Familjen Annorlunda

Mus i mitt hus

Igår blev det en lite spännande dag, beroende på hur man vill se det ;)

Patricia är fortfarande sjuk, feber som kommer och går, jätteont i halsen och huvudet, men hon kom upp vid lunchtid efter att ha slumrat några timmar. Det där som låter i väggen gör henne tokig, och den natten kunde hon svära på att något ramlat ner i hennes garderob, hon hade hört ett krafsande och en liten duns, och Zlatan hade suttit och kikat på dörren hela natten. Alltså var vi tvungna att göra nåt. Hon har haft funderingar på att byta tillbaka till den rum hon hade förut, som småkillarna har, men det är mindre och hon har tvekat, men nu, med allt spring i väggen kändes det som en bra idé. Killarna sover ju inte där, så det skulle inte störa dem på samma vis.

Vi drog på det, planerade att göra det nästa vecka så hon hann bli frisk, men så proppade hon i sig alvedon och fick energi, så vi tänkte att vi kunde städa upp killarnas rum och påbörja. När jag gick ut i garaget med en gunghäst, så skrek hon till inifrån sitt rum: Ihhhh MAMMAAAA!!!

Vad? Undrade jag och ilade in.

– Zlatan tog en mus i min garderob!! Tårarna i ögonen och paniken i blicken och beslutet var fattat, hon skulle byta rum NU.

Zlatan hade mycket riktigt en mus i munnen, som han släppte ner på golvet och den såg ut att vara stendöd, stel och död sen några timmar. Kan en mus ramla och slå ihjäl sig??

Katterna kommer ofta med möss och de brukar aldrig döda dem direkt, de ska ju leka lite först, och även när de dödat dem så är de ju alldeles mjuka och lealösa i kroppen, den här såg inte nydöd ut alls. Zlatan var heller inte så där stissig som de blir när nåt rör sig, utan satt mer och snosade innan han gick in och hämtade musen.

Så alltså fick gårdagen ägnas åt att byta rum:)

Det är rätt ok, för man får ju möjlighet att rensa ur, och städa på de där ställena man inte kommer åt så bra. Killarna har inte jättemycket saker, men ändå alldeles för många. Mest bilar:)

Patricia har inte så mycket saker, men ju mer kläder. Sist hon bytte rum blev jag inte involverad förrän på sluttampen, men nu passade jag på att röja ordentligt bland leksakerna.

Satte upp hennes stora tunga spegel när det började klia i ena ögat, och det slutade ju inte. När jag sen satt och sorterade pusselbitar, alla var nerhällda i en låda, så kliade det så jag trodde jag skulle bli tokig och kändes allmänt irriterat, så jag petade ur linserna, men det gav sig inte. Höger öga fortsatte, och när jag sen var tvungen att se hur det såg ut för det kändes konstigt så fick jag lite småpanik, det såg ut som hela hornhinnan var alldeles svullen, och det såg ut som det gör precis innan tårarna rinner över, en tjock kant vid nedre ögonlocket..Ihh, jag har akilleshälar även jag, och det handlar om ögon, tänder och fötter. Det har jag extremt svårt för.

Jag googlade givetvis, och tänkte på Dr Dreamy som suckande frågade om jag googlat ”senknuta” när jag var där för den, läkare tycker ju att man ska googla mindre för man blir ju lite hypokondriker;)

Jajamen självklart, svarade jag, och låtsades sen som att jag inte läst att man ofta väntade ut senknutor…Jag ville liksom att han skulle ta bort den där och då, men det ville inte han. Den är kvar för övrigt.. Hur länge ska man vänta? Han sa nog till i  höst..så då borde jag kunna gnälla igen med andra ord;)

Nåväl, googlingen igår gjorde mig mer trygg än orolig, för jag blev (nästan) övertygad om att det var något jag fått i ögat, antagligen väldigt mycket damm;) I morse var det rödsprängt och lite svullet, men under dagen har det gett med sig mer och mer, för att nu mest kännas lite skavigt. Det som jag känner är lite konstigt är att det blir mer irriterat i rummet med möss….men nu har jag vädrat, dammsugit och ska torka golven och hyllorna sen igen.

