Familjen Annorlunda

Tentan larvar sig..;)

Alright, den här tentan jag har nu, en hemtenta. Jag har ju pluggat på distans ett tag nu, först ett år på Komvux, och där var det ju stora uppgifter i slutet av varje block, alltså ungefär var femte vecka. Man hade även ett antal prov och Testa dig själv uppgifter. Och efter varje avslutad kurs var det en muntlig examination via webkamera. Jag gillade inte alls den där webkameran, möjligen när Oskar hade examinationen för han var rolig, men i övrigt var det mest väldigt obekvämt. Jag gillar inte att se mig själv på bild:) Sen var det stressigt att verkligen få till det så det var tyst och lugnt och ostört den där halvtimmen den pågick, inte lätt när den ofta låg mitt på dagen.

Jamie var mindre då och jag försökte tajma det med hans sovstunder, och det funkade ju. Ibland:) Ibland inte.

Men summa summarum, jag gillade upplägget. Minus webkameran.

 

Nu på folkhögskola så är det inte läskiga webkameror. Pju!

Det är lite olika, i skapande skrivande ska det såklart skrivas berättelser av olika slag, på givna teman, med givna ramar eller så. Svinkul! Hälsocoach, ja där har vi ju stora inlämningsuppgifter, och sen nån slags tenta på slutet hemma, vilket kröp fram på sista träffen;) Det hade de visst ”glömt” berätta…fast det finns orsaker till det, och det är helt i sin ordning. Där träffas vi ju dessutom IRL.

 

I den här anatomi och fysiologikursen jag läser nu, så är det då alltså flera hemtentor.  Det är bra, jag kan absolut slacka en del utan ordentliga uppgifter, och jag tycker det är ett roligt ämne. Eller jag tyckte det, och det kommer bli kul, men alltså….celler…Jävla skitkomplicerade prylar! ;) Man tycker att man har bilden klar för sig, allt är kristallklart, man fattar och skriver ner det. Och så vänder man blad i läroboken och ….vafan? Jahaaaaa, var det SÅ?

När vi fick frågorna läste jag igenom dem och skrev ner dem, det är min grej, jag lär mig på att skriva ner saker. Sen brukar jag skriva ut på papper åxå, men gillar att skriva för hand först. Jag hade rätt bra koll, det var några frågor jag inte hade en aning om, men det såg bra ut. Lika när jag suttit med det lite då och då, jag har skrivit om det jag känner att jag har ordning på och hoppat över det mer obegripliga:)

Igår var det dags att ta itu med de kvarlämnade frågorna. Och som jag har googlat! Vi får ju ha all litteratur osv, så det är ju meningen. Men man ska ju även ”skriva med egna ord” Det har jag sällan några problem med för jag kan vända och vrida och hitta synonymer in absurdum om så är, men jag tycker det är rätt onödigt. Det är redan nedskrivet ett antal gånger, på ett bra och korrekt sätt, och att då skriva med egna ord är mest slöseri med tid:)

Nu är det dock nedskrivet på läkarspråket latin, och jag kan en del, men det är ju inte ord man använder när man pratar med patienter direkt. Så några frågor har jag suttit med och bara inte fått till.

Jag har först inte riktigt förstått vad som efterfrågas, och det är ju ingen bra start;) sen har jag ta mig sjutton hittat olika beskrivningar och förklaringar och sen försökt läsa dem på latin/läkarrappakalja och skriva det med egna ord när jag ärligt inte fattar vad det står….Jag hade lite problem halv fyra i natt;)

Sen blir det ju så att ju mer man skriver, och läser, ju mer vill man skriva på svaret….

Men nu ska jag skriva den sista frågan, där jag ska jämföra olika slags celler med varandra och berätta om deras egenheter…och sen gå igenom det en gång till, och sen….. ——-> maila in det till läraren! Klart!

Whihoooo:)

 

Och med detta ville jag inte säga ett dugg, mest bara ha något att göra medan jag drack upp kaffet ;)

Jag återkommer på andra sidan den här tentan;)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Delokaliserad

  Celler är fantastiska, jag har hittills ägnat 4 år åt att lära mig saker om dem och lär ägna typ… resten av mitt liv åt det förhoppningsvis? Fast anatomi är rätt segt, läser neurobiologi för närvarande och det är liiite för stor del som går ut på att memorera olika delar och strukturer i hjärnan, inte riktigt min grej. Men det går nog vägen.

  Lycka till med ditt!
  Carola: Vad ska du bli med det? En cell;)? Läkare? Såndär forskare av nåt slag?
  Spännande:) Lycka till med ditt åxå:)

  1. Delokaliserad

   Såndär forskare stämmer ganska bra; Molekylärbiolog, av alla saker man kan utbilda sig till. :P När jag är klar har jag förhoppningsvis en masterexamen i molekylär cellbiologi. Och sen kan jag ägna resten av mitt liv åt att pipettera DNA från ett provrör till ett annat… Ungefär. :D

   1. familjenannorlunda

    Spännande det låter när du lägger det på den nivån ;)
    Not:D men jag fattar att det kan vara väldigt intressant :)
    Lycka till!

 2. annelie

  Håller tummarna att det går bra för dig med tentorna och allt plugg. Men varför på
  kvällarna? Tala om för barnen att du studerar och behöver lugn och ro.
  Alternativt studera när de är på fsk eller kyrkis
  annelie en mormor som inte heller haft sina barn i barnomsorgen
  thibia.blogg.se

  1. familjenannorlunda

   Haha, jag pluggar som bäst på nätterna :) men sitter oftast på dagarna och det är inga större problem, de här ungarna är inga plåster utan sysselsätter sig alltid med något:)

 3. Tomas Karlström

  Oj att du kan orkar skriva när du har så många omkring dig….Du gör det väldigt bra som skriver
  varje dag ….Håller på dig….Krammm Krammmm