Familjen Annorlunda

Friday I´m in love:)

Ja in love med själva fredag då:) Jag älskar fredagar, det är då helgen börjar och även om jag alltid är hemma, så försöker jag se till så att helgen blir lite mindre av vardagssysslor. I den bästa av världar så storstäder jag huset på fredagar, det gjorde jag alltid förut…nu har jag tappat bort det, men ska ta tag i det igen nu när jag kom på det:) så att jag sen kan få lite ”ledigt” från hushållet.

I går satt jag med mina feta anatomiböcker och gjorde delar av hemtentan. Det är inte jättesvårt MEN det är ju fan omöjligt att begripa vad människan menar med sina frågor;) Eftersom man absolut kan ge ett enkelt svar på tex Vad är hud? på tre ord, så kanske det räcker? Eller…ska man skriva en liten avhandling om alla lager hud, alla små hårsäckar, talgkörtlar osv som hör dit? Svårt att veta, och då brukar jag min vana trogen kompromissa och lägga mig någonstans mitt i mellan:)

Det pysslade jag med till noll.tre.noll.noll i natt, så ja, jag är lite seg idag. Ska fortsätta i kväll sen tänkte jag.

 

Min efterlängtade dejt med min Englandskompis frös inne igår, när Lovelia började dagen med att kräkas:(

Jag vaknade av det, lika taskig start på dagen varje gång;) och sen var det ju bara till att börja det stora detektivarbetet med att få tag i henne. Jag har inget telefonnummer nämligen utan vi snackar via Facebook. Där hade jag skickat meddelande redan dagen innan att Loppan var sjuk, men inte fått svar, och jag skickade ett mess till, inget svar, så jag fattade ju att hon är en såndär människa som inte har mobilen fastvuxen i handen:) Bra, men just nu aningen stressande, för jag ville verkligen inte att de skulle behöva ta sig hela vägen hit, med småbarn, och sen få ett kräkbesked i dörren. Inte så jättemånga vill ju liksom komma in och fika då;)

Jag vet att hon bor hos sin mamma när hon är här, men kunde omöjligen komma på vad hon heter…..gosh. Letade på deras i mitt tycke rätt ovanliga efternamn på Eniro, över 600 träffar, men vafan:( Jaja, bara till att börja scrolla igenom då, namn för namn…tills jag kom till E…Plötsligt kom jag på vad hon hette, men då fanns ingen med det namnet i Uppsala. Nä just det ja, hon har gift om sig för många år sen. Återvändsgränd.

Hm…men dotter då? Hon är strax över 20, hon borde ju ha koll på sin Facebook, och vi är vänner där, så jag letade reda på henne, kikade igenom lite bilder, och där! Där var ju mormor på bild, så då hade jag hennes namn:) Tillbaka till Eniro, söka på nytt och nu hittade jag henne, ringde och kom till hennes man. Presenterade mig som Carola Wetterholm och frågade efter min kompis, kände mig som jag var 9 år igen och ringde hem till en kompis;)

Han hade full koll på vem jag var, och hon hade inte hunnit åka så det var ju toppen. Sen pratade vi en god timme eller så:)

De ville såklart inte riskera något, med två barn, en som Jamie och en 16 månaders, och hemresa med flyg på söndag, plus en skruttig mormor, så gör man inte det. Vi får se om vi hinner ses nåt, just nu verkar Loppan piggare, och har inte kräkts mer sen igår morse, men har fortfarande feber.

Det är roligt ändå. Vi gick i samma klass från 1-9, och sen umgicks vi en del även under gymnasietiden, men gick på helt olika skolor så det blev ju lite mindre såklart. Hon träffade sin man när hon åkte på språkresa mellan åttan och nian, och de är lika kära än. Jag är grymt avundsjuk av solklara skäl, men otroligt glad att se deras lycka.

