Familjen Annorlunda

Bagerikassen ♥

Oj vilken härlig start på dagen!

Ett sms att det satt en kasse med nybakat bröd på dörren, kan man få mer vardagslyx, jag bara frågar?

Det är Bagerikassen i Uppsala som har den här härliga tjänsten, och jag fick nu ett provsmak:)

bagerikassenBrödet är ekologiskt, bakat på surdeg och levereras alltså varje lördagmorgon genom att hängas på dörren.

Perfekt för mig som inte riktigt är vaken mellan 5-7 som var den första leveranstiden, den andra mellan 7-9 kan jag möjligen ha kvicknat till. Möjligen:D

bagerikassen

Smart ide´!

När jag var liten så var vi på nån camping, jag kommer inte ihåg vilken…men det spelar ingen större roll eftersom det var hundra år sen;) så kom det varje morgon en kille med cykelkärra full med nybakat bröd av olika sorter. Han cyklade runt, och så fick man köpa det man ville ha. Jag minns hur gott det var, alldeles varma frallor som man sen satt utanför förtältet och smaskade i sig i morgonsolen. Ja det var alltid sol såklart, för råkade det regna tror jag inte att han kom eller så missade vi honom för vi satt inne och gömde oss;) Men jag vill minnas att det var sol när vi var där. Eftersom man har lite begränsat med frysmöjligheter i en husvagn…nä, korrigerar detta; eftersom man HADE begränsat med frysmöjligheter i husvagnar på 70-80 talet ( nu finns frys, micro,vinbar,diskmaskin osv..) så var det oerhört lyxigt att få färska frallor på morgonen. Affärer fanns såklart men då handlades det vanlig limpa.

 

Till detta fick jag lite flashback nu, och även om jag inte direkt sprang ut och satte mig ute i solen med de härliga frallorna, så samlade jag ihop barnen till frukost, och så mumsade vi i oss:)

bagerikassen

Fanns något till alla, Corrinda som precis har spänt sin tandställning och har ont i tänderna, kunde inte äta de lite segare frallorna, men då fanns det tekaka. Lovelia som inte ätit ordentligt på flera dagar för hon är sjuk började med den vanliga vita frallan, och jag gick rakt på det mörkaste brödet som är min favorit :)

bagerikassen

Jag är supertråkig när det kommer till pålägg. Visst är det toppengott med olika skinkor, kalkon, grönsaker osv, men det allra godaste jag vet är bara smör och ost:) En chailatte till det och dagen startade på allra bästa sätt.

 

♥ Tusen tack Bagerikassen, det blev en härlig lördagmorgon! Vardagslyx på hög nivå ♥

 

Vill ni läsa mer, och beställa en egen kasse, tror att det är på abonnemangsbasis, så kan ni läsa allt om hur det funkar här på Bagerikassens sida finns även andra varianter på leveranser, tex till företag i Uppsala med omnejd:)

 

Nu ska jag skriva tenta, tjihooo, jag har nån skum hatkärlek till de här hemtentorna, det är grym prestationsångest, men samtidigt lär jag mig aldrig så mkt som under den pressen:)

Hörs!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanne

  Härligt med nybakt bröd att njuta av till helgfrukosten, att erbjuda den tjänsten är verkligen en bra affärsidé. Min man bakar nästan varje helg. Surdeg bakat på mjöl från en lokal kvarn. Lyxigare blir det inte!

 2. Olga

  Även jag har minnen av en liten kille på cykel som körde runt och sålde frallor på lördagsmorgonen. Jag satte ut en plasthink på kvällen (med lock) och så lämnade han frallorna där. Tyvärr var det dock ofta jag glömde sätta ut den där jäkla hinken och då fick han hänga påsen med bullar på dörren. Ingen bra lösning! Nej då kan jag lova att fåglarna kalasade.

 3. Viktoria sjubarnsmamma

  Självklart var det alltid soligt på sommarlovet. Med båda föräldrarna lärare (som ju hade jobbat ihop ett helt sommarlov innan ledigheterna krymptes för dem) så hade vi verkligen långledigt när jag var liten och vi campade massor – så här i efterhand kan jag knappt minnas en regnig dag :-)
  Vi köper ibland färska frallor på helgen nu men då är det oftast pga att brödet är slut och maken ändå är tvungen att dra till affären i ottan.

 4. Lena S

  När jag var liten bodde vi alltid på camping på Öland.Minns också killen som sålde frallor varje morgon.det var nog vanligt då.Var såå gott eftersom hemma var det alltid mammas hembakade bröd som gällde.Det var gott men vi barn gillade frallorna.Nu är de oftast grövre o nyttigare.

 5. emma

  åå, kommer ihåg när ja var mindre å campade bodde vi på öland å där kom de alltid en tjej med en liten häst med vagn efter å sålde frallor… mysigt! ostfrallorna som enbart åts vid dessa tillfällen va höjdpunkten! =)

 6. Carina

  Jag är likadan när det kommer till pålägg,det slutar nästan alltid att jag tar ost. Och med vädret förr håller jag med dig,man minns det som att det alltid var soligt på sommaren,och om det regnade någon gång,så vardet oftats ett riktigt åskväder,som renade luften. Förmodligen regnade det annars också,men det minns jag inte,hihi:-))

 7. Jenny

  Underbart med nybakade frallor på morgonen. När jag var liten vet jag att det levererade färska frallor i brevlådan. Vet inte vilka som ansvarade för detta eller hur det rent praktiskt gick till, men det var helt underbart med färska frallor på helgerna.