Gröna Lund:) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Gröna Lund:)

Det finns en sak som man aldrig kommer undan att göra, det är lika obligatoriskt som att åka och bada på sommaren, och det är att åka till Gröna Lund.

Det har varit vår enda odiskutabla familjeutflykt sen  år 2000, när Robban och Corrinda var små bebisar:)

Att man är mer eller mindre luspank efter att ha gått in och betalat inträde och sen åkband, det är en annan femma, det är bara att se glad ut, och det gör man automatiskt för ungarna är överlyckliga. Det är svinigt dyrt på de flesta sådana ställen, och ännu mer om man är många, så det blir ett besök per år. Och det längtas till detta från sekunden som vi åker hem ;)

Vi är många, och eftersom jag vill ha med mig alla, så gäller det att försöka tajma ihop ett datum då alla kan, det är inte alltid så enkelt. Men tisdagen 12/6 skulle funka för alla, så då var de bara att hålla tummarna för att vädergudarna inte var på dåligt humör eller att nån skulle bli sjuk för första gången på hela sommaren just då…och det lyckades!

Samling hemma hos oss runt halv tio, och uppdelning på två bilar, och iväg kom vi:)

Gick smidigt, inga köer alls, och vi svängde av vid Järva krog, för att sen köra Vallhallavägen och DÄR var det ju köer de luxe. Jag hamnade bakom fetaste lastbilen ever, och det är ju finfint att ha noll sikt framåt när man inte är helt säker på att alla filer går rakt fram…Jag vet exakt vart jag vill komma, men är osäker på om det är nån svängfil där..Det gick ju bra ändå :) Höll på att preja en bil när jag bytte fil bara…shit, den var helt i döda vinkeln, jag såg den inte fast jag kollade både speglar och vred på huvudet, men fick syn på den innan vi smällde iaf…det var inte jättenära, men kändes väldigt amatörmässigt.

Vi parkerade en bit bort, jag orkar inte snurra runt på hela Djurgården för att leta p-plats, det är alltid så fullt på sommaren, så det här är en favoritplats, blir en promenix på 10-15 minuter, men det gör inget.

Framme!

Gröna LundMina fina♥

Lisa, Patricia kompis och Simon är ju inte mina, men hör hit ändå:)

Betalade inträde, som är rätt så saftigt tycker jag, när man ändå lär göra av med massa pengar inne, inget ingår ju liksom i det..men det är ju bara att hala upp plånboken, och sen nästa kö för att skaffa åkband. Sen var det bara att åka! :)

Janelle,Simon, Patricia, Lisa, Robban & Corrinda drog iväg över på den sidan där det är ballare karuseller, medan jag och syrran stannade på barnsidan med Novalie, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie.

Det var åska i luften och jag mår alltid lite dåligt av det, och i kombination med träningsvärk i axlarna gav det en taskig huvudvärk som inte alls ville släppa på hela dagen, så jag höll mig till barnkaruseller i år, inte ens Kvasten åkte jag, som jag älskar. Men det kommer fler år:) Bättre att sejfa lite ibland.

De stora ungarna var rätt ok med det för då slapp de åka så mkt med de mindre barnen, som de annars får lov att göra en del om jag ska åka:)

Huvudvärken gjorde tydligen så att jag inte kunna fokusera motivet mitt i bilden åxå….haha;)

Gröna lundDet här är Jamies favorit, och det är tråkigt att han måste åka med en betalade vuxen, för det är ju inte jättekul att snurra i den här hela dagen, hade varit najs att bara kunna sitta intill och titta på;) men det blev en del rundor i denna.

Hellre den än cirkuskarusellen som snurrar runt, haha, fy farao vad snurrig i huvudet jag blir av den!

