Det gick ju bra det där med kycklingen – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Det gick ju bra det där med kycklingen

Fast jag hade glömt att jag inte riktigt tycker om att hålla på med hela kycklingar, det är lite obehagligt… Trycka igenom grillspettet från halsen ner och ut i rumpan, eller om det var tvärtom, svårt att se när det inte finns nåt huvud;) och höra hur det krasar…urk. Och att sen pensla den på magen där skinnet följer med, det är lite som att pensla nån av ungarna på magen…fya. Men sen så, väl på plats så rullade de runt där i ugnen och stektes så fint så. Hade varit klokt att komma på att det skulle droppa innan det väl gjorde det bara, nu har jag en ugn att rengöra, men slängde in en bit folie i alla fall som tog det värsta.

Får man lägga folie i botten av ugnen, förresten?Eller blir det för varmt och överhettas?

Funkade idag i alla fall :)  Kycklingen stod där inne  i cirkus en timme, och jag googlade resultatlöst efter hur länge den skulle vara inne, och konsulterade till sist min köksvän: Vår kokbok. Där hittade jag ju tiden, och 50-60 minuter var visst lagom. Så då tar jag lite till, är fjollig med rosa kyckling nämligen. Jag gör ofta kyckling i ugn, och det var ju typ samma tid, men man vet ju aldrig när den snurrar omkring;)

Sen hade jag åxå glömt att det är ett jäkla göra att pilla loss allt kött när det väl är färdigt, men det blev så gott att det var värt besväret. Jag hade vanlig grillolja som jag penslade med och så grillkrydda.  Serverade den med….tadaaaa chips. Barnen höll på att trilla baklänges av häpnad och trodde nog att jag fått solsting;) men det är ju väldigt gott. Och sådana här sommardagar får man ta till chipstricket för att få i sig salt.

 

Själv åkte jag och tränade, och idag var det ju rätt så lökigt i lokalen redan när man kom, det var ett skivstångspass före oss, och hela salen ångade….

Det var en för mig ny ledare, Peter, och han var lika bra som de andra, och jag tror att det nog får lov att bli cirkelfys även på söndagar i höst. Efter att han visat banan så var jag varm, och efter uppvärmningen dröp det av svett på alla. Bara tre varv kvar då:) Rakt in i kaklet, och jag var tvungen att “fuska” lite ibland, helt enkelt stanna upp och andas, försöka suga in det lilla syre som fanns i luften, innan jag fortsatte.

Det var en tuff bana, och till råga på allt hade jag ju inte ätit så värst bra innan, vi kom på att vi skulle träna rätt så sent, annars brukar jag anpassa hela dagens matintag för att försöka optimera det hela.

Men vafan, det gick bra ändå:)

Efter varje varv var det ut till vattenkranen och skölja av ansiktet, svalka ner lite, och fylla på vätskan man svettades ut lika snabbt igen. När det var klart var hela jag sjöblöt, mina handledsskydd gick nästan att vrida ur, och tröjan gjorde det definitivt, svetten rann ner i ögonen, och jag svettas liksom väldigt sällan så det rinner, utan blir mer bara fuktig. Känns helt ok :)

träna

Haha, jamen man har inte roligare än man gör sig, här har linnet torkat iaf ;)

Efter dagarna i äventyrsbadet så har jag ett blåmärke på höger höft/lår. När man åkte i forsen så slutade den med en sväng, så varje gång så åkte man liksom rakt in i väggen med höften för att sen hamna i avslutspoolen, med feta strömmar åt alla håll och kanter, makalöst vilken kraft det är i vatten ändå.

Jag har badat i riktigt feta vågor, på Hawaii, en strand där surfarna hänger, och fast vi stod i knappt knädjupt vatten så var kraften enorm. Det är rätt bra att ungarna kan få känna på hur det är under ordnade former.

Sen har jag skrapat upp en sår under vänster lilltå, hur nu det är möjligt, men det gör svinont, och vänster stortå drämde jag rakt i en trappa med full kraft, och så lite skav på ryggen efter rutschbanan, och en svedd armbåge efter den samma.Hela bålpartiet och axlarna har en lätt träningsvärk. Det kostar att ligga på topp:) Men fasen vad roligt det är att bada.

Jag har alltid gillat det. Både i hav, sjö och pool. En och annan gång har vi badat i Fyrisån åxå, den är inte alltför fräsch, och hade mamma vetat om det då hade det blivit utegångsförbud:) Lite halvgalet sådär, med kompisar, en ranglig frigolitflotte och så utmaningar…” Du törs inte…..” Visst törs man, och att det inte var badbart där skiter man ju i just då.

Jag har hoppat från hopptorn, från tian:) Många gånger. I svarta sjöar, och i pool. Idag törs jag bra precis hoppa från trean, och det tog nog en timme förra året innan jag vågade språnget…Helen höll på att skratta ihjäl sig när jag sprang up och ner för trappan, för jag vågade verkligen inte, men till sist så:)

Jag ogillar att känna att jag inte vågar. Då måste jag prova, och ofta så lyckas det ju. Ibland får man ju ge upp förstås, men ofta så övervinner man sin egen rädsla, och det är häftigt.