Det är ju inte som att det är nåt musbo som varit där i evigheter, möjligen i väggen, men inte i garderoben, den har jag nu med handskar, gått igenom och de var max tio pluttar musbajs. Äckligt nog! Men det borde vara tecken på en kort visit mer än ett samhälle. Jag hade lite ångest för att rota fram ett musbo med hundra bebismöss…

Mitt öga har dock gjort att jag inte kunnat ha linserna, och jag hatar, nej, jag HATAR att ha glasögon. Jag har aldrig gillat de nya jag skaffade när typ Trixie var liten, de är bekväma och snygga, men jag ser inte i dem.

carola wetterholmJo jag ser såklart bra i dem, men eftersom de är rätt smala så ser jag över, under och rakt in i bågen lika ofta som ut genom glaset ;)

Jamie har dessutom sabbat ena gummiplutten på näsan, så de är inte lika bekväma längre. Jag ska nog fan operera ögonen! Jag betalar ju mina linser varje månad, jag kan lika gärna göra en avbetalning på det. För att ha brillor vägrar jag. Det är snyggt på andra, men jag ogillar det. De är i vägen, blir immiga, regniga, kalla, varma, skaver på näsan och bakom öronen…Dessutom avskyr jag det här larvet med åldersynthet. Vafan är det för trams? Här har jag sett perfekt på nära håll i alla år, för att nu upptäcka att jag är som värsta pensionären där armarna inte räcker till för att hålla saker med text på lagom avstånd. Optikern sa redan för flera år sen att det blir lite svårare att kompensera med linserna, så jag har haft en anings problem att läsa väldigt liten text, med linserna i, men nu börjar det bli jolligt. Har jag glasögonen på så kan jag bara ta av dem så ser jag bra på nära håll men det är ju svårt med linserna. Detta kan man ju åxå fixa med en operation, men den är ju inte direkt gratis… Memira nästa? Eller vart man nu går? :)

Nu dräller jag läsglasögon omkring mig, och ber ungarna läsa det finstilta. Irriterande:/

Nåt jag hade kunnat bli grinig på idag, men undslapp med nöd och näppe är detta:

 

Carola WetterholmNär jag åkte  till kyrkis 9.30 var det inga jobbare i sikte på gatan, och när jag kom hem 12.30 så var det grävt, nerlagt fiberkabel och igenlagt:) Tänk så surt att gå ut till bilen bara för att konstatera att det hade skumpat väldigt mkt om man ville komma ut;)

Inte har de sagt att de ska gräva heller, men det verkar inte så noga. Nu ska jag inte gnälla, för jag klarade mig så fint :)

Ser ni snön? Jag har bara ett ord för den och det är USCH! Nog talat.

 

Tjejernas me&i:

me&i

Novalie har en blå likadan som Trixie, fast det är en bröstficka på den. Lovelia är helt kär i sin lilla hund:)

 

Träningen i kväll blev det inget av med, jag kan inte träna med glasögon för det första, eller egentligen så var jag rädd om mitt öga för det första, så det kändes bara dumt att anstränga sig, men för det andra går det fetbort att träna med brillor. Jag klarar mig utan, om jag inte ska köra bil, men det är lite jobbigt det med.

Nu har jag iofs en härlig träningsvärk men det hade varit skönt att få röra på sig, mjuka upp musklerna lite.

