Familjen Annorlunda

Varför vet inte jag sånt??

Här älskar jag husmorstips, och praktiserar dem mest hela tiden så fort jag får möjlighet, allt från vitlök i onda öron till citronsyra och ättika som bästa rengöringsmedlet, eller varför inte tidningspapper i blöta dojor..

Och så har jag MISSAT de bästa tipsen ever! Nämligen att man kan strö potatismjöl eller bikarbonat över både kräk och kiss och suga upp och få bort lukten! Hur är det möjligt?? Varför har jag inte vetat det, nio ungar som både kräkts och kissat i sängarna….jag hade behövt veta det för typ 20 år sen. Men, bättre sent än aldrig, jag tackar er för tipsen ♥ och ska inhandla storpack av potatismjöl och bikarbonat. Kaffe luktade väldigt gott, men blev ju en ful fläck :)

 

Idag då, regn, regn, regn och varför inte lite mera regn? Jag tycker nog att sommaren i år var lite väl kort. För er som inte har samma minne som mig (haha) så kan jag friska upp det och tala om att midsommar bjöd på 8 plusgrader, och att augusti slutade vara fint typ veckan innan skolan började, så vad blir det? Fem, sex veckors finväder?

Trögstartad och abrupt slut. Tack för den. När kommer indiansommaren igång?

Jamie ville inte ens klä på sig utan gick i nattlinne ända framåt lunch, nog för att det är snyggt men ändå:

Jamie

Jo, man får ha nattlinne om man är kille. Han älskar det och tycker att han är väldigt fin:)

Själv drog jag på mig fula mjukisbyxor, jag som knappt aldrig har det på mig, och en ful tröja, och en ännu fulare kofta plus raggsockor. Ja, exakt så kände jag mig, jäkla regn sabbar mitt humör.

Patricia gick omkring nyduschad i en handduk, och plötsligt var trädgården full av killar i gula regnkappor…Aha, dags att dra på jeansen:) De ska gräva för fiberkabeln, och rekade. Jag svor över att jag inte hunnit plocka i ordning, men det har ju regnat sen han var här den andra snubben, så jag låtsades som att det…eh, regnade ;) och tydligen skulle de inte påbörja hos oss idag, så jag har morgondagen på mig. Som om det skulle hända….

Nåväl, med jeansen på var jag redo att åka och möta Robban efter skolan, han behövde ett nytt tennisracket.

Som vi har skjutit och dragit på det, butiken vi alltid går till har bara öppet mån-fre 14-18 så det har varit logistikproblem. Den heter Sendraget, och är en liten butik, men man får den absolut bästa hjälpen. Killarna vet vad de pratar om, och man behöver bara säga på ett ungefär vad man söker, så står man där sen med ett rack i näven.

Idag var inget undantag, och Robban har nu ett nytt racket som väger 300gram. Vad nu det innebär. Jag har spelat massor av tennis i mina dagar, med en såndär boll på ett snöre, som man står på gatan och slår på. Så många timmar som vi spelade hemma på gatan, jag och Helen och Larsan. Hårt som satan slog vi, men med aningens sämre precision ;) och vi hade kul, men att säga att jag har nån koll på tennis i övrigt är att överdriva.

Robban är nöjd, och har spelat för första gången med nya racket idag och tydligen var det bra. Härligt!

 

Hämtade ut ett paket från me&i igen, och i det här låg det kläder både till barnen OCH mamman, det är svårt att låta bli när man en gång känt på materialet:)

Snygga emballage har de åxå:)

me&i

En liten sneakpeak ska ni få idag, det var för dåligt ljus för att fota ordentligt.

me&i

Uppifrån är det Min,Jordans, Jamies, Lovelias och Trixies:)

Jag älskar brunt på kläder. Om jag hade hört mig själv säga det för, säg tjugo år sen, så hade jag bara ruskat på huvudet, för då tyckte jag det var fruktansvärt tråkigt. Jag hade ett par bruna skipants, ni som var med då vet vad jag snackar om, brallor med hällor under foten och knäppning bak – jättesnygga ;) men där gick gränsen.

