Familjen Annorlunda

Mardröm

Herrejösses vilken fruktansvärd mardröm jag hade i natt!

Det är otroligt sällan som jag drömmer riktiga mardrömmar, jag kan vakna och vara skitförbannad mellan varven, riktigt ledsen händer det med, men att vakna och vara ordentligt uppskrämd på gränsen till rädd det är så sällan att jag knappt minns när det hände senast.

I natt när jag vaknade efter drömmen, som jag hann drömma färdigt, den handlade om en psykotiskt psykopatmördare som var rätt lik Smeagol, ni vet från Sagan om ringen ( som jag inte sett på evigheter)

Gollum-smeagol-gollum-5995695-300-425

Den handlade om att jagas, om att försöka fly fast det inte fanns någonstans att ta vägen, om att försöka gömma sig, om vetskapen att hittar han mig så är det godnatt.Om maktlöshet. Jag var inte ensam, det figurerade folk runtikring, och barnen fanns där nånstans så det var beskyddarinstinkt på hög nivå dessutom, och givetvis hängde precis ALLT på mig.

Jag inser nu när jag skriver att det kan nog tolkas in rätt mycket från min verklighet i den här drömmen… det har jag inte insett förrän nu. Oj då.

Nåväl, jag överlevde, barnen var i säkerhet, alla andra klarade sig  nog med, men Smeagolgubben själv vet jag inte riktigt vad det blev av. Han förvandlades dessutom allt eftersom drömmen gick till en mer Hulkliknande men inte så grön person;) Stor och stark dock, och fortfarande väldigt galen.

När jag vaknade så var det med ett ryck. Jag visste att det bara var en dröm, men trots det var obehagskänslorna så starka, och jag var inte helt vaken, och där i dimman mellan sömn och vakenhet så frodas ju fantasierna:)

Jag lyssnade med stora öron ut över huset, funderade på om jag låst ytterdörren, källardörren? Alla fönster? Fasen jag bloggade ju om att låsa in och kasta bort nyckeln igår, kanske någon styckmördare tog illa upp? Vad var det där?? Barnen, är de kvar, eller har nån rövat bort dem??

Jamie snusade tryggt intill mig, och Mike- nattlampan lyste upp rummet alldeles lagom så jag till sist kunde komma till ro, aningens kissnödig men vågade inte gå upp på toa… och jag sov oroligt resten av natten.

Jösses, jag hoppas att det var årtiondets mardröm, jag vaknar hellre och är så förbannad att jag skakar än att vara rädd som en liten skrutt. Jag är sällan rädd, men när det händer är det alltid för barnens skull. Man vet ju aldrig, det KAN komma nån dåre och bryta sig in, och då är man väldigt ensam om man är ensam vuxen. Är man två finns det ju ändå två chanser att lyckas få hjälp/ övermanna eller vad som nu är aktuellt.  För min egen del vet jag att jag klarar mig rätt bra, jag kan vara kaxig och slogs med två ungdomar som var äldre än vad jag var då i trapphuset där jag bodde och fick de att ta till benen ;) Jag hade rätt ont efteråt för allt i världen, men vad spelar det för roll, i min värld så vann jag ;) I deras med antagligen;)

 

Den där drömmen har hängt efter mig hela dagen, bara att jag kommer ihåg den rätt väl gör den jobbig att bli av med, och sen tröttheten den gav, som bara byggde på den trötthet som redan är enorm, detta väder, denna årstid gör mig till en zombie. En snäll sån :)

 

Jag hade tänkt lägga upp en tävling ni nog kommer gilla, har några som ligger och väntar, ni ska ju inte behöva köpa alla julklappar, några kan man vinna:) men vågar inte eftersom Loppi har problem med alla spamkommentarer, och jag vill inte att det blir nåt knas med era, som det är nu så försvinner de gärna i de hundratals skitkommentarer som ramlar in. Det är snart löst, så håll utkik:)

 

Idag var det kyrkis, så vi for iväg dit,jag tog med mina skolböcker för det är perfekt att sitta där och plugga:)

Fick gjort en uppgift så till vida att den är skriven på papper och ska renskrivas på datorn sen, men det tar ingen tid. Ytterligare en som bara ska finjusteras och sen är tre klara. Najs.

