Jag fattade inget, utan var bara överlycklig över att se att det rörde sig på skärmen, av nån anledning trodde jag inte på mitt illamående och trötthet;) och faktum är att för 15 år sen var ultraljud inte ens i närheten av hur de är idag. Bilden var svår att tyda helt enkelt. Men deras pappa såg ”två huvuden och en väldig massa armar och ben” och hans första tanke var att det nån slags bläckfisk eller så;) och tanke nummer två var att bilen blev för liten;) Rätt klassisk pappafundering;)

Jag blev otroligt chockad. Det var helt oväntat. Jag har kusiner som är tvillingar på pappas sida, men tankarna har aldrig ens snuddat åt det hållet. Jag hade tidigare fått Janelle, och sen när jag väntade Patricia så var det först två, men det fattade ingen förrän på förlossningen när det var nåt med placentan som tydde på det. Ihop med att jag haft oklara blödningar runt v 12-14 så visade det på att det varit en tvillinggraviditet, men jag fick infon och den gick in genom ena örat och ut genom det andra lika fort, jag hade ju en underbar nyfödd tjej i famnen:)

En minut snurrade det massa tankar om hur svårt det skulle bli, hur svårt det skulle vara att räcka till osv.

Men så ilade det till och jag insåg att Fan vad häftigt!! Tvillingar! Hur ballt som helst :) Och sen kände jag så under hela graviditeten, jag kände mig utvald och fullt kapabel att klara av allt som komma skulle.

Omgivningen däremot…jag önskar att alla som inte har tvillingar ( eller fler) själva skulle kunna hålla truten, för så fruktansvärt mycket skit jag fick höra! Massa hemska berättelser om hur den ena dog, eller hur det blev katastrofsnitt i v 22, eller hur ont man skulle ha, eller hur jobbigt det skulle bli. alltid från folk som hört det av nån som hade tvillingar eller så..såklart.

Det värsta var när folk liksom: Åh, men tvillingar, stackars dig! Vilken otur att det var två.

Vafan? Vad ska jag göra då liksom? Ta bort en? Adoptera bort en? Sätta ut en i skogen? Glömma en på BB?

Folk är så otroligt korkade och plumpa ibland!

Det funkar ju inte så, man får helt enkelt ta det man blir erbjuden av naturen:) och sen gör man det bästa av det!Och det gjorde jag:) Jag kan inte säga ett enda tillfälle när jag tyckt att det var för mycket med två. Det fanns massor av tillfällen som blev krångligare, mer av allt, det tog lite längre tid, men måste man ha så bråttom jämt då?

Nä, det måste man inte, man tar det i den ordning det kommer, en sak i taget, så blir det mat på bordet även den dagen. Eller…så får man äta mackor;)

Från att de blev fem veckor var jag ensam med dem, och storasystrarna hela dagarna och det funkade ju utmärkt. Patricia sa direkt när hon fick veta att hon skulle få två syskon: Pax för killen! och så var det, hon och Robban kommer bäst överens:) Rätt kul.

Ser ni vem som är vem på bilden?
tvillingar kvartettCorrinda åkte ju till Göteborg aptidigt på torsdagen, jag behövde inte skjutsa, rätt skönt, men jag hade klockan ställd för att kunna väcka henne om hon försov sig, men det behövdes inte:)

Hon fick sitt paket kvällen innan, en sjal/kofta, och lite smågrejor, och sen satte jag in pengar till henne för att handla på Missäy:) Hon tycker att allt verkar så snyggt där, och nu bodde de nära, få se om hon hinner.

Robban var ju hemma, och för första gången någonsin firades bara han. Konstigt.

Eftersom han brukar sova hur länge som helst så drog jag iväg och tränade vid 11, och tänkte att han skulle sova när jag kom hem, men givetvis hade han vaknat tidigt:) Fortfarande spännande att fylla år iaf:)

Jag skickade honom såklart i säng,;) och han fick vackert krypa ner, och så ringde vi upp Corrinda på mobilen och så fick hon vara med på ett hörn iaf ♥

Till Robban hade jag kikat ut en högtalare till mobilen/datorn/edyl, i söndags, den jag fick fulparkera för att få tag i, och den föll i god jord. Den är liten, snygg och bra ljud i den, och man kan ladda den så man kan ta med den, eller köra den på sladd, trådlöst eller inte.

Sen fikade vi på eftermiddagen med mamma, pappa, Janelle, Simon och syrran, som bakat kladdkaka:)

kladdkaka

Hon är bäst min syrra:)

Än måste man blåsa ljus!

IMG_5914 födelsedag

Sen fick såklart Robban bestämma middag och det blev….Billys pizza… urk, men ok:)

Bara att åka och handla då, och jag kan ju inte klaga på tillagningstiden direkt;)

Corrinda spelade match i GBG som de vann, så hon var på bra humör hon med, vad hon åt vet jag inte, hon är inte jättebra på att höra av sig när hon är borta;) men antagligen något godare…;)

Robban insåg att han med de pengar som ramlade in på kontot under dagen, plus det han sparat i kassaskåpet, hade råd med ett PS4, så då övertalade han mig att åka och köpa ett:) Det är härligt att se hur nöjda de kan bli av att äntligen ha råd med något efterlängtat:)

Kvällen ägnade jag sen åt plugg, alla uppgifter utom en betades av, och den ska jag göra nu, var tvungen att läsa en bok först, som ska recenseras;) så nu ligger jag i fas i alla kurser!