Gröna lundNågra varv blev det ändå i den, men här fick han åka med syskonen om han satt på de figurer som man inte kunds ramla av;) Pust :) Men de var såklart inte lika kul som tex hästarna, eller grisarna… Här åker Janelle med honom.

gröna lund

 

Pettsson och Findus hus är ju fantastiskt, bara massa roliga uppfinningar överallt, och jag och syrran kan gå runt länge och bara le fånigt åt hur fint det är. Jag kan tänka mig att flytta in i det huset i morgon, det är så fint, kanske att det är lite väl mkt folk i och omkring det bara ;)

Findus ochPettsson Gröna lund

Klockan 14 var det Piratshow, och den såg vi, och efter det fikade vi lite. Vi har ju haft med oss mjukost på tub och vanliga sådana där runda mackor, pärlan eller vetetub eller nåt, och det är favorit hos ungarna. Och mig…kräver ingen planering, och knappt nån kylförvaring heller.:)

 

Om man vill kan man köpa foton från varenda karusell, a 60 kronor. Det ville jag inte;) men man kan ju alltid fota av monitorn ibland :)

gröna lund

 

 

Corrinda tog en liten powernap:)

gröna lund corrinda

 

Och killarna åkte och åkte..  Novalie hade gått över till den andra sidan ihop med Robban och Trixie och Lovelia for runt och åkte själva.

gröna lund

Jordans byxor är skitfula, han hittade dem i nån jäkla sommarlåda nånstans….och skulle absolut ha lika som Jamie…

Jordan åkte en del med tjejerna, och plötsligt ringde mobilen, ett okänt nummer och jag suckade tungt. Orka tramsa med nån försäljare nu liksom…men svarade ändå, och det var ju tur, för det var Anton på Gröna Lund som hittat en ledsen Jordan.. Han hade velat se piratshowen igen och sen upptäckt att han var ensam och blivit ledsen, så nån annan vuxen hade huggit tag i en anställd på Grönan tydligen. Jordan hade visat sitt halsband med mitt mobilnummer:) och så kunde jag hämta honom, typ 20 meter från där jag satt.

Tack :)

 

Så småningom drog vi oss över till den andra sidan, de stora ungarna hade rapporterat om långa köer, så vi stannade på barnsidan extra länge i år. Alla var hungriga så vi gick och åt pizza

Men där slog den förnuftigt snåla sidan till, och de fick dricka vatten. Att köpa cola, som de ville ha, kostade typ 20-25 kr för ett glas, och det är ju mer än vad 2 liter kostar på flaska…no way. Inte till ett fotbollslag :)

gröna lundDessutom dricker vi alltid vatten till maten:)

Det finns liksom inget bättre. Jag älskar vatten, och dricker massor varje dag, men det måste vara kallt.

Efter att ha fått mat i oss gick alla stora barn och barnsliga vuxna i Spökhuset. Novalie stannade med småbarnen , och de åkte de små radiobilarna.

gröna lund

 

I spökhuset är numera tydligen spökena satta i karantän, eller iaf bakom lås och bom, och får inte längre gå runt lösa bland gästerna. Astråkigt. Jag älskar att bli totalt skrämd från vettet av att det står nån läskig typ bakom ett hörn eller så, under de här formerna såklart. IRL föredrar jag att slippa träffa på gubben från SAW eller nån med motorsåg…;) Men de kan ju skrämmas hyfsat ändå, och överraskad blir man ju, så det blev ett och annat illvrål från samtliga, och en massa fnitter och gapskratt åt övrigas skrik:)

 

Sen tog vi Lustiga huset  en sisådär 20 gånger eller så, Jamie och Jordan tyckte det var läskigt förra året, men nu var det mest bara roligt. Jamie vägrade åka flygande mattan på slutet, men annars var han hur tuff som helst. Jordan ville först inte åka mattan, men sen fick han åka med mig och efter det körde han med syrrorna utan problem, den är ju mest bara mysig. Jag gillar att gå i de rörliga trapporna upp, och så länge nån annan stor var med och kunde gå bakom småkillarna gjorde jag det, men sista gångerna fick jag ta vanliga trappan, och det är ju snudd på läskigare…det är högt.

Jamie har sån balans, det är ju saker som rör på sig i Lustiga huset, golven som går åt sidan, det snurras och simuleras full storm på en båt, men han bara gick. Kung av Lustiga Huset , minus mattan :)

Men innan vi gick in i Lustiga huset….let us take a selfie:)

 

selfie gröna lundDet fattas några på den här, så vi bestämde oss för att ta en till när vi samlades igen allihopa, och det gjorde vi lagom tills allt stängde:)

Vi hann med tre varv i Spöktåget, jag åkte med Jordan, Lovelia och Trixie. På några ställen så petas man i ryggen där inne….det är ju från ryggstödet som det trycks ut nåt, och första gången kände inte tjejerna nåt, de satt framåtlutande, andra gången sa jag åt dem att trycka ryggen mot sätet, och då kände de, och var skitarga på MIG som skrämdes så;) och att jag bedyrade att det inte alls var jag hjälpte ju inte. Varv tre satt jag framför dem, och när jag visste att det var dags för pet i ryggen så höll jag upp mina händer i luften så de såg…och jäklar så de skrek:)

Mycket kan jag göra, men att peta dem i ryggen från sätet framför dem, och med händerna i luften insåg de var omöjligt, även för mamma :) och då blev det läskigt. Hehe..