Sen åkte vi hem, Jordan och Jamie ville spela Skylanders så jag kopplade ihop Wii konsolen och så började Jamie gnälla två sekunder senare, Inget var bra allt bara dåligt och det var gråt och grin och gnäll. Bah.

Han var ju trött, så jag tog med honom in i sängen, stoppade i ena headset-luren i hans öra och den andra i mitt och så lyssnade vi på avslappningsbandet, och han somnade som en stock. Jag med :) Jordan spelade vidare, och när jag vaknade till efter en timme, inte så värst avslappnad eftersom Jamie låg på min arm, så hade Lovelia och Trixie kommit hem. Det var någons umgängestid idag, så visst var jag schysst som såg till att Jameson var piggelin? Sån är jag :) Jag har fått en hel del frågor om hans umgänge. Väldigt många av er förutsätter att det är jag som påverkar det, som inte tillåter honom träffa barnen  osv. Jag kan tala om för er att han får EXAKT det umgänge han begär. Till och med några fler tillfällen. Han träffar barnen varannan torsdag mellan 15-18.30. En helg var det nu under hösten, 10-18. Att det inte varit något umgänge beror absolut inte på mig, det är han som krånglade till det med advokater för att slippa prata med mig, jag har aldrig nekat honom utan tvärtom så tjatade jag rätt hårt i början om att han måste träffa dem. Antagligen därför som han inte gjorde det, allt jag säger måste man göra tvärtemot. Men det var inget jag fattat då;)  Jag är förvånad att ingen av alla extremnyfikna begärt ut papper från tinsgrätt och familjerätt, det är offentliga handlingar nämligen, men kanske att folk har gränser..Eller, och kanske mest troligt så är de extrema inte så intelligenta ;) Och sen glömde jag, det är ju mycket enklare att skylla på mig :D

Så så är det med det.

 

När barnen åkt till leklandet så fick jag inte ett dugg gjort här hemma. Det är väl märkligt att när man plötsligt har hela huset för sig själv och ingen som pockar på uppmärksamheten, då kan man inte koncentrera sig på en enda grej ;)

Jag plockade lite här och var helt utan struktur och sen åkte jag och tränade i stället. Det var struligt idag med passen, vi var reserver och blev inbokade väldigt sent, bara minuter innan tiden för det går ut ( två timmar innan passet börjar) så plötsligt var jag bokad på HIT och syrran på cirkelfys, på olika ställen. Dessutom var Anders på HIT utbytt, vi ville ju träna med honom för det var så länge sen. Vi gjorde som så att vi, nä min syrra – ringde och lyckades få bort min bokning på HIT och så chansade vi på att jag skulle få en plats på cirkelfysen, det släpps två 30 minuter innan. Det gick i lås, så det blev ett tufft cf pass :)

Handlade på väg hem, Patricia, Corrinda och Robban var barnvakter i glappet mellan honom och mig, och sen hem. Patricia gillar att haka på mina 15 med Paolo, så efter att Jamie åkt i säng, och övriga satt och spelade Skylanders så rev vi av dagens pass. Satan så jobbigt:)

Varje vecka är det en utmaning åxå. Förra veckan var det crossfit situps, så många som möjligt, och jag orkade 75, målet var visst 15..

Denna vecka var det Jägarvila så länge som möjligt, målet var 60 sek. Jägarvila, alltså ryggen mot väggen, benen i 90 grader och så stå så, är INTE min paradgren. Det är jättetungt. Mjölksyra är jobbigt. Att ta den efter ett cf pass och ett 15 minuters Paolopass kanske är osmart, men jag ville prova. Och i ärlighetens namn, om jag bara orkat typ 30 sekunder hade jag inte tagit med den ;)  Men nu visste jag att syrran suttit i 2 minuter och nånting, så det ville jag slå, och på ren järnvilja satt jag i 2 minuter och 45 sekunder. Slog henne med 15 sek:) Att tävla är otroligt sporrande, och vi är så jämnstarka att det är ruskigt prestigefyllt.

