♥ Patricia 19 år ♥ – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

♥ Patricia 19 år ♥

För 19 år sen låg jag med en alldeles nyfödd Patricia i en säng på förlossningen, och jag minns det som igår. Hur är det möjligt? Jag minns att Kjell Ahlinge med ett asdåligt radioprogram, kan det ha hetat Eldorado? gjorde mig vansinnigt irriterad, men att jag inte kunde få fram orden “stäng av radion” mellan värkarna:) Vi hade en barnmorska från Afrika på studiebesök, och jag minns att jag tänkte att hon måste tycka att jag var värsta mesen, i Afrika föder man ju barn hängande i ett träd eller  ensam på ett kallt betonggolv bakom ett skynke på ett “sjukhus” …och här ylade jag;)

Jag har alltid haft lätta förlossningar, Janelle tog sex timmar från första aning till att hon var född, och det var sjukt intensivt sista två timmarna, de gav mig morfin för att jag inte var öppen så mkt när jag kom in, och de trodde det skulle ta tid, och fattade inte hur jäkla ont jag hade av de där värkarna, och hur effektiva de var. Jag visste ju inte, hur ska man veta det när man aldrig gjort det förr, men jag hade easypeasy tagit ett pannskott när som helst, för satan så vidrigt det var. Sen bearbetade jag det inte alls. 1994 fanns inte internet i var mans hem, och möjligheterna till att berätta om sina upplevelser och få input var rätt små. Jag hade EN vän som fått barn före mig, och jag kan inte minas av vi pratade så värst mkt om det. Det är 22 månader mellan Janelle och Patricia och nånstans i slutet av graviditeten med henne så började jag inse att jag var tvungen att genomlida en förlossning igen, så man skulle kunna säga att jag var galet rädd;)

Patricias förlossning tog tre timmar. Jag lade på luren hemma efter att ha pratat med en kompis och varit sur för att jag inte skulle få en septemberbebis, klockan var då 17, sen lade jag mig på soffan och surade, för att efter en stund få konstigt ont och hejsanhoppsan så var det plattan i mattan in till sjukhuset:)

En bränsleslang gick av precis när vi parkerade, och hade det hänt under vägen hade hon väl fötts i en dikeskant..nästan.

Hur som helst, en liten mörkhårig trollunge med utstående öron föddes strax före klockan 21 för 19 år sen ♥

Jag var säker på att hon skulle vara en kille, för sån tur att man fick två tjejer kunde man ju inte ha? Men det hade vi :)

Den här damen har satt mitt tålamod på prov många gånger. Fram till hon var två år var hon en liten ängel, inga problem alls, men sen var det som att vända på en hand och hon blev en obstinat skitunge som liksom hoppade från trotsålder till trotsålder för att sen fastna i fjortisträsket i många år, mellan typ 8-16..eller så :)

Vi kan bråka så stickor och strån ryker, och jag har många gånger varit så förbannad på henne att det är härdsmälta i hjärnan och det ryker ur öronen, men lika ofta älskar jag henne till månen och tillbaka. Det gör jag ju såklart även när jag är förbannad, det är ju så det funkar:)

paket

Vi väckte henne med sång i morse, och både hon och jag var gruvligt trötta efter att ha suttit uppe och snackat i flera timmar natten innan, klockan var halv tre när jag kröp ner i min säng…Dessutom så har hon ett monster eller snarare en hel släkt av monster, som bor i väggen/taket/på vinden. Det måste vara möss, men det låter ta mig fasen som feta tvåmeters råttor… Jag hörde det inte, men hon har klagat ett tag nu på att det låter som något springer fortfortfort över hennes tak..och igår var det helt klart något som satt och prasslade. Det lät som något med klor satt och krafsade alternativt som någon som gnager i sig något. Nånstans mellan hennes rum och badrummet för det hördes väldigt väl där inne åxå.  Hur fan blir man av med de här nu då?

