Familjen Annorlunda

Efterdyningar…

..igår åt vi bara och enbart skräp. Frukosten hemma var väl iofs hyfsad med fil och flingor, men sen rullade dagen på med enbart kolhydrater och fett och flott.. Plättar, bullar, wienerbröd, gelebjörnar, bilar, chips, muffins…gånger flera.

Hemma sen var ingen hungrig, och ville ha middag så det blev…tadaaa – varma mackor, ännu lite mera vetemjöl.

 

Att jag blev väckt inatt av Novalie som sa: Mamma, Lovelia kräks….det var ingen jätteöverraskning, även om jag helst velat vara utan den. Så mitt i natten var jag nere hos tjejerna och sanerade spyor. Fräscht, verkligen.Not.

Lovelia och Trixie låg i överslafen av våningssängen, och Jordan och Novalie nere,( ja de delar sängar, och så står det tre lediga inne i gillestugan…de vill verkligen sova ihop) och medan jag balanserade på en stol för att få bort lakan och allt…ja ni vet hur det är, jag behöver inte visualisera för er;) så sov Jordan som en stock, medan Trixie och Novalie fick gå in i gillestugan, i de helt nybäddade sängarna, och sova vidare, och Lovelia fick sova uppe i soffan.

Jag fick ett tips på Facebook för ett tag sen, från nån såndär husmorstipsgrej, och det var att strö kaffepulver över kräk, det ska suga upp och ta bort lukten. Vid lite eftertanke har jag ju sett på bla Furuvik hur de strör ut nåt pulver över där folk hävt ur sig, så det tipset sparade jag i hårdisken, och i natt testade jag. Det luktade fan, varken mer eller mindre, utan FAN, och jag strödde på ett lager kaffe ( efter att ha tagit bort allt som gick såklart, men det är svårt att få in en stor madrass i tvättmaskinen) och lät det ligga.

I morse doftade det kaffe på hela bottenplan, och när jag dammsög upp det så var det förvisso en ful kaffefläck, men det luktar ingenting. Jag tycker annars att den där sura lukten är svår att bli av med helt, även om man sköljer med duschen eller trädgårdsslangen. I normala fall, ska det ligga ett madrasskydd i sängarna, men nu gjorde det såklart inte det, det är ju bara typiskt.  Hur jag ska göra med kaffefläcken vet jag däremot inte, men hellre en fläck än spylukt.

Novalie är väldigt, väldigt orolig för att bli sjuk, och jag vet att hon ligger vaken i flera timmar och känner efter om hon mår dåligt, eller väntar på att jag ska springa runt med hinkar edyl, så jag lät alla tre tjejerna vara hemma idag. Fullt medveten om att det var pga all skit vi ätit, men ändå. Jag kan inte skicka tjejer som varit vaken en timme mitt i natten, som minst, och som mest kanske tre…då får de allt stanna hemma. Lovelia var ju självklar att ha hemma, oavsett anledning till spyor så går man inte till skolan/dagis/kyrkis/ öf edyl dagen efter, Punkt.

Låt oss alla hålla 48 timmarsregeln i vinter, hörrni!!

 

Lovelia somnade gott på soffan, och jag låg vaken en stund för att vara på den säkra sidan, men sen somnade jag med. Som alltid sover jag sen extremt lätt när det är sånt här.

I morse vaknade hon pigg, ät massa frukost och har sen dess varit piggelinen själv.

 

På kvällen skulle vi träna, och som det varit i evigheters evighet har det varit 18.30, alltså var det tiden vi alla tre ( jag, Janelle, syrran) gick efter, tills Janelle av nån anledning tittade, och …tiden var 17.30. Fan.

Inte en chans att vi skulle hinna, klockan var 17 och syrran satt i bilen från jobbet och jag stod mitt i matlagningen, så det var ju bara att ta den varningen, surt som fan, och se vad det fanns för andra pass.

