Familjen Annorlunda

Lunchdejt

Upp och hoppa, väcka barn, fixa greja, och så småningom var vi här hemma klara för att åka till Gränby där jag bestämt lunchdejt med Mirka. :)

Patricia fick skjuts till skolan på vägen, så jag blev aningens sen, men jag tror inte att Mirka och småtjejerna frös direkt där de stod utanför i solen och njöt:)

Vi tog en svängom i butikerna först, jag behövde ju shoppa till ett födelsedagsbarn, och eftersom alla mina linnen av någon extremt märklig anledning är spårlöst försvunna….(!?) så köpte jag några enkla sådana, kan ju vara skönt att slippa gå runt i långärmat nu ;)

Så småningom kände vi oss klara och åkte upp till Food courten en trappa upp, där jag varje gång blir irriterad på den tröga hissen, som funkar ibland, och ibland inte, det är en sånär varuhiss och skramlar och låter. Det finns ju rulltrappor med, men med en vagn och en lösgående unge så har jag ingen större lust att åka dem. Har jag bara en vagn med en unge i så är det en annan sak, jag har åkt så mkt rulltrappa med vagn i mina dagar :)

Jordan och Jamie ville ha hamburgare, iaf ända tills Jamie såg Älvas korv…då ville han ha det i stället, men åt upp det mesta av sin burgare, och kanske att han snodde åt sig lite korv ;) De delar så snällt med sig åt alla håll och kanter.:)

Mirka och jag åt som alltid sushi, fast utan ris, och vad hette det nu igen då? Sashami?

sushi

Liljas hand kom med men inget annat…haha, ibland fotar man ju helt annat än vad man tror, jag såg dåligt i skärmen för det var ljust, och jag var hungrig:) och hade ingen tid att kolla så det blev bra:)

Gott som bara den!

IMG_1461

 

Man blir inte så jättemätt kanske, men det åtgärdade vi med en latte på nästa ställe :)

 

När vi skiljdes åt så fortsatte jag min jakt på presenter, och två butiker med köravstånd emellan avverkade vi, alltså i och urplockning av killarna med tillhörande spänna fast i bilstolar.. De var varma och svettiga, som bekant funkar inte min AC i bilen….och fönstren törs man liksom bara veva ner i nödfall eftersom man aldrig vet om de åker upp igen ;) men de klagade inte ändå.

Jag hade tid för synundersökning 14.20 och tänkte att det skulle bli segt att fördriva den sista timmen, men med ett toabesök och handling av blöjor på Citygross, och så ett bajsblöjebyte  kl.14.17 så gick det fort ;)

Jag har gått till Synoptik länge, och nu har de öppnat en butik i Bolandcity precis vid Citygross, så det är perfekt. Killarna satt i ena änden av rummet och kikade på när jag fick synen kontrollerad. Och domen blev: Fan vad gammal du börjar bli ;)

Närrå, jag kommer få en aning mindre styrka på mina linser, och på så vis kommer det bli lättare att läsa på nära håll:)  Utan ser jag ju finfint nära, men linserna gör det lite svårt att fokusera på riktigt nära håll.

Det var liksom massa kompromisser vad man än väljer; 1. Linser och läsglasögon. 2. en lins och ett öga utan så de tar hand om långt bort och nära och 3. progressiva linser som gör att det mesta blev aningens aningens suddigt.

Än är det inte läge att ha progressiva, så då blev kompromissen att jag kommer se aningens mindre bra på långt håll, men bättre på nära, och självklart ser jag inom ramarna för att kunna köra bil obehindrat osv. Jag borde inte märka av det ens.

Jag lutar mer och mer åt operation, speciellt som ni är så positiva!  Börjar spara nu :) Jag klarar mig bra utan, förutom att jag inte ser att läsa texten på Tv och trafikskyltar, och det är svårt att se vem man bör hälsa på ;) Här hemma kan jag traska runt utan brillor eller linser vissa sega dagar utan problem.

Jordan sa när vi kom tillbaka till bilen efteråt : Vad duktig du var där inne mamma, med att titta på alla bokstäver ♥

Sötnos! Jag tyckte att de varit superduktiga som trots att de var både trötta och varma och törstiga faktiskt skötte sig toppenbra.

Hemma väntade Lovelia och Trixie, och de berättade att det suttit en Ballerinapåse på dörren när de kom:)

 

ballerina

 

För ett tag sen var Eric från Ballerina här och intervjuade oss lite om fikavanor, som sen ska sammanställas, och nu tyckte han att vi behövde påfyllning av en nyhet:)

Syns dåligt med all cellofan runt, ska visa bättre bild när jag tagit av den, men det gör jag inte förrän kakorna ska ätas:)

ballerina

Det är två vinglas i plast som blir perfekt i husvagnen, till alla oerhörda mängder vin vi dricker där , hehe, eller inte, men det är snyggt att dricka bubbelvatten ur :) och servetter, och jättefina sugrör, och så två nyheter från Ballerina med chokladmousse….mums!