 

Som alltid, så var vi kvar som sista besökare, de får liksom släcka lamporna innan vi avlägsnar oss:)

Nu skulle vi ju ta den där selfien…och alla ställde upp sig snyggt och prydligt, jag höll upp mobilen så alla såg sig själva och skulle preciiiiiiis trycka på knappen och ta bilden…..när de slog av alla lampor och vi stod i mörker;)

Gapskratt, och surt för det hade blivit årets bild, allra minst! ( Haha)

Ett nytt försök på en annan bänk funkade, och den bilden ser ni på instagram, av nån anledning vägrar mobilen föra över den till datorn..? Blir så ibland, men nu har jag ledsnat, så den kommer senare, när den behagar flytta över sig :)

Jag har sett att en del av er inte riktigt hittar mig på Instagram, så kan vi inte ha det :)

Man behöver väl ha ett eget konto kanske, det vet jag inte, men tror, och sen klickar man på den ikon som ser ut som en julstjärna, den heter Utforska, där kan man söka användare eller hashtags, och jag heter carolawetterholm, enkelt och bra:)

Instagram är roligt, och vill man så kan man ju låsa sitt eget konto så ingen annan ser.

Jag lägger ofta upp bilder där som sen kommer här i bloggen, men det kan ju vara att jag har värsta bästa bildtexten där:) och ibland sämsta…hehe.

 

Vi traskade till bilen, det var jobbigt för småkillarna att gå, och vagnen var full av väskor, kylväskor och kläder, men halvvägs gjorde vi en omfördelning så de fick åka, och då gick det lite snabbare. Att köra hem från Stockholm på kvällen /natten tar en grisblink, så vi var hemma snabbt och enkelt. Här hemma hade det ösregnat, en riktig störtskur hade det kommit tydligen, men vi klarade oss med bara några stänk på Grönan, pust.

Alla hoppade i säng omedelbart och sen sov vi länge, inte förrän halv elva kvicknade Jamie till, och då hade jag faktiskt varit vaken en stund innan. Kors i taket;)

Min huvudvärk är kvar, och jag är glad att jag beslutade att inte åka några värstinggrejor igår, för det hade inte varit värt det. Jag gillar ju annars både Jetline och Kvasten, och Twister tror jag att jag gillade, minns inte riktigt, men igår var det lilla tåget som är en bebisvariant av berg och dalbana, det mest avancerade.

Det åskar och regnade nyss, så jag fattar varför huvudet är luddigt och eländigt, men jag hoppas att det blir fint NU för jag vill träna ute i Stadsparken ikväll! Det börjar om en timme så jag börjar bli orolig…

Nåväl, så är det.

 

Nu ska jag laga lite mat :)

Hörs!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Samps

  kan ge dig ett tips till nästa års grönan-besök så du inte känner dig helt pank efteråt ;) är man minst 10 stycken kan man få “grupprabatt”, måste iofs “beställas” i förväg men det är bara ringa dom :)
  http://gronalund.com/sv/grupper-foretag/skolklasser-grupper/ :)

  Carola: jag kom på det jag med, men försent;) vi har inte den bästa av framförhållningar…:/ . vill helst inte betala i förväg heller om det stökar till sig vill jag kunna byta dag. Men hag ska forska i det!! Tack :)

 2. Nettan
  nettan

  Vilken härlig dag ni verkar ha haft på Grönan! :-) Mina barn tjatar om ett besök där, får se när och om vi fr tid…. Jag var där med dom för några veckor sedan och tittade på pirat teatern, jätte bra! Men då blev det bara teater och cirkuskarusellen, inget annat.
  Drar mig från ett besök just pga kostnaderna…

 3. Karin

  Åh, vad jag önskar att det var den 12/6 igår, då hade vi haft hela härliga sommaren framför oss :-)
  Men ni ser ut att ha kul, vilket härligt gäng!

