Förstod att tår blev trampade på;) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Förstod att tår blev trampade på;)

Alltså. Ni behöver ju inte bli arga för att ni är eller träffat bra socionomer:)
En av mina bästa vänner är socionom men det hjälper inte för den här bruden var kass!
Om ni läste protokollet skulle ni förundras över alla situationstecken och märkliga saker ni med, och hade ni suttit där hade ni åxå reagerat.

Jag fattar inte att det är så känsligt att få kritik när man inte varit så proffsig ?
Jag fattar definitivt inte att man inte får säga mindre smickrande saker utan att alla andra socionomer ( i det här fallet) tar illa vid sig?
Är man duktig i sitt yrke behöver man inte hoppa i försvarsställning .

Jag hatar p-vakter, av hela mitt hjärta för jag har bara träffat på dem när jag fått böter, visst jag har gjort fel men det hjälper inte ;)
En gång försökte hon blåsa mig helt, jäkla kärring, men tji fick hon för jag vann mina överklaganden :)
För ett tag sen fick jag en p- bot och p-vakten lyssnade på argumentet jag hade och rev den!
Min tro på p-vakter har blivit lite bättre:)

Min syn på socionomer på familjerätten är inte så tillitsfull .
Om de läser långa barnpsykologutbildningar ber jag om ursäkt, men rör det sig om nån liten kurs på några futtiga poäng vidhåller jag att de kanske borde ha en riktig barnspsykolog med.
Barnen mådde ju inte direkt prima efter de här samtalen.
För den delen verkar inte Tingsrätten bry sig ett skit om dem heller så varför de skulle göras är inte helt solklart.

Så, nu får ni sluta ta åt er, har ni bra erfarenheter – bra! Jag har det inte. Tyvärr.

Nu åker jag och badar:)
Ha en bra dag !

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. ia

  Jag fattar inte varför Din “åsikt” inte reta mer. Du tycker att storfamiljsmammor ska vara hemma så länge det går. Okey. Men sen, när alla barnen är födda, hur hadde Du tänkt försörja Dig o Din familj? Hur????????????

  Carola: frågar du mig här? Jag har aldrig sagt att alla storfamiljsmammor ska vara hemma?? Det väljer man själv! Och när barnen är stora hade jag tänkt jobba…frågor på det?? Jag hade inte tänkt bli dumpad ;) men vad tror du att jag tänkt ?? Fattar faktiskt inte riktigt ?

  1. anna

   min gissning eftersom carola är en klok kvinna, är att hon vill plugga nu när hon ändå är hemma och den minsta inte går i skolan förrän om 3-4 år, då kan hon passa på och plugga och vara mammaledig samtidigt, alltså få ut det bästa av detta. vara hemma och ge barnen den bästa uppväxten och närvaron och på luckor o kvällar plugga. och SEN när alla barnen är i skolans ålder så har hon ett bra jobb med bra lön, ELLER så har det redan löst sig, och det kommer en ny drömprins inridandes i hennes liv, om hon vill det, så tvivlar jag inte alls på det. du är en klok kvinna, underbara barn och såå vacker och fräsh och ser 10 år yngre ut än sin ålder, ensam mamma söker på tv om några år om inte drömprinsen kommit, om du vill : ) hehe : ) eller så vinner du drömvinsten på lotto, jag är 99% säker på att allt ordnar sig, det brukar det göra för fina människor. kram anna
   kram anna

 2. Pernilla

  Hej. Att dra in på gymkortet som nån skrev vore självklart helt idiotiskt i Carolas situation! Att träna är nog en stor anledning till att Carola orkar dra runt allt själv. Behövs både fysisk och psykisk styrka för att orka. Beundrar dig vansinnigt mycket Carola! Du är otrolig!!! Kram Pernilla

 3. Ann-Sofie

  Synd att Värmland ligger för långt bort. Här i den lilla ort som jag bor får man ett helt ok hus för 500 000.
  Hoppas det löser sig på allra bästa sätt för dig och dina goa barn!

 4. Christina

  Måste bara få säga att du är så duktig som tar hand om alla barn själv! Fast du har det så jobbigt med allt runt omkring. En stor eloge till din syster som ställer upp och hjälper dej, o alla de dina. Fattar inte hur ditt ex tänker, helt sjukt att träffa sina barn så lite som han gör, då är de inte värda mycket för honom. Men de kommer ju även de små barnen att förstå en dag. Önskar verkligen att det ordnar upp sej till det bästa för dej o de dina.

 5. Anna

  Nu trampade visst jag på några tår? Nej vi kanske inte fattar allt, vi kan ju bara gissa oss till efter det du skriver? Men på 500.000 kommer man väldigt långt..det finns en hel del hus att hyra ute på landet, stora fina hus ( bara där vi bor hyrs just nu fyra hus ut..) och om man bara flyttar några mil utanför stan så finns det hus att köpa för 600-750.000 kr och om någon släkting går in som borgenär så är det ju inga problem? Du har väl inkomst från bloggen, underhåll för alla barn och det ligger väl på typ 1200 kr per barn? Och sedan barnbidrag? För 6 barn hade jag 10.400 kr så du lär väl åtminstone ha det? Så även om din ” lön” är i bidragsform så får du väl en hel del pengar per månad så det borde väl rimligtvis räcka till att försörja barnen? Visst..det blir ett mindre boende, inte centralt och du får sänka din standard..skippa dyra träningskort och annat..men det går! Och att ni valde att du skulle bli hemmafru, det beslutet var ju även du med och tog? Och då valde du att bli beroende av en annan..jag respekterar ditt val, men har svårt att förstå det..
  De första åren jag var själv med barnen fick jag skippa bil, sa upp unt..skaffade en billig begagnad mobil..tiggde ihop urväxta kläder av kompisar, gjorde bara ” gratisgrejor” med barnen på somrarna..typ utebad och lekparker och jagade ständigt röda prislappar när jag handlade mat och märkligt nog var det en av de bästa tiderna i mitt liv:) jag fick lära mig att vara självständig, klara mig på minimal lön och uppskatta saker och pengar mer, visst var det trist att inte kunna ge barnen en massa julklappar ( de fick en i var av mig men desto mer av andra släktingar..) men det gick..och efter det så såg jag till att skaffa bättre utbildning och bättre lön för att säkra att jag alltid skulle kunna försörja mig och barnen.
  Och då hade jag ändå ingen som hjälpte mig..ingen som passade barnen om jag ville träna,ingen som hjälpte till när saker skulle fixas..däremot hade jag en snäll granne som också hade småbarn så vi försökte hjälpa varandra om barnen blev sjuka..alla förstår att du och barnen har det tufft nu, ingen har sagt något annat..men det har gått 1 1/2 år? Sedan han stack så jag kan förstå om han vill ha sin del i huset faktiskt..något jobb borde du väl kunnat hittat på den tiden? Även om det är som trappstädare eller servitris liksom..nu var det här säkert inte vad du ville höra, men du skriver ju ganska rakt på sak och då gör vi läsare också det ibland.