Under många år så har jag knappt badat, för jag har varit gravid eller haft en bebis, eller bara varit tvungen att ha koll på alla barnen. Vi har ju varit två, men det har ändå varit jag som haft mest koll. När man inte åker vattenrutschkana på flera år så blir den ju läskig, men nu är den bara rolig igen:)

 

En sommar när vi var små, och campade på Leksands camping ihop med de andra tre familjerna vi åkte ihop med, så hade de två vattenruschbanor, precis lika, intill varandra. Vi var åtta ungar som åkte. Från morgon till kväll. Upp och ner för backen, upp sprang vi och så åkte vi ner, ofta i tåg. Alltså att vi åkte alla åtta, på rad, och höll varandra i fötterna. Skitkul. Idag är det såklart förbjudet, nu är det röda och gröna lampor som talar om när man får eller inte får åka, och nog kunde man göra illa sig rätt så bra. Det gällde att skjuta bort dem framförvarandes fötter, åt sidan när man åkte ner i vattnet i poolen, annars blev det värstingkrockar.

Även våra föräldrar var med och åkte, och då blev ju tågen ännu längre ;)

Mamma stod beredd med en såndär sårspray som man sprayar på såret, vanliga plåster ramlade ju av, och hon fick jobba hårt. Det var skrapsår på höfterna, skuldrorna, armbågarna. Inte kunde man ge sig för sånt, det var ju så kul :)

Så roligt som vi hade då, är det inte idag, men det beror ju på att de var så speciellt den gången .

 

Nu ska jag hoppa i säng, jag har haft nattlinne på länge nu, satt ute efter att ha duschat efter träningen, och det var ju underbart skönt. Det kom lite regn i eftermiddags och det tryckande försvann, och det känns lite mindre dammigt, men nu kan solen komma tillbaka :)

Hoppas ni alla har det bra <3

Natti natti:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida

  Härligt att du tränar och tar hand om dig sig själv så bra. Det visar att det inte finns några ursäkter för att slippa träna. Det är så skönt att känna att man är i form, det mår man bra av även psykiskt.

 2. Ulle

  Åh vad jag tycker det är snyggt med lite muskler på en kvinna, härligt att se hur du tar hand om din kropp. Du ser kanonfräsch ut. Fortsätt träna, det mår vi alla bra av.

 3. Monika Eriksson

  Måste tipsa om en jättebra produkt; Prowin ugn och grill rengörning. Säljs på hemparty. Mn bara kletar på täcker över med plastfolie (verkar så länge set är vått) och sedan torkar man av med en våt trasa. Det inbrända ser ut som chokladsås när mb torkar av det. Plåtar lägger jag i plastpåsar och de är bara att spola av. Googla Prowin så hittar ni återförsäljare. Jag hatar verkligen att städa ugnen men nu går det fort så jag får mer tid till barnen!

 4. Lisa från Skåne

  Jag lägger ett bakplåtspapper som man kan använda många gånger på en plåt längst ner i ugnen. Mycket lättare att göra rent än en plåt.

 5. My

  Hur lägger du upp maten de dagar du tränar? :)

  Carola: egentligen inte på nåt annat vis än vanligt för jag försöker ju tänka på kosten. Men ser till så jag äter som jag ska hela dagen och typ 1-1,5 timmar innan träningen nåt vettigt att träna på med både kolhydrater och protein:)
  Och proteinrik mat efter.

 6. Eva

  Jag har alltid folie i botten på ugnen. Har hört både och om den, att det är ok och att det inte är ok att ha folien där… Så länge ingen kommer med nån bra förklaring till varför det inte är bra så får den ligga kvar där :)

 7. Kristina Å.

  Klart du kan ha aluminiumfolie i ugnen, det har jag ofta just för att skydda botten. När jag var liten hade vi en sån ugn med grillspett och hel kyckling grillades rätt ofta. Så klart det blir lite saftigare men jag föredrar ändå filéer. Gillar inte att hålla på att pilla med skinnet och småbitar av köttet. Kycklingklubbor får vi ibland i matkassen vi prenumererar på men ingen i familjen gillar och väldigt lite kött blir det.

  Härligt att komma igång med träningen. Själv har jag och familjen en vecka på Mallorca att se fram mot, åker tidigt imorgon. Om jag och maken orkar får vi väl ändå ta en promenad varje dag. Verkar nästan vara mindre varmt än här men brukar vara ganska fuktigt.

  Bada gör jag men mest för att svalka av mig. Fast glida runt på en madrass i havet är ganska underbart!

  Ha en bra dag!

 8. Jenny

  God morgon!
  Ett snabbt litet tips, sätt långpannan längst ner i ugnen så fångar den upp droppet från kycklingen :)
  Ha en bra dag!

 9. Nina

  Måste ju berätta att tomatsoppan blev en stor hit..har redan gjort den två gånger och ungarna har gjort tummen upp bägge gångerna :)