Och det går ju rätt bra :)

15 med paolo

Syrran jobbar i Stockholm och har timmar i bilen varje dag, så hon ligger aningen efter mig, men det beror bara på tidsbrist. Jag har skrapat ihop fler poäng tack vara löpbandet.

 

Patricia tyckte det var riktigt jobbigt idag:)

Patricia wetterholmIngen ska ju tro att det är bara till att knäppa ett kort på en tonåring:) Det är tusen saker att ta hänsyn till, som ”Ser min näsa lång ut såhär?” ”Det där är min fula sida, väga inte ta en bild” ” Ta inte nerifrån då ser jag ut som jag har dubbelhaka” och ” Ta från den sidan det är min snyggsida”  :) ♥

Här tycker hon att hon ser ut som en tant, men jag tycker hon är fin jag.

 

Nu ska jag ta och hoppa i säng, den där tuppluren mitt på dagen gjorde susen och jag är inte det minsta trött, men lär ju upp i morgon som alltid och då är jag garanterat trött:)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mamma M

    Vill han ha delad vårdnad???? Men för sjutton: han är ju inte ens kompetent att vara vuxen sin egen situation. Än mindre se barnens behov o respekt för dem……. Måste enbart vara en ”motvalls ” idé han kör med. Hade han varit en ”normal” skild karl hade det inet varit ngt att ens reflektera över. Men nu: förlåt- men det här var dagens skratt.
    Och du: min alldeles egen åsikt: farmor måste vara totalt blåst. Nånting så missunsam kvinna…..

    Carola: Jajamen. Han anser inte att det finns samarbetsproblem, eller rättare sagt att de inte är så svåra…men att inte ens kunna svara på sms som rör barnen..vad är det då? Jag tror det ligger en stor rädsla att bli lurad bakom, han är gräsligt paranoid, vilket stöder min sjukdomsteori;)
    Jag vet inte på vilket sätt jag skulle kunna lura honom bara, men hit hör saker som ni inte fått höra, massa konstiga saker..vi tar det en annan gång;)

  2. Anna

    Karin om jag förstått rätt så vill inte exet ens prata med Carola. Han stack bara en natt och har sedan dess inte velat prata med henne alls.

  3. Karin

    Läskigt med mardrömmar. Tycker generellt att jag hade mer såna förr i tiden men ibland kan jobbiga saker från verkliga livet komma till uttryck i drömmar. Angående att ni har varit i domstol är det mest en sak som förvånar mig eftersom jag är jurist, dock inte alls inom familjerätt. Jag förstår inte att ni hamnade i domstol om det inte fanns någon tvist. Det brukar ju vara det grundläggande för att det kan bli en huvudförhandling och rätten brukar vara för att parterna gör upp eftersom det finns två personer som känner och älskar de små personer det handlar om och det är inte advokaterna och domarna. Om han vill ha umgänge och du medger exakt det umgänge som han yrkar vilket du har gjort vad jag förstår – vad fanns då att tvista om i en förhandling? Känner igen mig i ditt hantverkande hemma. Själv har jag just vunnit över ett kallt, numera varmt element.

    Carola: Jadu, jag vet inte så noga. Jag har en advokat, han har en advokat och det pratas ett språk som jag inte riktigt förstår;) Tvisten kan vara att jag vill ha ensam vårdnad, något han vägrar. Jag har medgett det umgänge han begärt, och därtill såg min advokat till att det blev några ytterligare tillfällen. Najs med elementet:)

  4. Sara

    På tal om drömmar, jag har en ständigt återkommande mardröm där du och din familj är med, helt otroligt hur man kan drömma egentligen haha

    Carola: Haha, oj då, jag hoppas att inte vi är the bad guys:)

  5. K

    Alla som följer den här bloggen är nog lika förundrade över hela situationen och att du orkar och klarar allt (kanske iofs inte har så mycket val, men ändå). Undrar bara om alla barnen hänger med på lekland med sin pappa eller hur umgås de äldre barnen med honom?