  Carola: Vad bra att det gick bra för dig:) Vi tar det en gång till.
  Nej, jag får inget hus för en halv miljon. Tala gärna om för mig vart de husen finns, för sist jag kollade kostade en sommarstuga på 24 kvm med sommarvatten utanför Björklinge 850.000kr..
  Ja jag får bidrag, och ja jag skulle klara mig utmärkt på dem, OM HAN INTE SKA BLI UTKÖPT. Om han ska blir det, så handlar det om att jag ska ta över flera miljoners lån, plus låna upp ännu mer för att ge honom. Om han i stället ser till barnens bästa och antingen skriver över lånen, eller väntar med att få ut sin del, är det en annan sak.
  Att bli borgenär för mig är inget jag kan begära av någon, och är inte möjligt då mamma och pappa har lån och så även syrran. Häpp. Vill du bli min borgenär?? Skulle inte tro det ;)
  Du respekterar inte alls vårat val, du tycker att jag är enfaldig som satt mig i den sitsen, och tja, kanske det. Men nu är det som det är. Att han skulle lämna mig var ungefär lika troligt som att solen en morgon var blå. Man kan inte säkra upp hela sitt liv. Ibland skiter det sig, och då får man ju bara göra det bästa av det. Och det gör jag :)
  Vi valde tillsammans att jag stannade hemma och då kanske man iom det valet inte bara kan anse sig vara i sin fulla rätt att göra som man vill utan även i en skilsmässa måste ta hänsyn till det ursprungliga valet?
  Det har gått 1,5 år ja….och? Jag har pluggat för att skaffa mig en utbildning, har du missat det?
  Nä, faktiskt så orkar jag inte rapa allt en gång till.
  Grattis till att det gick så bra för dig, på riktigt, men du är du och jag är jag.
  Allt är relativt, allt är olika, och dina upplevelser är dina.
  Mina är mina, och att jag delar med mig av dem innebär inte att jag ger er allt.
  Vi slutar den här diskussionen nu, ni kan vara säkra på att jag kommer göra det som är bäst för barnen, alltid. Och jag har inte och kommer inte lägga mig ner och dö.
  :) så är det.

  1. Alexandra

   Perra har stuckit, då ska han ge huset till sina barn och deras mamma punkt slut. Fattar inte att folk försvarar honom, han är för fan 40 år och inte 20. Det är bara och gilla läget, Perra som man sår får man skörda. Väljer man att en förälder är hemma med barnen och den andra kan jobba utan att behöva vabba och sköta lika mycket marktjänst mm, då är det ta mej fan en skyldighet att ta ansvar för detta även om man skiljer sig. Perra kunde sköta sitt och morsans syltföretag till 100% tack vare Carola, är då tacken hon får en fot i röven…Nä, kan inte alls tycka synd om Perra en sekund, för han har varit med och skaffat alla de fina barnen och varit med på att han jobbar och Carola är hemma. Då får han se till att vara jämställd och fortsätta att ta ansvar för sin familj alltså både barnen och Carola tills hon kommit ifatt med utbildning, jobbsök (som inte är det lättaste när hon har barnen på heltid) . Räknar inte lite söndagslek med Pappa i 8 tim, är som 1 arbetsdag varannan vecka. Det är ingen relation med sin förälder…..det blir som en halvfrämling man träffar några timmar / mån. De träffar för fan tjejen i kassan på City Gross oftare och det är inte ok Perra, Du valde Carola som mamma till dina barn då får du fan i mej behandla henne som dina barns ( de som är de viktigaste i ditt liv, långt över Syltkrukan och din Leksak.) mamma. Hoppas att någon som känner Perra tipsar honom att kika in här ibland, för som han beter sig kan han behöva alla tips han kan få. Till sist Carola en stor eloge till dig att du fortsätter ha dina barn överst och inte slänger dig ut i första bästa lågavlönat jobb och bosätter dina barn på dagis o fritids från öppning till stängning. Älskar dagis o fritids men är inte det bästa att vara på från morgon till kväll, det ska vara max 8 tim som en arbetsdag för en vuxen. Därför gäller det att båda barnens föräldrar / vårdnadshavare ordnar så barnen också får 8 tim dag. Inga pengar i världen är viktigare än barnen, precis som din inställning verkar vara. En stor styrkekram till dig och lycka till med allt. Tycker du ska tänka över sen när all byråkrati är avklarad om det ev. påverkar vårdnadsbiten mm negativt, att öppna en Vi som stöttar Carola+9-fond, där det kan bli som att vi läsare, även om du kanske får en liten summa från Loppi, kan betala en liten fri summa för all underhållande läsning här. Författare får ju betalt för sin bok, så då är väl inte detta mer än rätt. Ha en fin sommar och framtid med dina fina ungar! Kram Alex

   Carola: Ja, lite så här tänker jag med :) Att allt kan inte ändras bara för att han ledsnat..
   Kram!!

   1. My

    Men egentligen ska man då i så fall kritisera rättsväsendet som i alla lägen ger 50 – 50 % av allt vid en bodelning i samband med en skilsmässa om inget annat skriftligt avtal finns….oavsett livssituation. Jag och barnen fick också lämna hemmet i samband med en skilsmässa, förjävligt tufft då men var ju liksom inte att tänka på annat i och med att lagen är som den är. Rådet till alla familjer där inkomstsituationen skiljer mycket är att skriva samboavtal /äktenskapsförord där man printrar ner överenskommelser om vad som ska gälla vid skilsmässa (och ev dödsfall).
    Tror det är ytterst få här som försvarar Perra, de påpekar enbart att lagen är som den är och förstår (inte samma sak som att hålla med) att Perra vill ha sina pengar och avskriva sina gemensamma lån i huset nu när de är skilda. Att han agerar helt fel nu kan nog alla skriva under.

  2. Sofi

   Tänk att vi läsare ska bli dumförklarade så fort vi tycker något annat.
   Jag tycker både Fredrik och Anna har jättebra åsikter att komma med.

   Carola: jag tycker inte det. Men jag dumförklarad ingen, den biten sköter ni så bra själva;) däremot vill jag förklara så ni förstår :)

   1. Ida

    Vadå “dumförklarade”? Varför ska Carola stå ut med en massa påhopp och kritik utan att ha rätt att försvara sig? Som hon själv skriver så vet vi inte hela storyn enbart genom att läsa bloggen och Carola har ingen skyldighet att berätta om precis allt som händer i hennes och barnens liv, vissa saker måste få vara privata. Nu är det ju P som helt spårat ur och som valt att prioritera andra saker än sina barn, varför ska då Carola få skulden för det? Och jo, man har rätt att vara både bitter och förbannad. Vad är det som är så fel med det? Hur kan man förvänta sig att Carola ska skriva ett trevligt svar om den som frågar/kommentarer låter både otrevlig och arrogant? Hela situationen låter minst sagt märklig men jag hoppas och tror att det kommer ordna sig med allt till slut.

