Because I´m happy – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Because I´m happy

Just idag är jag happy:) Av ingen anledning alls, solen skiner, barnen är friska, alla är på hemmaplan. Alla mina nära och kära mår bra. Eller iofs är det relativt..Patricia är rätt sjuk, men förkyld så det går ju över :)

 

Jag och syrran hämtade henne och hennes kompis på Arlanda i natt, ETA var 2.25, men de hade visst medvind eller nedförsbacke;) och landade 2.05.

Det var två väldigt skruttiga tjejer som kom ut från ankomsthallen…

ArlandaOsminkade, trötta, febriga och allmänt jäkligt förkylda. Tursamt nog bara sista dagen de varit dåliga, båda vaknade på morgonen med halsont och feber. Men det kunde varit värre, och vi skjutsade hem kompisen först och sen släppte syrran av mig och Patricia här, och jag hoppade i säng ganska direkt.

 

Tidigare på dagen hade vi (jag, syrran, Janelle,Corrinda +kompis, Novalie, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie) packat ihop en matsäck, och badkläder och åkt till Fjällnora igen. Det var mulet och åskvarningar, men varmt, så vi tänkte att det får bli så länge det blir. Det var inte så många där, rätt skönt, och ungarna hoppade i.

FjällnoraVarmt i vattnet, men det mullrade på avstånd och det gjorde de små lite olustiga, men vi satt lugnt där på stranden och avvaktade, det var långt bort och inga blixtar….whoops! En fetingstor blixt. Ojdå:) Vi kallade in Corrinda och S som var ute på en av badbryggorna mitt i sjön, och de små kom upp och satte sig hos oss, fortfarande var det långt borta. Åskoväder är ju så otroligt lokalt man vet ju aldrig vart de tar vägen och vi hoppades att det skulle fortsätta på sidan av oss. Men sån tur hade vi ju inte, och mullrandet drog närmare och så började det regna lite, och då packade vi ihop oss (äntligen tyckte Janelle som ville att vi skulle gå tidigare) och vips så fick vi gå väldigt fort för att inte bli jätteblöta, för det började regna mer och mer.

Insåg ju att vi inte skulle hinna till bilen, det är långt mellan parkering och badstrand, så vi tänkte vänta ut åskskuren inne på cafeet. Parkerade vagnen utanför under ett halvtak och hade som tur var ett paraply med som jag spände upp över vagnen och sen brakade det loss. Ösregn. Muller, Åska och dunder.

Jag hann precis betala med kortet för lite pannkakor, glass och kaffe, som var förvånansvärt billigt, guldstjärna! när strömmen dog:)

Fjällnora

Sekunden efter kom tjejerna ut med ljus, så det kändes som att det var rätt vanligt. Novalie är väldigt åskrädd tydligen, jag minns inte att hon var så rädd förra sommaren när vi var i husvagnen, då var det ju flera värstingåskväder, men nu blev hon så rädd. Hon fick komma och sitta i mitt knä, sånt blir man aldrig för stor för ♥ och så pratade vi massor om åska och blixtar.

Barnen åt sina pannkakor, och kaffet tog nästan slut och precis när jag kom på att det var fint med ljuset i mörkret och fick fram mobilen, kom strömmen tillbaka :)

Ovädret var precis över oss, och snurrade ett varv och kom tillbaka, och stugan är gammal och säkert lite isolerad så det hördes ju väldigt väl, men jag som gillar åska, om jag inte är i husvagnen för där är det faktiskt lite läskigt, tyckte det var rätt mysigt. Vi var väl en tjugo personer där inne kanske, och när ungarna undrade om vi aldrig skulle komma hem, så kändes det ju ändå som rätt ställe att vara på – mat, toalett och värme:)

Till sist avtog det, och jag och syrran sprang och hämtade bilarna, man får inte köra ner egentligen om man inte är varutransport eller taxi edyl…men vafan, det var fler som fuskade :) och det var tur det för på den lilla stund det tog att packa in vagnen blev jag ordentligt blöt.

