Familjen Annorlunda

Så var det dags att leka rörmokare igen då

Om man tar bort alla fula ord jag sa när avloppet i tvättstugan ÅTERIGEN svämmade över, så var jag helt tyst ;) Eller det var jag kanske ändå för jag pratade i telefon och det var inte läge att fräsa fula ord i örat på väninnan..men jag tänkte dem, allihopa, vartenda fult ord som finns i vår vokabulär.

Jag är glad ändå att Novalie skulle ner dit för att hämta något så det ”bara” hann rinna ut första tappningen ur tvättmaskinen, det hade kunnat bli hela programmets vatten, jihaaa.

Eftersom vi var på väg till dansen, killarna satt redan i bilen och det var helt enkelt inte läge att börja grotta i det där, så stängde jag bara av maskinen och så åkte vi, med den påföljden att det mesta vattnet faktiskt runnit ner i avloppet när vi kom hem:) Det går nämligen väldigt l å n g s a m t . Jag hade heller inte hela golvet fullt av tvätt som jag brukar, utan det mesta klarade sig. Eller..ska jag vara ärlig så har jag ställt dit korgar av plast så det inte blir blött…det tar nämligen en evighet att tvätta allt som blir blött vid sådana här översvämningar, och det är sjukt äckligt att greja med blöta smutsiga kläder/handdukar/sängkläder. Alltså var det hyfsat lindrigt idag. Men ändå jävligt irriterande.

Det som gör att det blir så här., gång på gång, är att det avlopp som maskinen är kopplat till ligger under duschkabinen så man alltså inte ser det, kabinen har kanter som går hela vägen ner till golvet så det går inte ens att kika in där under. ( vad nu det skulle hjälpa?) Samma avlopp som tvättmaskinen, och det samlas ju en väldig massa skit där. Textilfibrer från alla kläder, tvål och hår..urk. Varje gång man drar fram kabinen så ruskar man den och jag har ju alltså fått silikona typ överallt eftersom man liksom drar isär alla väggar och skit. Helt värdelöst. Om det hade varit väggar som tålde vatten hade vi skippat kabin och satt dit vanliga vikväggar, men då måste vi först våtsäkra där.

 

Men idag ledsnade jag, och har sen förra gången arbetat fram en plan, nämligen att byta plats på avloppsslangen:)

Så nu har jag ( efter att ha letat fram själva tvättställsbänken under drösvis av skit) plockat loss slangen från sitt fäste, och sen silvertejpat fast den i tvätthon. Det är inte snyggt, men jag tänkte att jag kan göra det snyggare sen, men eftersom slangen suttit i samma läge i tusen år ville den liksom inte som jag ville, den var böjd åt fel håll. Bara den fattar att den ska vika av åt andra hållet så blir det enklare, tror jag.Eller så får det vara sådär, den lär väl snart behöva åtgärdas på nåt annat vis förstås. Nu är bara frågan om det täpper till avrinningshålet i hon, för då rinner det över big time… Nu hostade slangen ur sig massor av bös, ser ut som gammal skit som suttit inuti, så vi får se hur det blir nästa gång. Jag har ju brutit och bänt på slangen och det blir ju bra grisigt på insidan, och det kanske lossnade. Vad vet jag. Men det får lov att vara bättre, jag är så less på att tjorva med sånt här. Nu har jag ändå nån slags koll:)

Håll gärna era tummar!

Jag måste ha en ny tumlare åxå, och det börjar bli ruskigt akut…gahhh.

 

Jag borde ha blivit rörmokare, det är bara så. Jag hade ju kunnat jobba på nåt bra ställe där man fick schyssta priser på vitvaror, och så haft alla hjälpmedel som finns att tillgå, plus en hel stab av kollegor som kunde komma och slamsuga när det behövdes:) Tänkte inte på det ;)

 

Nåväl. Förutom att gräva i avloppen så har jag gjort lite annat åxå.

Först åkte killarna, jag och syrran till Friskis för att träna med Björn. Han är ju så gullig och hade som vanligt lagt en lindrig bana…eller tvärtom;) Han är alltid grym, på ett bra vis, det är alltid utmanande.

Jag har fått ett brännsår på höger knä, och nu börjar det bli nåt liknande på vänster..jag tror att det är när jag gör armhävningar på knä på min yogamatta hemma, för det har ju aldrig varit några problem innan. Till det har jag gjort nåt med min högra armbåge så det gör ont.. Lite ont på vänster sida åxå, och det är nån överansträngning skulle jag tro. Inget allvarligt och det är på väg till det bättre. Men. När man ska göra armhävningar är det väldigt opraktiskt:)

Om jag gör dem på tå, så blir belastningen på armbågen hög och det gör ont.

Om jag gör dem på knä gör det så ont i såret att jag vill tjuta.