  3. Matilda

   Ska hon jobba som servitris liksom? Det tycker du? Hon ska alltså springa runt på kvällarna på restauranger och jobba som servitris? Samtidigt som hennes barn väntar i köket då eller? Eller ja, varför inte trappstädare? Dom två jobben är ju säkert såna jobba som har fast arbetstid 9-17 och passar någon som är ensamstående 9-barnsmamma på heltid? Säkerligen. Det går säkert alldeles UTMÄRKT att jobba som det när man är ensamstående 9-barnsmamma på heltid. Det är säkert inga problem överhuvudtaget.

   1. My

    Arbetsförmedlingen räknar enbart in de minderåriga barnen som “ej klarar sig hemma på egen hand” när de gör en utredning/planering/coachning i samband med inskrivning. Så jag antar att det är 5 barn som räknas där. (Egen erfarenhet)

   2. Ida

    Matilda, vem är det du skriver till? Jag har aldrig kommentarerat något om vad Carola borde eller inte borde arbeta med men det ser ut som du svarat på mitt inlägg? Alla som läser bloggen fattar ju att Carola har haft det väldigt tufft så varför inte skriva uppmuntrande saker istället för att hacka och kritisera? Blir så tråkig stämning med allt tjafs.

   3. A

    Varför skulle man inte kunna jobba som servitris om det skulle vara enda arbets alternativet? Att det inte alltid skulle vara ett 7-16 jobb stämmer men det finns förskolor som har öppet både nattetid och helger, alla dagar året om faktiskt. Det är ju faktist så att det finns många ensamstående som kämpar i olika situationer här i Sverige. Ditt resonemang om att msn inte “kan” ha ett sånt arbete känns ytterst befängt!

   4. A

    Skulle nio barn sitta i köket då menar du? Annars kan ju dom fyra äldsta ta hand om sig själva och dom fem små gå på dagis/fritids/nattis.. Ibland undrar man hur ni som kommenterar tänker.

    1. Matilda

     Ja och ibland undrar man hur i hela friden DU tänker. Du kan ju inte tänka speciellt långt när du tycker att en ENSAMSTÅENDE 9 (“5”)-barnsmamma på HELTID skall jobba som servitris på kvällar och nätter. Goddag yxskaft? 5 är fortfarande många barn att ta hand om ensam. Väldigt många. Hon ska alltså flänga runt på nätter (!!) och dagar till dagis/fritids/nattis helt utan hjälp och hämta och lämna på nätterna och lite när som helst? Samtidigt som hon ska sköta hemmet och allt annat. Och när ska hon sova då hade du tänkt? Eller orka leva?

     1. A

      Jag menar att om det är enda möjligheten till en inkomstkälla så kan man inte välja bort det på dom grunderna som du lägger fram. I dagens Sverige så funkar det så att man får ta det jobb som finns om man vill kunna få in pengar och försörja sig. Jag har själv arbetat på ett “nattis” en gång i tiden och jag kan tala om för dig att det finna människor som har fem barn eller fler, som är ensamstående, jobbar olika timmar dygnet runt men ändå kämpar på. När dom sover och lever? Jag antar precis som vi andra.

      Carola: finns inget här ändå. Men du behöver inte prata vidare om detta, jag är fullt kapabel att fatta sånt själv. Jag är ingen idiot :) Det är inte som att jag står och inte fattar nånting och väntar på att nån ska tala om saker för mig, jag klarar mig. Din kommentar är säkert vänligt menad men känns som ett idiotförklarande. Jag är kanske grinig i överkant:)
      Natti natti :)

  4. Camilla

   Ja du Anna..Hur du levde förr tycker jag inte är något att sätta upp på duktighet tavlan!! Du skriver..tiggde utväxta. kläder av kompisar.,jag köpte en julklapp men släktingarna. Gav desto mer!! Va bra att du kunde utnyttja dom med offerkoftan på.Skulle faktisk skämmas att skriva överhuvudtaget. Så.Tror du inte Carola har vänt på varje sten vid det här laget? Jobb ja med så många barn så skriker nog arbetsgivare. Efter henne.Hon har jobbat/ Utbildad inom vården och att jobba inom det området BARA dagtid är nästan omöjligt!! kvällar och helger gäller då ,och m tanke på barnens s.k.a fader som ska ha barnen ca 8 Tim i veckan så. Är ju det omöjligt.Fast hon kanske har en granne som kan ställa upp i ur och skur!! Där lyckades ju du och så lösa problemet!! Credit till dig.tror nog inte Carola tänker att det är synd om barnen vid Jul o.s.v att dom bara kanske får EN julklapp!! Kan tänka mig hon har liiite. Mer att fundera på. Tyvärr blir så irriterande. På människor som TROR att dom kan och vet bäst! Och skriva du får skippa dyra träningskort tex. Och vet du vad hon betalar för det är kanske gratis.

   1. Charlott

    Finns fritids och Nattis. Många som jobbar oregelbundet. Nätverket farfar och bonusfarmor, mormor och morfar, moster och Janelle.

    Carola: eh nä det finns inte här.. Och farfar hans fru mormor och morfar ORKAR inte, moster jobbar heltid oregelbundna tider och Janelle ska inte behöva passa sina småsyskon .
    Och …vem har sagt att jag inte själv vet sånt här? Varför tror ni att jag är korkad? Jag har en plan, som jag inte delar med er, var så säker.:)

    1. Charlott

     Nämen ett komplement till den kommunala omsorgen:-) Så tänkte jag mera….icke att dom jämt ska vara behjälplig.

     Carola: Det är inget alternativ.

 6. My

  Finns det ingen möjlighet att hyra ett hus privat? (Som tex familjen Norrström), det ger ju även bra med bostadsbidrag även med pengar på banken.

 7. Jenny

  Grinar en liten skvätt för dig och barnens skull,vilken soppa:-( Lider verkligen med er,det måste vara hemskt. Hade jag varit miljonär så hade jag skaffat ett boende på Hawaii åt er.
  Skönt att du och ungarna har varandra iaf,man märker ju att du finner styrkan med hjälp av dem.
  Perra verkar ju tjäna bra på det här,men som mitt favoritcitat säger: Some people are so poor,all they have is money!

 8. Camilla hockeymamma

  Ok då vet vi det,är det 500.000 som fattas för att du ska kunna bo kvar? är det de han vill ha? Får du ta över befintliga lån eller kommer banken kräva någon annan borgensman? Kan någon av dina anhöriga kliva in som ägare,jag har föreslagit det förut men tänkt att det kanske belastar deras ekonomi.det bästa är att han ligger kvar som ägare tills dess det funkar för dig om han inte heller har ett intresse av att köpa något större så kan det ju inte vara så jävla brådis att få ut stålarna.Förstår att din situation är mycket utsatt.