Jag tror att växa upp på 70-talet, med allt brunt, orange och storblommigt eller psykedeliskt mönstrade kläder gjorde att jag hade agg mot just brunt.

Men för kanske fem sex år sen insåg jag hur snyggt det kan vara, allra helst ihop med typ rosa…och nu finns det ju en mängd bruna kläder här hemma, både mina och ungarnas. Fortfarande tycker jag inte att färgen är den lustigaste  kanske, men klassiskt snygg., och i kombo med färg – a perfect match. Alltså faller de här kläderna i väldigt god jord här hemma:)

Den gula längst fram är en tunika, med ett brunt hjärta på bröstet, i mjukaste plysch:)

Mer bilder kommer när solen visar sig, eller jag tar fram systemkameran..Iphone är min bästis, men kameran suger när det är dåligt ljus.

 

Barnen mannekängade, jag mannekängade, och så tog vi selfies, på Jordan och Jamies begäran;) Jag skulle bara läsa ett mail på mobilen, och så kom de här två: – Mamma, ska vi ta en bild på oss?

– Kan vi väl ♥
me&iOch här var ju ljuset inte så illa:) Alla tröjor från me&i

 

Så var det dags för dagens tråkigaste – laga mat. Igår gjorde jag massa tomatsoppa, och idag fick den tjäna som pastasås ihop med köttbullar och pasta, finemang med saker som kan dubbla sin funktion. Ungarna var lika lyriska över den på det viset som soppa, så gissa vad vi ska äta ofta i höst/vinter? ;)

Men, jag må vara fjollig på mat ibland, men alltså – köpta köttbullar. Det går inte att äta. Finns inte på kartan, jag får inte i mig dem. Jag hade med glädje gjort egna om nu ungrackarna ätit dem, men det gör de inte, de vill ha ”riktiga köttbullar” Vafan? Det är alltså helst de billigaste billiga på Citygross, Coop eller Willys edyl, spelar ingen roll, men ju billigare ju bättre tydligen. Jag klagar inte:) Men gör i smyg nåt annat som jag, och i viss mån Patricia som är lika som mig här, kan äta. Idag var det tomt i frysen på sådana där småbyttor med tre bitar kyckling, en laxfilé edyl, jag har varit duktig och använt upp dem, så det blev – Stekta ägg och spenat.

ägg

Jag tänkte göra omelett men det såg så snyggt ut såhär, alla gulor (nästan) var hela, så det blev en sånär variant.

Ägg är nyttigt, och gott :)

 

Efter maten var det städ av barnrum, inte av mig, utan av barnen, jag satte upp nya duschdraperier, de gamla var sunkiga, och så vek jag lite tvätt, samt röjde såklart i köket.Det gamla vanliga med andra ord.

 

I morgon ska Jamie till BVC, på 3 -årskoll. Det kan gå lite hur som helst, men borde gå bra. Sen måste jag handla, och ska försöka reka inför Jordans födelsedag. Nån som har bra tips på kikare? Det önskar han sig nämligen, och det ska vara en riktig. Stryktålig:)

 

Nu ska jag hoppa i säng!

Natti natti :)

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Victoria

    Oj glömde ju fråga hur länge vitlöken ska sitta på örat???

    Carola: Jag brukar låta den vara kvar tills de själva tar av den, typ morgonen efter:) Den är ju antiinflammatorisk så låt den sitta några timmar. Luktar apa…men smärtan försvinner, och ofta inflammationen med:)

  2. Josefine

    Hej. Ett tips på lättlagade och goda köttbullar som mina barn älskar: blanda löksoppepulver och vatten med köttfärs sen är det klart för att rulla köttbullar :) Varken jag eller barnen tycker om vanliga hemlagade köttbullar men dessa blir riktigt goda!

