Paddington, snö,snö, snö snödroppar och tö:) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Paddington, snö,snö, snö snödroppar och tö:)

Idag ska Mirka få sitt trettonde barn, och det är så spännande:) Hoppas att de kunde ta sig in till förlossningen nu bara i detta tramsiga väder, men förhoppningsvis så skedde det ju under lugna former och inte under tidspress:)

Jag har skottat snö hela helgen tycker jag. Blöt jäkla snö som väger bly. Eftersom vi har långt till närmsta backe, det handlar om att vi lär ta bilen, så har jag försökt samla ihop snön i högar. De blir inte gigantiska, men de funkar att roa sig med, och ungarna har åkt både pulka, snowracer och tefat nerför dem. Sen regnar det mellan  varven och allt sjunker hop, men det blir å andra sidan ett fint hårt berg att bygga vidare på ;)

pulkaåk

Det här är den minsta högen:) passar Jamie perfekt.

I fredags var mamma och pappa här och hämtade något, och jag fick en säck tösalt av pappa som tyckte det var lite väl halt på uppfarten, så den strödde jag ut, och jag vet inte om det beror på att det ligger underst eller om det bara är alldeles för varmt, men längst under snön på uppfarten så är det riktigt blött. Under bilen är det en stor vattenpöl.

När jag skottar så känns det som smältande sorbetglass längst ner;)

Något jag upptäckt sparar väldigt mycket tid och gör snöskottningen väldigt mycket mer effektiv, det är snösläde.

En sånär:

snösläde

I alla år som nån annan skottade mestadels, så hade vi en vanlig snöskyffel, en sån här
snöskyffel

 

Och skillnaden är enorm:) Han tyckte att snösläde var dåligt av nån anledning, och eftersom jag sällan skottade så struntade väl jag i det. Tills jag var hemma hos en kompis och hjälpte henne, och hon hade en släde, då bad jag snällt  honom att köpa en, för det skulle bli snökaos när han skulle bort som vanligt. Sen dess har jag hunnit skaffa mig en till, så vi har nu två, ifall nån vill hjälpa till..hehe, den enda som frivilligt erbjuder sin hjälp är Jamie, möjligen Lovelia:)  Nu drar jag av hela uppfarten och terassen på en knapp timme när det är som värst, och det är betydligt snabbare, dessutom får jag inte ont i ryggen:)

Älskar den:)

Nu får man ju använda även den lilla skyffeln och en vanlig snöspade åxå, men bara som komplement.

Jag ska snart ut och ploga min väg fram till snösläden genom de enorma mängder snö som ramlat ner sen i går kväll när jag var ute sist…inte har det slutat snöa heller, men jag tar det hellre i två omgångar, och så tänker jag att det är bra träning, så blir det rätt trevligt;)

 

I lördags städade ungarna sina rum, mer eller mindre, och då blev det bio igår som jag lovat. Nej, det blir inte bio varje gång de städat, haha, men ibland, speciellt när jag själv gärna vill något så är det finfin motivation:)

Paddington såg vi, och jag hade höga förväntningar på den, och blev inte besviken. Den var verkligen superbra.

paddington

Jamie som inte är jättebra på att sitta stilla länge tycker det är mysigt på bio, och han har pratat om Paddington hela dagen idag. De större ville inte följa med ( och inte hade de städat heller, hihi) så det var jag och de fem minsta, plus syrran då. Min vapendragare:) Vi köpte godis och läsk och popcorn och hotsnacks precis som det ska vara, och sen muggade alla in. Vi såg filmen på Royal biografen som jag gillar lite bättre än Filmstaden. Här i Uppsala är Filmstaden rätt sunkig, och toaletterna framför allt…urk, de luktar som de inte blivit skurade det här seklet, och så är de så förbannat små att man slår knän i dörren… Nä Royal är bättre:) Gillar deras stolar bättre åxå. Filmen hade dock varit lika bra överallt, och jag rekommenderar den starkt. Jag gillar de här filmerna när de blandar animerat och verkligt, som Smurfarna, Stuart Little och nu Paddington.

När jag stod i foajén så ringde mobilen och det var en reporter, som skrivit ihop nån rewrite här ifrån bloggen, det är så det funkar inom skvallerpressen ni vet:) och nu ville han bara checka lite med mig att det var ok. Han är väldigt trevlig. Han avslutade med att fråga om jag var singel fortfarande och hur jag tyckte om det. Jag svarade att jag visst kan sakna någon i vardagen, men att jag för det mesta tyckte det verkar bra jäkla skitjobbigt att börja om… Men alltså  på allvar, bara tanken på att liksom spela det där spelet..gå och vänta på att han ska ringa, fundera varför han inte gör det, oroa sig för att man sagt nåt fel, kan man ringa nu eller är det för efterhängset?, borde jag gjort nåt annorlunda?  och alltid vara på topp;) Nä fy farao vad jobbigt;) Eller…? Jag vet ju inte jag har varit sambo sen jag var typ 17 med samma snubbe:) Men jag har inte tid heller, när skulle jag klämma in en dejt? Dessutom är mina hoods nog inte optimala jaktmarker, Ikea, kyrkis, skolan uppe i norr, Citygross och Friskis;)

Jag tänkte säga att Martin Melin låg högt på önskelistan, men vid närmare eftertanke kanske den rubriken skulle bli lite jobbig;) så jag sa inget:)

Nä, jag letar inte efter nån ny kärlek. Så är det. Men jag skulle såklart inte säga nej om det kom en drömprins och knackade mig på axeln:) Speciellt inte om han var hantverkare…;)

Nåväl, få se vad det blir av det samtalet, man vet aldrig.