 9. Ella

  När du väljer att lägga upp ditt liv offentligt så här är det ju klart att alla tolkar och läser in det du skriver olika, det får du liksom räkna med.

  Carola: absolut! Men jag vill ju försöka förklara för er, så ni förstår:)
  Jag blir frustrerad när ni inte fattar eller drar felaktiga slutsatser, ffa när de skuldbelägger mig såklart ;) för jag sliter för jäkligt här. Men eftersom jag inte jan eller vill ge er allt, så är det såklart svårt för båda sidor- er att fatta och för mig att förklara begripligt :)
  Den här historien är ful och jag skulle nog själv ha svårt att köpa den om jag inte levde i den.
  Vi försöker förstå varandra, ok :)

 10. Anna

  Först av allt hoppas jag att allt löser sig i slutändan, det brukar ju göra det även om det inte blir som man tänkt sig från början.
  Jag kan förstå att du är arg,förbannad och allt det där men jag kan hålla med Fredrik om att du ganska ofta låter lite bitter i dina inlägg om dina barns pappa och hans familj..skippa de där onödiga grejerna om värdelösa tennmuggar och kuvert som ger rysningar..klart som sjutton att barn blir påverkade av sina föräldrar och vad de skriver i en blogg, visst är det trist med sms med skit i blåa skåp och sånt..men du ger ju tillbaka ganska bra själv? Särskilt när du/ni vägrar komma på kalas om Perra har med sig sin sambo, man kanske inte alltid kan diktera sina egna villkor om man är bjuden på kalas? Och vadå att han ska kasta ut barnen på gatan? Det är väl hans hus också? Köp ut honom då eller skaffa ett eget boende? Det är det som är faran när man inte har egen inkomst och ekonomi, att man hänger upp sitt eget liv på någon annans försörjning..och jo, jag har också varit i sitsen att bli ensam med barn..men vi sålde vårat gemensamma och jag skaffade eget, visst…jag fick gå upp och jobba heltid ett tag och slita ganska bra ett tag..men fasiken vad skönt det är för självkänslan att klara sig själv utan att vara beroende av någon annan.
  Jag håller tummarna, särskilt för barnens skull och även för din och perras att det blir bra till slut!

  Carola: ni fattar inte, ingen som inte har hela storyn fattar, men det är såhär att jag inte är kreditvärdig, har ingen inkomst, eftersom det var VÅRAT gemensamma val. Säljs huset får vi typ 500.000kr i var, och för det får jag inte en etta i Uppsala, inte ens i utkanten. Att låna mer får jag inte. Det handlar inte om att jag inte skulle vilja jobba, det hoppas jag alla begriper? Med 500.000kr på banken vill inte soc hjälpa till… Och hyreslägenhet till en så stor familj finns inte. Finns det nån så har jag för kort kötid..
  Han då? Jo han bor i en etta med sin nya, och har inga tankar på att skaffa större, han vill ha barnen varannan söndag 10-18 under 2015. Inga nätter alltså, bara 8 timmar per veckla, typ 16 timmar i månaden…Det är allt.
  Jag förväntas ta hand om alla barn ensam, utan inkomst, utan nånstans att bo, utan nån jättemöjlighet till ett så pass välbetalt jobb att de kan försörjas. Han kommer få fk att gå in och betala underhåll… Och tja… Hoppsan han tjänade visst sjukt mkt pengar på att dumpa oss..!? Så mkt att han kan åka till Thailand i sex veckor …. Att ens vara ledig en helg med oss var omöjligt.,
  Jag är inte bitter, jag är arg.
  På mkt, och jag blir skitarg på er när ni inte fattar, men jag inser att ni faktiskt inte har en chans att fatta, och att det är orättvist att skopa ilska över er :)

  Men allt han gör är för sin egen skull. Allt, och det är planerat in i minsta detalj.
  Barnen planeras in efter marknader.
  Ang kalaset, det var Patricia och Corrinda som själva valde, jag hade inget med det att göra!!! Ni måste fatta sånt, annars blir det bara fel. Och jajamen jag ger igen, på det enda sätt jag kan och jag är långt ifrån färdig;)
  Hämnden ÄR ljuv :)
  Men… Och detta är viktigt : jag har och kommer aldrig använda barnen för att hämnas!!! Aldrig. Vem tjänar på det? Ingen. Att han tror det är bara i hans huvud, och det handlar om att han inte kan förmå sig till att prata med mig. Varför kan jag bara spekulera om..

  Till sist, återigen , inget jag skriver här kan skada barnen mer än den sanning de lever med . Ja de kan läsa nu eller när de blir större… Och ? De lever med det. Att läsa om det gör det vare sig bättre eller sämre. Alltså behöver ni inte oroa er för det :)

  Och förresten.. Hans nya… Haha, vill han ha henne…? Så varsågod. Bekräfta lite fördomar är ju alltid en källa till förakt…;)
  Be my guest ;)

  Gå en månad i mina skor innan ni uttalar er om att det är väl bara att…, eller det är för barnens bästa att…
  Så lovar jag er att ni efter den månaden ändrat åsikt.

  Och nu babblar jag ;)
  Jag ska kanske hänga tvätt i stället :) eller nåt.

 11. Camilla hockeymamma

  Min kompis råkade ut för något liknade för att par år sen,de var gifta hon har ett mycket välbetalt arbete och han en ganska missförstådd konstnär som jobbade hemma till familjen hörde även en son som då var 17år och tre katter och en tokig svärmor.Under en sommar började maken i familjen att ränna på den lokala nattklubben där vi bor,han kom hem senare och senare för varje gång och kvällarna inleddes ofta med att allt var som vanligt men vid 23 tiden började han rastlöst irra omkring för att sedan leta reda på någon polare som ville gå ut detta pågick en hel sommar i Augusti samma år så skulle min väninna på konferens i något annat land ett par dagar och deras son var på annat håll,hur det nu var så kom hon hem lite för tidigt hittar sin man i sängen (gäst) med en annan kvinna,det är ganska hårdsmält det blev trist och tråkig stämning och maken lovade att detta var en engångshändelse och skulle aldrig upprepas min kompis tog ett ordentligt tag och han fick se på andra bullar,hon bestämnde sig för att flytta och hon köpte sig en lägenhet i stan och huset såldes maken fick också köpa sig en lägenhet i stan och så levde de något slags låtsas liv där de umgicks som en familj,tills den dagen då ungen tog studenten,morgonen efter var maken försvunnen tydligen så var inte all kontakt bruten med den andra kvinnan istället så hade han lovat att den dagen sonen slutade skolan så skulle han bli ett med henne,min kompis blev så djupt chockad att jag var tvungen att köra henne till sjukhus,därefter så följer det en sommar som inte var rolig för någon men hon bestämde sig för att skiljas och dela upp det som delas ska han ville fortfarande vara gift ha två fruar den rollen som chef för ett stort multinationellt bolag i Sverige och bigamist var inget som min kompis kände sig så tilltalad av skillsmässan gick jättefort då de inte hade minderåriga barn.Det var mycket turer med papper och vem som skulle ha vad nu har det gått n tre år sedan den sommaren och det värsta har väl lagt sig men även om de inte hade fler barn än ett och de hade möjlighet att sälja och köpa nytt så sitter detta svek som en tjock blöt filt över min kompis,hon har träffat en ny kille och han verkar trevlig men att efter 25år med samma man i med och motgång så är inte livet så enkelt det som var rätt och riktigt då är helt fel nu,du suddar helt enkelt inte ut relationen även om hon så här i efterhand kan se ljusare på tillvaron en av de största vinster hon gjort är att slippa lilla svärmor hon behöver inte ha kontakt med henne vill sonen prata med farmor så gör han det på egen hand.Men det är oerhört omtumlande att tro man är gift med en person som på ett kort tag helt byter kompasskurs.Önskar dig lycka till Carola och att din kompassnål slutar att snurra så kursen blir rak igen

