Funderar på vad jag gjort idag? – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Funderar på vad jag gjort idag?

Jag hade fullt upp, men vad jag gjort vete fasiken?

Min tanke är att vi ska tillbaka till husvagnen, men innan dess måste det ju fixas med allt här hemma. Gräset är klippt, och är det någon som behöver lite humlor, har hört att de är fridlysta, och eftertraktade, så finns de här. Jag säljer dem styckevis:D

Det kryllar av små rackare, vi har klöver på gräsmattan som de tydligen tycker väldigt mkt om, men barnen gillar inte humlorna,för de sticks ju.

Tvätten är tvättad, dock svämmar det över av ren tvätt där nere nu igen…

Ugnen rengjord. Jag var tvungen ju eftersom det skulle ätas köttfärspaj till middag. Jag brukar göra ren ugnen med såpa, men den är slut och jag har glömt köpa ny, så jag skrubbade med diskmedel och det funkade ju det med.

Kaffet drucket, ute, med solen i ansiktet, det ska man ta sig tid till, för rätt var det är är det långt till nästa soltimme.

Räkningar betalda, och nytt bank-Id beställt, och massa mail besvarade och ivägskickade, men det är fortfarande massor kvar.

Ni som mailar mig så fina mail, jag läser dem, och jag blir otroligt glad, och försöker svara på dem, men ibland hinner jag inte med. Men jag älskar dem :) och er :)

 

Sen hann jag träna. Det kändes som en superbra idé i morse när jag vaknade, med bara lite träningsvärk i axlarna, men när vi väl var där, och skulle värma upp, så var det mest bara plågsamt :)

Jäklar vilken grym träningsvärk han fixade till, ledaren igår….Länge sen jag hade så förbannat ont i axlarna och hela överarmarna. Att göra armhävningar på bosuboll var helt omöjligt, jag fick putta bort den och göra breda pushups på golvet i stället. Vi gjorde smala igår, och det var visst en bidragande anledning till träningsvärken..det och axelpress som det var tusen år sen vi gjorde.

Nu gillar jag att ha träningsvärk, men nån måtta får det gärna vara ;)

 

Jamie, min lilla gofis, han vägrade klä på sig idag igen, och det är ju förståeligt när det är så varmt, men mindre begripligt att han skulle ha gummistövlar på…sen insåg jag att det visst var för humlornas skull;) så det var ju smart ju.

Idag har de lekt ganska mkt inne, det kom några korta regnskurar men inte mer än kanske tio minuter, så att det blev lite blött bara för att sen torka upp direkt. De har återupptäckt tågbanan. Den där gamla hederliga i trä, och i flera dagar nu så har de byggt med den inne på Jordans rum, och även med flexxi-trax banan

 

Charmigt..Zlatan jamade som fan ute i poolrummet, och eftersom Smulan lät precis lika för en stund sen när hon kom med en mus som hon placerade utanför ytterdörren, som var öppen med med myggnät för, så anade jag att även han hade fångat en mus. En annan för Smulan åt upp sin….

Plötsligt så kom han in genom altandörren, där det hänger ett myggnät åxå, men han lyckades krångla sig under det…med en mus i munnen…Fräscht. Jättekul att den levde åxå och att Zlatan släppte den, så nu har vi haft musjakt, jag och Robban.Den där stackars lilla musen pep ju och skuttade men Zlatan lät den ju inte komma undan, men leka lite måste man ju, och till sist plockade han upp den och blev utkastad med sitt byte. Möss är väldigt söta en och en, men inte inne. Katterna är skickliga jägare, så vi har ju inga inne mer än de som de där två släpar in ibland.

Robban berättade att för ett tag sen så hade han suttit på sitt rum i mörkret och spelat PS3 när Smulan puttat upp dörren och kommit in, hoppat upp i hans famn och släppt ner en mus på bröstet på honom. Jag skrattade så jag grät, taskig som man är:) Men Smulan vet att hon inte får gå in med byten, Zlatan är inte lika smart, så hon brukar stå utanför att ropa på en så man ska komma och berömma henne, men han hade ju uppenbart inte hört henne, så då tog hon med den in. Robban blev ju inte jättelycklig över sin present ;)

Ungarna frågar ibland om vi inte kan skaffa hamster…hahah NEJ. ;)

 

Nu kom jag av mig, och det är väl lika bra att gå och sova kanske.. Jag ska ta med barnen och bada i morgon, orkar inte en dag till utan dopp:)

Jag säger godnatt, lagom till en jäkla harkrank attackerar, och en sån där fetingstor nattfjäril kom in…det är mysigt med sommar nästan alltid :)

 

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Pinglan

  Jag har alltid aluminiumfolie i botten på ugnen. När den blir matrester på tar jag bort den torkar lätt med en trasa och lägger dit nytt folie. Inga problem alls tvärtom bara easy peasy att hålla rent ;)

 2. Ella

  Vår katt kom för ett tag sedan och skulle ge 13-åriga dottern en mus, strök mot hennes ben med den. Dottern blev rädd, skrek och sprang in och stängde dörren. Katten var sur på hon i flera dagar och “dissade” dottern…..

 3. Silverpiraten

  Jag har läst att katterna tycker synd om sina ägare som är så klumpiga jägare och att det är därför de tar in byten till oss – som presenter.
  Så nu när det händer så brukar vi säga “åh, tack vad snäll du är” och sen får man ta ut “presenten” i smyg ;)

 4. Louise

  Ja det här med katter som jagar är inte kul..
  Minns en väldigt varm sommar för några år sedan när jag lagt mig i soffan för att sova istället för att trängas med några barn i dubbelsängen.
  Hade balkongdörren öppen och katten passade på att smita ut där.
  Vaknade till av att något lät konstigt och for upp.
  Katten hade då fångat en liten fågel i munnen som den släppte mitt på golvet för att visa sitt byte.
  Fågeln flög givetvis iväg,runt runt i lägenheten och katten efter som en blixt.
  Därefter sprang jag ,naken och förtvivlad för stor djurvän som jag är så tyckte jag så förbannat synd om den stackars fågeln som hade panik..
  Vi sprang runt i alla rum och ut i köket där jag insåg att jag glömt rulla ner rullgardinen och såg min granne på andra sidan i sitt fönster.
  Han såg riktigt fundersam ut och tänkte väl “vad sjutton håller hon på med?”…Vad gör jag då?Försöker jag skyla mig med nått?Rullar jag ner rullgardinen snabbt som bara den?Nej..jag ställer mig och vinkar….så där står jag spritt språngande naken och storgrät och vinkade hej hej till en granne jag inte kände speciellt väl..logiskt verkligen..(Han vinkade lite lätt tillbaka hehe.)
  Det var något pinsamt att stöta på varandra i soprummet dagen efter sen men jag beslöt mig för att inte försöka förklara.
  Fågeln hittade i alla fall ut till slut och flög iväg :)

 5. Jenny

  Tack för en helt underbar blogg… vilken kvinna du är, beundrar din styrka och du verkar vara en otrolig mamma!!!