Nån variant som skonar både arm och knä finns liksom inte. Det var fler övningar idag som gjorde ont, men det är ju bara att bita ihop. Inte så att jag gör nåt dumt, jag lovar, skulle aldrig orka dra på mig nåt skit medvetet, men det är ju ett litet jäkla brännsår, men extremt dåligt placerat ;)

Jordan och Jamie kollade på Pippi och Alfons Åberg, och sen var det hemfärd.

De ville ha blodpudding, så det fick de, men först var de tvungna att vänta lite..

carola wetterholmJag har bestämt mig för att jag inte gillar blodpudding, och åt ägg och lax i stället, medan killarna smaskade i sig.

Carola WetterholmHemma hos oss äter vi äppelmos till blodpudding, dels för att lingonsylt är oätligt ;) men mest för att så har jag alltid ätit det. Vi fick det i skolan som små, mamma lagade aldrig det för det är en av de få saker hon bara inte kan med, men pappa stekte det åt oss när mamma var borta, typ väldigt sällan. Då var det nån form av korv till, och jag tror äppelmos?

Under åren har jag förstått att det är väldigt olika hur man äter just blodpudding och vad man har till. Sånt är kul :)

Låset på bordet ingår i en plan, jag ska kedja fast Dr Dreamy i det och sen ha honom på lämpligt ställe, just idag hade tvättstugan passat fint ;) Det är inte min plan, utan en av mina fina instagramföljares :) Jag tycker den var rätt bra. Vill inte berget komma till Mohammed får väl Mohammed komma till berget…eller hur ;)

Jag har flera ungar som tjatar om att jag måste beställa tid hos honom, så vi får väl se. Han är säkert inte kvar och så får man dras med nån gammal tråkig osnygg doktor;)

Tid åt ungarna alltså, inte mig. Jag har inga större skavanker, mer än min jäkla senknuta då.

 

Jag struntade i att byta om för jag skulle ju köra mina 15 med Paolo, men jag var så trött, och hade ont i huvudet, så medan killarna satt vid datorn så övade jag avslappning, och fick bort huvudvärken till viss del :) och blev lite piggare.

Sen ramlade det in lite barn, och det var än det ena än det andra, så jag hann liksom inte träna, och det slutade med att jag fick dra på mig jeans och köra Novalie och hennes kompis till dansen utan att ha duschat…uäck. Tog med mig Lovelia och släppte av henne på kyrkan där hon fick vänta en stund på Trixie innan de tillsammans gick till gympan. En ok lösning, det är ju ingen annan hemma när jag åker till dansen, och hon vill inte vara ensam nu när det är mörkt.

Killarna var med, och Jamie somnade i bilen, men den lilla luren gjorde honom nog gott. Lämpade av tjejerna och så gick vi till Clas Olsson för att återigen försöka hitta ett lysrör. Jag hade nu varit klok och tagit med det gamla:) Givetvis fanns det, men fel sort, det jag har är nån specialvariant. Jäkla Bravida som satte upp den, jag ska se om jag kan byta armatur i stället. Jag tycker att så fort det är special så blir det hundra gånger dyrare, och den där lampan är totalt värdelös dessutom.  Jag har taklampor som funkar, men måste nog be pappa titta på den först, det är jord och ojord och sånt där, plus att strömmen måste slås av och det blir så mörkt då;)

I stället köpte vi på oss ett litet lager av andra lampor, det behövs alltid och jag har nu förtiden aldrig det jag behöver.

Det är omöjligt att komma ihåg vilken lampa som har det bästa skenet ju:)

Jag är allergisk mot ”stickigt” ljus, och det är de flesta, jag vill ha mjukt varmt sken.

Ruskigt tråkigt att köpa, men ack så nödvändigt.

Eftersom Jamie somnat så tog jag vagnen, och båda killarna ska såklart åka då, de får så ont i benen:)

carola wetterholmDet är tungt att dra dem båda, de väger 20 kilo var, plus vagnen, så det blir fin motion:)

Vi tog en liten sväng på stan medan vi väntade, och nere vid Stora Torget kunde vi inte undgå att se en del av ”Allt ljus på Uppsala” nån ljusinstallationsgrej de har i november, där de ljudsätter olika byggnader edyl.

De här är vårt gamla Rådhus:

RådhusetDet har varit Uppsala Buss lokaler i många år, och en restaurang tror jag, sen några år tillbaka är det olika fancy butiker här inne. Det är en otroligt vacker byggnad.

Jag ska ta med mig barnen på en ljuspromenad nån kväll, kanske redan i morgon beroende på vädret:)

Vi hämtade upp tjejerna och åkte hem. Novalie påminde mig om mitt förestående jobb som rörmokare, jag hade förträngt det, och jag suckade vid tanken på att först laga middag, och så Paoloträning och sen Hawaii 5-O.