 

När Paddington var slut så åkte jag hem och lämnade barnen och drog sen till Friskis för ett intervallflex pass, det är ett rätt härligt pass. Först olika intervaller i en halvtimme ungefär och sen lite stretch och böj i resten av passet, runt 20 minuter. Intervaller är riktigt jobbigt och som jag sagt förr så är min kondition inte den bästa, jag är inte ett dugg uthållig.

Ungarna hade önskat sig Billys pizza till middag…obegripligt det är ju oätligt!, men det passade perfekt när jag kom hem lite sent, så jag svängde in på Ica på väg hem, och sen körde vi både pizzor och piroger i vanliga ugnen, micron är gammal och tar sån tid på sig.

Sen var det ju då det här med den nya Ica-Stig…:)

Barnen har längtat efter att få se vem det skulle bli och hade full koll på att det skulle visas klockan 21.01, så det var ju bara till att låta dem se det innan de hoppade i säng.

Loa Falkman? Det funkar ju inte, han är ju Loa, och inte Ica-Stig, det där måste jag fundera på innan jag kan tycka att det är bra;) Ungarna köpte det rätt bra, även om de kände igen Loa från melodifestivalen:)

De fick vackert göra sig i ordning innan, och Jamie sov gott redan så han missade nyheten…stackarn;)borsta tänder

I går så såg jag detta i min rabatt:

snödroppar

Snödroppar:)

De kommer alltid upp här mitt i vintern, den här rabatten ligger vid garageväggen, och just det här hörnet lite under tak och dessutom är det i vinkel mot huset så det blir väl lite varmare här. Jag tror att värmeledningen ligger i närheten åxå, och den vet jag ligger rätt grunt eftersom det är berg under så det var svårt att få dit den, enligt den förra ägaren.

Runt omkring ligger snön djup, och nu är de väl översnöade igen kan jag tänka, men det var ju plusgrader hela helgen och då kikar de fram, härligt att veta att de finns där, och avvaktar ♥

 

Nu har jag avvaktat och det slutar inte snöa, tvärtom. Men jag får väl skotta ändå. Och sen i kväll igen. Det blir nog bra. Jag ska ju bort till skolan på tisdagkväll, och sen kommer jag inte förrän fredag kväll..jag måste nog muta något av de större barnen hårt så de skottar så mormor och morfar slipper…! Det kommer bli dyrt misstänker jag ;)

Kanske kan man muta dem med bio åxå, jag skulle vilja se många av de filmer som går nu:)

Nä….fasen, vi hörs, nu ska det skottas!

Bye bye:)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Marie

  Kul att höra att filmen var bra. Vi ska nog se den, men frågan är om den passar minstingen på 2??

  Carola: Det beror nog på tvååringen:) Jag vet att Jamie inte hade suttit still då, men Janelle hade suttit som ett ljus. Man kan alltid prova och gå ut…även om det är sådär kul.

  1. På Selmas gata

   Min fyraåring (snart fem) tyckte att den var föör läskig tyvärr. Så jag hade inte tagit med en tvååring. Men nu är mitt barn en ganska försiktig kille också, det finns säkert “tuffare” kids. Jag och hans pappa älskade filmen:)

 2. Annelie

  Åh Paddington skulle jag också vilja se! Har sett trailern och den var så charmig! Men tyvärr har jag inga småbarn längre, och det verkar nog lite konstigt om en 47-åring kommer ensam på barnfilm…

  1. My

   Klart att du kan gå och se den ändå, ska försöka övertala gubben och mina tonåringar att följa med sin gamla (46 år) mamma och se den i helgen, för lite nostalgi. :D

 3. åsa

  Jag och barnen tyckte åxå att paddington var kanonbra! Vi har även sett big hero 6 och vi ger den högsta betyg!

  Angående en ny kärlek så skulle det ju vara fantastiskt om du sökte till “ensam mamma söker ” :-)

  Carola: Jo, jag får höra det:) Men Ett: Jag tror inte att jag skulle få så många intressenter , Två: Jag skulle vara sjukt skeptiskt till de få som skulle vilja dejta och tro att de är skummisar och pedofiler…Tre: Pappan har allvarliga problem med att skriva på att barnen får visas i TV..det blev ett jädra meck när vi var med på Liljas dop….Varför? Tja säg det?
  Jag har faktist inte heller sett Ensamma mamma söker:)

 4. Anna

  Vill också se Paddington och nu med ditt fina betyg får det nog bli till helgen. Vilken supermorsa du är som fixar allt med hus och hem och barn så bra. Imponerande. Blir även inspirerad att komma igång med träningen igen. Pepp.

 5. Jenny

  Rekommenderar Big Hero 6, den är också bra.

  Paddington kollade sambon och jag på häromdagen, när vi hade fredagsmys. Tycker mycket om Paddington, vi hade flera tecknade filmer med honom hemma när jag var liten. Syrran har en halvmeter stor Paddington som farmor hade i sin garnbutik för 20 år sedan. Och såklart att jag köpte en liten björn att ha på ryggsäcken när vi var i London för ett antal år sedan.