♥ Lovelia 7 år ♥ – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

♥ Lovelia 7 år ♥

Min lilla loppa fyller sju år idag. Sju är på många sätt hennes siffra:) Hon är född i v. 37+7 (38) den 17september 2007, som barn nummer sju, i sal nummer sju. Hon vägde 2770gram och var 47 centimeter lång.

Hon skrämdes rätt rejält, först under graviditeten så hade hon plötsligt konstiga hjärtljud, hjärtat hoppade över ett slag ibland och vi fick åka in på ultraljud där de konstaterade att hennes nervsystem var omoget och att det var helt normalt. Sen genom att det hela startade med en blödning i v 37, som gjorde att jag fick ligga inlagd några dagar i väntan på att förlossningen skulle starta, och det är ju verkligen min bästa gren – vänta ;) 

Sen så var hon ju en liten fjant, minst av alla barn, och dessutom tidigast, och hjärtat fortsatte hoppa över ett slag så det blev ordentlig genomgång av det lilla hjärtat med värsting ultraljudet, som tog hårt på mina nerver, dessutom typ tredje dagen efter förlossningen som är en klassisk deppa-ihop-dag;) men det visade sig att det inte kunde vara ett friskare hjärta där inne i den lilla ungen:)

DramaQueen ♥

Lovelia

Vill ni läsa förlossningsberättelsen finns den, och de andras här 

Sen har Lovelia fortsatt att vara en olycksfågel, det är ett antal vändor på akuten som vi gjort med henne, och hon har ärr både här och var som minnen. Nu senast vurpan ner från våningssängen, som fortfarande syns i en skugga runt ögat. Som läkarna talade om kunde stanna kvar väldigt länge.

Idag vaknade hon av en skara sjungande syskon och mamma, som omringade hennes säng, kröp upp och satt nära och kikade på paketöppningen.

Lovelia

Många paket var det att slå in igår kväll och det tar ju inte riktigt lika lång tid att öppna dem som att slå in dem;)

Hon fick lite tights, en blus ( på bilden)  och en Top modelbok jag inte sett förr, med bebisar, pennor, de där gummibanden man gör armband av, en klistermärkesbok, ett nattlinne…och hm..? Tja. Typ så.

Lovelia

Boken och pennorna tog hon med till skolan, de älskar de här målarböckerna, vi har massor, och de önskar sig alltid fler.

När de gått iväg till skolan, lade sig Jordan och såg på tv och jag kröp ner hos Jamie som jag inte väckt, han är så rackarns trött vid 7 att det blir olidligt senare, så det undviker man. Messade med Jenny om att träffas, och sen slumrade jag en stund till. Najs.

När vi alla vaknat och fått på kläder så åkte vi till Ikea, igen, och mötte upp Jenny. Vi har inte träffats ordentligt på hela sommaren, så nu var det dags. Jordan och Jamie ville in på leklandet, men Jamie bangade i sista sekund, men Jordan skuttade glatt in, alldeles ensam i hela landet, bara en personal och så han:) Lyx.

Jamie hakade på oss. Jag hittade på mörkläggningsgardinerna, men insåg att det nog inte funkar, de är hellånga, och vi har inte jättehögt i tak där, plus att hennes säng står i vägen….Måste tänka om. Skit.

Får kanske sy nåt…jippie;)

De här har någon annan sytt :)  Men jag måste visa er detaljerna på jeansen från me&i, samma lilla fjäril på lappen som knappen som de små nitarna:)

me&i

Och så här ser de ut på:

me&i

Äsch, kanske en dålig bild…men de är kanoners, sitter som gjutet:) Jamie står i hörnet och tar en egen selfie med en låtsaskamera, ser ni?

Och JA, samma tröja idag igen jag vet, men jag gillar den och har en tvättmaskin :)

Slim jeans från me&i, de är gråa, och tröjan därifrån med.

De här kommer ni få se massor av, för när jag inte bor i yogapantsen så kommer det vara dessa.

Hemma igen så kom tjejerna hem från skolan ungefär samtidigt som oss, och Lovelia var så otålig, för hon ville iväg på kyrkis, som började idag. Hon har inte gått sen hon slutade som femåring eftersom de inte haft grupper för hennes ålder, men nu så. Lyckan är stor :) Grejen är nu bara att det är på onsdagar…den dag som någon ska ha umgänge  varannan vecka och åka på lekland varje gång;) så vi får se om han kan tänka sig att byta dag till torsdag. Jag är tveksam eftersom hans umgänge är grundat efter hur han jobbar. Ni som tror att det är jag som på något vis försöker hindra honom från att träffa barnen, till er vill jag bara säga att han har fått exakt det umgänge han önskat.Till och med några fler tillfällen. Så att det är extremt lite är inte jag skyldig till, det är hans eget val. Tror ni mig inte är det offentliga handlingar, så det är bara att snoka, det är vissa bra på.