Vi har två katter som tar möss på löpande band, men de har helt klart missat den här kolonin..eller kan det vara nåt annat? Fladdermöss funderade jag på? Fåglar? Hon säger att de alltid börjar låta samma tid på natten, som mest runt halv två, två. Vårt hus har platt tak, och en liten krypvind, men dit går jag inte, för man måste klättra HÖGT upp på en stege, precis så lång som stegen är, och sen krypa in genom en liten lucka. Jag är inte rädd för möss, men skulle liksom aldrig komma ner därifrån igen om jag dristade mig till att ge mig på det, skulle stelna i höjdskräck;)

Hjälp?

Nåväl vi sjöng för henne, och hon fick lite småsaker, en bodysplash, ett torrschampoo, nagellack och en smokey eyes palett med olika skuggor, sen skulle hon få följa med och handla en tröja eller byxor själv, Det funkar ju liksom bäst så.

Skolbarnen gick till skolan, och så småningom åkte Jordan, Jamie, Patricia och jag till GränbyC. Killarna är inte direkt förtjusta i att gå i affärer, och klädaffärer är pest. Ikea däremot…:) Deras protester var ibland högljudda, men med mutor i form av fika sen så funkar det. Jag tycker att det är social träning, och att man ska kunna ha med sig ungarna även och handla:)

Vi gick igenom alla butiker där för att i sista, Cubus, hitta en tröja hon gillade, och en foundation, och sen tog vi den där fikan.

IMG_3252

Jamie ser ju extremt pigg ut ;)

Han åt en chokladcheesecake, Jordan en White lady, nån mockachoklad grej, stark smak och mäktig,medan Patricia gillar wienerbröd. Jag måste fan stila till mig så jag tog inget eget, men väl var jag tvungen att smaka lite på killarnas, men det fick vara bra så. Latten är tillräcklig.

Sen fick vi bråttom, hon började jobba 16, så jag skjutsade dit henne, och sen hem, och hämta upp Novalie som dansar 16.45 på stan. Vickan var sjuk så det blev bara Novalie idag, men det var inga problem även om hon såklart saknade Vickan:)

Medan hon dansade gick jag och killarna på stan, jippie, de var verkligen taggade för det, hehe, men än så länge är det ju skönt väder ute och man kan bara gå och flanera. Vi gick in och köpte fler gummiband till deras armbandsmakeri, och sen tittade vi på en gigantisk lyftkran som står mitt i stan där de bygger nåt, jag vet inte vad? Bakom Åhlens, ser ut som ett garage, men det verkar ju konstigt ?

Killarna tyckte det var supercoolt, vad är det med småkillar och maskiner? Och för den delen verkar det ju inte gå över, har det en motor så är det attraktivt för män med ;)

Vi hämtade upp Novalie, och gick till bilen, som stod parkerad vid järnvägen, och till deras lycka kom det flera tåg.

IMG_3254

Wooow vad nära man kan stå:)

Jag gillar inte alls att stå så här, tänker att stenar och grus och skit kan skjutas iväg och slå ihjäl en…men de är imponerade.

På väg hem till oss så håller de på med att rusta en bro, som man måste över, och det är den väg som 95% av alla i vårt område kör, så det är massa köer, hela dagarna, men mest eftermiddagar och säkert morgnar. Vi bor dessutom så att vi måste köra förbi ytterligare ett stort vägarbete där det varit reglerat med trafikljus, så jag har ett flertal gånger svängt av och tagit en omväg, men den går snabbare. När det inte kommer en miljon tåg för då blir man ståendes.

Typ 300 meter hemifrån, så nära, men ändå så långt bort:)

IMG_3255

Idag gick bommarna ner TRE gånger direkt efter att de gått upp…det hinner inte ens börja blinka vitt i emellanåt. Märkligt att de inte bara kan stanna nere, men det går väl på sensorer eller nåt vad vet jag. Tröttsamt är det iaf :)

Nåväl, vi hade ju inte bråttom, och det är ju inte hela världen att vänta:)

 

Hemma blev det snabbmiddag, och sen åkte tjejerna ner för att städa. Lovelia och Trixie har stökat ner rätt bra på sitt rum igen, och eftersom jag städade noggrant för ett tag sen är jag stenhård nu. Det de inte städat upp det kastar jag. Det verkar som de äntligen fattat att jag inte skojar, för det tar en evig tid, men de får undan det mesta.