 12. Sandra

  Jo, visst förstår jag att tår blev trampade på. Du skrev ändå: Socionomer, vad fan kan de? Du riktade dig alltså till hela denna stora yrkeskår och inte en enstaka person … Så räkna med att stora delar, även jag, känner oss kränkta. De flesta av oss kan massor. Svåra samtal med barn också. Ville vara säga det.

  Carola: ja så skrev jag, oj så farligt . Man brukar kunna säga ; jävla politiker, förbannade busschaufförer, alla poliser är korrupta, och lärare är heller inget att ha när man lackar ur. Kan man inte ta det om man själv anser sig vara duktig på sitt jobb så vet inte jag. Jag känner inget omedelbart behov av att försvara alla inom vården bara för att jag är vårdpersonal …? Om du är socionom och anser dig bra, varför ta åt dig? Fattar inte faktiskt . Och… Läser man kommentarerna så är jag inte ensam om dålig erfarenhet … Kanske kan man förbättra bemötandet så fler får trevliga erfarenheter?
  Jag har inte träffat dig, och som jag sagt har jag vänner som är socionomer och de känner sig inte påhoppade.. Ibland undrar jag in det är det egna dåliga samvetet som talar när man går i försvar för en hel yrkesgrupp ?
  Att man inte känner att man kan göra sitt bästa och vet att det gäller fler kanske? Bristande resurser? Inte tillräckliga kompetenser ? Jag vet inte, men jag har funderat på detta förr för det är samma visa varje gång. Jag vidhåller att jag hade velat ha barnpsykolog med!
  Hur mkt barnpsykologi läser ni?
  Man kan vara duktig ändå, men helt klart är vi fler som inte riktigt tycker det.
  :)

  1. Sandra

   Oj, Carola, vilken motattack. Nej, jag läser inte kommentarerna i övrigt. Jag följer din blogg för att jag vill följa dig.

   Och nej, jag brukar inte svänga mig med alla poliser, alla lärare … osv. Så vi tänker och uttrycker väl oss olika på den punkten helt enkelt.

   Jag kanske uttryckte mig fel innan, jag är inte kränkt. Jag tar inte åt mig. Jag sa emot. För att jag tycker att det var otrevligt att dra en hel yrkeskår över en kant. Såklart. Det är en icke-fråga egentligen. Jag tror att du tycker det också. Självklart finns det både kunnigt och okunnigt folk inom alla yrkeskategorier.

   Carola: jag menar bara att det är rätt ofta folk gör så:)
   Och jag vill gärna veta hur mkt barnpsykologi ni läser ? För jag anser faktiskt att i bemötande av barn i kris ska man ha rätt bra på fötterna :)
   Jag är barnsköterska på sjukhus, jobbade med barn 0-18 år, ibland barn födda i v 21. Jag anser inte att jag, fast jag är duktig (var) barnsköterska att jag kan jobba ned sjuka vuxna. Samma sak liksom:)

   1. Sandra

    Anledningen till att jag inte svarade på det är att det varierar otroligt mycket mellan olika lärosäten och vad man gjort för individuella val under utbildningen. Samt, viktigast av allt, vilken vidareutbildning man fått av arbetsgivaren. Så det kan både vara väldigt mycket och, i värsta fall, knappt något alls. (Men i så fall hoppas jag att man inte får arbete på en Familjerätt).

    Carola: Ja, det var väl lite så jag trodde….och tyvärr tror jag inte att din förhoppning stämmer. För mina barn mådde inte bra av att prata med den socionomen de gjorde. Det är fakta.
    Otur eller inte, vad vet jag.

    1. Sandra

     Nu menar jag inte att tala för alla tio-tusentals socionomer där ute… Men jag vill ändå skriva att jag är ledsen för det.

     Du verkar ha så fina barn och de har verkligen blivit djupt svikna. Ni är starka. Det är min kommentar till din blogg som helhet. Så att du vet det. Det andra var mer en kommentar i just den sakfrågan.

     Kramar till dig

   2. Camilla

    Måste och så få skriva om min kontakt m sociala och socionomer.Har en grabb som började missbruka droger,Han är idag på väg åt rätt håll.Men under ca Tre års tid har mitt liv bestått av kloka människor på sociala.kan tala om att jag har haft ca 5 ST OLIKA och alla har varit lika bedrövliga.gick så långt att jag frågade om en hade egna barn? Hon sa tex.när grabben drog ut på natten så skulle jag sitta vid dörren och vakta honom och stoppa han!! Killen är 183 jag 163!! Hon hade inte egna barn utan alltså LÄST sig till hur/ vad som funkar bäst!! Har haft diskussioner ofta m ungdomspolisen i den stad vi bor( dom fick ringa mig nattetid om han va i stan och bråkade) polisen va inte nöjd m sociala jobb Ang missbruks. Ungdomar. Min son skickades EN månad på behandlingshemmet. .en månad. Ett skämt!!! För som våran socialsekreterare. Sa att det räcker!!! Kan tillägga. Att det gjorde det inte!!! Så tyvärr min erfarenhet av personal på sociala. SKIT!!!!! Tyvärr.

    1. Sandra

     Hihi, det där funderar jag (som snabbast på) varje gång jag slänger mig med uttrycket, men har aldrig kommit mig för att kolla upp. Nu ska jag aldrig säga fel igen ;))

 13. Fredrik Kannehed

  Hoppsan vilken aktivitet det blev!
  Carola, som du säkert förstår har jag läst mer än två inlägg du gjort. Jag har läst några månader tillbaka, hoppas det räcker.

  Jag hoppas ni kan komma överrens för barnens skull. De har rätt till sin pappa. Även om du anser att han är en skitstövel som valt att gå. Barn har rätt till sin pappa även om han åker till Thailand.

  Barn är förlåtande, storsinta. Tänker med hjärtat. Barn tar inte skydd bakom martyrskapet. Vi har mycket att lära av våra barn.

