Familjen Annorlunda

Spam invasion:(

Jisses, idag har det verkligen ramlat in spamkommentarer, jag vet inte vad som hänt, men hoppas det reder upp sig :)

Om jag råkar radera någon av era kommentarer så är det inte meningen! Skriv igen i så fall:)

Nu ser jag på nyheterna att Hawaii har haft MINUSGRADER?? WTF? Vart ska man ta vägen för att vara garanterad att slippa dem tro, om inte ens Hawaii, och tror det var Australien åxå? fryser? Just nu funkar iofs Sverige ;)

Jag är så tacksam för varje dag som det är så här varmt ändå, för det underlättar så himla mycket. Jag är inte ett dugg sugen på att skotta snö, greja med motorvärmare eller behöva klä på mig en kvart för att hämta posten.

 

Idag har jag en liten fundering, och det var nåt jag hörde på nyheterna, om den där tjejen som mördade och styckade en jämnårig kvinna. Hon hade erkänt mord och styckning och blir då dömd för ”brott mot griftefriden” . Bra där, men jag satt och funderade på hur många år den här bruden får fängelse? Eller får hon psykvård? Alltså..Jag kan nånstans kanske förstå, att man råkar döda någon i tex ett slagsmål. Kanske kan jag även förstå lite att man hatar någon så mycket att man planerar att döda personen, men att man sen verkligen gör det har jag extremt svårt att fatta. Och att man efter det, när man dödat någon tycker att Jomen stycka är ju smart…Alltså? Jag skar av huvudet på en lax på nästan tre kilo häromdagen, och sen stjärten…det är skittungt. Och äckligt. Hur i hela friden är man funtad när man styckar en människa? Hugger av ett huvud här, karvar av en arm där… och sen förpackar i olika påsar och dumpar på nåt ställe man finner lämpligt. Och sen städar efter sig och åker till jobbet. Blir man inte fast så lever man på som tidigare.

Nä jag hoppas att den tjejen sitter resten av sitt liv bakom lås och bom, jag tror inte en sekund på att det blir folk av sådana människor. När jag ändå är igång kan alla pedofiler göra henne sällskap, lås in och kasta bort nyckeln. Har man förstört en annan människas liv med berått mod så har man nog faktiskt förverkat sin egen rätt till ett liv i frihet.Jag skiter högaktningsfullt i om det är nån sjukdom bakom, det är ju bekvämt att skylla på, man får lov att ta ansvar för sina handlingar även då. Häpp. Skjut mig.

 

Hela min dag har inte gått i svarta funderingar :)

Jag har varit hos Memira och fått ett ok på att jag är en toppenkandidat för att operera ögonen, men att jag är lite för ung :) Det kan jag leva länge på:) Jag kan såklart göra en op idag, men då korrigera för ålderssynthet med glasögon och det är ju bara att kasta pengarna i sjön, det blir ju samma slutresultat som idag. Jag har linser och ser ändå inte bra på nära håll. Varför betala 25 tusen för samma resultat, minus linser?

Nix, det ska vara en fullständig op med  byte av lins och hela grejen, så jag ser på lång och nära håll och aldrig behöver ha några problem. Och då får jag vänta. Helt okey med mig:)

Jag har nog bestämt mig med andra ord, ska bara invänta att jag blir lite gammal;)

 

Mamma och pappa kom hit och passade mina killar under tiden och jag lånade pappas bil, den är så najs att köra. Det är en stor rackare, nån SUV liknande grej, och man känner sig rätt mycket ballare att glida fram i den än i folkabussen;) Fast det piper fasligt mycket när man ska parkera…från alla håll och kanter talar den om att det är hinder och nära och nu är-det-faktiskt-jättenära-stanna-bilen! Och så kliver man ut och kollar…och har en halvmeter till vad det nu kan vara. Det är smart, men jag blir väldigt stressad.

När jag kom hem igen så plockade jag in hängmattan, det är en stor trasmatta, och den var faktiskt torr, det har inte regnat på några dagar kanske..eller så har den blåst torr, oavsett passade det bra att ta in den.

Jag tvättade några maskiner, det verkar funka bra att ha avloppet i hon, den bösar inte ur sig lika mycket jox, och jag hoppas att det innebär att jag slipper dra fram duschkabinen och ta hand om översvämningar lika ofta. Att det kommer ske vet jag, men kanske med större mellanrum:)

Ta i trä.

 

Lite pluggande blev det, en uppgift är helt klart, förutom att den ska skickas in, men jag vill låta den vila lite, kolla den igen om några dagar och ändra det som inte känns bra då.