Novalie pluggade till ett prov, och jag läste igenom en hel del av mitt plugg åxå, innan vi kikade på Svenska Hollywoodfruar, och jag vet inte jag… Men nog känns det som att det blir mer och mer spektakel över den serien? De måste verkligen spetsa till det, och det är sex och bröst och nu underlivs-skönhetsoperationer..?

Och Gunilla? Jag mår på allvar illa av att se henne, hur kan man som TV-kanal känna att “Henne ska vi ha!”?

Fast å andra sidan så finns det ju liknande exempel i de flesta realityserier;) Men vad hände med den hederliga gamla ärligheten och genuiniteten? Jag tycker det är mer av att skapa ett monster jag.

Nåväl, jag tittar på det, och jag har fortfarande nån slags behållning av det, men det är inte lika mysigt som de första säsongerna. Jaja, jag är ju lite avundsjuk såklart, jag hade ju gärna varit en rik Hollywoodfru själv :)

Visst hade jag passat extremt bra där? I en feting Rolls och en lyxvilla :) Men det är kanske inte försent än, haha?

Där kanske jag kan hålla med Gunilla: En man med mindre än en biljon göre sig ocke besvär ;)  (Galna tant.)

Men en sak med henne som jag är helt fascinerad av är att satan i gatan vad SNYGG hon är på bild! När hon är fixad och mejkad är hon ju hur vacker som helst, för att sen vara….eh..lite mindre snygg;)

Nåväl.

Nu borde min 19 åring komma hem snart, hon jobbade till 23.

I morgon måste jag storhandla deluxe… orka. Men allt är slut. Alla konserver, all pasta, frysen är tom helt plötsligt efter att ha varit full av både det ena och det andra. Fint att få omsättning på det för allt i världen:)

 

Jag ligger fint till vad det gäller trädgården i alla fall, fick undan bord och stolar i går, och det mesta av eländet som legat spritt över tomten är upplockat.  Nu är det studsmattorna kvar, men de brukar få stå kvar ett tag till, och så husvagnen som måste städas ur.

Jag sopade av terassen, för det är ju så nödvändigt när det blåser ner ett ton barr och fnas varje dag, men det kändes som en bra idé´då:) och nu känns den som en balsal.

 

Nu ska jag chocka kroppen med att hoppa i säng före ett på natten, och se om jag kanske tom somnar :)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Neta

  Har du missat att dom bygger ut Åhléns ;) det är alltså inger parkeringshus men det kommer att bli stort när det är klart vilket inte är en dag för tidigt.
  Synd på tårtpappret bara.

  Carola: Ja, eller nä…Jag visste att de skulle bygga ut, men inte sådär mkt! Och jag gillar åxå tårtpappret, tycker det är jättefint:)

 2. Mona

  Vadå FÅTT? Var det inte erat företag? Heregud tycker så synd om dig!

  Carola: Nej det är inte, och har aldrig varit hans och min familjs företag, hans och hans morsas däremot. De hade väl kanske förhoppningar om att barnen skulle vilja ingå i framtiden, men misstänker att de lagt det på hyllan nu;) Barnen har aldrig, varken förr eller nu, velat jobba där.

 3. Mona

  Men så j-a bra då kan vi alla “läsa mellan raderna” o tycka va fan som helst. Ses på nästa föräldramöte, om Du ens kommer, händer ju inte så ofta… Jesus säger jag bara, Du är galnare än vi trott!

  Carola: Okey, och vem är du? En enkel fråga, som borde vara enkel för dig att svara på. Jag kanske inte går på så många föräldramöten…men du kanske, bara kanske kan ana anledningen? Eller?
  Lägg till det att det ofta är föräldramöte i tre klasser samtidigt så kanske du anar ännu lite mer hur svårt jag har att klona mig. Har du barn i alla mina barns klasser kanske, så du säkert vet att jag inte är på något av mötena? Jag vet, och jag kan i princip svära på att du inte vågar tala om vad du heter, och vems barn du är förälder till, för det är lätt att vara kaxig och taskig bakom sitt skyddande tangentbord… Fy fan vad patetiskt. Och så kommer du smajla och le nästa gång vi ses…charmigt. Ju mer jag tänker på det ju mer inser jag att det nog är du som är galen..shit.Jag gömmer mig inte till skillnad från dig.