  Lycka till!
  Fredrik Kannehed

  Carola: Fredrik, du ska inte skriva det här till mig, för jag är den som efterlyst kommunikation och samarbete från dag ett. Du borde skriva detta till honom. Jag håller med dig, i stort . Men du, han vill inte!!! Du fattar inte och jag tror att du får läsa om. Jag sköter allt som det ska skötas, by the book, så är det bara. Han gör tvärtom, missköter allt. Inte ens de stora barnen har han kontakt med, äldsta dottern har han inte hört av sig till mer än korta Grattis.
  Du är fel ute. Klart barnen har rätt till sin pappa, ingen säger nåt annat, det är han som väljer bort dem.

  1. Ida

   Fredrik!
   Om ens farsa är en idiot tror jag att man som barn till denne mår bäst utan – “barn har rätt till sin pappa”, ja om det får dem att må bra. En närvarande pappa (eller närvarande till och från på hans villkor) gör en inte automatiskt lycklig.

   Dessutom, att vara pappa är något man förtjänar. Vet inte vad en känd “pappa” i denna situation gjort senaste åren för att förtjäna den äran!

   Carola! Du är fantastisk!

 14. Monica(en annan Monica)

  Fredrik var är du nu då? Läs bloggen ordentligt innan du kommer med skitkommentarer.

 15. agneta

  Om jag vore Perra skulle jag……

  # Först av allt sagt till Carola att jag ville skiljas

  # Suttit ner och diskuterat framtiden

  # Berättat för Carola om den nya kvinnan och diskutera hur och när hon skulle introduceras till barnen

  # diskutera om det vore möjligt att behålla huset eller inte

  # Vara delaktig i barnens dagliga liv på ett eller annat sätt

  # Försöka lösa problem som uppstår

  # Men om jag vore Perra hade jag nog aldrig lämnat dig!

  Lycka till,kram

  Carola: hade han gjort en enda av de saker du listade upp så hade läget varit 100 gånger bättre…för honom, för barnen, för mig-FÖR ALLA. En enda … Suck.
  Kram tillbaka:)

 16. Helena

  Carola, jag menade bara väl när jag skrev om catationstecken, inget elakt <3

  Carola: :) jag var bara sur i största allmänhet och så fick du en känga . förlåt! ❤️

 17. E

  Men Carola, du skrev “Istället för socionomer? Vad fan kan de?”. Hur trevligt låter det?

  Föräldrar till så många barn som du har är ofta lågbegåvade, ska vi då säga att du är lågbegåvad efter som många föräldrar till mer än 6 barn är det?
  Nä precis inte så trevligt att dra alla över samma kam!

  Carola: men vafan?? Ofta lågbegåvade, My ASS! Lågutbildade möjligen men det är en helt annan sak. Shit så korkat sagt, tänkte du hela vägen där verkligen? Jag och alla med många barn vill som Camilla säger ha källan på det.. Fast det finns ingen :)
  Tänk om tänk rätt

  1. Camilla

   Och hur vet du att det är så? Många barn =lågbegåvade.plocka fram den källan är du snäll!! De var det. Fa…n det dummaste jag hört!!

 18. Helena

  Det heter citationstecken, inte situationstecken

  Carola: tja autokorrekt tyckte inte det, och jag blev plötsligt osäker. Men tack för ditt vänliga (?)påpekande;)
  Nåt mer?

 19. Maria

  Först vill jag säga till dig Carola att du gör ett fantastiskt “jobb” med din familj. Du kan vara stolt över dina barn och de över sin mamma!
  Sen tycker jag det är lite tråkigt att de flesta kommentarer som lämnas är att det är pappor som inte tar sitt ansvar och är frånvarande. Vi kan väl ändå enas om att det finns många föräldrar, d v s både mammor och pappor som inte tar det ansvar som sig bör när man skaffat barn.
  Lever själv i en relation med en man som har en son sen tidigare. Han bor med oss varannan vecka och jag måste säga att han gör betydligt mer för sin son än vad hans mamma gör. Så enkla saker som att klippa håret, köpa nya kläder/skor osv finns knappt i hennes vokabulär.

 20. Anette

  Förstår dig Carola helt och fullt… Du har hamnat i en svår sits, pga att en annan inte har tagit sitt ansvar. Och nu applåderas det för att han vill umgås lite??

 21. Inger

  Men nu blir ja än mer konfunderad, fatta på riktigt inte Dina tankar. Hade allt varit bättre om Ni haft delad vårdnad från början, elller? Vad jag förstått vill Du vara med Dina barn 24/7

  Carola; jag kanske uttrycker mig oklart. SJÄLVKLART vill jag vara med barnen 24/7, det är därför jag skaffat barn. MEN att han tillåts bete sig som en skitstövel och ha myndigheternas godkännande på att det är ok att skaffa nio barn, överge dem när man ledsnar och sen träffa dem helt när det passar honom DET är jag förbannad över. Att om jag gjort lika hade jag hudflängts… Och att sen dessutom helt lagligt ha rätt att tvinga sig till en försäljning av huset och iom det sätta sina barn på gatan… DET är jag förbannad över . Om han en enda gång försökt prata med mig, kommunicera , så hade allt, precis allt varit mkt bättre DET är jag förbannad över.
  Jag irriterar mig på att det daltas och hålls om ryggen och bara förutsätts att jag ska klara av all skit jag ställa inför, och att han gömmer sig under en sten och gnäller.
  DET är jag förbannad över.
  Att jag har barnen 24/7 är jag glad för, överlycklig! Självklart!

 22. Inger

  Jag förstår dig självklart men det går ju inte att tvinga fram ett äkta föräldraskap med allt vad det innebär. Finns inte den viljan så är det ju bara så j-v tragiskt, mest för honom, men det fattar han ju inte. Menar bara att det inte är lönt för Dig att bråka om umgängestider osv, var glad att han vill träffa barnen överhuvudtaget. Finns alltför många barn som aldrig träffar sin andra förälder (typ alltid pappan) o vem vill ha det så?

  Carola: jag tänker inte alls vara glad år att han vill träffa dem när han har tid . Inte bråkar jag om umgänge heller det har jag aldrig gjort ! Men jag gillar inte hyr det daltas med honom och mästras mig.

  1. Camilla

   Vara glad att han åtminstone. Vill träffa barnen??????? Idiotiskt svar!!! Skaffar man barn SKA man finnas där för dom jämt!!! Att skaffa ny familj innebär inte att man. träffar barnen när man har en lucka till övers..det innebär minst 18 års att alltid kunna finnas där för dom.undantag om ett tåg kör över dig beviljas anstånd!!!! Fatta alla oansvariga. S.k.föräldrar där ute.

   1. Camilla

    Och att det finns flera barn som inte träffar sin förälder? Ja det är nog lika bra,väljer man bort sina barn så är man en stor skitstövel !! Och en sådan. vill knappast. någon förälder att sina barn ska umgås med!!!!