De flyttade till England efter några år här, och sen dess har hon bott där, och kommer hem ibland. Då är det ju full fart att hinna med att besöka släktingar, men om hon har möjlighet så försöker hon alltid komma hit, och det är så jäkla kul. Vi hörs extremt sällan mellan varven, nåt mess, julkort osv, men så fort vi ses så börjar vi babbla som om vi sågs igår, och tar vid där vi slutade. Jag blir alltid så glad, för hon är en väldigt positiv människa ♥ Svårigheter är till för att övervinnas, helt klart, och det med ett leende:)

Nu blev jag väldigt sugen på att åka dit. De bor några timmar utanför London, men i en fin kuststad, och jag har ju alltid sagt att jag ska hälsa på. Frågan är bara, förutom massa praktiska detaljer;) ska jag åka själv, med syrran, eller ta med några barn? Egot säger : Åk själv:D Men det vore samtidigt roligt att ta med barnen…Det där måste faktiskt kluras på!

Sen fick jag en fråga om att haka på till just London i höst, med helt annat sällskap och det är jag åxå väldigt väldigt sugen på! Så sugen att jag tänker se till så det går att genomföra faktiskt :)

Med lång planering brukar allt kunna funka, det gäller bara att muta rätt personer till att ta hand om de övriga, för London blir definitivt barnlöst.

london-sign

Jaha, och annars då?

Jodå, huvudet upp och fötterna ner:) Alla utom Lovelia verkar må bra, och även om det blir sega dagar så uppskattar barnen det. Igår satt de med de här gummibanden, vad de nu heter…Loops nånting, och efter det kan man dammsuga upp väldigt många snoddar..:)

Jag vågade ge mig iväg på kvällen och träna, Patricia var hemma, och det blev cirkelfys med Olle. Passet hade fokus på core, och det var ju ungefär det enda ställe på kroppen som inte tagit stryk av Anders HIT pass och Lins Power Hour, så det var ju passande:)

Det var rätt plågsamt i axlarna, och det är härligt med träningsvärk, så är det bara.

Efter det åkte jag och hämtade paket, och handlade lite, en rätt stor ananas bla:

ananas meandiDe var en av de minsta, och jag hade ju gärna velat ha den större men den var så ruskigt grön att den kanske inte hinner mogna innan jag ledsnar på de små bananflugorna som gärna bor där…:)

ananas meandi

Killarna tycker att den är gigantisk, och den är rätt tung:) Nu fattas bara lite goda jordgubbar, för jösses så gott det är i kombination.

Jamie och Jordan var så stissiga så jag sa åt dem att klä på sig och gå ut, och Jamie sa att det fanns ju ingen snö, så vad skulle man göra ute? Alltså…nu har det varit vinter för länge! ;)

De gick såklart ut ändå, och röjde runt en stund, men det var mest blött tror jag, iaf vittnar de blöta kläderna om det..

På en dag försvann det tjocka knöliga istäcket som legat på uppfarten, och ingen är gladare än jag. Jag struntade ju i att skotta en gång när det var slask och regn, och det frös såklart på och blev en skräckglaciär…helt övertygad om att den skulle ligga kvar till maj blev jag väldigt lycklig att se att den är väck.

Nu får det gärna vara slut på snö, och elände, och komma lite vår. Jag vet att det är tidigt än, men nog vore det härligt. Hur det än är så går det åt rätt håll! Det är stor skillnad nu på kvällarna, och morgnarna ska man ju inte tala om, det är ljust när jag väcker ungarna till skolan:)

 

Jamie är så fjantig ♥

I veckan så kom en kille och knackade på dörren, han var från ViaSat och ville prata fiber och att jag skulle ta hans erbjudande. Men, jag sa nej till Boxer häromdagen för att jag vill kolla själv i lugn och ro, och det sa jag till den här snubben med. Han vägrade lyssna utan frågade vidare, jag sa gång på gång att jag inte var intresserad just nu och han tjatade. Jamie stod bakom mig och lyssnade.

Till sist, efter att ha svarat vänligt men bestämt, och sagt tack men nej tack fyra gånger, så surande jag ur, och tittade stint på honom och sa: Men du, jag vill inte prata med dig längre.

Han såg högst förvånad och kränkt ut;) – Va? Vill du inte prata med mig längre?

-Nä, faktiskt inte. Sorry. Hej då.

Så drog jag igen dörren, och halvvägs så ser jag i ögonvrån hur Jamie, iklädd en pepparkaksklänning, barbent och med håret som en kvast runt huvudet, hoppar upp och ner med ett stort leende och så tjoar han:

– Hej då bajskorv! Högt, klart och tydligt.