 4. Mona

  Vad gäller att bli “övergiven” händer det jämt o ständut (för att prata jämtska). Herregud, kärleken är INTE evig. Han träffade en ny, blev förälskad, stormkär osv. Kan hända vem som helst. Sen att han betedde sig som en feg, jag vet inte vad, är en annan sak. Men kärleken är sådan. Du skriver att Du var rädd att han skulle bränna ut sig av stress, men varför hjälptes Ni inte åt då? Ni hade ju ett familjeföretag, Ni hade kunnat hjälpa varandra? Varför skulle bara han arbeta med företaget o Du vara hemma? Varför delade Ni inte på bördorna? Hela 2012 var ju ett helvete om man läser bloggen, varför delade Ni inte arbetet med företaget?

  Carola: vad säger att jag inte försökt? Som jag försökt!!!!!! Jamie var bebis 2012 så även om jag FÅTT hjälpa till i företaget hade det varit svårt.
  Däremot skötte jag precis ALLT annat, och du kan inte utläsa något ens i närheten av vilket helvete jag hade ur bloggen 2012…
  Jag har alltså aldrig fått hjälpa till/ jobba edyl på företaget!
  Lägg dig inte i om du ska vara taskig

 5. Mona

  Läs vad DU skrev o vad jag skrev, DU la till DRYG O OTREVLIG säger allt om Dig! JAG skrev att att Du är lättkränkt, inget annat! Chilla, bara chilla!

  Carola: ja det gjorde jag, det läste jag mellan dina rader nämligen… Jag orkar inte med dig:)
  Ja! Jag är en dum jäkla otrevlig lättkränkt idiot! Hur kan du vilja läsa här?? Trams

 6. Lina

  Alltså det låter som detta handlar om något helt annat. Börjar bli riktigt trött på denna överkänslighet från personer med annan hudfärg eller annan bakrund. Man behöver inte tolka allt som om alla är rasister. Barnen får inte längre vara pepparkaksgubbar i luciatåget på dagis och man skall ändra Pippi böckerna så att Pippis pappa inte längre är negerkung utan “kung”… Alltså vart skall det sluta? Börjar bli orolig faktist. OBS!! Är gift med en icke svensk med svart hår och bruna ögon. Min alldeles egna pepparkaksgubbe!

 7. Mona

  Men herregud, vem är det som är lättkränkt? Jag läser MASSOR med bloggar o det är Du o Tyra S som är de mest lättkränkta i den världen. Känner dessutom till dig “privat” o då är Du inte så tuff… Heregud chilla lite, Du är inte den enda som blivit övergiven för en ny kärlek. Händer varje dag o stund.

  Carola: kul! Kom fram nästa gång då och tala om att jag är så jäkla lättkränkt dryg och otrevlig… Ska vi se hur tuff du är ;)
  Vad har övergiven med det att göra dessutom….? Men det var ju för att vara lite elak kanske..?
  Ha en bra dag :)

 8. Suvi

  Du får gärna hänvisa till dokumentären där afrikanska kvinnor föder barn hängandes i träd.

  Ja, det finns byar där kvinnor föder med enbart en äldre släkting till hjälp m,m men det gör inte dom kvinnorna starkare än västerländska kvinnor. Dom har inget val, barnet måste ut. Många barn dör, många kvinnor med…att påstå att dom har nån slags urkraft där barnen bara ploppar ut är bara nonsens.

  Det är smärta, blod, tårar och svett. Vi hänger inte i träd medan vi föder.