Vi tog och åt vår matsäck hemma vid köksbordet i stället :)

Fjällnora

 

Det åskade, regnade och hade sig till och från resten av dagen, och jag tyckte det var ett ypperligt läge att städa:) Men slut på ajax och såpa, så jag åkte till Rusta och skaffade nytt. Plus flera disktrasor så alla kunde hjälpa till, och så en stor påse Cheese hearts som MUTA :)

Hem och presentera idén och de köpte den, och så städade vi i dryga tre timmar, innan Hawaii Five-0 började klockan 22, då fick de ledigt, och när de sen ätit upp sin muta och lagt sig så skurade jag golven tre gånger…

Alltså, nu MÅSTE ni hålla med mig annars får jag ta hit en saneringsfirma….men när det är sånt här fuktigt väder, med typ 100% luftfuktighet, så blir grejor av trä skitklibbiga. Trappräcket, dörrarna och parkettgolvet, blir sjukt snuskiga. Jag fattar ju att de är smutsiga men i normalt väder känns det inte? Det är ju inte som att de aldrig blir avtorkade direkt, framför allt dörrarna får sig ju en avhyvling typ en gång i veckan. Men trappräcket är säkert rätt solkigt…usch, nu känner jag mig som en sopråtta;) Men nu är de rena iaf :)

 

Idag sov vi som vanligt tills Jamie vaknade, idag runt 10, och sen segade jag runt här och fixade ihop en liten matsäck igen, för man kan ju inte ge sig för lite åska, och Fjällnora fick besök även idag.

Jamie:

 

Jamie

 

 

Jag hämtade upp Janelle, och idag var det fler bilar på parkeringen, och de små fåren låg i skuggan.

FjällnoraSyns inte men skuggan var längs med staketet:)

Jamie hade vitt på sig idag.

Fjällnora Jamie

Och de var faktiskt nästan vita när han bytte om för natten :) Iofs var de ju av de flesta av dagens timmar…

 

Idag blåste det….

fjällnora Novalie fixade :)

Och så badades det. Lovelia hade glömt sin bikini, men det löstes ju av att hon fick låna Jamie soldräkt. Jag hade stora badväskan med alla extra badkläder i bilen,men det är som sagt en bra bit att gå, och jag slapp ju gärna.

Lovelia fjällnora

 

Syrran kom förbi, och fikade, innan hon for vidare, idag hade hon en egen agenda som inte inbegrep oss…? Hon har ett eget liv åxå :)

Vi stannade kvar framåt halv sex, och sen drog vi oss hemåt. Novalie har inte sett Janelles nya lägenhet, så jag lovade att vi skulle följa med upp och kika, och det gjorde vi. Novalie var imponerad, och det är jag med, den är så fin!!  De hade inte städat sa de, men jag tycker det var rätt ok ändå, fast jag missade visst disken…:)

 

Hemåt, och äta lite, fixa lite, dricka kaffe och sen märka de nya muggarna syrran köpte på Ikea, som vi tänkte ha i utflyktsväskan.

ikea

Simon ska få en han med :)

Det lär ju försvinna i disken vad det lider, men ett tag så kanske man slipper försvinna muggar, eller iaf frågan ” Var är min mugg, mamma?”  :)

Troligen inte :)

 

 

Nu ska jag hoppa i säng, det är cirkelfys kl 11 i morgon, då har man ju knappt vaknat…men det får lov att funka. Gårdagens pass ute i stadsparken blev ju inställt pga åskan, och nu är träningsvärken nästan borta så det är dags för ny :)

 

Natti Natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mamma till fyra barn

  Jag håller också med att han måste ta sitt ansvar med tanke på sina tidigare beslut speciellt eftersom att han varit med och skaffat många barn. Tråkigt att han inte vill träffa barnen mer men att dessutom inte vilja betala så att de får en bra uppväxt och någonstans att bo är helt galet. Hur detta än slutar är den största förloraren han själv. Förstörda relationer till sina barn är väldigt svåra att reparera. Carola du är en otroligt duktig och stark kvinna som lever ett rikt liv om man inte räknar pengar då :) Lycka till med allt. Kram