Istället för ett svintungt svettigt cirkelfyspass, blev det nu ett baspass gympa:=)  och det var ju inte svintungt, och man var inte genomvåt av svett, men det är skitjobbigt på ett annat sätt. Dels koordinationsmässigt, det är inte lätt att få ihop rörelser när man är graciös som ett kassaskåp….och sen är vi ju vana vid att göra samma sak i 45 sekunder, sen byta, eller göra 6-8 reps och sen byta…här var det väldigt mkt längre sekvenser, armhävningar tex, shit jag är rätt ok på det, kan göra några på tå, men hinner ju inte jättemånga på 45 sekunder, kanske 20 stycken…här var det väldigt många fler, så man blir ju trött. Och det var roligt:)

Så det var, inte ok att missa cirkelfysen, men det blev rätt bra ändå, och vi kommer göra om det.

Jag hade ordentligt ont i huvudet, och axlar och nacke, vilket påverkar vissa rörelser, armhävningar igen tex, men det släppte under passet, det är kalas att få igång blodgenomströmningen.

Efteråt åkte vi och köpte toapapper..detta eviga inköp, och kinkig är jag åxå, jag vill ha mkt papper på rullen, och det ska vara mjukt. Serla är favorit, sen Icas egna:)

Hemma var det lugna gatan, Jamie sov och övriga kollade på idol, och efter mat och dusch och Hawaii 5-O så är det nu sovdags.

Ny dag i morgon :)

 

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. annakarin österström

    Har du tackat ja till folkhögskolan? Jag läste beetendevetenkap o personlig utveckling jag ångrar inte det idag.högskolan blev mitt nästa steg.mitt nästa steg kräver mod jag vill öppna eget.fyller 45 år på fredag har bestämt mig att lägga alla mina fiender under mina fötter jag kan jag törs jag vill öppna eget.jag vill ge dig en styrkekram jag tycker du är helt fantastisk som tar hand om allt.jag har 5 barn jag har varit fantastisk men all oro har hållt på knäckt mig.o nu har jag barnbarn tiden går så fort skit i huset ta hand om barnen o njut av dom det har jag gjort.lär dom allt.jag bor i ett hus som håller på förfalla men barnen är starka de vet att kärlek är allt och gemenskap.min älsta son sa till mig mamma jag har inget men ingenting fattas.vad menar du med det sa jag.han sa fundera.du är så jäkla bra tänk om nån sa det till mig fanns ingen för mig men gud fanns.jag blev troende men är inte med i nån sekt inte ens svenska kyrkan den gick jag ur när jag mötte jesus.varför jag skriver tilldig det har gud sagt att jag ska göra.är det nån i eran släkt som är kristen då kan du säga att de fått bönesvar

  2. Jenny

    Bikarbonat funkar också, framför allt mot urinfläckar om sånt skulle råka hända. Suger upp, tar bort doft och lämnar inga värre fläckar än de som redan är.

  3. miah

    tipsar dig om kollodialt silver, ionosil. jag är med på FB sidan och klunkar silver dagligen numera, visserligen bara sen över sommaren men läs där så får du läsa om hur folk sluppit magsjukor/kräksjukor lätt. jag har inte (peppar peppar) hunnit kolla om det fungerar men den dagen nån av mina 7 börjar kräkas då ska jag allt köra stenhårt, nu blir det mer småsupar till frukost och läggdags. läs och kolla iaf om du vill ;-)

    1. Nina

      Hur mycket och hur ofta tar du kollodialt silver miah? Jag läste någonstans att man skulle blanda med alkohol (ren sprit) eller citron för barn för att det skulle komma till sin rätt hur gör du?
      Jag har en flaska här hemma som jag använder på dotterns eksem, men än så länge har jag inte vågat inmundiga det..har sett skräckbilderna på google på blåa människor :)

  4. Eva Karlberg

    Läste om ditt kaffe pulver i sängarna,jag har alltid tagit potatismjöl,suger även upp kiss,och tar bort den lukten.och framförallt så blir det ingen efter doft.
    Lycka till,från en 5 barnsmamma med 9 barnbarn

    Carola: smart, borde ge mindre fläckar ;) Ligger nu i hårddisken och ska testas. Tack!!

Comments are closed.