    Carola: De umgås inte. Helgen han hade, då åkte jag på mässa, och det var fullt med kalas den dagen så då var han hemma här med kidsen, även de stora. De åt middag osv, vilket uppskattades av ungarna. Sen gav han förslaget om Leos lekland på söndagen…Lite jobbigt att vara här hemma kanske;)?
    Janelle skiter han i, han har messat henne grattis på födelsedagen och god jul, och välkommen på 100årskalas… Övriga tonåringar kan messa honom ibland för att be om något;) men det är ytterst sällan som HAN börjar en konversation med dem, vad de säger, där vet jag inte fullt ut.

  6. Emilia

    Hej!

    Jag kommentersr aldrig men nu måste jag bara kænner jag. Vill bara sæga att du ær så otroligt cool! Du ær så imponerande kvinna som fixar allt från avlopp till uppfostran av 9 barn! Nær jag tænker att ngt ær jobbigt tænker jag bara att detta hade Carola fixat så då ska jag bita ihop och førsøka jag med. Tack før att du så øppet delar med dig! Dina barn ær verkligen lyckligt lottade som har en sån superkvinna till mamma. Heja dig!

    Carola : Åh sånt här blir jag så stolt över att få höra :) Tack<3

  7. Anna

    Jag tror vi måste uppfora våra döttrar som våra söner.Vi måste avliva myten att det viktigaste i livet är att hitta den stora kärleken gifta sig och skaffa barn. Verkligheten ser ju inte ut så. Män är inte trogna och kan lämna sin familj utan att bry sig för en yngre kvinna.Utbildning självständighet vänner och en meningsfull fritid ska jag lära min dotter är viktigt. Jag vill inte hon ska tro på något som inte existerar och bli utbytt efter att ha offrat sig för en man.

    Carola: Fast så är det väl? Inte uppfostrar jag mina tjejer till våp, och jag är inte heller uppfostrad så. Däremot är det kanske våra söner vi ska uppfostra till att visa respekt? Alla barn bör fostras till självständiga tänkande individer. Sluta curla är en bra början ;)

  8. margreth

    Hej Carola! Jag har nyss börjat följa din blogg,vad jag förstått har du ensam hand om hela din ”barnaskara”.Du är beundransvärd.Jag har fem söner i livet och en änglason.Nu är alla utflugna,oj vad det gick fort. Min man dog för lite över sex år sedan så nu är jag ensam,så tråkigt.Längtar inte efter någon ny direkt men fler vänner skulle nog inte skada.Vad är det du studerar till?Så ambitiös och bra du är.Vilken otrolig kraft vi kvinnor besitter.Jag brukar säga till vänner som haft veka usla män att det är deras förlust när barnen blir såpass stora att de skiter fullkomligt i sin frånvarande (mer eller mindre)pappa.

    Carola: Hej och välkommen:) Vad kul att du stannar kvar. Ja, jag har ensam hand om hel bunten, helt ofrivilligt, men det funkar fint för det mesta:)
    Jag pluggar till Hälsocoach:)
    Kram<3

  9. Anja

    ASSÅ. Jag är full av beundran till dig! Jag har en likadan situation som dig så jag antar att jag hyllar mig själv lite oxå ; ) brukar läsa din blogg lite nu o då o tänker alltid att FASIKEN va stark o bra hon e den där Carola! Kämpa på o hoppas att du hittar kärlek till en riktig man. Det e ru värd : )

    Carola: Tack, och heja dig<3

  10. Anna

    Några timmar EN ynka dag i veckan-och det tycker P räcker??? Och alltid på ett lekland. Vilken skit förälder. Ynkligt fegt och papetiskt. Han borde skämmas! Inget vardagsliv alls med sina egna barn. Läxor kompisar tandläkaren packa matsäck osv osv han överlåter allt till dig C.Varför gör män så här??Är han så upptagen med att sätta på sin nya att han inte kan ta hem sina egna barn? BOTTEN!