De här får nog åka med till Furuvik som vi ska till på lördag:)

 

Vi hann bara hem så försvann killarna ut och cyklade och Lovelia och Trixie hjälpte till att slå in presenter.

Tursamt nog så messade Janelle precis innan hon skulle köpa sina grejor, och korkad som jag är var det exakt det jag köpt, fast jag okeyat med henne att de skulle shoppa det….men skjut mig, för nu börjar det bli lite väl förvirrat ;) men hon löste det :) Tack ♥

 

Lite eller väldigt mkt påfyllning av vätska, och så småningom iväg och träna.

Det är härligt att träna när det är hett som fasen ute, fast det är makalöst jobbigt åxå, men på något vis så trivs jag så jäkla bra med värme oavsett vad, jag borde flytta till Australien, och träna ute året om:)

Svettigt som tusan, och det enda minuset är väl att de som svettas floder så det droppar på golvet kanske kunde ta med sig en handduk och torka upp det värsta så man slipper sätta händerna i någon annans svett….urk. Det är fan inte fräsch alltså.

I morgon är det cirkel fys igen, och nästa vecka blir det väl sommarschema. Färre pass att välja mellan, och på andra tider än vanligt, men jag hörde nåt om nåt som lät spännande, Off road eller något åt det hållet..ska forska vidare:)

 

Hemma var det lugna gatan, och Jamie gick och lade sig ganska på en gång, medan övriga kikade lite på Tv. Dusch, mat och sen har jag hängt i soffan med Patricia som sällskap:)

 

Idag är det den 22 maj, och det är en dag som är sådär lite extra jobbig, eftersom det är våran årsdag. I 25 år så firade vi den, och nu ska man alltså inte göra det längre. Det är ju inte som jag valde det, men det känns som mitt livs värsta misslyckande. Jag har alltid tyckt, och gör det faktiskt än mer i mitt eget fall, att folk inte kämpar för sina förhållande och sina familjer. i mitt fall så fick jag kämpa ensam, och det är ju liksom dömt på förhand att misslyckas;) och med facit i hand kanske det var lika bra. Kanske bättre nu än sen…?

Men vafan, vi gifte oss på vår 20 årsdag, kanske att man liksom trodde att när vi väntat så länge så skulle man få fira en aningens fler bröllopsdagar än vad det nu blev…fem? Vad var vitsen med att han friade kan man ju undra? Snacka om waste of money ;)

Jag firade  precis nu med att slå ihjäl årets första mygga, och det var ju ett fint substitut, haha.

 

Den här bilen har en reg skylt jag inte skulle ha nåt emot att ha ;) Vi körde bakom den ett tag idag,och jag kunde liksom inte låta bli :)  Min nästa bil ska ha nåt sånt, alltid roar det nån, som i det här fallet  mig och syrran ;)

WTF

 

Nu är det sovdags, i morgon är det födelsedag igen:)

Novalie är så förväntansfull, och jag slår vad om att hon inte kunde somna, lilla gumman. Elva år fyller hon.

Elva år alltså ♥

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Tycker du är rå häftig! Skulle lätt vilja vara en sån mamma som du är när jag får barn :D du verkar ha det så härlig och snäll ^^

    Carola: Tack snälla :) <3

  2. Cattis

    Ja tyvärr inte mycket mer att göra än att acceptera det när kärleken tar slut. :( Fick höra av en terapeut i samband med min skilsmässa att kvinnor oftast diskuterar förhållandet och ”förbereder” mannen innan de ger upp och vill ha skilsmässa, män bearbetar oftast detta på egen hand och sen ger den mer eller mindre ont anande frun en kalldusch, lämnar och går snabbt vidare då han redan har bearbetat skilsmässan innan han tar steget. Oerhört vanligt tydligen, därför man så ofta ser männen med en ny kvinna innan eller strax efter de lämnar förhållandet. Fegt…absolut!

    1. En annan anna

      Det verkar så huvudlöst märkvärdigt ogenomtänkt bara, att inte prata med andra halvan om vad som försiggår.
      Här sitter jag och undrar när jag borde ha förstått att jag gjorde fel, att det var ”sista chansen” att göra rätt etc etc. Fattar absolut ingenting, hur mannen kan välja bort ”oss”. Var det så himla eländigt?
      HUR kunde jag missa det?

      Carola: Ja, jag undrar det samma, helt klart- Kram!! <3

  3. Ida

    Väldigt märkligt hur man kan välja bort sina barn. Hoppas att Novalie får en trevlig födelsedag.

  4. Sofie Merlin

    Jag tycker du är fantastisk som roddar hela familjy projektet själv! Vilken man skulle gjort det???
    Vi är nog flera som undrar, har barnen ingen kontakt med sin pappa längre?

    (hoppas du inte tycker jag är ofin som frågar)

    Kram
    Sofie

    Carola: Ytterst sporadiskt :(

  5. nettan

    Haha, tänkte här om dagen på reg.skyltar och funderade på om någon hade just WTF :-) Vet inte varför jag kom att tänka på det men roligt var det när jag såg bilden du la upp!

Comments are closed.