Köra Lovelia till kyrkis, och så hem och laga mat, idag blev det stekt kassler och pasta, lite grönsaker till och det var så enkelt att det var riktigt gott:)

Jag hade inte lust att göra nåt mer avancerat med kasslern, för vi skulle ner på stan, och kika på Allt ljus på Uppsala där idén är att visa upp vår fina stad i ett nytt ljus, och olika ställen ljussätts. Mellan den 7-30/11 håller det visst på, och det gäller ju att passa på när det är nåt kul. Att man sen kan lägga en 90 minuters promenad på sitt Paolo-konto är bara ett plus:)

Vid Hamnspången, den senaste bron vi fått, så var det cirkustema, och ungarnas lycka var ju stor när JM hade ett tält med popcorn, ansiktsmålning och bollkastning där man vann en reflex oavsett hur bra eller lite mindre bra man kastade:)

allt ljus på uppsalaJag tog med min egen lilla dagisgrupp, de här reflexvästarna är faktiskt inte alls dumma. Jag har nog tyckt att det är överkurs tidigare, men det är fan bra alltså. Inga reflexer som ramlar loss, eller snurrar in sig, eller inte ses från alla håll, eller nåt annat minus, utan bara positivt. I min lilla låda hittade jag västar till alla:)

Och visst ställde de upp sig väldigt snyggt? Jag såg det inte när jag fotade, men de står i en väldigt färgkoordinerad och storleksdito ordning :)

Muggar in popcorn för fulla muggar, och när de små kartongerna var slut var det väldigt roligt att få kasta dem i de rätt så nya varianter av soptunnor som finns lite här och var, ser lite ut som en såndär UFF insamlingslåda fast mindre:) De kan vara väldigt lättroade ibland.

Vår promenad var mysig, lite kall, och mot slutet fick Jordan ont i fötterna och benen och sådär, som vanligt alltså. Det kallas även för latmask;)

Uppsala är vackert, jag är född här och har inte alltid uppskattat det, men alltid trivts. Sen kan man ju önska att de som styr skulle vara lite…tja..klokare;) Det är många korkade beslut som passerat revy, och det ska harvas in absurdum innan det kan tas beslut, utom i vissa fall,där våra kära styrande politiker går emot folkomröstningsbeslut och gör som de vill ändå;) Jadå, UKK.

Oavsett så älskar jag min stad. Det är en pärla.

Välkomna hit :)

Vi kom inte hem förrän till precis innan läggdags, så det var bara till att putta i säng dem, jag hämtade upp Corrinda på vägen åxå, så alla var samlade hemma. Lite te och nu är jag skithungrig, jag måste nog gå och veva ihop lite hallon och kvarg men man fryser ju så då..men lägga mig hungrig är inget alternativ då kan jag inte sova.

 

I morgon är det torsdag, kyrkis och träning. Idag är det vilodag, och bara en promenad och lite stretch. Jag har grym träningsvärk ungefär överallt så det är skönt att vila idag. På´t igen i morgon!

(avboka gärna alla ni som bokat cf eller HIT så vi får platser)

 

Nä, äta var det …

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Det som är mest skrämmande är ju att det inte går att veta vem som är det. Och oftast är det väl dom man minst anar dessutom. I dom lugnaste vattnen. Det är ju ingen som går runt och presenterar sig ”Hej jag heter X och jag är ett monster” vilket vissa verkar tro då något sånt uppdagas är det ju inte ovanligt att folk säger ”Men det kan man inte tro om honom/henne”. Nej men det är väl klart att man inte kan det när dom inte visar det. Dom är givetvis trevliga och lever som vanligt precis som alla andra. Hur skulle dom annars vara utåt sett? Usch, skrämmande.

  2. Maria

    Fick ett tips från en rörmokare en gång som jag följer, att tejpa fast en nylonknästumpa runt avloppsröret till badkaret och tvättmaskinen. Allt hår och andra typer av snusk fångas upp i stumpan som lätt kan bytas.

    Carola: Ska jag göra! Har funderat på det, men nu ska jag följa det rådet:) Tack

  3. Nina

    Ja du Carola, sånadär svarta funderingar har jag också..rätt ofta faktiskt. Pedofiler, styckmördare, seriemördare, barnmisshandlare etc hur är dom funtade egentligen? Att en del av dessa människor verkar rätt så trevliga också, men egentligen har en helt annan sida..nä fy fan jag litar inte på många människor. Och den här tjejen som styckmördade sin rival, ett välplanerat mord så det var inget som gjordes i stundens hetta utan hon hade verkligen planerat dådet som hon senare genomförde, de som känner henne kan inte fatta att HON gjort det..verkade ha varit en trevlig människa hmmm nä säger som dej lås in och kasta bort nyckeln och allra helst ska alla dessa vidriga människor få sitta i samma cell med fri tillgång till knivar, sågar och andra trevligheter som dom kan roa sig med på varandra.

    Nåja, över till annat tänkte på det här med reflexvästar..dom är suvuräna mina kids använder dom jämt men man måste tänka på att byta ut dom så dom är ”fräscha” och verkligen syns.

Comments are closed.