 2. anna

  och om mannen gått med på att ha sin fru hemma, är det även hans ansvar att se till att vid en eventuell skilsmässa ordna så att inte exet hamnar på gatan. om man har något i hjärnan. särskilt om det är massa barn med i bilden. för tack vare carola har han kunnat lägga nästan ALL fokus på företaget, karriären och att trygga sin ekonomi. utan carola hade han inte kunnat dra på marknader varje helg osv. så lite tacksamhet borde han ju kunna visa!!
  Med vänlig hälsning anna

  Carola: EXAKT såhär tycker jag. Tack :) Kram:)

  1. anna

   så borde alla tycka, enligt mig iaf hehe ; ) kram finaste du, jag hoppas allt ordnar sig och löser sig på det bästa vis som går att lösa sig i detta.om det finns ett bästa sätt så hoppas jag det blir exakt så som du vill. du är verkligen värd allt gott.
   kram anna

 3. anna

  ps: MEN kom inte nu alla dumma “vad va de jag sa folk” och säg att det var ett dåligt beslut av carola att bli hemmafru, för jag tror att hon har älskat alla år hemma med barnen och det är värt allt, den kärleken som består för alltid. skilsmässor sker i alla slags familjer. skilsmässan beror ju inte på om och hur hon jobbade eller ej. pengar o sånt löser sig alltid på nåt sätt, det går att fixa, däremot en förstörd relation till massa barn är inte lika lätt att lösa. så i slutänden är du vinnaren, fina carola. kram anna

 4. ia

  Ursäkta men jag är så intresserad av hur Du/Ni tänkte när NI beslutade att du skulle bli hemmafru? Hur gick tankarna? För jag ser inga som helst möjligheter i dagens samhälle att leva på en lön. Tips tack! Hur gör man?

  1. anna

   till ia: det är väll inga problem om den ena tjänar väldigt mycket i lön, är vd, egenföretagare, läkare eller annat högavlönat? eller om man sänker sin standard och flyttar till billigare boende, köper billigare mat, säljer tillgångar osv. dom flesta par som VERKLIGEN vill att en ska vara hemma, kan nog få det att funka : ) Med vänlig hälsning anna

 5. anna

  vad har han gjort på ryggen din underbara lilla jamie? är det från ett fästingbett längst ner vid ena skulderbladet? kram anna

  Carola: tror det är ett myggbett, men har faktiskt inte lagt märke till det mer än så..Måste kolla om det syns lika väl IRL :) Ingen fästing vad jag sett.

 6. Ann

  Skulle vilja skicka massor med beröm och kramar till din syster som verkar vara en sådan fantastisk person. Hon verkar vara en riktig stöttepelare och vilken lycka för henne att ha en sådan fin syster och massor av syskonbarn.

 7. Ida

  Vad härligt att du har sådan positiv inställning. Många som läser din blogg verkar tro att de vet allt om ditt liv, allt det där snacket om att du är bitter och bara skyller ifrån dig, vad vet de om det? Och ärligt talat så tror jag inte allt alla hade klarat av det du gått igenom, klart du också måste få vara svag ibland.

  1. Helene

   Håller fullständigt med dig Ida!

   Lever man inte Carolas liv ska man inte döma henne heller! Tycker det verkar som om Carola sätter barnen främst! Alltid!

 8. A

  Men det är ju jättemysigt att sitta i en husvagn när det åskar! Plus att det är säkrare än hus.

  Carola: Ja fast det är läskigt för man kommer så nära på nåt vis:) och för några år sen var vi med om ett ruskigt oväder som satt sina spår, jag är annars inte ett dugg åskrädd. Men säkrare vete fan, jag har hört olika där…men föredrar att tro det :)
  Det värsta är väl att man alltid blir akut kissnödig och måste springa i regn och blixtar till toan :)

  1. A

   Men gummi (däcken) leder ju iaf inte ström. Dock måste man vara noga med att dra ner TV-antennen… Har också varit med om stora oväder i husvagn. Tromber som flyttat vagnar 1.5 meter! Tromberna har även gjort så tältpinnar åkt genom fönster på vagnarna vid sängarna :O Och tänt eld på det ena och det andra :S Senast var i söndags för en vecka sedan. Eller alldeles nyss imorse var allra senast. Sjukt oväder här i Stockholm! Dock var jag i hus då men shit alltså!
   Tur att det inte händer varje dag ;)