Familjen Annorlunda

Midsommardagen

Midsommar kom och gick, kallt var det, men inget regn:)

Jag hade en tjusig klänning som hängde och väntade, men eftersom jag inte gärna ville frysa ihjäl så hänger den kvar, det lär ju bli en midsommar nästa år igen;) och har man tur kanske det blir nåt tillfälle innan dess med.

Det fick bli vanliga jeans och en top, och så en munkjacka över…

Carola Wetterholm

Vi kom i väg som vi skulle, och väl på plats var vi några av de första, och Robban fick instruktioner om bollkastningen, medan Novalie och Trixie fick lotteri-ringar, som de sen sålde.

Det är märkligt, men när vädret är dåligt så fotar jag inget, då ligger mobilen kvar i bakfickan eller väskan eller var den nu är, så jag har inga bilder från igår.

Janelle och Simon dök upp, och vi passade på att skjuta luftgevär innan alla andra kommer dit. Det var inte mitt år i år, men jag fick till fjuttiga 45 poäng, medan Janelle slog till med 46. Hm. Man kan ju skylla på lite av varje, som att nån skakar lite på brädan man stöder armbågen mot, eller gevären, eller att nåt barn drar en i jackan…och jag skyllde på allt :D

Men jag hade bara en dålig dag skyttemässigt, helt enkelt.

Midsommarstången restes och barnen dansade, Janelle dansade med dem, hon tycker det är kul ,medan jag tycker det tillhör de mindre roliga sakerna :)  Jag stod och pratade med Helen och Lars i stället, och sköt lite till mellan varven, men det blev inte bättre. Jag fick till 47 poäng iaf, och det var ju bättre än Janelle, så jag var nöjd för tillfället;)

Det var mycket folk som alltid vid festplatsen, det brukar det vara på dagen, för att sen vara väldigt tomt på kvällen, vilket är supersynd för de har öppet mellan 20.30-00.30, med disco/dans och skjutbanorna, pilkastningen osv med. Vi går alltid ner, ungarna skulle bli skitförbannade om jag föreslog nåt annat, de har alltid gjort så, och så ska det vara :)  Att de får vara uppe sent bidrar såklart:) Det är ju prisutdelning vid midnatt, och eftersom det alltid är någon i vår familj som vunnit så är vi såklart där då.

 

Hemma så fixade vi iordning pajarna vi hade som middag, vi gjorde det enkelt för oss. Jag kände ett tag att man borde ju grilla, men alltså…det är tråkigt ju. Speciellt när vädret är trist. Vi körde jordgubbar i stället, så ett av två måsten satte vi iaf:)

Jamie gillar Mio, som är drygt ett år, och Mio kommer ha nån som lär honom allt bus i hela världen … Jamie bara väntar på att han ska bli stor nog, hehe. Vi åt och snackade, och åt ännu mer, och till sist var det tomt på faten men väldigt proppfullt i magarna, jösses vad mätt jag var. Vi satt och jäste och pratade lite till :)

Helen och Lars åkte hemåt vid halv nio, och jag pysslade på lite hemma, innan barnen tjatade hål i huvudet på mig om att åka, och vid 22 så var vi där igen. Då fick vi med oss Corrinda också, som varit trött och inte orkat följa med tidigare…latmask;)

 

Killen som är ansvarig för hela firandet är gift med en av mina gymnasiekompisar, och de brukar alltid ha besök av ytterligare en från vår gamla klass, Sylvia. I år stod hennes dotter i skyttet, så hon övertalade sin mamma att skjuta, och Sylvia är vass, och drog i med 48 p. Ett mer än mig alltså;)  så kan man ju inte ha det så jag var tvungen att rätta till det och skjuta 48p jag med.

Och sen ägnade vi resten av kvällen åt att försöka överträffa det, så vi skulle slippa särskjutningen vid midnatt, som man får göra om man har samma poäng:)

Det är ju superkul att skjuta så jag skulle kunna göra det hur mkt som helst, men man blir ju rätt fattig till sist ;)

Corrinda kom och sköt, och ungen satte först 47, och sen 49. 49poäng är asbra ju:)  Jag blir ju stolt som en tupp över mina duktiga ungar:) Robban var duktig han med, men inte i samma klass som syrran. Däremot var han superbra i pil, och det slutade med att han vann både dart och pil ( skillnaden?? ingen aning) för pojkar, Corrinda vann tjejklassen, Novalie vann pil för småtjejer, och jag vann inte något alls:)

Sylvia och jag fick särskjuta, och då gick det extremt dåligt, och hon fick 46 och jag 45. Vi är jämna:) men hon var betydligt bättre hela kvällen, drog in tre omgångar på 48, medan jag inte upprepade det.