I dag fick jag besked om att jag kommit in på en(till) av de kurser jag sökt till hösten, så i nuläget har jag 100% plugg. Dock är det inte klart med en av de jag helst vill gå, så jag fortsätter hålla tummarna, och kommer jag inte in där är jag helnöjd med de här två! Ungefär samma upplägg som på Hola, med närträffar…de är den svåraste biten att lösa, men det är iaf inte ett år i Övik, mamma gillade inte riktigt det upplägget;)

 

Idag har jag åxå åkt och handlat konfirmationspresenter och födelsedagspresenter åt Novalie, så nu är det klart! Har hyfsad koll på alla barns kläder till nästa helg, och måste bara få ett ok från folk hur många som kommer innan jag kan beställa mat. Säkert nåt viktigt jag glömt…

Tacokväll med hela gänget, massa snack, sen Lets dance på fördröjning, och nu är det dags för plugg!

Mitt i natten:)

Natti natti:)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Foto kvaliten blev också sämre. Detta blev jätte dåligt. Har också kass syn och detta är jobbigare att läsa.

  2. Jenny

    Undrar också varför texten är centrerad? Störande. Annars märker jag ingen skillnad så då är väl allt bra. :-)

  3. sara

    Jag läser från surfplatta och då hoppar den upp till start ( alltså er familjebild ) varje gång jag lutar plattan, rätt störande och hoppas att loppi åtgärdar det. Annars bra tycker jag.

  4. Ida

    Nja, jag vet inte riktigt om jag tycker att det blev så bra efter att Loppi ändrade på textsnittet. Tycker det ser ganska konstigt ut men det kanske är för att man är van vid hur det såg ut innan. Undrar varför det jämt måste ändras på allt.

  5. Em

    Hej.
    Tyckte gamla textsnittet var mycket lättare att läsa. Gillar inte alls denna texten, då jag har en synskada. Hoppas att lopp tänker om, så jag kan fortsätta läsa alla härliga bloggar. Du är bäst Carola!!

    Carola: Åh:( Inte bra! Maila Loppi dina åsikter, jag vet att de gärna vill ha feedback! Jag ska försöka komma ihåg att framföra det:)

  6. Ulrika F

    Fick exakt samma kommentarer när jag väntade våra tvillingtjejer (födda i april -94) hon som berättade att hennes ena tvilling hade dött i magen har jag fortfarande svårt att hälsa på! Våra tjejer är friska och krya brudar som har flyttat hemifrån nu :-) (det känns konstigt dock…)

  7. Ankan

    Hur fint som helst! Bara en sak… texten är centrerad vilket gör den mer svårläst.

  8. Anne

    Minns när en 23-årig studiekompis till mig blev gravid med tvillingar precis efter sin examen. När hon berättade det för mig sa jag helt spontant ”Men så underbart, två stycken på en gång!” Hon började tokböla för jag var dittills den enda som lyckats låta helt odelad spontant glad för deras skull… Tyckte redan då att det var märkligt hur folk säger konstiga saker när de får glädjebesked. Skriver igen hur mycket jag beundrar dig som tar tag i studierna nu och fixar allt. Du är värd en stor guldstjärna i kanten! :-)

    1. Anne

      PS. Tycker mycket om nya utformningen av bloggen fast jag brukar vara bakåtsträvare så finner jag inget att klaga på. Bara en sak, jag hittar inte instagramfliken som du pratar om i inlägget.

  9. Eva (S-vall)

    Hej! Nja textmässigt tycker jag att det blir liksom jobbigare att läsa trots att det är stor text..Känslan blir opersonligt av den stora texten. Jag tycker det var mkt bättre den gamla texten. Hare Gott!

  10. Annie

    Vad köpte du för högtalare och var? Jag letar efter en liten med bra ljud i!! Tack för att vi får följa dig och din familj!! Jag måste säga att du är heeeelt otrolig!! Tack än en gång för en jättebra blogg!!!

  11. Carina H

    Vilka dumma kommentarer du fick när du väntade tvillingarna, måsta säga att folk är lite urbota dumma ibland, min moster fick också tvillingar och hon tyckte att det var på något sätt lättare än med en, hur hon tänkte så vet jag inte, vet bara att dom hade en väldans bra nytta av varandra under uppväxten, jag tycker att det är bra att ungarna får spara till det dom vill ha, tror att dom lär sig pengarnas värde. kom ihåg när jag var lite så ville man kanske ha något speciellt, men mina föräldrar sa att om jag sparade ihop till hälften av den kostnaden så lägger dom den andra halvan, tyckte att det var ett bra sätt att få lite värdering om pengar, som sagt man är ju inte född med pengar i byxfickorna, hoppas att Ni fick en god och trevlig tacos kväll och lets dance, ha en bra helg, hälsn från ett lite soligt upplands väsby.

  12. Malin

    Otroligt imponerad av dig och hur du ser på livet. Barnen verkar ha världens bästa mamma och syskon.

  13. Lina

    Det blev jättefint med det nya utseendet på loppi, undrade först om jag hade kommit till rätt blogg men det märkte jag ju att jag hade =) Grattis till Robban och Corrinda på deras födelsedag, lite roligt att han valde Billys pan pizza som middag, det hade nog inte varit mitt val men när man fyller år ska man ju får välja =)

    http://www.diningandcooking.blogg.se

Comments are closed.