  Carola: såvitt jag förstår bor inte du i Afrika? Såvitt jag förstår håller du med med mig i att det föds barn på icke-sterila, högteknologiskt utrustade ställen?
  Jag förstår att inte DU hänger i ett träd och föder, men faktum kvarstår att det existerar. Det var 19 år sen jag fick höra det från den barnmorskan och det var det jag vidarebefordrade som en anekdot.. Att jag i den situationen kände mig väldigt underlägsen.
  Självklart är de inte starkare… Men jag är skitless på att bli missförstådd med flit. Skitsamma. Du behöver inte ta åt dig bara för att du har afrikanska rötter! På samma vis som inte amerikanare behöver göra det när jag säger saker om dem, eller irländare, eller stockholmare. Eller att alla som jobbar på Hemköp är tråkmånsar eller vad det nu kan vara:)
  Jag menar aldrig att kränka någon, men är man så sabla lättkränkt att man går i taket över minsta lilla kan jag inte göra något åt det. Sluta ta åt er!!
  Shit.

 9. Pi@

  Och om du har något innanför pannbenet så tar du och läser texten för vad den är. En förklaring finns dessutom här bland kommentarerna. Jösses, vad är det med folk som tar allt så förbannat allvarligt?

 10. Jag vet mer än du om förlossningar i Afrika.

  Om du har något innanför pannbenet så bör du omedelbart ta bort din jämförelse med att föda barn i Afrika, du borde skämmas kvinna, väx upp och bete dig vad som anstår en vuxen människa. Skulle inte bli förvånad om du får en anmälan på dig för vad du skrivit. Vad tycker Loppi om sådana uttalanden??

  Carola: nä nu jäklar får det vara nog! VAD är fel i att jag talar om hur det går till i vissa delar av världen? För så är det! Inte varenda kvinna i hela Afrika såklart men därifrån den barnmorskan kom var det precis så det gick till. Info direkt från henne till mig, för 19 år sen!Exakt vad skulle vara kränkande med att klara av att föda barn ensam? För mig är det ett bevis på enorm styrka.
  Du har fött barn i Afrika förstår jag? I de små avsides byarna? I alla de små avsides byarna? Om inte kan du vara den som skäms. Att fakta ska vara så svårt att ta för vissa ..?

 11. Suvi

  “I Afrika föder man barn hängandes i träd” (?!)

  Alltså va!? Jag är själv från Afrika och min mamma födde inte mig hängandes i ett träd.
  Tror inte nån kvinna från Afrika vill läsa såna fördomar.
  Antar att du egentligen ville “skoja till det” men tyvärr låter det bara som om du jämför oss med apor….

  Carola: Och i Sverige går det isbjörnar på gatorna. Jisses, om folk kunde sluta att vara så lättkränkta! Många kvinnor i olika länder i Afrika föder sina barn ensamma, på en kall brits på nåt sk sjukhus där bebisen tas om hand först efter att den visat att den är livsduglig, och andra föder barn ensamma ute på savannen. Vad är det med det? ALLA gör det såklart inte, och jag menade det snarare som en enorm urkraft, en komplimang att de klarar av detta som vi i västvärlden gnäller satan över trots att vi har all teknologi och möjlighet till bedövning och övervak, inte en jämförelse med apor….suck

  1. Lina

   Ja SUCK!!! Visste att du skulle få en kommentar om just detta. Men skit i det för ALLA vi andra fattat vad du menar. Hur många dokumentärer har man inte sett från Afrika där kvinnan ensam går iväg och föder sitt barn. Ja du gav ju dessa kvinnor en komplimang…trött man blir.

 12. Karin i Malmö

  Du skulle kunna kolla med din hemförsäkring ( angående dina “monster” ). Ofta ingår det någon form av skadedjursbekämpning. Vi har fått hjälp mot både mal ( eller vad det nu var för pest som åt hål i kläderna ) och myror. Jag tror inte vi behövde betala något, men kommer inte ihåg säkert.

 13. elin

  Undrar en sak bara sådär ….
  Du verkar ju vara super kvällspigg så hur sjutton klarade du att stiga upp tidigt när barnen var små typ spädisar.
  Min bebis vill upp kl 5 typ och dom andra runt 7.
  Eller var du morgon pigg förr eller sov dina barn som Jamie å Jordan gör nu
  Bara nyfiken för jag tok däckar kl 8 på kvällen ..