    Carola: Ja tydligen tycker han det. Jag kan bara hålla med dig :)

  11. Mamma M

    .. och jag undrar om de minsta fortfarande inte fått veta att P att han har en sambo därhemma ?
    Strunt samma om det är liten boende yta: de måste väl för farao få lite ”vardagsumgänge” med P.
    Dessa få ynka timmar, inte tyx han ha fått något mer bakom pannbenet, snarare mer tommare och tommare… ”suck”
    Hela han är som ett stort skämt! OM han någonsin fattar vad han sysslar med nu och hur det då påverkar/redan har påverkat hans relation med ungarna: det ögonblicket skulle jag ge mkt för att få se…..

    Jobbigt sist för dig med hela situationen, men i slutänden är du ändå den stora vinnaren Carola.

    Carola: Inte av honom. Jag har berättat även det, efter att farmor så charmigt gav ett kuvert med pengar på julen inför barnen ”Till P och Toy” så tänker jag inte undanhålla saker för dem någonsin, det var skitjobbigt för Novalie att få höra. Bättre att de vet sanningen och slipper få vidriga kallduschar.
    Tack <3

  12. Lena

    Men, allvarligt! Har inte barnen varit HEM till pappa där han bor nu???!!! Gå på lekland alltid, vilken konstig föräldraroll???!!! Förmodligen blir man som vuxen ganska passiv på ett lekland, någon kontaktskapande aktivitet är det ju knappast.

    Carola: Nej, de vet ju inte ens vart han bor eller vad han heter i efternamn, eller varför han gick, eller hur det ska bli i framtiden, om de får bo kvar osv..

    1. Lena

      Så fegt av honom att inte låta barnen få känna att deras frågor är viktiga, att låtsas som ingenting inger ju inget förtroende precis.

      Carola: Ja, och jag har tjatat på alla om det, varenda myndighet som blir inblandad, men alla skiter i det..Det inger mig väldigt lite förtroende för myndigheterna kan jag säga..

  13. Anette

    Ja, läs länken som Lola här bifogar! Mycket bra faktiskt och kunde gälla dig Carola! Tycker att passivitet kan vara mycket skadligt för små barn. Att inte alls vara engagerad i barnets VARDAG, det är inget föräldraskap alls! Det är ju lätt att ta dom till Lekland osv. och på så sätt fly undan allt föräldraansvar… grrrr

    Carola: den är läst och vidarebefordrad till min advokat:)

  14. Anna

    Väldigt inspirerande hur mycket du tränar och håller igång. Tror du kommer bli en fantastiskt bra hälsocoach! Trevlig helg!!

    Carola: Tack :) Jag vet inte riktigt vad jag ska göra av dem utbildningen men läser vidare i samma riktning tror jag:)

  15. Malin

    Jag undrar….du har ju skrivit att vissa av barnen har det väldigt jobbigt med ”pappa”-situationen osv (fullt förståeligt!), men hur beter barnen sig liksom med honom nu? Du är väl inte med så mycket och ser allt, men tänkte på det du ser, typ när han kommer för att hämta barnen å så…?
    Tycker så otroligt synd om dessa fina barn, och dig. Vilket hästjobb ni gör alltså!
    Kram på er och hoppas ni får en fin helg, utan snö ;)

    Carola: De är ju skitglada när han kommer, tjoar och tjimmar för de ska ju få åka till leklandet…frågan är om det är leklandet eller pappa som är kul..Jag vet faktiskt inte, men det lutar åt det första om man lyssnar lite på dem. Han låtsas ju att allt är som vanligt så det gör de med, undviker noga att fråga saker för de vet att han inte svarar, de har försökt tidigare men är rätt kvästa nu
    Kram<3

    1. My

      Det måste väl ändå anses vara både privat och känsligt utifrån barnens integritet och en angelägenhet enbart för berörda och närstående.

Comments are closed.