Hon var en värdig vinnare :)  Givetvis ville jag vinna, tro inget annat, men jag har inga problem med att erkänna att andra är bättre. Däremot kommer det inte upprepas nästa år, haha, jag ska se till så Sylvia jobbar på midsommarafton, mohahahaa;)

 

Men jag är nöjd så länge det är en Wetterholm i topp och det kan jag ju inte klaga på med fyra vinster :)

 

Det är lite kul ändå, hela min familj är bra på att skjuta, han jag var gift med är inte heller dålig, och så kommer det ungtuppar och ska kaxa eller snubbarna i min ålder, som inte vet nåt, och så står de och stampar bakom en och är lite sådär ” lilla gumman, kan inte du gå och köpa en lott eller så istället, så vi riktiga män kan få hantera bössorna ”

Deras tystnad och intensiva stirrande på tavlan när man sätter tia efter tia och sen surar för att man bara får en nia eller åtta…och så får de sen själva ihop mindre. Haha. Det är lika kul varje gång, och ännu roligare om man har en Jamie som rycker en i jackan, en Jordan som frågar tusen frågor och en Lovelia och Trixie som vill ha pengar runt benen…då får de problem med självkänslan när jag är bättre trots all distraktion :)

Corrinda viftade lite med sin tavla framför ett gäng killar i 25 årsåldern och pratade högt om sina 49 poäng…:)

Janelle som stod i skyttet förra året, berättade att på kvällen hade det varit många män som skjutit omgång efter omgång enbart för att slå mig, men inte lyckats , haha. Jag älskar att vara bra på nåt oväntat :)

Förra året vet jag att Kaj, en av våra kompisar som vi var hos, hade ställt in geväret minituöst, och eftersom han är perfektionist så såg jag såklart till att använda det geväret, och det gick ju mer eller mindre felfritt, och jag saknade hans talang i år, så nästa år får ni lov att fira hemma!!

 

Nåväl, nog pratat om hur bra jag är, fast jag inte vann, haha, och färdigskrutet för i år :)

Iaf om detta ;)

 

Idag  vaknade jag kockan 11! Jamie sov så länge, och övriga barn med, men så var de uppe till runt halv två åxå, vi fastnade och pratade efteråt, med Joshua som åxå stod i skyttet, och med syrran såklart som kommit ner, och med Helena och Sylvia. Det är aldrig några problem att ha med barnen på något sena kvällar, de hänger i, och jag hör ju hur folk berättat om hur deras barn bryter ihop om de inte får gå och lägga sig samma tid varje kväll, och det låter jobbigt. Jag är nu inte speciellt mkt för rutiner över huvudtaget, tro det eller ej. Jag har såklart massor av rutiner, men inga som inte kan ruckas på eller brytas, det är först då som de är vettiga :)

Barnen är kvällsmänniskor precis som jag, och när de blir trötta så säger de det och går och lägger sig om vi är hemma, eller kryper upp i soffan eller famnen om man är borta. Inte vaknar de extra tidigt dagen efter heller :) utan sover oftast lite längre, eller mkt..:)

 

Vi segade oss upp, och det var ju sol. Det hade jag inte planerat för jag ville ha regn och kallt, eftersom jag tänkt mig att röja i klädkammaren, Nu fick jag som jag ville, och det var kallt och tråkigt mestadels, solen kom fram mellan varven bara. Jag har sorterat massor av kläder, kastat, skickat till Röda korset (= kassarna står i garaget) hängt in alla ungarnas utklädningskläder i den garderob jag först flyttade bort massa kostymer ur…nej, han har inte hämtat sina kläder..de står i vedboden nu ;) och sen röjde jag tvättstugan av bara farten.

Jag tog paus när syrran kom och ville ha kaffe och snacka en stund, och sen lagade jag mat..hm..jag stekte köttbullar, och ställde fram färdig potatissallad, och lax:) Men det var rester som måste ätas upp;)

Sen jobbade jag vidare till 00.30. På´t igen i morgon. Fast då får jag nog besök iofs.

 

Min tandvärk försvann, jag gick och tandtrådade, och sen hällde jag på lite tea tree oil, som ju är antiseptiskt. Det har känts som att det varit svullet i tandköttet, och när jag funderade så kanske att det kom när jag borstade med en hårdare tandborste än annars, jag packade ner min vanliga i neccessären, och fick lov att ta en ny hemma.Jag får ofta ont om jag inte har en supermjuk borste, så tja..kanske? Eller så satt det nåt skit där mellan tänderna, som jag inte såg. Borta är det iaf, och det är jag glad över. Tandläkaren får kika på det när jag ska dit. Han blir överlycklig om det är nåt mer han får göra nämligen ;)

Men idag vaknade jag och hade grymt ont i nacken i stället, så är det inte det ena så är det det andra… Gnällröv.

 

Nu ska jag hoppa ner bredvid Jamie och sova lite.

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Vad snygg du är i toppen och jeansen. Var har du köpt toppen?

    Carola Toppen kommer från H&M :)

Comments are closed.