I stället fixade jag klart på lekrummet, eller nästan, det sista ska jag göra nu:)

 

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anki

    Jag opererade båda mina ögon med 6 veckors mellanrum för ca 1 år sedan. Fick starr på båda o när läkaren frågade om jag ville att hon justerade min närsynthet när de ändå höll på så tackade jag så klart ja. Efter att ha haft glasögon från klass 7 tills nu (en massa år ;-) ) så är det helt underbart att slippa bågarna. Eller slippa helt har jag inte fått göra för nu måste jag ha läsglas pg av åldersnärsynthet och när jag sitter vid datorskärmen men vilket himmelrike att slippa glasen när det tex regnar, imma när man kommer in höst-vintettid o när det är varmt med kanande bågar…
    Det bästa var att jag bara behövde betala för ett vanligt läkarbesök när jag gjorde dessa två operationer :-D
    Kramar från Skåneland

  2. Nina

    Jadå möss kan ramla ner och slå ihjäl sig, den första musen vi hade i våran kåk ramlade ner och dog i våran vägg..började lukta för djävligt på bara någon timme..fick såga upp väggen för att kunna avlägsna den och därefter fick vi vädra i över en vecka. Vi bodde kan man säga i ett riktigt råttbo i åtta år, det sprang möss bakom spisen och diskmaskinen, dom satt och åt matrester i komposten i sopskåpet i köket och tittade rätt lustigt på en när man öppnade, dom var under golvet, på vinden, och blev till och med så hemtama att dom satt under soffan när vi kollade på tv:n. Vi lade ut råttfällor men mössen anade ugglor i mossen och skydde fällorna, så jag och gubben min fick jaga dessa sötisar med sop och ta dom för hand (medan katten vi hade trött satt och tittade på)- Vi hade tätat överallt runt hela jäkla kåken, både upptill och nedtill men mössen försvann inte, inte kul med småbarn hemma som kröp omkring på golvet kan jag säga.
    Så en morgon så ropar min ena dotter på mig och talar om att hon sett en mus springa in i ett hål i garaget (garage och hus sitter ihop) och dagen efter så föll snö och jajjamen nu såg man spår som ledde till det lilla hålet..hade läst någonstans att man skulle täppa till med stålull för det kunde dessa rackare inte ta sig förbi, så det gjorde vi och vi har inte haft en enda mus i kåken sedan dess (två år).. :)

    Carola: Ta i trä;) Vad skönt att vara av med dem:) Jag skrattade lite gott åt att katten satt och var trött;)

  3. Anna

    Capio Medocular Stora torget. Dock är nog inte laser aktuell, utan linsbyte och det är inte billigt…

  4. Camilla

    Jag vill inte göra dig besviken, men jag tror inte att de har grävt klart med fibern. De har nog bara skurit upp asfalten. Precis så såg det ut hos oss och sen gick det några dagar innan de lade ner fibern och sen ytterligare väldigt lång tid innan de asfalterade klart :(
    Till råga på allt så har vi alla redan fiber i vårt område så det var helt i onödan!

    Carola: Jag anar att du kan ha rätt, men bara jag slipper obehagliga överraskningar är jag nöjd, det gör inget om det dröjer lite. Men vad konstigt att de gjorde så i erat område?

  5. miah

    PROFORMA i stockholm är billigast och helt klart godkända av mig. jag gjorde min linsbytes operation 12/12 förra året och har perfekt syn numera. hatade glasögon precis som du gör och det enda jobbiga är mörkerkörning, vilket jag led av även med glasögon då det ändå reflekterades. men att läsa i mörker går helt bort, man behöver bra belysning (inte så jobbigt va) och man ser perfekt på typ 39-40 cm avstånd att läsa men inte närmre eller längre ifrån. värdsliga problem enligt mig som är sååå nöjd numera. hoppas ni får en fin helg

  6. Anne

    Det heter chemos, och betyder att bindehinnan i ögat (ej hornhinnan) blivit irriterad, typ av skräp + omfattande gnuggande. Det är helt ofarligt och går tillbaka av sig själv. Kan se riktigt otäckt ut, som att ögat hänger ut utanför nedre ögonlocket.

    CArola: Tack, speciellt för ”Det är helt ofarligt”-biten, det känns skönt!