 23. Viktoria

  Det känns som att jämställdheten är bra att hänvisa till när det gäller pappors rättigheter men tittar man närmare så är vi i den här typen av vårdnadsfrågor ljusår från hur det borde vara.
  Tänk om Carola hade sagt i tingsrätten att hon vill vara ledig, ha barnfri semester, leva singelliv?! Att pappan kunde ha barnen på heltid och så kunde hon hälsa på och ha lite umgänge med dem (i hans bostad) om hon får tid över? Det hade inte jublats någonstans. Inte hade någon tyckt att det var “fint att hon vill träffa dem” eller pratat om hennes rättigheter eller pappans skyldigheter att ta hand om sina barn. Snarare hade det blivit ramaskri och ganska troligen hade hennes lämplighet som förälder ifrågasatts.
  Det gör mig rejält förbannad och jag tycker att man ska dela lika på rättigheterna och skyldigheterna, annars kan det lika gärna vara.

 24. Anette

  Jag förstår så väl om Carola är ‘bitter’. Det sku väl vem som helst vara som blivit lämnad utan förklaringar!!! Och redan före han lämnade dem så verkade han ju väldigt frånvarande, som att han inte BRYDDE sig om att va med barnen t.ex. Nej håller med Carola här, han borde ta sitt ansvar då och ha barnen på vissa dagar/tidpunkter, inte enbart när det passar honom. Det är väl för honom då i så fall att justera sitt jobb, barnen måste väl gå först! Alla vi andra föräldrar måste ju också se till våra barn först, anpassa arbetstider så att vi hinner va med våra barn. Och hinner vi inte så måste vi ju då skaffa barnvakt e.d. Nu låter det ju som att P träffar barnen när HAN tycker det passar, medan C måste bära huvudansvaret och t.ex. studera medan hon har barnen.

 25. Fredrik Kannehed

  Hej Carola,
  Syrran tipsade mig om din blogg.
  Alltid lika trist när föräldrar tar barnen som vapen i den egna konflikten.
  Jag tar inte parti för någon men din bitterhet är påtaglig och smittar så klart av sig på barnen. I din blogg är det sällan ditt fel men andras, socionomer, tingsrätten, p-vakter etc. Och såklart även barnens pappa. Men handen på hjärtat det kan väl ändå inte bara vara hans fel att det gick som det gick? Det hade varit intressant att höra hans version. Och varför kan ni inte komma överrens om barnen utan måste ta tingsrätten till hjälp? Vem tog initiativet till det?
  Jag jobbar på tingsrätten i x-stad och har suttit i många vårdnadsmål under årens lopp. Det är vanligt att mammor tilldöms vårdnad och bättre villkor än pappor. Varför?

  Lycka till!
  Fredrik

  Carola: Hej Fredrik. Kul att du kommer här och uttalar dig om att jag är bitter.. Efter att ha läst alla inlägg sju år bakåt väl?? Jag är långt ifrån bitter, men jag är med all rätt jävligt förbannad. På honom och på allt jäkla daltande med honom. Varför är det plötsligt bara mina barn?
  Varför ska jag inte ha samma rätt som pappan att sticka sex veckor till Thailand utan att tala om det ens?
  Vem som dragit in tingsrätt och advokat vet du om du läst mer än ett eller två inlägg!
  Och hans versin finns det ingen som är mer intresserad av eller villig att höra än jag, jag har fått noll svar om något. Kanske svårt att fatta men så är det.
  Jag skulle aldrig använda barnen som vapen!!! Aldrig i helvete. Jag låg på som bara den att han måste träffa dem i början men när intresset var noll och han vägrade ens svara är det svårt … Det är faktiskt inte min sak att ta ansvar för hans relationer, eller??
  Jobbar du på tingsrätt vill jag gärna att du förklarar för mig varför det sägs att barnen har rätt till sin pappa men att han får välja helt själv när han ska träffa dem. ?? Är det då för barnens bästa eller hans? Varför tillåts han begära umgänge under en tid han vet att han är bortrest utan att nån ens tycker det är anmärkningsvärt ? Ska barnen sitta och vänta på att han kommer som begärt, medan han är i Thailand ? Varför ska jag anpassa hela mitt och barnens liv efter honom, som valt att gå och har ett lågt intresse av umgänge? Varför kan inte jag få bestämma vilka tider som passar oss bäst? Om jag åxå ledsnar på barnen nu då… Och vill vara singel…? Vad säger tingsrätten om det? Vad du än säger är det inte ett dugg rättvist eller jämställt .
  Men kul att du kom hit och pratade lite :)

  1. Karin X

   Fredrik! Jag känner inte Carola personligen, men jag har följt hennes blogg en längre tid och jag uppfattar inte henne som det minsta bitter. Däremot så uppfattar jag henne som en mycket positiv person som försöker göra det bästa av situationen i alla lägen oavsett vad problemet gäller. Läser man i bloggen så framträder det rätt tydligt att Carola sätter sina barn främst här i livet. Jag hade velat se den karl som hade klarat av att fixa allt som hon gör! Bitter? Nej Förbannad? Ja! Vem hade inte varit det i Carolas kläder? !

  2. Karin

   Vad jag undrar lite är hur du vill ha det. Du skriver mycket om hur du inte vill ha det och det skulle vara intressant att höra hur du vill ha det.
   Vill du att ni ska ha delad vårdnad och delat boende 50/50? Delat ansvar för ekonomin och för annat? Barnen bor med pappan och hans nya sambo på deltid? Delning av den gemensamma egndomen med möjlighet för pappan att skaffa ett större boende med möjlighet till umgänge. Eftersom barnens pappa vände sig till tingsrätten för umgänge så leder det tankarna till att han inte har fått det umgänge han har velat ha tidigare? Att han begär boutredningsförättare verkar du också vara frågande till samtidigt som du du skriver att han vill kasta ut sina barn på gatan. Det innebär antagligen att du tycker att du och barnen ska bo kvar i huset. Eftersom han enligt lag har rätt till hälften vilket med din eventuella inställlning i så fall innebär att han inte får ut det han lagligen har rätt till leder till att han då tvingas att begära en bourtedningsman.
   Sedan måste jag säga angående arbetet är det nog så för nästan alla oss som yrkesarbetar att vi i vårt umgänge med våra barn oavsett om vi bor med dem på heltid, deltid eller bara har umgänge måste anpassa oss efter vårt arbete till mindre eller större del. Skulle som sagt vara intressant att höra hur du skulle vilja ha det.

   1. anna

    undrar med hur du vill ha det carola, om du får önska. skulle du vilja att dem bor hos pappan varannan vecka, allihop? eller vad är drömresultatet i denna mardröm, om man säger så. oavsett hur det blir tycker jag du är fantastisk o förtjänar det bästa
    massa kramar anna

   2. Anna

    Hur Carola vill ha det?