  3. Victoria

    Hej Carola :)

    Jag undra över ditt tips om vitlök i örat när man har ont i örat.
    Hur gör man?sätter man en vitlöksklyfta i örat eller pressar man den?
    Tacksam för svar.
    Och vill bara säga du är helt fantastisk och duktig.följer din blogg och mirkas :)

    Carola: tack❤️Vitlöken hackar eller pressar du och lägger i en kompress, vik ihop , tejpa så det inre ramlar ut och lägg mot örat. Inget inuti örat:) fäst på nåt bra sätt, jag har idag ett huvudbandage men har använt tunna mössor eller vanlig linda:)

  4. Birgitta S

    hej!
    Du fixar allt galant jag kommenterar inte så mycket men läser dig varje dag. Spysjukan är det värsta som finns helt klart glömmer aldrig ute på landet när en av killarna ( typ 7år bägge tvillingar) och den ena blev sjuk på natten och det andra ropa mamma han spy!!!! och det gjorde han stackarn men jag blev glad att han låg i undervåningen på sängen och hävt sig ut över sängen där det låg en gammal trasmatta som fick gå i soporna. Det var bra väder så vad gör man jo upp med alla fönster den sjuke i en solstol på verandan (frisk luft) röja och sen satt jag bredvid honom där ute den natten från kl 01 i en annan solstol och tillhanda höll hink. Men allt var bättre än när en sjuk spyr från övervåningen inne i stan ???? Hoppas att resten av barnen klarar sig och även du.
    Hälsningar Birgitta S och tack för att du orkar och hinner skriva om ditt liv!

  5. Ida

    Jag håller med om att man blir väldigt trött och seg av det regniga vädret. Vilken gullig bild på dig och sönerna, me&i har så fina kläder.

  6. Vi

    Bikarbonat på 1,1 kg i bekväm ströförpackning finns på ”ditt” Citygross. Bikarbonat är bra till såååååååå mycket – googla och häpnas!

    Carola: Tack!!

  7. Outlander

    Bikarbonat är bra till jättemycket. Peeling ( blanda med kokosfett ), sura uppstötningar, ta bort blöta fläckar och även suga upp lukt. Oumbärligt.

  8. Annelie

    Men dammsuger man upp kräkningar, och det är calici-virus så sprider man ju det över hela huset nästa gång man dammsuger. Viruset överlever flera månader på torra ytor och det behövs typ 3 viruspartiklar för att få vinterkräksjukan. Tycker det låter ohygieniskt. Om nån kräks här hemma tar jag på engångshandskar och munskydd och lägger blöta pappershanddukar på spyorna innan de torkas upp, då minskar man risken att bli smittad.

    Carola: fasen du överträffar mig, munskydd :) Men jag låter bli att andas i stället ;) Engångshandskar är kanon, och som du säger- blött papper över minskar spridningen. Ligger säkert en hel del i det du säger om att dammsuga upp om det är calici, men som jag fattade det torkar man upp allt man kan först? Och använder pulver till att suga ur madrassen. Förvisso virus där med… Men bra tips ändå :)

  9. Jenny

    Hej!
    Bikarbonat ska vara kanon att strö över madrasser när de behöver rengöras, försök dock få bort det mesta för hand innan du använder dammsugaren, den kan gå sönder.
    Lycka till :)

  10. Jannice

    Vi brukar dammsuga upp potatismjölet när det har gjort sitt och det är det värsta som finns. Man får stötar av slangen hela jäkla tiden! :P Annars tycker jag att det har funkat bra :D

  11. Anna A

    Potatismjöl är bra till mycket. Vid klåda (nässelutslag, myggbett mm) badda med potatismjöl! Vet att det funkar, blev ställd i badkaret och fick potatismjöl över hela kroppen som liten med nässelutslag …

  12. Emma

    Hej Carola! Bikarbonat kan du hålla över madrassen, lägg ett fuktigt lakan över och ta pisk käppen…då fräschar du upp madrass från damm:-) tycker du är en faster. Lycka till

Comments are closed.