Älskade lilla Loppan fick grattissamtal från moster och mormor och morfar, och sen cyklade hon iväg, och jag åkte för att handla, och köpa den “tårta” hon valt ut sen länge. Middagen ville hon ha pannkakor, så det var ju bara att fixa det, och plättar för hon kunde inte välja.

pannkakaPatricia gjorde en kräftsallad till oss i stället, men kidsen slukade i sig med god aptit, och att jag köpt den där mjukglassmixen och slängt i glassmaskinen, så de fick mjukglass på pannkakorna gjorde ju ingen av dem ledsen direkt ;)

Sen var det då dags för födelsedagsfika:

Lovelia

Hon älskar dammsugare. Och när hon såg en sån här en-kilos variant på Coop för ett tag sen var det klart, en sån skulle hon ha. Den smakar precis som en vanlig liten, men den lär ju räcka till nästa födelsedag för den var mäktig som sjutton:) Vi sjöng och hurrade för henne igen, och att hon är nöjd syns ju ♥

Janelle ringde på min mobil och ville prata och gratta och samtidigt ringde nån annan på den fasta linjen. Svårt att dubbla, men å andra sidan så är hon inte så enkel att hålla igång en konversation med;) det är rätt enstaviga svar på frågor: Har du haft en bra dag? Ja. Har du fått presenter? Ja. Sjöng de för dig i skolan? Ja…osv:)

Inget av de mindre barnen är speciellt telefonvana. Janelle och Patricia pratade ofta i telefon med mina kompisar och familjen som små, men man ringer ju inte till varandra längre som man gjorde förr.

Jag har extremt dåligt samvete för en vän för övrigt, som jag missat att svara säkert tusen gånger nu….Jag försöker  ringa dig i morgon! Jag dissar dig inte ♥

När alla ungar var sockerladdade så pysslade vi med Lovelias gummiarmband, svårt i början men bara man kom på hur man gjorde var det kul:) och sen var det sängdags.

I nya nattlinnet :

Lovelia

Hon trodde att hon skulle sova extra gott i natt :)

Det tror jag med.

Nu dröjer det till sista september innan nästa unge fyller, Patricia blir 19 år då, och sen Trixie i oktober.

Fast jag har insett att jag är i Hola på Trixies födelsedag:(  Åh vad det svider, jag har aldrig missat en enda födelsedag, men de där träffarna är obligatoriska, och svåra att ta igen, så jag har inget val. Men jag funderar på att låtsas som att hon fyller år dagen innan….;) Eller, och det är ju mer vettigt så får jag vara med på morgonväckningen via Skype, borde ju inte vara helt omöjligt..men som sagt, det svider.

Men det är då, nu är nu, och jag ska gå och sova.

I morgon är det kyrkis för killarna, och sen ska jag på ett möte med skolan.

På fredag rymmer jag :) mer om det får ni veta sen.

Och så till sist….

underbarabarn

Jag ska på Underbarabarn-mässan , som VIP-bloggare:) Lika stolt varje gång, och lika svårt att infinna sig i Älvsjö kl 8.00….Men det har lyckats hittills, trots extrema köer och svårt att planera tiden, det blir en förbannad tidig morgon, men det är det värt, för det är en så fantastiskt kul mässa:)

Nu är det sovdags.

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Susanne

  Hej! Mörkläggningsgardiner i “kort” modell (som går ned till fönsterbrädan ungefär) finns på Jysk. Har köpt svarta själv där, har för mig att det är bra pris, finns vit och beige också.

  1. Anna A

   Klockrent, kräv att få en ny torktumlare av dom eftersom de använt dig i reklamsyfte utan att be om lov :P

   Carola: Hade varit kalas, men de bad om lov:) Artikeln finns på svenska nånstans åxå, och sen ville norrmännen åxå ha den tvättande supermamman, haha;)

 2. Sanna

  Du verkar vara en sån fantastisk mamma och person! Jag frågade faktiskt på “min” Coop idag, men de hade aldrig hört talas om tårtan. Beställde du den eller finns de färdiga? Min son älskar dammsugare. Skulle ju bli överlycklig för en sån stor!

  Carola: de är färdiga, ingen specialbeställning:)

 3. Mtha

  Grattis till Lovelia!
  Alla dina barn har så vackra namn Carola!
  LYCKA TILL m allt,det är så fint att få följa din blogg,du duktiga ,starka tjej!

 4. Nina

  Vilken härlig födelsedag, grattis sjuåringen! Och vilken underbar tårta, en så`n ska jag tamesjutton också önska mig :)

 5. Anette

  Hej, grattis till Lovelia!! Hon såg ju fantastiskt nöjd ut :). Du ser också jättesnygg ut i dina Me&I-kläder. Skulle också vilja ha både blusen och jeansen ;). Ja, tyvärr kan man inte alltid finnas på plats när ungarna fyller år, i höst är det första gången min man/barnens pappa inte är på plats då våra tvillingar fyller år :(. Meeeen, får väl försöka kompensera på nåt sätt då…

 6. Mona

  Grattis på 7-årsdagen en dag för sent Lovelia :-)
  Var på me&i party i måndags och köpte likadana jeans. Helt suveränt sköna.

 7. Suzanne

  Min man är driftsättare så han reser mycket i jobbet.. När vår unge skulle fylla 5 i somras var han planerad att resa samma morgon så vi låtsades helt enkelt att han fyllde år dagen innan. :-) Hellre det än att pappa skulle åka på hans dag.
  Det kändes lite märkligt och fel när den riktiga födelsedagen passerade.. Men det var iaf ingenting barnen led av.