Studsmattor igen! – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Studsmattor igen!

Jag har ju satt upp dem, och har fått klart för mig att vi behöver två nya kantskydd. Alltså den blå eller gröna tyg/plastringen med vaddering i som sitter över fjädrarna.

Jag har nu googlat och blir inte klokare:)

Mina mattor är 4,2m och 3,95m i diameter, give or take några centimeter, de är mätta snabbt och på ett ungefär.

Jag hittar kantskydd till ett vettigt pris till den som är 4,2 finns på Toys r us tydligen, men den andra, som är ca 4 meter?

Jag har ingen lust att betala tusenlappar, för jag är inte alls övertygad om att de håller speciellt mkt bättre, vi hade ett som var dyrt, och det var det mest trasiga jag skådat, det riktigt föll i bitar, skumplasten inuti är fin, så jag skulle ju kunna sy ett eget, haha, eller inte;)

Jag funderar på om 20-30 cm gör jättejätte mycket, om det är lite för stort? Vi hade iofs ett rent elände med att få dit det kantskydd som var ok, för det var av någon anledning lite för litet,men måste ha varit till den mattan för det var mycket för stort för de andra två. Men med silvertejp löste det sig ^^

Kanske kan jag silvertejpa ihop skumplastbitarna som är fina.Nån McGyverlösning?…haha, nä, folk tycker redan att vi är trashiga så jag får nog lov att köpa nya:)

Fick höra att nån sagt att våra studsmattor höll på att rasa ihop till nån unge, och lackade ur. Ja, de har inga nät, och ja kantskydden är skruttiga, men det är inget fel på mattan annars, så RASA IHOP är årets överdrift. Jag tar det som personlig kritik, att jag skulle låta ungarna hoppa på livsfarliga mattor bara för att jag har nio stycken och kan avvara en eller två, eller vad? Självklart är de helt ok! (Men utan nät, det är dock en annan sak, det rasar de inte ihop av.)

Jag släpar ju dessutom in alla rör och delar varje vinter så de ligger under tak, medan många låter sina ställningar bo utomhus hela året.

Nä, ibland blir jag fan sur på folk alltså.

Men skit samma, det var inte det jag hade på hjärtat nu, utan nu vill jag veta vart man hittar kantskydd!?

Jag har som sagt googlat, men vet att ni brukar sitta inne på bästa tipsen ♥

 

Nu —-> muskel-hemtenta. Fy fan vad mycket muskler man har alltså;)

Ses ikväll!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Goranovic

  Fast det är ju sanslöst oansvarigt att använda studsmattor utan skyddsnät. Det är väl till och med lag på det med barn idag?

 2. Nina

  Anna! Verkligheten är väl som så att tönten inte träffar sina barn, alltså avstår allt som har med dom att göra ?? Eller tycker du att det verkar som om han ställer upp för sina barn? Näe, just det….

 3. Lena

  Vi köpte studsmattan hos trampolinspecialisten, visserligen kostar den en del men den är också mycket bättre än de flesta “billiga” studsmattorna. När kantskyddet började gå sönder efter några år så åkte jag till deras butik för att köpa nytt ( dyrt!) men då gick det på garantin så jag fick ett nytt gratis ….
  Med det ville jag säga att det kan ibland löna sig att köpa dyrt från början ;)

 4. Jeanette

  Hej
  Vi köpte vårat kantskydd på Harald Nyborg och är väldigt nöjda. De har för 3,96 M och kostar 299 kr.
  Dessutom är den i en diskret grön färg:)

 5. Monica Magnusson

  Hej
  Jag har haft studsmatta i 17 år till mina 4 barn och vi har varken haft nät eller kantskydd. Det kantskyddet som kom med studsmattan var ju cärdelöst så det tog vi bort. Har inte heller haft någon som varken skadat sig eller klämt sig på alla dessa år. Istället för att köpa nytt kantskydd hade jag köpt något roligare!

 6. Nina

  Till föregående talare, Ia, vet du vad mesen ska ägna sej åt? Koka sylt!
  Men inte ens det kan han, för där står morsan och basar! Sicken tönt!

  1. Anna

   Men du. Vad vet du egentligen? Ganska onödigt att kasta skit på tredje part tycker jag. Tycka synd om Carola är en sak, men sedan måste man inse att det finns en annan version också. Eller hur?

 7. Ia

  Alltså han gör ju fel, enligt Dig, hur han än gör. Hur skulle Du vilja att det fungerade? Vore roligt att höra.

  1. Sara

   Öh, att han betedde sig som en vuxen människa som tar ansvar för sina handlingar kanske skulle vara en början, eller vad tror du, Ia? Att ta ansvar betyder tillexempel:
   -Att tala om i god tid att man ska resa iväg o missa (strunta i) 3-4 umgängestillfällen. Inte messa två timmar innan planet går…
   -Att sköta kommunikation med den andra vuxna (Carola i detta fall), inte gå via sina barn när det är något som man måste prata om.
   -Att sluta ljuga (för sig själv o andra)
   Tja, listan kan göras lång…
   Lite så tänker jag att man skulle vilja att det fungerade. Men det är ju jag…

 8. Bodil

  Med alla tipsen ovan verkar det som att det nog kan lösa sig för dig med kantskyddet.
  Vill bara berätta att sy ett eget kantskydd. Har själv gjort det, men då till en mindre studsmatta (ca 2,5m). Tyckte själv att det var en jättebra ide. Visst det blev helt OK, men vilket jobb. Jag valde att sy i vaxduk (hittade en fin på metervara till billig peng på ÖB), den var svart med dödskallar. Vaxduk var inte det smidigaste att sy i och att sedan också sy in skumbitarna. Enkelt sagt projektet tog över hela köket. :)

 9. mammalinda

  Haha, du är för rolig :-)
  Det är nästan alltid kantskyddet som går sönder. Alltid! Så surt! Och så gör de om bredden så att årets nya inte funkar med tidigare säsonger och då kan man ju inte köpa nytt kantskydd som passar. Vi har ett för litet skydd på en av studsmattorna. Det blir ca 20 cm där det inte finns skydd, men i övrigt är det skydd. Det funkar det också…

 10. Malin

  Hej, på Överskottsbolaget har de ett “fjäderskydd” som passar studsmattor med diameter 396 cm. De kostar 349 kr.

  Mvh Malin

 11. Ann

  Hej!
  Vi har gjort så att när kantskyddet började spricka i plasten så köpte vi billiga liggunderlag och klippte till så dom passar runt sen klistarde vi fast det på gamla kantskyddet medkraftigt sprayklister.
  Har nu haft det ca 3 år utan att det gått sönder ute sommar som vinter,och det blir ju desutom tjockare.
  Lycka till på tentan!

 12. Pernilla

  Hej Carola!
  Köpte kantskydd på Biltema ifjol till vår, 396cm*26. Verkar som de finns kvar i år med. :)