Okeeeey, det var väl iofs ungefär vad jag tänkte;) men med lite annan vokabulär, men jäklar så störigt det lät. Och kul, för han var som ett enda stor bustroll hela ungen ♥ men jag tvivlar på att ViaSatkillen uppskattade det om han hörde;)

Å andra sidan…han tjatade, och det är väldigt tråkigt.. Då kan man få svar på tal som man inte förväntade sig;)

 

Nu ska jag fixa lite med tvätten, evighetsgörat:)

Bye bye:)

 

Och förresten! Tack för era tips på hur ni använder fonder! Jag har sparat dem, och ska testa allihopa!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. stina

    Tips när barnen har feber.
    Mina barn sex och sju år vägrar tabletter och jag tycker de är för stora för suppar. Hittade Pinex jordgubb (som smulad alvedon men med godissmak) på apoteket. Jag lät dom smaka lite när de var friska, när se är sjuka vägrar de nya saker. Förklarade att det är jordgubbsmedicin som man får när man är sjuk. Det funkar!

  2. Lena

    Tycker det är sorgligt när man tycker att barnen ska vara på dagis. Tycker det är toppen att du är hemma med dem. Tids nog kommer de in i ”systemet”. Förstår inte föräldrar som lämnar syskon på dagis när mamma kommit hem med ett nytt syskon. Om det nu är så jobbigt med barn skaffa inga då.
    Carola du är toppen, jag gillar ditt sätt att vara med dina barn.
    Lena växjö

  3. Ulle

    Förskola är bra! Men det bästa som finns måste väl vara föräldrar som vill vara hemma med sina barn❤️

    1. My

      Alla kan inte vara hemma med dina barn, de måste jobba för att få ekonomin att gå ihop….så att alla som har sina barn långa dagar på förskolorna VILL detta är skitsnack!

      1. familjenannorlunda

        Det är få saker i världen som är förunnat alla. Livet är jävligt orättvist så är det. Vissa val har man möjlighet till och det är ju tur:)
        Alla gör efter sina möjligheter men det är ruskigt tråkigt att jag alltid ska behöva försvara vårt val, och att dagis ska framställas som det bästa stället i världen och hemmet som nån slags dålig, ostimulerande miljö med outbildade vuxna.
        Det är bullshit.
        Varför debatten ens kickar igång efter detta inlägg är obegripligt.
        Folk är så jäkla irriterade på att andra gör andra val och än dem och så ska det huggas.
        Jag menar INTE detta som att DU My ska ha en verbal käftsmäll men din kommentar får hysa in mitt allmänna svar:)

        1. My

          Ja är väl så att jag är lika trött på alla som skriver att föräldrar till barn på förskolan VÄLJER att ha dom långa dagar när verkligheten och ekonomin är jäkligt tuff för många och känner personligen flera mammor som bokstavligen gråter över sin situation de tvingats till ekonomiskt. Därav min reaktion på Ulles kommentar som jag anser var lika trångsynt som de trångsynta kommentarer du fått här ovanför. Vad vore bättre än mer kärlek och respekt? :)

          1. Ulle

            Min kommentar var att förskola är bra! Jag har själv haft mina barn på förskolan. Hade inte råd att vara hemma mer än 1,5 år o ville faktiskt börja jobba då. Så jag klagade inte på de som lämnar sina barn utan det var en eloge till Carola som är/vill vara hemma med sina barn och står för det! För även om jag lämnat mina barn så tror jag att föräldrar är det bästa för barnen.

  4. Daniela

    Jag tycker det är underbart att dina barn har förmånen att vara hemma! Tänk alla dessa små barn som tvingas vara ifrån sina föräldrar hela dagarna. Har min dotter hemma hon fyller snart 3.

  5. karin

    jag tror att dina minsta hadde tyckt att det hadde varit skoj med dagis. Jag tycker det ser sorligt ut att dom skall gå med dig hela dagarna. Jag tycker synd om dem. Det är andra tider Carolla. förstår ditt ex lite grann.Tror nog att du går igång lite grann nu.Men du vill ha det på dit vis. men du får nog släppa det lite grann. Du ha själv valt att gå hemma. Sorligt men sannt.