Men när vi öppnade dörren hemma luktade det mat, och jag blev så glad över att inse att Patricia lagat middag ♥ Hon var inte hemma när jag for så det hade jag inte ens tänkt på, men åh så det underlättade. Nu kunde jag bara äta snabbt, sen dyka ner ( haha)  i vattnet i tvättstugan, fixa det och medan jag väntade på att maskinen skulle tömma ur så jag såg att det funkade, så såg jag på tv-appen att det inte var nåt Hawaii.. Nähä? Jo för det var minsann landskamp på fyran så då flyttade de nyheterna till sjuan, och då utgick väl Hawaii 5-0. Antar jag.

Men visst är det väl märkligt att flytta nyheterna till sjuan som inte alla har?? Eller ska den ingå? Jag hade den inte i mitt utbud ,även fast den är gratis va? Men har bytt mina kanaler nu:)

Nåja, skit samma.

Det gjorde att jag i lugn och ro kunde köra 15 minuter med Paolo och efter det var jag definitivt slut.

En dusch, och så soffläge.

zlatan

Zlatan blev lite sur när jag fällde upp datorn:)

Mina planer för dagen var väl träning, plugg och tvätt… Jag har iaf tränat:) Och sett till så att jag (förhoppningsvis, ta i trä) kan tvätta i morgon. Plugga har jag inte hunnit.

I morgon ska jag till Memira, spännande. Jag vet inte alls hur jag ska gå vidare sen, eller ens om, men det är ju en början att kolla OM jag ens kan operera ögonen, onödigt annars att gå och fundera över det :)

Sen måste jag plugga. Och säkert tusen andra saker åxå. Det löser sig, jag hinner det jag måste och resten får vänta:)

 

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lena

    Vilken energi du har! allt som du hinner med på en dag med din stora familj.Det är fantastiskt.O all träning med.
    Bra kvinna klarar sig själv!
    Kram

  2. Ulrika

    Borde funka kanon att leda ner vattnet i diskhon, kanske du kan ha en sil som en del hoar har till propp så fastnar väl luddet och böset där. När jag jobbade i Australien gjorde de så hela tiden för där tvättade man med samma vatten 3 ggr, först vittvätt, sen kulör och sen jobbkläder. Är det dina rör som inte tar emot vattnet eller är det kommunens, för jag antar att du har kommunalt avlopp? Jag vet att du inte vill men du skulle ju bo i en hyresrätt, då hade du sluppit allt det där, bara ett tfn-samtal. Kanske att ni kan hitta ett hus att hyra?? Annars får du börja gå på after work där rörmockarna hänger, ta med hänglåset.

    Carola Haha, ja där ska jag väl kunna kedja fast nån lämplig kandidat;) Jag har det i väskan;) Det är nog att det samlas för mkt skit i själva brunnen, innan det åker ut i rören, tror jag. Ja en hyresrätt vore nåt, men det finns inga tillräckligt stora, så jag hänger hellre på aw med rörisar;)

  3. Hanna

    Vet du om att du som student har 10 % rabatt på alla inköp på Clas Ohlson? (Och många fler ställen, typ SJ, kolla på studentkortet.se). Bara att skaffa Studentkortet om du inte redan har det :). Jag utnyttjar just denna studentrabatt flitigt! KRAM

  4. Titti

    Armhävningstips – jag gör mina på pilatesbollen! Lägger mig över pilatesbollen och rullar mig fram till dagens form. KÄnner jag mig svag? Ja då ligger bollen strax under mitt bäcken, känner jag mig stark? Ja då ligger den vid knäna eller vid fötterna. För mig funkar det bra så det kan vara värt att testa.

  5. susann

    Skulle det inte funka att slänga ut duschkabinen ( ruskig sak enl mej :) ) och måla väggarna med våtrumsfärg och dit med duschväggar…
    Rörmokare är ju coola..;)

    Carola: Det är helkaklat:/ men gjort på 60 talet så det är inte ok fuktspärr osv..

    1. susann

      Ok, trist! Om du är rörmokare så är jag ofta målare och jag tänkte bara ge ett tips hantverkare imellan…:)

      Carola: Perfekt, vi ska dela med oss av goda råd:) Kaklet där nere är skitfint, grått med dekorplattor med jag tror det är Ekeby tuppar och solar och vad det nu är på några. Pappa storknar när jag säger att man kan väl kanske knacka ner dem, våtrumsmåla och så sätta tillbaka dem? :)

  6. Sommarkurs

    Va? No bananas här inne? Jag som trodde jag skulle få frukostlektyr till gröten!
    Asch, den som väntar på nåt gott!

    Carola:Haha:)

Comments are closed.