  7. Maja

    Hela familjen Annorlunda på Ikea idag. Du i restaurangen och Mirka bland garderoberna. Här kan man inte gömma sig inte ;)…

    Carola: Vi hade ingen aning om att den andre var där, så det var roligt att du sa det :) och vi är överallt…heheh

  8. Karin

    Blä och modigt gjort med mössen. S.kulle du inte ha skadedjurssanerare på besök? När det gäller ögonoperation så tycker jag att ni som är ute i arbetslivet ska föreslå arbetsgivaren möjlighet med bruttolöneavdrag. Det kostar inte mer för arbetsgivare men du som anställd spar pengar och fördelar även kostn aden

    Carola: Jo de kommer på tisdag…men jag kan ju inte vänta på dem;)

  9. Ann-Sofie

    Jag har opererat mina ögon för jag avskydde att använda glasögon och linser fungerade tyvärr inte för mig. Jag är så nöjd att jag gjorde operationen! Misstänker att jag redan har tjänat på det!

  10. Hanna

    Blir så himlans glad av att se att du gjort nya inlägg! Tack för ”sällskapet” till morgonkaffet :). Hoppas du får en mysig fredag och en finfin helg. Kram från Hanna i Göteborg!

  11. Sara

    Hallelujah!!! Äntligen någon som säger som jag, Hatar glasögon o bär alltid Linser men får ständigt höra att jag är töntig som vägrar glasögon!

  12. Jessica

    Memira är superbra! Jag opererade ögonen hos dem för fyra år sedan och förutom att jag är väldigt nöjd med resultatet var de väldigt bra på bemötande och information, kändes väldigt tryggt hela vägen. Och nu har jag tjänat in kostnaden för operationen genom att inte behövt köpa glasögon och linser på flera år.. Plus att jag ser bättre nu än vad jag gjorde med glasögon innan operationen :)

  13. Malin

    Jag får också såna här ögon av min allergi. Ofta när jag städar så börjar det klia i ögonen. När jag sen är där med händerna och rör så blir det en blåsa över hela linsen. Det är mycket bättre att ta en handduk med kallt vatten och badda ögonen när de blir irriterade men ibland är man där och petar innan man riktigt hinner tänka. Då är det skönt med den våta handduken också för den gör att svullnaden minskar snabbare.

  14. Eva

    Hej, jag opererade mig för fem, sex år sedan och det är det bästa jag gjort. Jag hade haft linser i säkert tjugo år, väldigt dålig syn så om jag skulle haft glasögon så hade det blivit specialbehandlade plastglas för riktiga glas hade blivit för tjocka och tunga. Varför det till slut blev operation var att linserna gick inte längre att få högre styrka på, synen var för dålig, skulle blivit glasögon och linser för att jag skulle se. Gick jag på en affär så såg jag inte priserna på varorna utan var tvingad att ha läsglasögon i väskan och precis som du, glasögon överallt hemma . Blev galen! Jag gick till memira och de var toppen, de opererar inte om de inte ser behovet och man måste ha rätt tänk om resultatet. Du kan ju aldrig få den syn du hade när du var sjutton och det måste man förstå men jag är sååå nöjd och ångrar inte dag att jag gjorde operationen.

  15. Ankan

    Som du beskriver ögat, blir jag om jag får en allergisk reaktion. Jag är allergisk mot många födoämnen, och råkar jag få nått på handen och råka klia mig ögat, blir det som du skrev.

  16. Neta

    Kliade du dig i ögat när du höll på mussannera?
    Vi har vår bastu som förråd och i bastun hittade vi först muslort för några år sen, och sen ett musbo i en undanlagd Nalles mage, tro det var ca 10 st nakna rosa möss. Nallen låg i en plastkasse med en del andra mjukisar vi tänkt spara men nu blev det inte så. Vi dränkte bebisarna och tog mamman med fälla. Nu är där mussäkrat.
    Jag är precis tvärtom, jag fixar inte linser.

Comments are closed.