    Är väl inte så svårt att räkna ut! Hon VILL ha kvar sin man i huset, utan personlighetsförändringar, som en ansvarsfull pappa och vuxen. Där eventuella problem och önskemål löses tillsammans.
    ALLA i familjen älskar varann och ser till att ALLA har det bra.

    De enda som bor på annat håll är vuxna barn som vill flytta till eget hem.

    Carola vill inte bo själv med barnen. Inte heller ha dem 50%.

    Meeeeeen nu är det inte på det sättet som Carola vill, och då gör hon bara det bästa av situationen.

    Klart att hon inte nekar sina barn deras pappa!
    Men tyvärr så är det ju inte Carola som själv får bestämma allt.

    Till dig Carola: det finns inte tillräckliga ord för att beskriva vilken superperson du är. Du har både hjärna och hjärta på rätt ställe.
    Kloka du!

  3. Petra

   Hoppsan! Här kommer det en massa intressanta frågor… Precis de frågorna som du ställer tror jag att Carola själv skulle vilja ha svar på. Av den sk pappan till barnen. Tror att även barnen skulle vilja ha de svaren faktiskt. O kanske även skitstöveln själv! Hur kommer det sig att han reste på röven o gick? O helt plötsligt hade kontaktat en advokat för att få träffa barnen…när problemet i själva verket var att han inte bett om att få träffa dem? Eh, är man vuxen måste man väl ändå ta ansvar för sina egna relationer, o inte bara sitta o tycka synd om sig själv för att…ja, varför?
   Om du bara visste Fredrik…då tror jag inte att du skulle du läsa in bitterhet i Carolas texter, det är jag helt säker på. Jag har sett detta på nära håll, o det är tamejfan ett under att hon fortfarande håller ihop. O att barnen ens vill träffa sin pappa, det är knappast hans förtjänst! Så mycket skit den där mannen med bihang levererar… Jag lovar, verkligheten överträffar (tyvärr) dikten i detta. Det är..om jag skriver kokobananas så fattar du va? Finns inga riktiga ord att beskriva.
   Hm, Carola bitter?
   Nä…
   Bitterhet brukar förtära människor, inte locka fram tigern i dem!

  4. Maud

   Bra svar Carola! Du är så saklig och rätt på utan att det låter det minsta överdrivet. Men jag tror att det är mitt i prick vad du säger här. (Även när du skriver “normalt” i din blog.) En styrkekram!

 26. Inger

  Men ursäkta, jag fattar inte? Är det inte bra att han (äntligen) vill ha umgänge med barnen, eller? Tider erc spelar väl mindre roll, huvudsaken måste väl vara att de träffas?

  Carola: fast på riktigt? Ska han ha rätt att leva som singel och träffa barnen precis när HAN vill, och jag är ensamstående 9-barnsmamma med 100% ansvar för barnen? Var är ert jämställdhetstänk nu tro?? För barnens skull ska han väl finnas på ett helt annat sätt, inte bara när han har lust och lite tid över?

 27. Louise

  Har samma erfarenhet som dig Carola,det daltas något fruktansvärt med pappor som stuckit och lämnat sina barn…!
  Jag är så förbannad över att det helt blundas för barnens bästa och för vad barnen vill och hur de mår och socionomer/tingsrätt sitter och klappar i händerna om pappan kan tänka sig att träffa dem någon gång när det finns tid och lust.
  Problemet är ju bara att det nu gått väldigt lång tid utan kontakt då pappan ägnat sig åt sig själv och sin nya utan tanke på de barn han varit med att sätta till världen och sen kommer med krav och ser ut som ett stort frågetecken när barnen som inte fått svar på sina tusen frågor,tankar och funderingar om vart pappan tagit vägen och varför han inte brytt sig inte hängt med i svängarna och är på samma ställe i bearbetningsplats som han…galet
  Precis som du skriver upplever jag också det-jag har bara skyldigheter och han bara rättigheter-där är lagen helt vansinnigt utformad!
  Jag håller nu på och utbildar mig till socionom och de erfarenheter jag har i bagaget kommer jag nog ha stor nytta av.

 28. johanna

  Jag har gått och pratat hos två olika psykologer, båda svek mittförtförtroende till dom då de sa saker som man inte säger som psykolog. Den ena skrattade tex. åt allt jag sa. Där sitter jag och öppnar upp mig och så får jag bara skratt och spydiga svar tillbaka. Det är nog ett lotteri om man hamnar hos någon bra eller inte. Sen ska man ju känna att dom passar just en själv eller hur jag ska skriva. Det jag tror att folk kan ha reagerat på i ditt inlägg om socionomer var att du skrev “vad fan kan dom?”, jag förstår att du menar att det hade varit bättre att ha någon som är “specialliserad” på barn, och jag håller med, det borde det vara i det där fallet. Men som jag skrev så är det nog lite av ett lotteri om man får en bra eller dålig eller om man får någon som passar en själv.

 29. Karin

  Som Pernilla skrev; Du är vinnaren i detta Carola! Det är du som aldrig vikt en tum från dina barns sida och det är det dom förhoppningsvis bär med sig.
  Det du gör för dina barn 24/7 är det som verkligen räknas.
  Hoppas att ni får en fin dag vid stranden idag ♥

 30. Pernilla

  Hej. Tappade också tron på dem för ett antal år sedan tyvärr! Var i ungefär samma situation som dig Carola där de mest pratade om rättigheter pappan hade men ej skyldigheter!! Ett evigt daltande med en far som överhuvudtaget inte brydde sig och barnen var så ledsna. Det var oerhört jobbigt för framförallt barnen och jobbigt för mig att se. Jag sa verkligen rätt saker om hur barnen älskade honom och längtade men icke… Han hade lämnat oss för en annan och det var bara hon som gällde. Han satt som ett barn och sa “jag vill väl också vara ledig” !! Att de då inte sa till honom på skarpen släckte allt förtroende för dem tyvärr. Anser att det borde vara lika straffbart med psykisk misshandel som fysisk!!! Kämpa på Carola! Det är du som kommer ha den fina kontakten med barnen och de kommer alltid kunna lita på dig ☺Du är som du såklart vet vinnaren i detta ☺☺ Kram på dig från Pernilla

  Carola: exakt så. Jag har bara skyldigheter, barnen har rätt till sin pappa sägs det, men det tillåts ske helt på hans villkor. Han har bara rättigheter. Hur fan kan det bara möjligt? Han vill träffa dem när han kan och jobbet tillåter, och rätten jublar.. Wow vad bra!
  Eh va?

  1. Pernilla

   Ja det är ett sjukt system ! Försökte ibland tänka att de märker att han är totalt olämplig som pappa och därför jamsade och duttade med honom ☺ ☺ Men det hjälper inte iallafall. Nej fram för skyldigheter och ställ krav på dem som inte tar sitt föräldraskap på allvar.
   Mitt ex blev nyligen ordentligt sviken och lämnad av den han lämnade mig för och trots att jag absolut inte är bitter längre så njöt jag lite grann ☺☺☺ ☺ ☺