 4. P

  Herregud, människa. Jag har läst kommentarerna och dina svar i de senaste inläggen, och du är verkligen bitter! Man riktigt ser framför sig hur du gnisslar tänder när du får kommentarer du inte tål. Du framstår som dryg, dum, obildad och jävligt otäck. Och du kan absolut inte respektera att andra har åsikter som avviker från dina egna, hell du kan ju inte ens acceptera att folk har åsikter över huvud taget! Vilket är satans så konstigt, eftersom du driver en blogg där du ofta tar upp ämnen som det skapas debatt kring. Om du verkligen är så här i verkliga livet fattar jag att ingen står ut med dig.

  Du vill leva på vad som hände mellan dig och din f.d. man i evighet, tro att det ger dig någon slags rätt att prata till människor på ett mycket låg och dryg nivå om de inte håller med dig. Jag tror att alla förstår hur jobbigt det var att bli lämnad och att ta hand om nio barn helt själv, men du låter bitterheten ta över dig helt och hållet.

  Tagga ner. Och du borde kanske inte ha en blogg om du enbart vill att folk ska stryka dig medhårs eller smeka egot.

  /P

  Carola: Eh..okey. Hej då.Jag förutsätter att du inte läser vidare hos den här elaka, otäcka, bittra, dumdryga, obildade bloggaren ;)

  1. A

   Man måste inte alltid hålla med och stryka medhårs, det gör inte jag iaf. Men har jag inget snällt att säga så håller jag käften! Jag blir mörkrädd när jag läser kommentarer som ovanstående. Jag undrar i vilket fack personen som lämnat det ledsamma avtrycket placerar sig, pratar om andras bitterhet..
   Det här med att bete sig illa och häva ur sig skit rent ut sagt i olika kommentarsfält är så fel det bara kan bli.
   Inte undra på att barn mobbar varandra, när dom lär sig av oss vuxna.
   Nej, mer kärlek och respekt till våra medmänniskor!
   Och stora kramar till Dig Carola och din fina familj!

  2. Viktoria

   Omg! P kräktes visst rakt ut över tangentbordet!
   Om man tycker så illa om en person man aldrig träffat så borde man väl ändå först och främst avvika från bloggen och klarar man inte de så kanske man bara ska vara tyst. Man måste verkligen inte hålla med alla människor och man måste definitivt inte gilla alla men det finns heller inget som säger att man måste spy galla över folk.
   Nåde de som träffar dig i verkligheten om du gör likadant i fikarummet på din arbetsplats eller i kön i mataffären oavsett om du gör det bakom ryggen eller öga mot öga. Ibland får man bita ihop och hålla sina åsikter för sig själv. Jag tror inte någon behöver fundera på hur de skulle känna om någon annan sa allt det där om dem.
   Jag håller inte med Carola i alla frågor, långt därifrån, men jag har träffat henne och vänligare människa får man leta efter. Snälla tänk innan ni låter fingrarna dra iväg vid datorn.

  3. Ida

   P, känns det bättre nu när du fått ur dig en massa elakheter? Jag håller inte med Carola om allt men jag tycker hon verkar vara en jättetrevlig person. Och ditt inlägg är ju skrämmande att läsa, man kan ju undra hur du mår själv…

  4. Jenny

   P,hur mår du egentligen?? Inte alltför bra va? Behöver du en kram så du mår lite bättre och slutar kränka andra människor?;-)

  5. Åsa

   Till P Min tanke är att Carola reagerade precis som helt normala och icke bittra mammor gör när någon anonym eller någon som tror sig veta bäst kommenterar hennes barn, varje mor blir som en ilsken varghona när någon ger sig på deras barn. Att om och om igen jiddra om att Carola borde lämna barn på dagis/förskola, fritids och börja jobba lär ju inte göra Carola lycklig, hon har valt sitt liv, nåja hon valde inte att bli ensamstående men hon sköter det enastående, låt varje människa, vare sig det är någon känd ? bloggare eller Din medmänniska i kön på ICA leva sitt liv utan att pådyvla vad Du anser är bäst.

 5. Karin

  Hej Carola!
  Mysig dag ni verkar ha haft, men var det verkligen den 12/6? Eller var det rent av igår?
  Jobbigt att du ska behöva ha sån huvudvärk :-(
  Kram till dig
  PS fick du mitt sms och mejl?