  Carola: jag har aldrig klivit upp tidigt :) mina ungar “får” inte stiga upp före typ 7 på skoldagar och senare på helger ;)
  Och de äldre barnen har exet tagit på morgnarna, han skulle ju ändå iväg så det föll sig naturligt att jag kunde ligga kvar och vila, med bebisar har jag ammat hela nätter, och han har sovit som en stock så det kändes rättvist:)
  Jag kan inte förstå hur man kan kliva upp 4-5 med små barn, för mig är det natt och även om de vaknat har jag inte gjort nån ansats att börja dagen utan de har fått somna om:)
  Men jag hör ju folk säga som du så jag fattar ju att det kanske inte är så lätt :)
  Men svaret är att jag är och har alltid varit morgontrött, och tror att jag fått in barnen på samma spår :)
  Kram till dig :)

 14. Helena

  Åh vad du kämpar Carola, jag har inga ord för hur duktig jag tycker du är❤️. Jag tänker ändå att om jag var du skulle jag ha förskola för pojkarna typ 4-timmar per dag, du pluggar och har så otroligt mycket annat du behöver göra. Du skulle kunna få egentid med just studierna och pojkarna skulle med största sannolikhet gilla förskolan med allt vad det innebär. Du lämnar inte bort dem, du lämnar dem till något bra och du kan i lugn och ro fokusera på ditt de timmar du behöver. Den stress jag upplever att du lever med sedan du blev lämnad med allt är inte bra för din hälsa och du behöver hålla länge utan att bli sjuk. Stress kan utlösa sjukdom som ligger latent (men som inte behöver lösas ut om man har balans i livet) det har den gjort för mig. Jag blev kroniskt sjuk av all stress jag under många år utsatte mig för. Så detta är ett varmt och innerligt råd från en f.d. superstressad medsyster. hade jag vetat vad jag vet idag hade jag tvingats slå av på farten med flera 100% och när läkaren sade att jag måste göra det så sade jag att det inte gick (tunnelseende) men idag vet jag att om jag hade lytt henne så hade jag förmodligen varit frisk och stark. Varm kram till dig kämpen<3

  Carola: stor kram tillbaka:)
  Det du skriver om stress passar perfekt in på honom och något jag varit orolig för i många år, men han vägrade lyssna. Det är den orsak jag håller som troligaste boven i allt detta.
  Jag är en ruskigt ostressad människa däremot:) Jag har nån förmåga att analysera och strukturera och sen prioritera tror jag som gör att jag i princip aldrig känner mig stressad, har aldrig gjort, inte ens när jag jobbade och hade häcken full. Jag vet dock att det han utsätter mig för nu är en annan sak, men jag kan inte påverka det och väljer att strutsa. Stoppa huvudet i sanden för det måste helt enkelt lösa sig, för barnens skull. Jag skulle bli mer stressad av att lämna barnen på dagis än att ha dem hemma, jag är så van att ha dem runt mig och har inga problem att plugga med deras tusen frågor:)
  Jag är tacksam för din omtanke❤️

  1. Helena

   Det gör mig glad att du inte känner dig stressad, trots din kamp för att fixa livet med alla barnen och skolan på det❤️

 15. Ulrika

  Eller ring Anticimex, skadedjur i väggarna kan leda till åverkan på elledningar mm och då kan man va riktigt illa ute.

 16. Ida Olsson

  Jag har ett tips mot mössen.
  På Clas Ohlson finns en dosa man sätter i väggen kostar under 200 kr men funkar skit bra! Vi har den hos oss & de som bodde innan oss hade problem med de vidriga djuren som de hörde i väggarna. Men vi har inte hört något alls. Du sätter in den i vägguttaget och den ger ifrån sig ett ljud som varken vi eller husdjuren märker av. Men viktigt att du plockar bort den när det sen börjar bli varmt ute annars vänjer de sig till sist.
  Kram

 17. Hanna

  Hej!
  Blir så glad av dina långa beskrivande inlägg Carola :-). TACK för att du förgyller min tillvaro, är alltid en bra start på dagen med en kopp kaffe och en macka sittandes vid datorn och din blogg! Nu blire plugg för resten av denna dag. Ha det!