    1. familjenannorlunda

      Det är säkert skitkul med dagis, det säger jag inget om. Däremot har jag inte skaffat barn för att andra ska uppfostra dem, det är min uppgift. Du får gärna tycka annorlunda. Måste fråga bara… I vad förstår du mitt ex?? Att han stack för att vi valde tillsammans att ha barnen hemma? Eller att han träffar sina barn så lite för att de inte går på dagis? Eller hur tänkte du nu?
      Sorgligt att vara hemma är det då rakt inte, de trivs och utvecklas fint. Övriga barn som är större talar ofta om hur mkt de uppskattat att få vara hemma som små, så jag har dessutom redan vatten på min kvarn :)

      1. Ylva

        Det måste vara skönt för barnen att se på TV, spela spel hela dagarna utan inblandning från pedagoger. Sedan kan de gå i pyjamas till långt fram på dagen. Härligt. Den lille kan få ha sitt långa hår och blöjor utan att bli retad.

        Carola: En grej här bara…om barn som är 3,5 år blir retade på dagis för att de har blöja, så är jag otroligt glad att jag inte har mina barn där, för vad är det för fasoner?
        Överhuvudtaget känns det ofta som jag får de här kommentarerna, att det är tur att de inte går på dagis eftersom de då skulle kunna bli retade för Fan och hans moster, det handlar om blöjor, håret, rosa stövlar, dåligt tal, många syskon…. Vad är då grejen med att inte gå på dagis, om man slipper bli retad? Är det något man liksom ska utsättas för så man blir en person som tål att hackas på?
        Jag är helt övertygad om att personalen på dagis försöker stävja ungar som retas, men de här kommentarerna får mig att undra lite över hur folk tänker?
        Är det verkligen barnen som tycker det är konstigt med en kille med långt hår, eller är det vuxna som planterar in det hos sina ungar;)?

        1. Anna A

          Vilken inskränkt människosyn… VARFÖR kan knte killar ha långt hår och pyjamas hela dan, ÄVEN på förskola??? Mina barn gick på dagis i pyjamas om de bille det och fick ha vilken frisyr de ville och för det har de inte blivit retade. Fast lm barnen på dagiset haft föräldrar som du då hade de förmodligen haft samma sjuka inställning och varit otrevliga små mobbare

    2. Nina

      Vad är det som får en del att tro att det bästa för ett barn är att vistas på en förskola dagarna i ända?
      Tror ni att den ultimata vistelsen för ett barn är på ett dagis (förskola) från klockan sju på morgonen till fem-sex på kvällen fem dagar i veckan? Så ser faktiskt vardagen ut för många av våra barn..fruktansvärt tycker jag. Inte konstigt att det finns barn idag som är stressade, har magkatarrer..upp tidigt på morgonen, klä på sig och snabbt iväg på dagis för att äta frukost och sedan en hel dag ifrån föräldrarna. Är det något att sträva efter? Visst finns det föräldrar som velat vara hemma med sina barn men är tvungen att lämna bort dom, men det finns också dom som rentav längtar till barnet fyller ett år så dom får börja på dagis :O
      Jag tycker inte alls synd om Carolas barn, jag tycker dom har en jäkla tur som har en mamma som låter sina barn få vara hemma med henne tills dom börjar skolan. Och dom verkar heller inte fara illa av att inte gå på dagis, pigga, glada och välmående barn!
      Nej, jag tror att ni som förespråkar dagisvistelse och klankar ner på Carolas val att låta barnen vara hemma hör ihop med att ni själva känner er som dåliga föräldrar som lämnat bort era barn..men snälla ta inte ut att ni känner er misslyckade på Carola..hon har har gjort sitt val och ni gör era.

  6. Emma

    Fast är inte det en ananas som ska vara grön i skalet? Brukar köpa den sorten och den är mycket smaskig :)

    1. familjenannorlunda

      Tror inte det.. Det fanns de som var mer gula… Men måste kolla vad der står på lappen runt blasten :)

      1. Emma

        Nä, nu har jag googlat och visst har du rätt att de inte ska vara gröna. Men jag äter ändå, kan ju inte vänta på npgot sådant gott

        Carola: Bra då slipper jag googla, stod inget på lappen:)

Comments are closed.